Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از یورک آلرت، ساچین روستگی(Sachin Rustgi)، یکی از اعضای انجمن علوم زراعی آمریکا در حال تحقیق بر روی این موضوع است که چگونه می‌توان گونه‌هایی از مواد غذایی که آلرژی کمتری ایجاد می‌کنند پروش داد.

او اخیرا تحقیقات خود را در نشست سالانه‌ی ASA-CSSA-SSSA که به طور مجازی برگزار شد ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستگی می‌گوید: برای جلوگیری از بروز واکنش‌های آلرژیک می‌توان از خوردن گندم و بادام زمینی اجتناب کرد. اگرچه این کار در حرف ساده به نظر می‌رسد اما در عمل دشوار است. پرهیز از خوردن گندم و بادام‌زمینی به معنای از دست دادن دو منبع غذایی سالم و نیروبخش است. گندم منبع خوبی از انرژی، فیبر و ویتامین‌هاست و بادام زمینی نیز پروتئین، چربی‌های مفید، ویتامین و مواد معدنی دارد.

روستگی می‌گوید: افرادی که حساسیت‌های غذایی دارند به سختی تلاش می‌کنند تا از این مواد دوری کنند اما احتمال قرار گرفتن در معرض ماده حساسیت‌زا همچنان وجود دارد. قرار گرفتن در معرض آلرژن می‌تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان شود، به ویژه افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند. برای برخی دیگر اجتناب از مصرف گندم و بادام زمینی به دلایل جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی کار دشواری است.

روستگی و همکارانش از پرورش گیاهان و مهندسی ژنتیک برای تولید انواعی از گندم و بادام زمینی که حساسیت کمتری ایجاد می‌کنند استفاده می‌کنند و هدف آنها افزایش گزینه‌های غذایی برای افرادی است که حساسیت غذایی دارند.

در تولید گندم تمرکز محققان بر روی گروهی از پروتئین‌ها به نام گلوتن است. وجود گلوتن در آرد گندم باعث کشسانی خمیر نان و ترد شدن بافت نان می‌شود. اما گلوتن در افراد مبتلا به بیماری سلیاک ایجاد واکنش ایمنی می‌کند و در افرادی که مبتلا به سلیاک نیستند و نوع دیگری از حساسیت به گلوتن را تجربه می‌کنند نیز منجر به بروز انواع علائم می‌شود.

محققان در تلاشند تا انواعی از گندم با میزان کمتری از گلوتن را پرورش دهند. چالش‌های این کار در ژنتیک گلوتن نهفته است. اطلاعات لازم برای تولید گلوتن در دی ان آ(DNA) سلول‌های گندم نهفته است.

اما گلوتن یک پروتئین خاص نیست. بلکه گروهی از پروتئین‌های مختلف است و دستورالعمل‌های مربوط به ساخت پروتئین‌های مختلف تشکیل دهنده‌ی گلوتن در ژن‌های مختلف قرار دارد. ژن‌های کد کننده‌ی گلوتن در سراسر دی ان آ سلول قرار دارند و از آنجا که بخش‌های زیادی از دی ان آ مسئول ساخت گلوتن هستند تولید انواع گندم با گلوتن کم برای پرورش دهندگان کار دشواری است.

روستگی می‌گوید: زمانی که این تحقیقات را آغاز کردیم یک پرسش اساسی وجود داشت: آیا می‌توان بر روی ویژگی که توسط تعداد زیادی از ژن‌ها کنترل می‌شود کار کرد؟

بادام زمینی نیز وضعیتی مشابه دارد. بادام زمینی شامل ۱۶ پروتئین حساسیت‌زای مختلف است.

روستگی می‌گوید: تمام پروتئین‌های بادام زمینی به یک اندازه حساسیت زا نیستند بلکه چهار مورد از آنها باعث واکنش آلرژیک شدید در بیش از نیمی از افرادی که به آن حساسیت دارند می‌شوند.

ژن‌های کد کننده پروتئین بادام زمینی نیز همانند ژن‌های گلوتن، در سراسر دی ان آ پخش شده‌اند.

روتسگی می‌گوید: تاتیرگذاری بر روی این تعداد زیاد از اهداف با فناوری‌های امروزی نیز کار آسانی نیست.

او و تیمش در حال بررسی انواع مختلفی از گندم و بادام زمینی هستند که به خودی خود مواد آلرژی‌زای کمتری دارند.

این گونه‌های کمتر حساسیت‌زا را می‌توان به همراه گونه‌هایی که ویژگی‌های مطلوب مانند مقاومت نسبت به آفات و ثمردهی بالا دارند پرورش داد. هدف تولید گندم‌هایی با حساسیت‌زایی کم و قابلیت کشت اقتصادی است.

علاوه بر تلاش‌های سنتی پرورش گیاهان، روستگی از مهندسی ژنتیک نیز کمک می‌گیرد.

دانشمندان با استفاده از فناوری به نام کریسپر(CRISPR) می‌توانند تغییرات بسیار دقیق در دی ان آ ایجاد کنند. روستگی از این فناوری برای هدف قرار دادن ژن‌های گلوتن در گندم استفاده می‌کند. پیشرفت‌های اخیر در زمینه‌ی فناوری کریسپر به دانشمندان این امکان را می‌دهد که چندین ژن را به طور همزمان مورد هدف قرار دهند. ژن‌های مورد هدف قرار گرفته تغییر یا جهش پیدا می‌کنند. این بدان معنی است که سلول‌ها دیگر نمی‌توانند این ژن‌ها را برای ساخت پروتئین‌های خاص کد کنند.

روستگی می‌گوید: ایجاد اختلال در ژن‌های گلوتن در گندم می‌تواند به تولید گندم با سطح گلوتن کمتر بیانجامد. چنین رویکردی برای بادام زمینی نیز موثر است.

رویکردهای دیگر شامل درک چگونگی تنظیم تولید گلوتن در سلول‌های گندم است. بر طبق این بررسی مشخص شد که یک پروتئین به عنوان "تنظیم کننده اصلی" بسیاری از ژن‌های گلوتن عمل می‌کند. این موضوع مهمی است زیرا اخلال در این تنظیم کننده اصلی می‌تواند منجر به کاهش مقدار گلوتن در گندم شود. هدف قرار دادن یک ژن بسیار ساده‌تر از ایجاد اختلال در چندین ژن گلوتن است.

روستگی می‌گوید: گندم و بادام زمینی منبع اصلی پروتئین برای بسیاری از افراد است، به ویژه کسانی که در شرایطی که منابع کمی وجود دارد زندگی می‌کنند یافتن راه‌های مقرون به صرفه برای در دسترس قرار دادن گندم و بادام زمینی برای همه بسیار مهم است. تولید گندم و بادام زمینی با کاهش میزان آلرژن یک گام اساسی برای رسیدن به این هدف است. این محصولات همچنین باعث می‌شوند که افراد کمتر به صورت تصادفی در معرض ماده حساسیت‌زا قرار بگیرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گندم بادام زمینی علوم زراعی پروتئین ها تولید گندم ی گلوتن حساسیت زا هدف قرار دی ان آ بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی

اوایل بهار و اواخر پاییز حساسیت فصلی میهمان بسیاری از خانه‌ها می‌شود. پیر و جوان و کودک و بزرگسال ندارد. داروهای شیمیایی رایج برای کنترل علایم حساسیت فصلی، «آنتی‌هیستامین» و «استرویید» است که اولی سیستم ایمنی بدن را گیج می‌کند و دومی باعث افزایش فشار خون می‌شود.

سیدمهدی فلسفی، طبیب سنتی و رایحه‌درمان‌گر (آروماتراپیست) برای درمان حساسیت فصلی راهکارهای مؤثر و بدون عوارض جانبی ارائه می‌کند.

حساسیت فصلی از کجا می‌آید؟

در قرن ۱۹ دکتر «چارلز هریسون برکلی» کشف کرد که اگر از هر ۴۰ هزار دانه‌ای که ما در روز تنفس می‌کنیم، فقط یکی از آن ها آلوده یا حساسیت‌زا باشد، برای ایجاد بیماری در بدن ما کافی است. این فرد در بهار و تابستان به سرماخوردگی عجیبی مبتلا می‌شد. او بررسی کرد تا بفهمد محرک این سرماخوردگی که فقط در این دو فصل دچارش می‌شد چیست؛ و فهمید عامل این مشکل گرده‌های گل‌ها بود.

سیدمهدی فلسفی دربارهٔ فراگیری مسألهٔ حساسیت فصلی می‌گوید «۱۵ درصد از مردم کل دنیا به حساسیت فصلی مبتلا هستند. در کشوری مثل ایران که گونه‌های گیاهی زیاد و پوشش گیاهی گسترده‌ای دارد این رقم حتی به ۳۰ درصد هم می‌رسد. جای تعجب ندارد که هر سال اوایل بهار یا اواخر تابستان حساسیت فصلی را بیشتر در افراد می‌بینیم.»

دلیل حساسیت فصلی چیست؟

وقتی بدن یک عامل خارجی یا یک دشمن را تشخیص می‌دهد، به آن حمله می‌کند. در حساسیت فصلی این عامل خارجی، معمولاً گرده‌های گیاهان است که چندان هم خطرناک نیست. اما چون سیستم ایمنی بدن به آن واکنش نشان می‌دهد، این علایم برای فرد ایجاد می‌شود.

فلسفی می‌گوید «وقتی سیستم ایمنی یا قوهٔ مدبرهٔ بدن، یک عامل مزاحم و آلوده را تشخیص می‌دهد، بدن برای مقابله با آن هیستامین تولید می‌کند.»

آنتی‌هیستامین بدن را گیج می‌کند

پزشکان با تجویز آنتی‌هیستامین، آنزیم‌هایی را که موجب تولید هیستامین می‌شوند از بین می‌برند. آنتی‌هیستامین سیستم ایمنی بدن را گیج می‌کند؛ چون چیزی که تشخیص می‌دهد با چیزی که اتفاق می‌افتد همخوانی ندارد (به خاطر دخالت داروهای شیمیایی).

فلسفی با بیان این نکته می‌گوید: «در این حالت یک دوگانگی در بدن اتفاق می‌افتد و سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می‌شود؛ که در درازمدت پایداری را از بدن می‌گیرد و موجب ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود.»

ضمن اینکه آنتی‌هیستامین عوارضی مثل خواب‌آلودگی، سرگیجه، درد معده، حالت تهوع و... دارد.

اسطوخدوس، آنتی‌هیستامین طبیعی

سال ۲۰۱۴ مطالعه‌ای انجام شد که نشان می‌داد روغن ضروری یا جان گیاه اسطوخدوس یک آنتی‌هیستامین طبیعی است و تولید هیستامین را کاهش می‌دهد. فلسفی با اشاره به این پژوهش می‌گوید «اسطوخدوس خاصیت‌های زیادی دارد. این گیاه به سیستم ایمنی بدن هوشمندی می‌دهد و آن را تقویت می‌کند. ضمناً باعث ترشح دوپامین و سروتونین می‌شود و به همین خاطر در فرد آرامش اعصاب ایجاد می‌کند.».

نعنا، استرویید طبیعی برای درمان التهاب

بعضی پزشکان هم برای از بین بردن التهاب ناشی از حساسیت فصلی داروی «استرویید» را تجویز می‌کنند. این دارو مو افزایش فشار خون و افزایش وزن (در بازهٔ زمانی کوتاه) می‌شود. در رایحه‌درمانی به جای استرویید، عطر نعنا تجویز می‌شود که خاصیت استروییدی دارد و می‌تواند التهاب‌ها را از بین ببرد و انسداد سینوس‌ها را باز کند. بعضی از داروهای گیاهی مثل «منتول» برای این منظور ساخته شده‌اند.

فلسفی با اشاره به این نکات می‌گوید «توصیه می‌کنیم مبتلایان به حساسیت فصلی برای درمان از عطرهای طبیعی استفاده کنند. چون بدن از طبیعت است و با طبیعت هم‌خوانی دارد. سیستم‌های زیادی در تبادل انرژی و تبادل اطلاعات در طبیعت وجود دارد که هنوز کشف نشده‌اند. اینکه از تمام عوامل یک مادهٔ طبیعی فقط یک عامل را بگیریم و به شعور و انرژی گیاهان احترام نگذاریم، موجب می‌شود علایم بیماری به صورت مقطی کنترل شوند. اما مثلاً گیاه نعنا در کنار تمام خاصیت‌هایی که دارد سبب می‌شود اصل بیماری تا حد زیادی درمان شود و پیشروی نکند. نه اینکه تنها علایم آن کنترل شود.»

۴ روش مصرف عطر طبیعی

عطر هم از طریق پوست جذب می‌شود و هم از طریق استنشاق و تنفس. فلسفی، طبیب سنتی و رایحه‌درمان‌گر برای مصرف عطر طبیعی ۴ روش بیان می‌کند:

۱. اگر در حمام‌تان وان دارید، می‌توانید دو سه قطره از عطر تجویزشده را در آب گرم داخل وان بریزید و وارد وان شوید تا عطر از طریق پوست جذب شود.

۲. بعضی مبتلایان به حساسیت فصلی، بینی‌شان کاملاً مسدود و گرفته می‌شود که حتی به نفس‌تنگی شدید می‌انجامد و عضلات نای هم دچار انقباض می‌شود. در این حالت مصرف موضعی عطر نعنا روی قفسهٔ سینه و ماساژ آن کاملاً کمک‌کننده است و موجب رفع التهاب و انقباض عضلات نای می‌شود و تنفس به حالت عادی برمی‌گردد.

۳. روش دیگر بخور است. در یک ظرف حاوی آب داغ چند قطره از عطر را بریزید، پارچه‌ای روی سر بیندازید و از بخار ظرف حاوی عطر تنفس کنید. در این حالت حتماً چشم‌هایتان را ببندید.

۴. عطر را روی پارچه‌ای بزنید و پارچه را روی بالش‌تان بگذارید که تا صبح مرتب استنشاق انجام شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ۶۴۰ هکتار از باغ‌های چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • (ویدئو) چرا خانم‌ها عضو شورای نگهبان نیستند؟
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید