Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@13:04:01 GMT

احداث نیروگاه برق؛ تکمیل پازل توسعه ملایر

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۷۳۳۸

احداث نیروگاه برق؛ تکمیل پازل توسعه ملایر

قطار توسعه ملایر با وجود موانع و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و یکه‌تازی کرونا، همچنان در حال حرکت است، توسعه‌ای که با تصویب احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی شتاب بیشتری گرفت و در کنار دیگر توانمندی‌های این خطه بر تابلوی افتخارات ملایر افزود.

این دستاورد بزرگ در شرایطی کسب شد که در آستانه برگزاری چهل و دومین پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی هستیم و چرخ‌های توسعه این شهرستان با تلاش دولتمردان در حال چرخیدن است و با تدبیر دولت، صنعت برق ملایر در کنار شبکه‌های ریلی، راه، صنعت، گردشگری، کشاورزی و دیگر حوزه‌ها در حال تکمیل و خودکفایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که صنعت برق تقریبا هر لحظه با زندگی مردم و البته صنعتگران و تولیدکنندگان سرو کار دارد، قطع حتی چند لحظه برق ممکن است امنیت شهروندان را به خطر بیندازد و یا خسارت‌های سنگینی را به حوزه تولید و صنعت وارد کند، در این راستا طی سال‌های گذشته گام‌های کلیدی و اساسی برای گسترش صنعت برق کشور برداشته شده و چشم‌انداز روشنی برای این صنعت ترسیم شده است.

به جرات می‌توان گفت صنعت برق در صف نخست نیازمندی‌های تکمیل پازل توسعه ملایر قرار دارد، مطالبه ای که امروز با تدبیر دولت و در راستای شاخص‌های اقتصادی، در ملایر به ثمر می‌نشیند.

به‌دست آوردن این موفقیت بزرگ نتیجه ماه‌ها تلاش بی‌وقفه و پیگیری‌های مستمر نمایندگان مردم ملایر در محلس شورای اسلامی، استاندار همدان، فرماندار ویژه ملایر و دیگر مسوولان مرتبط است که موجب شد وزارت نیرو از بین سه شهر ملایر، بروجرد و درود در استان لرستان، احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را برای شهرستان ملایر مصوب کند، پروژه‌ای که به گفته فرماندار ویژه ملایر پنج هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری وارد این شهرستان خواهد کرد.

سرمایه‌گذاری پنج هزار میلیارد تومانی برای نیروگاه ملایر

ملایر شهرستانی با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در مسیر ارتباطی سه استان همدان، مرکزی و لرستان و کریدور ارتباطی شمال به جنوب و غرب کشور قرار دارد و دارای پنج شهرک صنعتی دولتی، ۲ شهرک صنعتی خصوصی و یک منطقه ویژه اقتصادی است و بیش از ۲۴۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری در این شهرستان فعال است و علاوه بر کارخانه های موجود، سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در بخش‌های مختلفی همچون صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری این شهرستان در حال انجام است.

در حال حاضر ده‌ها کارخانه همچون فروسیلیس و فرومنگنز از معدود کارخانه‌های تولیدکننده در کشور در شهرک صنعتی جوکار، کارخانه تولید دستکش‌های پزشکی و درمانی به عنوان دومین تولیدکننده دستکش پزشکی در کشور، توسعه کارخانجات منسوجات بافتینه که بیش از ۸۰ درصد پارچه ماسک کشور را تولید می‌کند، توسعه کارخانه منسوجات بافتسان با تولید بیش از ۷۰ درصد البسه بیمارستانی کشور، توسعه منسوجات کارخانه کیان‌کرد تولیدکننده مواد اولیه لاستیک اتومبیل، توسعه معدن سُرمک، شرکت ذوب آهن آلیاژی و فولاد، توسعه شهرک صنعتی مبلمان منبت حاجی‌آباد و احداث ناحیه صنعتی خیاطان ازندریان در ملایر احداث شده و یا در حال توسعه است.

در کنار این ظرفیت‌های بی‌بدیل، هم‌اکنون احداث شهرک گلخانه ۶۸ هکتاری گنبد و ۵۰ هکتاری پیمان‌دشت، شهرک دامپروری ۶ هزار راسی دام مولد شرکت ملارد وابسته به شرکت شستا، انتقال آب شرب از تصفیه‌خانه سد کلان به شهر ملایر، احداث چند کارخانه آجرپزی سفالی مدرن و ده‌ها پروژه اثرگذار که تنها بخشی از توسعه این شهرستان به شمار می‌رود، که بدون شک نیاز اساسی آنها به برق است.

بیان این ظرفیت‌ها برای کسب این امتیاز ویژه نیاز بود وزارت نیرو را برای تصویب این نیروگاه در ملایر مُجاب کند، مزیت‌هایی که معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر احداث این نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را در این شهرستان دارای توجیه فنی و اقتصادی دانست و اختصاص زمین رایگان از اراضی مسطح منابع طبیعی به هر متراژی که نیاز باشد را از مزیت‌های عمده اجرای این پروژه نیروگاهی برشمرد.

قدرت‌الله ولدی در این باره به ایرنا گفت: منطقه پیشنهادی احداث نیروگاه در منطقه جوکار مطرح شده که فاصله اراضی پیشنهادی استقرار نیروگاه با شهرک صنعتی جوکار با سرمایه‌گذاری چهار هزار میلیارد تومان، حدود سه کیلومتر و همچنین با شهرک صنعتی ملایر(یک) با سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیارد تومان، ۲ کیلومتر فاصله دارد.

وی ادامه داد: این شهرک‌های صنعتی بیشترین مصرف انرژی را در بین واحدهای صنعتی این شهرستان دارند و موجب صرفه‌جویی در خط انتقال شده و اتلاف انرژی نیز ندارد.

فرماندار ویژه ملایر بیان کرد: تعدادی از کارخانجات فروسیلیس و فرآوری آن که توسط بخش خصوصی در حال اجرا و یا تعدادی هم به بهره‌برداری رسیده است، طبق انعقاد قراردادی با شرکت برق منطقه‌ای باختر در سال ۹۸ مقرر شد میزان ۷۰ مگاوات برق مورد نیاز این شهرک را تا پایان سال تامین کند و برای سال ۱۴۰۰ نیز ۱۰۰ مگاوات برق تا هفته دولت سال آینده مورد نیاز شهرک و جزء تعهدات دولت است.

فرماندار ملایر: با توجه به مصوبات جلسه‌های تشکیل شده بین مسوولان استان و شرکت برق باختر مقرر شد کمبود برق مورد نیاز این شهرک با احداث پست ۲۳۰ کیلوولت و احداث ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال از استان‌های مرکز یا لرستان تامین شود که ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، در حالی‌که با احداث نیروگاه ۵۰ درصد هزینه آن کاهش یافته و عملا خط انتقال منتفی خواهد شد.

ولدی با اشاره به نیاز ضروری این واحدها به برق، احداث این نیروگاه را در اولویت این شهرستان دانست و صدور تمامی مجوزهای لازم همچون گاز، آب، میراث فرهنگی، محیط زیست و سایر موارد در اسرع وقت را از دیگر مزیت‌های احداث نیروگاه در ملایر عنوان کرد.

وی یادآور شد: با توجه به مصوبات جلسه‌های تشکیل شده بین مسوولان استان و شرکت برق باختر مقرر شد کمبود برق مورد نیاز این شهرک با احداث پست ۲۳۰ کیلوولت و احداث ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال از استان‌های مرکز یا لرستان تامین شود که ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، در حالی‌که با احداث نیروگاه ۵۰ درصد هزینه آن کاهش یافته و عملا خط انتقال منتفی خواهد شد.

برقراری پروازهای فرودگاه همدان و تردد از فرودگاه تا محل پروژه در بخش جوکار به مدت ۳۰ دقیقه، وجود ۲ خط راه‌آهن شامل خط ریلی اراک- ملایر- کرمانشاه و تهران- همدان- زنجان و همچنین ارتباط بین این ۲ خط ریلی از همدان به ملایر که از کنار محل پیشنهادی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی می‌گذرد و یکی از ایستگاه‌های آن در شهر جوکار و در همجواری پروژه است و می‌تواند در حمل و نقل تجهیزات، تاسیسات، امکانات و تردد کارشناسان مثمرثمر باشد، از دیگر مزیت‌هایی بود که فرماندار ویژه ملایر به آنها اشاره کرد.

معاون استاندار همدان گفت: در کنار این مزیت‌ها سه خط انتقال گاز سراسری ۶۳ اینچی از این شهرستان به سمت استان‌های غربی و لرستان که خوراک اصلی نیروگاه است، عبور کرده و یک پست ۲۳۰ کیلوولت بهمن ملایر نیز در این منطقه فعال است و مزیتی ویژه به شمار می‌رود.

به گفته وی برق مصرفی شهرستان در حال حاضر در یک پیک بار مصرف حدود ۱۳۰ مگاوات است که با تاسیسات برقی موجود علاوه بر ۱۷۰ مگاوات برق مورد نیاز شهرک صنعتی جوکار و در مجموع نیاز این شهرستان به برق شامل کشاورزی، صنعتی، خانگی و سایر مصارف حدود ۵۰۰ مگاوات است.

در نامه‌ای پُر و پیمان، نمایندگان مردم ملایر در مجلس و فرماندار ویژه ملایر و پس از پیگیری‌های مستمر و برگزاری نشست‌های اثرگذار با مسوولان وزارت نیرو، در نهایت اوایل هفته جاری پس از بازدید و تایید کارشناسان، وزارت نیرو با احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در ملایر موافقت کرد و این خبر خوش را روز گذشته /سه‌شنبه/ نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی به ملایری‌های داد و حجم سرمایه‌گذاری این نیروگاه را ۲۵۰ میلیون یورو و ظرفیت ایجاد اشتغال برای حداقل ۱۵۰ نفر عنوان کرد.

حجت الاسلام احد آزادیخواه زمین مورد نیاز برای اجرای این نیروگاه را ۱۵ هکتار که ۱۰ هکتار برای نیروگاه و پنج هکتار برای احداث پست برق مورد مصرف شهرستان پیش‌بینی کرد و به سیاست کنونی وزارت نیرو و شرکت مادر تخصصی نیروگاه‌های کشور در احداث نیروگاه‌های گازی و ترجیح دادن مدل سیکل ترکیبی برای این نیروگاه‌ها که آب زیادی نیاز ندارد، اشاره کرد.

ایجاد اشتغال ۱۵۰ نفر در نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی ملایر

وی همچنین با اشاره به نگرانی‌های ایجاد شده از سوی مردم مبنی بر آب‌بر بودن این نیروگاه و افت سطح آب‌های زیرزمینی ملایر تاکید کرد: مدل این نیروگاه سیستم خشک و نوع سوخت آن گازی است و سیستم خنک‌کننده آن به روز و طبق استانداردهای روز دنیا است و هیچ مشکل و نگرانی در تامین آب، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی این شهرستان و آلودگی زیست محیطی وجود ندارد.

رییس مجمع نمایندگان استان همدان اظهار داشت: احداث این نیروگاه بدون شک زمینه توسعه، اشتغال و سرمایه‌گذاری عظیمی را برای این شهرستان ایجاد خواهد کرد و تولید برق به عنوان یکی از مشوق‌های این شهرستان در کنار دیگر مشوق‌ها همچون راه‌آهن، می‌تواند برای سرمایه‌گذاران انگیزه ایجاد کند.

دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز اخذ مجوز احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را موفقیتی بزرگ در صنعت برق این شهرستان عنوان کرد و افزود: با توجه به مشکل کمبود و افت ولتاژ برق و احتیاج واحدهای جدید صنعتی این شهرستان به نیروی برق، احداث این نیروگاه می‌تواند نیازهای این حوزه را برآورده کند.

هادی بیگی‌نژاد برق را از جمله زیرساخت‌های اساسی در هر حوزه‌ای دانست و اظهار داشت: در صورت نیاز این نیروگاه به آب، تدابیر لازم برای انتقال آب تصفیه‌خانه ملایر به نیروگاه اندیشیده شده است.

طبق اعلام فرماندار ویژه ملایر عملیات اجرایی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی همزمان با ایام دهه فجر امسال آغاز می‌شود که جهشی عظیم در توسعه صنعت برق این شهرستان رقم خواهد خورد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی فرماندار ویژه ملایر هزار میلیارد تومان احداث این نیروگاه برق مورد نیاز مردم ملایر سرمایه گذاری شهرک صنعتی وزارت نیرو خط انتقال صنعت برق مزیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۷۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است

معاون وزیر نیرو گفت: تاکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم همچنان توسعه پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، محمود کمانی درباره روند توسعه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس کشور، اظهار کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه‌های خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند؛ این تفاهم‌نامه بین سازمان توسعه مدارس، سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) و خیرین مدرسه‌ساز منعقد شده است که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.

وی ادامه‌داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه‌ها را با نرخ مناسب می‌خرد و عواید حاصل از برق تولیدی به تامین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می‌کند. استان قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه‌های خورشیدی تجهیز شده است.

کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیرساز «غلامرضا زیرک» در شهر قم، ابراز امیدواری کرد ساخت سامانه های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند، زیرا ظرفیت فوق العاده‌ای در کل کشور وجود دارد، این امر زمینه فرهنگ‌سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می‌کند و به تولید برق پاک کمک می‌کند؛ هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور، اظهار داشت: در کنار مدل‌های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر شامل نیروگاه‌های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.

وی درباره جزئیات ساخت هشت‌هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در دست ساخت در کشور، بیان‌داشت: ما برای ۲ بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم که شامل یک بسته چهار هزار مگاواتی و بسته چهار هزار و ۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصه‌های مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساختگاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه ها به‌زودی شروع شود.

بر اساس هدف‌گذاری انجام شده، قرار است نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت پنج سال منعقد شده است.

هدف از امضای این تفاهمنامه، ساخت سامانه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهم‌نامه‌، نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت دست‌کم ۲۰ کیلووات و غیرانشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه‌گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می‌شوند.

کد خبر 748490

دیگر خبرها

  • چند ساعت تا تکمیل پازل 24 تیمی جام جهانی
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • ناحیه صنعتی ‌در «جویم» فارس احداث می‌شود
  • ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد اختصاص یافت
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است
  • ۲۵۰ میلیارد برای تکمیل ساختمان استانداری لرستان نیاز است
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو  واحد صنعتی و کشاورزی شهرستان چهار باغ