Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-19@05:31:05 GMT

قطع درختان روستای خنب کاشان توسط عوامل ناشناس

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۷۹۵۴

‍‍‍‍‍‍

دریافت 14 MB

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس مشاهدات عینی تعدادی از فعالین محیط زیست تعدادی از درختان روستای خنب کاشان که یکی از کانون‌های اصلی تفرجگاه و همچنین کوهنوردی خانوادگی کاشانی هاست، توسط عوامل ناشناس قطع شده است.

خسرو اعتماد یک فعال زیست محیطی و مدیر جمعیت کویر سبز کاشان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این موضوع طی یک نامه‌ای به اطلاع دادستان عمومی و انقلاب کاشان رسیده است، ابراز داشت: قطع این درختان که هر کدام در شرایط کنونی زیست محیطی کشور یک منبع مطمئن و پایدار برای تولید اکسیژن و اکوسیستم محیط زیستی مناطق مختلف کشور است یک امر ناپسند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حتی دهیار روستای خنب نیز به دنبال عوامل قطع این درختان هستند، ابراز داشت: فرد یا افرادی که اقدام به قطع درختان می‌کنند بیشتر در روزهای تعطیل این کار را می‌کنند.

این فعال محیط زیستی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۴۰ اصله از این درختان با عمر ۵۰ تا ۶۰ ساله قطع شده‌اند، تصریح کرد: از دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه می‌خواهیم با ورود به این موضوع عوامل قطع درختان را شناسایی کنند.

کد خبر 5125557

منبع: مهر

کلیدواژه: حفاظت از محیط زیست قطع درختان درخت ویروس کرونا دهه فجر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان بوشهر شیراز کرمانشاه شهرستان کرج شهرکرد شیوع کرونا آلودگی هوا مشهد اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۷۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با شروع تعطیلات؛ آیا یوز‌ها باز هم قربانی می‌شوند؟

در حالی به تعطیلات عید نوروز نزدیک می‌شویم که این نگرانی وجود دارد که مثل سال گذشته دوباره یک یوزپلنگ قربانی جاده شود. جاده عباس‌آباد مسیر مرگ یوزپلنگ آسیایی شده است. جاده‌ای نا ایمن که برای یوزها مناسب‌سازی نشده است و هر لحظه امکان دارد از این تعداد محدود باقی مانده یکی قربانی تصادف شود.

به گزارش فارس، ششم فروردین امسال یک یوز ماده درحین عبور از جاده میامی_عباس‌آباد در حاشیه منطقه توران قربانی تصادف شدند. مادهٔ کشته شدهٔ «ماجراد» نام داشت و ۳ توله را باردار بود.

سپس در تیر ماه ۱۴۰۲ یک توله یوز نر هم در تصادف از بین رفت. در سال‌های قبل نیز یوزهای دیگری دقیقاً در همین جاده بر اثر تصادف تلف شده‌اند. سابقهٔ مرگ‌ و میر یوزپلنگ‌ها در ایران بر اثر حوادث جاده‌ای بسیار طولانی است و اولین مورد ثبت‌شدهٔ آن به نیمهٔ دههٔ ۶۰ شمسی در منطقه نایبندان بازمی‌گردد. با این حساب حداقل در طول سال‌های گذشته عملاً هیچ اقدام موثری برای کاهش این تلفات برداشته نشده، سازمان حفاظت محیط زیست هم در طول دو دههٔ گذشته موفق به اقدامی که بتواند تاثیر معنی‌داری در کاهش تصادفات داشته باشد نشده است.

پیگیری برای روشنایی جاده آغاز شده است و قسمتی از مسیر جاده روشن شده است.همچنین کاهش سرعت خودروهای عبوری در بخشی از مسیر تا سطح ۹۰ کیلومتر بر ساعت به تصویب کمیسیون ایمنی راه‌های کشور رسیده است.

با همه نگرانی که برای یوز و این جاده مرگبار وجود دارد هنوز تمام این منطقه روشنایی ندارد و جاده در بسیاری از قسمت‌ها تاریک است. دوربین‌های کنترل سرعت هم در بسیاری از قسمت‌های این مسیر وجود ندارد و عملاً رانندگان با هر سرعتی که بخواهند حرکت می‌کنند.

فنس‌کشی در جاده به صورت بسیار محدودی انجام شده و زیرگذر برای این حیوان ایجاد نشده است.

«علی سلاجقه» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفری که مردادماه به سمنان داشت اعلام کرد که پس از مذاکرات و جلسات کارشناسی متعدد میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت راه و شهرسازی، این وزارتخانه با فنس‌کشی جاده و تخصیص ۲۰ میلیارد تومان بودجه به سازمان حفاظت محیط زیست برای اجرای فنس‌کشی موافقت کرده است اما با این وجود هنوز اقدامی در جهت ایمن‌سازی جاده انجام نشده است.

در بسیاری از تعطیلات، گروه‌های مردمی با پایش مسیر برای جلوگیری از تصادف یوزها تلاش می‌کنند.

علیرضا چراغی فعال محیط زیست در توران به خبرنگار فارس گفت: ما در تمام تعطیلات سعی می‌کنیم که جاده را پایش کنیم و به رانندگان درباره تصادف با یوز هشدار دهیم. در این تعطیلات نیز همین کار را کرده و با استفاده از افراد داوطلب در شیفت‌های مختلف این پایش را انجام می‌دهیم.

وی درباره فنس‌کشی جاده گفت: از امروز سازمان محیط زیست شروع به فنس‌کشی جاده کرده است که با توجه به شروع تعطیلات خیلی دیر این اقدام آغاز شده است.۴ کیلومتر از مسیر نیز در ۲ لاین رفت و برگشت دارای روشنایی شده است.

اگر نتوان زیستگاه این حیوان را امن کرد یوز هم به سرنوشت شیر ایرانی دچار شده و در سال‌های آینده برای انقراض این حیوان باید حسرت بخوریم و اینکه چرا تا زمانیکه می‌توانستیم کاری برای حفظ آن انجام ندادیم.طبیعتاً یکی از مسائل و تهدیدات، جاده است اما مساله یوز فقط با این یک مشکل حل نمی شود، به نظر تهدیدات بسیار مهم دیگری مانند ناامنی و کمبود طعمه در زیستگاه است.

اکنون پارک ملی توران بزرگترین زیستگاه یوزپلنگ ایرانی است. این پارک از جنوبی‌ترین قسمت استان گلستان آغاز و تا منتهی‌الیه شرقی استان سمنان و در جنوب‌ شرقی شهرستان شاهرود جای دارد و قسمتی از بخش شرقی آن در شهرستان سبزوار قرار گرفته‌ است، این منطقه در سال ۱۳۵۱ به عنوان منطقه حفاظت‌ شده زیر نظر مدیریت سازمان محیط زیست قرار گرفت و در سال ۱۳۵۵ قسمتی از آن به عنوان پناهگاه حیات وحش انتخاب شد، در همان سال، مجموعه توران از طرف یونسکو عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره را نیز دریافت کرد؛ سپس در سال ۱۳۸۱ قسمت‌های مرکزی این مجموعه به پارک ملی ارتقاء یافت. در توران ۴۱ گونه پستاندار، ۱۶۷ گونه پرنده، ۴۲ گونه خزنده و ۲ گونه دوزیست شناسایی شده‌اند که شاخص‌ترین آنها یوزپلنگ آسیایی است.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۲گروه بازرسی بهداشت محیط کاشان در نوروز
  • اجرای پویش ملی «مسیر سبز ایران پاک» در قم
  • پنج غار مهم خراسان رضوی درجه بندی شد
  • «نطنز» باغ‌شهری در میانه راه کاشان به اصفهان
  • با شروع تعطیلات؛ آیا یوز‌ها باز هم قربانی می‌شوند؟
  • فاجعه زیست محیطی بیخ گوش شهر
  • دانە پاشی برای پرندگان در روستای گلاز اشنویە
  • تصاویر بی نظیر از ۴ قلاده خرس در منطقه دنا + فیلم
  • پیدا شدن جنازه فرد مفقود شده در ارتفاعات روستای بادخور شهرستان قوچان
  • جنازه فرد مفقود شده در ارتفاعات روستای بادخور پیدا شد