Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرملین اعلام کرد، روسیه و آمریکا برای تمدید آخرین پیمان کنترل تسلیحات اتمی‌ تنها چند روز مانده به زمان انقضایش، اسناد و مدارک مربوطه را رد و بدل کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کرملین در بیانیه‌ای درباره تماس تلفنی صورت گرفته میان جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا و ولادیمیر پوتین، همتای روسی‌اش اعلام کرد: این دو رهبر نسبت به تبادل مدارک دیپلماتیک درباره تمدید پیمان تسلیحاتی "استارت نو" ابراز رضایت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این بیانیه آمده است: در چند روز باقیمانده به انقضای این پیمان تسلیحاتی، طرفین روال لازم را تکمیل خواهند کرد که عملکرد آتی این پیمان کنترل تسلیحات اتمی قانونی بین‌المللی مهم را تضمین خواهد کرد.

تمدید این پیمان نیازمند تایید کنگره آمریکا نیست اما قانون‌گذاران روسیه باید این اقدام را تایید کنند. اعضای ارشد پارلمان روسیه که تحت کنترل کرملین هستند گفته‌اند، به سرعت این مساله را پیگیری خواهند کرد و در چند روز آتی اقدامات لازم را برای تمدید این پیمان انجام خواهند داد.

پیمان تسلیحاتی "استارت نو" پنجم فوریه سال جاری میلادی (۱۷ بهمن‌ماه) منقضی می‌شود. بایدن به دنبال حضور رسمی‌اش در کاخ سفید تمدید این پیمان به مدت پنج سال را پیشنهاد داد و کرملین نیز فورا از این پیشنهاد استقبال کرد.

این پیمان که در سال ۲۰۱۰ میلادی توسط باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا و دمیتری مدودف، رئیس جمهور وقت روسیه امضا شد، این دو کشور را به مستقر کردن حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک اتمی و ۷۰۰ موشک و بمب‌افکن محدود می‌کند و بازرسی‌های گسترده برای تایید تبعیت از این پیمان را در نظر می‌گیرد.

بایدن در جریان کمپین انتخاباتی‌اش اشاره کرده بود که تمایل دارد پیمان "استارت نو" را که در دوران تصدی‌اش به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا مذاکره شده بود، حفظ کند.

روسیه مدت‌هاست که پیشنهاد داده این پیمان بدون هیچ گونه پیش‌شرط یا تغییری تمدید شود اما دولت ترامپ برای آغاز مذاکرات تا سال گذشته صبر کرد و برای تمدید این پیمان یک سری پیش شرط تعیین کرد. این مذاکرات به حالت تعلیق درآمد و چانه‌زنی‌ها در کاهش اختلافات ناکام بودند.

پس از آنکه مسکو و واشنگتن هر دو در سال ۲۰۱۹ میلادی از پیمان "منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد" خارج شدند، پیمان "استارت نو" تنها توافق کنترل تسلیحات اتمی باقیمانده میان این دو کشور محسوب می‌شود.

اوایل ماه جاری میلادی روسیه اعلام کرد که این کشور نیز همانند آمریکا از پیمان "آسمان‌های باز" خارج می‌شود؛ پیمانی که اجازه انجام پروازهای نظارتی بر تاسیسات نظامی به منظور کمک به ایجاد اعتماد و شفاف‌سازی میان روسیه و غرب را می‌داد.

کرملین اعلام کرد، پوتین و بایدن در جریان تماس تلفنی روز سه‌شنبه درباره پیمان "آسمان‌های باز" و دیگر موضوعات صحبت کردند.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پیمان استارت جدید آمريكا روسيه برای تمدید رئیس جمهور استارت نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۷۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان منع تسلیحات شیمیایی: ادعای استفاده روسیه از تسلیحات ممنوعه در اوکراین اثبات‌شده نیست

سازمان منع تسلیحات شیمیایی در پی ادعای آمریکا مبنی بر استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی در اوکراین، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اطلاعات ارائه‌شده به این سازمان در این باره به حدکافی مستند و اثبات‌شده نیست.

به گزارش ایسنا، سازمان منع تسلیحات شیمیایی اعلام کرد، اطلاعاتی که درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در اوکراین به دست آورده است، «به حد کافی اثبات‌‎شده نیست.»

رادیو و تلویزیون ملی ایرلند در این باره گزارش داد: سازمان منع تسلیحات شیمیایی همچنین گفت که پس از اتهام‌زنی آمریکا به روسیه در هفته گذشته مبنی بر استفاده از عامل مسموم‌کننده کلروپیکرین علیه نظامیان اوکراینی، هنوز درخواستی رسمی برای تحقیقات درباره هر گونه ادعایی در این زمینه دریافت نکرده است.

در بیانیه این سازمان آمده است: هم فدراسیون روسیه و هم اوکراین یکدیگر را به متهم کرده و اتهاماتی مبنی بر استفاده از تسلیحات شیمیایی را به این سازمان منع تسلیحات شیمیایی گزارش کرده‌اند.

در ادامه مطرح شد: اطلاعات ارائه‌شده به این سازمان از سوی طرفین به این سازمان و اطلاعاتی که دبیرخانه در اختیار دارد، به اندازه کافی اثبات‌شده نیست.

با این حال، سازمان منع تسلیحات شیمیایی این وضعیت را «ناپایدار و به شدت نگران‌کننده در زمینه ظهور دوباره استفاده از مواد شیمیایی مسموم‌کننده به عنوان سلاح» تلقی کرد.

کارگری ملبس به پوشش محافظ در حال عبور از کنار موارد آماده تخریب در یک تاسیسات تسلیحات شیمیایی در شورتاندی روسیه

هفته گذشته، وزارت امور خارجه آمریکا، روسیه را به استفاده از یک سلاح شیمیایی علیه نیروهای روسیه متهم کرد که نقض کنوانسیون تسلیحات شیمیایی است.

طبق ادعای وزارت امور خارجه آمریکا، روسیه علاوه بر استفاده از کلروپیکرین، از گاز اشک‌آور نیز به عنوان روشی در جنگ اوکراین استفاده کرده است که آن هم نقض کنوانسیون تسلیحات شیمیایی به شمار می‌رود.»

کلروپیکرین مایعی روغنی با بویی زننده است که عاملی خفه‌کننده به شمار می‌رود و در جنگ جهانی اول، به عنوان نوعی گاز اشک‌آور، به طور گسترده‌ای از آن استفاده می‌شد.

مرکز کنترل و پیشگیری‌ از بیماری‌های آمریکا این گاز را «عاملی آسیب‌زا برای ریه» عنوان کرده است که می‌تواند موجب التهاب جدی پوست، چشم‌ها و مجاری تنفسی شود.

سازمان منع تسلیحات شیمیایی استفاده از آن را ممنوع ساخته است.

اگرچه این ماده شیمیایی اشک‌آور است و گاهی از آن به عنوان گاز اشک‌آور یاد می‌شود، به عنوان عامل کنترل شورش‌ها از آن استفاده نمی‌شود.

مشارکت سربازان اوکراینی در یک رزمایش تسلیحات شیمیایی

«دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین فورا به این اتهامات واکنش نشان داده و گفت که «تماما بی‌اساس و اثبات‌نشده‌اند.»

روسیه گفته است که دیگر زرادخانه تسلیحات شیمیایی ندارد اما با این وجود هم، با فشارهای زیادی برای شفاف‌سازی بیشتر درباره اتهام استفاده از این تسلیحات ممنوع روبه‌رو است.

مسکو کنوانسیون تسلیحات شیمیایی را امضا و به‌تصویب رسانده است که تولید و استفاده از تسلیحات شیمیایی را منع می‌کند.

پسکوف هفته پیش گفت که «روسیه به تعهدات خود ذیل قوانین بین‌المللی متعهد است.»

سازمان منع تسلیحات شیمیایی در بیانیه خود اعلام کرده است که یکی از اعضای این سازمان باید درخواستی رسمی برای تحقیقات درباره هرگونه اتهام در زمینه استفاده از تسلیحات شیمیایی بدهد اما دبیرخانه تا کنون، درخواستی برای اقدام در این زمینه دریافت نکرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • واکنش کرملین به اتهام دخالت روسیه در سوءقصد به جان زلنسکی
  • کرملین: پاشینیان با پوتین دیدار می‌کند
  • کرملین: پاشینیان امروز با پوتین دیدار می‌کند
  • سازمان منع تسلیحات شیمیایی: ادعای استفاده روسیه از تسلیحات ممنوعه در اوکراین اثبات‌شده نیست
  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند
  • آنچه در مراسم تحلیف «پوتین» گذشت+ فیلم
  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • پاسخ موشکی روسیه به تهدید اعزام نیرو به اوکراین
  • روح جاسوسان شوروی بازگشته؛ افزایش عملیات خرابکارانه روسیه در اروپا