Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@15:27:11 GMT

رشد 82 درصدی صادرات به منطقه اوراسیا

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۹۵۱۸

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: طی 15 ماه اخیر مجموع صادرات ایران به منطقه اوراسیا با 82 درصد افزایش به یک و نیم میلیارد دلار رسیده است.

مهدی میراشرفی امروز در همایش اقتصادی ایران و اوراسیا با اشاره به اهمیت تجارت گفت: در سال 2019 مجموع کل تولید ناخالص ملی کشورهای دنیا 78 هزار میلیارد دلار است که از مجموع این رقم 24 هزار میلیارد دلار حجم صادرات دنیا است و  بیش از 48 هزار میلیارد دلار حجم واردات دنیا بوده است که نسبت به 78 هزار میلیارد دلار کل تولید ناخالص ملی کشورها در دنیا یعنی بیش از نیمی از آنچه که در دنیا تولید می شود در فرآیند تجارت قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: این موضوع به شدت حائز اهمیت است زیرا اگر کشوری چنانچه دارای ذخایر و منابع خدادای نباشد و فقط مسیر فرآیند تجارت قرار گیرد آن کشور می تواند منتفع باشد و لذا این موضوع بسیار مهم است و ما باید یک اهمیت ویژه ای باید در قرن بیست و یکم به درک از تجارت بین الملل داشته باشیم و بتوانیم از موافقتنامه‌ای که در آن اکنون بصورت موقت عضو هستم بهره بگیریم. 

* قرن 21 تبدیل به قرن آسیا شده است

معاون وزیر اقتصاد در مورد بحث اهمیت آسیا و اوراسیا اظهار داشت: پس از تحولات انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم بیشترین بهره را اروپا برد و در قرن بیستم با دو جنگی که در اراپا اتفاق افتاد، آمریکا بیشترین نفع را از قرن بیستم برد و قرن بیست و یکم به اذغان تمامی صاحب نظران اقتصاد رشد و توسعه قرن آسیا است. در 20 ساله ای که از قرن بیست و یکم گذشته به طور کامل این موضوع به منصه ظهور رسیده است. چنانکه در سه نوع بندری که در دنیا وجود دارد که بیش از نود درصد حمل و نقل 24 هزار میلیارد دلاری جهان را انجام می دهند، 10 بندر بزرگ دنیا در حال حاضر اکنون در آسیا واقع شده است.

وی تصریح کرد: این امر مبین آن است که این پیش بینی که قرن بیست و یکم قرن آسیاست در 20 سال اول به منصه ظهور رسیده و اولین کشور صادر کننده دنیا با 2 هزار و 650 میلیارد دلار، چین است. 

وی اظهار داشت: شانگهای در آن 10 بنادر اولین بندر بزرگ دنیا و سنگاپور به عنوانی یک کشور و جبل علی در منطقه خلیج فارس جزء 10 بندر بزرگ دنیا به شمار می روند و در واقع نتردام هلند در رده های بعد از 10 دنیا هستند؛ بنابراین این موضوع برای اینکه ما در منطقه آسیا و اوراسیا بیشتر به موضوع تجارت پی ببریم حائز اهمیت است. 

* مرکز ثقل ثروت دنیا در حال انتقال به اطراف چین است

میراشرفی گفت: موضوع دیگر اینکه بنیاد مکنزی در سال گذشته تحقیقی انجام داد که براساس آن مرکز ثقل ثروت دنیا از وال استریت در حال مهاجرت کردن به آسیا و خصوصا اطراف چین است؛ این در حالی است که منطقه اوراسیا در کنار غول بزرگ تولیدی دنیا واقع شده است . 

وی با اشاره به کشورهای محصور در خشکی اطراف ایران و اوراسیا گفت: این کشورها اطراف اوراسیا و ایران هستند ولذا اگرچنانچه فقط به بحث مواهب تجارت برسیم به اندازه منابع و ذخایر این 5 کشور اوراسیا می توانیم دست یابیم زیرا دو کریدور در کشور شکل گرفته که کریدور شرق به غرب شانگهای را به قلب اروپا متصل می کند و کریدور شمال به جنوب سن پطرزبورگ را به بمبئی وصل می کند و تنها منطقه ای که در دنیا این دو کریدور مواصلاتی در آن تقاطع می یابند منطقه ایران و اوراسیا است و لذا می توان گفت که خداوند نمی خواهد تنها که یک مرتبه  به این منطقه فرصت و مواهب بدهد و مدام فرصت و مواهب می دهد و انشاء الله ما هم تعهد نکرده باشیم که یکی پس از دیگری اینها را بسوزانیم و امیداوریم که بتوانیم از مواهب بهره مند شویم. 

معاون وزیر اقتصاد اظهار با اشاره به موضوعات گمرک اظهار داشت: سازمان جهانی گمرک یک تحقیقی در طی 4 سال در کمیته دائمی سازمان انجام داد و 7 توصیه به گمرکات دنیا داشت که در صورتی که این کارها را انجام دهید در آستانه انقلاب چهارم صنعتی می توانید تاب آوری خود را افزایش دهید. 

وی بیان داشت: سازمان جهانی گمرک یکی از سازمان‌های پیش رو است و در بحث تسهیل تجارت توسعه های بسیار موثر و کلیدی دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم. 

میر اشرفی اظهار داشت: در این توصیه های اشاره می شود که در قرن بیست و یکم کسی از منزل خارج نمی شود مگر به قصد تفریح، یعنی خدمات مجازی و هوشمند می شوند و در بحث گمرک توصیه می شود که با استفاده از هوش مصنوعی و داده  کاوی، اطلاعات بین همه گمرکات دنیا رد و بدل شود  و کالا یک بار در دنیا اظهار شود و لذا در این دیتا کالاهای پرریسک تشخیص داده شود و مرزها و گمرکات در قرن بیست و یکم محل عبور هستند و نه محل ایستایی و تخلیه کالا و برای این موضوع باید از هوش مصنوعی و استفاده از اینترنت اشیا در خصوص ردیابی استفاده کرد. 

وی در ادامه به استفاده به یک سری از امکانات نوین اشاره کرد و گفت: سازمان جهانی گمرک اشاره می کند که باید کنترل های ملموس و مزاحم را به غیر ملموس و غیر مزاحم تبدیل کرد. 

میر اشرفی اظهار داشت: در 15 ماه اخیر یک و نیم میلیارد دلار به منطقه اوراسیا صادرات داشته ایم و بر این اساس رشد صادرات ما به منطقه اوراسیا  82 درصد بوده است، ضمن اینکه سه میلیارد دلار واردات از این منطقه به کشور داشته ایم که 16 درصد کاهش داشته است. 
(فارس)

برچسب ها: دیتا کالا ، گمرکات مرزی ، اوراسیا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MCN

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گمرکات مرزی اوراسیا هزار میلیارد دلار منطقه اوراسیا قرن بیست و یکم قرن بیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم بانکی با هفت امضا مالک پرسپولیس شد

به گزارش "ورزش سه"، مراسم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برگزار شد و دو تیم به کنسرسیومی متشکل از شرکت های صنایع پتروشیمی و شش بانک واگذار شدند تا مشکلی بابت دریافت مجوز حرفه ای حضور در لیگ قهرمانان، سرخابی ها را تهدید نکند.

ویدئو: 330856

در زمان امضای واگذاری پرسپولیس به شش بانک، علاوه بر نمایندگان این بانک ها، سرپرست سازمان خصوصی سازی نیز حضور داشت تا سرخ ها به بانک های شهر، ملت، تجارت، صادرات، اقتصاد نوین و رفاه واگذار شوند.

بدین ترتیب، سهام باشگاه پرسپولیس به بانک‌های شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵ درصد) انتقال پیدا کرد.

طبق اعلام مجری برنامه، نفرات زیر و به نمایندگی از شرکت ها خود، قرارداد واگذاری پرسپولیس را امضا کردند:

سازمان خصوصی سازی: ابراهیم بازیان سرپرست سازمان و نمایندگی از طرف دولت
بانک شهر: سیدمحمد مهدی احمدی، مدیرعامل
بانک ملت: فرشید فرخ نژاد، مدیرعامل
بانک تجارت: هادی اخلاقی، مدیرعامل
بانک صادرات: محسن سیفی کفشگری، مدیرعامل
بانک اقتصاد نوین: علیرضا بلگوری، مدیرعامل
بانک رفاه کارگران: وحید خانلری، عضو هیئت مدیره

دیگر خبرها

  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • کنسرسیوم بانکی با هفت امضا مالک پرسپولیس شد
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • تحقق ۱۰۶ درصدی مبادلات تجارت خارجی در کردستان
  • عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم