Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نیاز سرمایه‌گذاری در توسعه و حفظ نگهداشت تولید از میادین گازی دریایی را ۵۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: برای تأمین نیاز گاز مصرفی در بیست سال آینده در دو محور «تمرکز و نگهداشت ظرفیت تولید فعلی» و «توسعه دیگر میادین گازی» برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شرکت نفت و گاز پارس، «محمد مشکین‌فام» در نخستین پنل از ششمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو با عنوان «آینده تولید و مصرف گاز و اولویت‌های امروز»، به ارائه روند توسعه میدان گازی پارس جنوبی در ۲۰ سال گذشته پرداخت و گفت: برداشت گاز از میدان پارس جنوبی با تولید ۱۲ میلیارد مترمکعب گاز در سال ۸۱ آغاز شد و هم‌اکنون این رقم به سالانه ۲۲۰ میلیارد مترمکعب رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی میزان برداشت تجمعی از این میدان مشترک را یکهزار و ۸۶۱ میلیارد مترمکعب گاز غنی بیان کرد و گفت: ارزش این میزان از گاز برداشت شده از پارس جنوبی در مجموع ۳۳۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس پیرامون وضعیت تولید گاز پارس جنوبی در مقایسه با تولید گاز کشور توضیح داد: پارس جنوبی در سال ۸۱ و همزمان با آغاز برداشت گاز، سهمی ۱۰ درصدی از تولید گاز کل کشور را در اختیار داشت، در حالی‌که با توسعه فازهای این میدان، ‌اکنون نزدیک به ۷۰درصد از تولید گاز کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود.

مشکین‌فام ضمن تشریح حجم سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در کارنامه بیست ساله پارس جنوبی، گفت: ابتدای توسعه درمدت چهار سال با سرمایه‌گذاری ۹ میلیارد دلاری، ظرفیت تولید گاز از این میدان به ۱۴۱ میلیون مترمکعب رسید.

وی گفت: هشت سال بعد، با سرمایه‌گذاری ۴۵ میلیارد دلاری، ۱۴۱ میلیون مترمکعب دیگر بر ظرفیت روزانه برداشت گاز از پارس جنوبی افزوده شد و میزان افزایش برداشت روزانه گاز در هفت سال گذشته به رقم ۴۱۸ میلیون مترمکعب با سرمایه‌گذاری بیش از ۲۴ میلیارد دلار رسید.

مشکین فام تصریح کرد:اکنون با مجموع سرمایه‌گذاری ۹۰ میلیارد دلاری ظرفیت روزانه برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه ایران در برداشت روزانه گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی از قطر پیشی گرفته است، خاطرنشان کرد: ‌اکنون ۲۷ بلوک گازی پارس جنوبی در مدار تولید قرار دارد و دو بلوک فاز ۱۱ نیز در حال توسعه است.

به گفته محمد مشکین‌فام، در پارس جنوبی علاوه بر تحویل روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز سبک به شبکه سراسری، سالانه ۱۲ میلیون تن اتان و ۱۱ میلیون تن گاز مایع (پروپان و بوتان) نیز در پالایشگاه‌های پارس جنوبی تولید و در اختیار مبادی مصرف قرار می‌گیرد.

مدیرعامل بزرگترین شرکت تولیدکننده گاز کشور، میزان ذخایر گازی درجای سهم ایرانی میدان مشترک پارس جنوبی را نزدیک به ۴۲۰ تریلیون فوت مکعب عنوان کرد و گفت: تا به امروز ۶۲ تریلیون فوت مکعب (معادل ۱۵ درصد) از ذخایر گازی درجای این میدان برداشت شده است، اگر با همین روند پیش رویم، قابلیت برداشت نزدیک به ۲۱۰ تریلیون فوت مکعب (معادل ۵۰ درصد گاز درجا)ی پارس جنوبی وجود دارد، اما برای دستیابی به ۷۵ درصد از ذخایر درجای این میدان، به ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید نیازمندیم تا برداشت گاز تجمعی از مخزن پارس جنوبی به ۳۱۰ تریلیون فوت مکعب برسد.

وی ارزش محصولات پارس جنوبی را در صورت ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید، ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد کرد و گفت: برای بیست سال آینده پارس جنوبی در دو محور «تمرکز و نگهداشت ظرفیت تولید فعلی» و «توسعه دیگر میادین گازی» تحت راهبری شرکت نفت و گاز پارس برنامه‌ریزی شده است.

مشکین‌فام نخستین راهکار حفظ ظرفیت تولید فعلی گاز از میدان پارس جنوبی را احداث تأسیسات فشارافزایی در هر دو بخش فراساحل و خشکی عنوان کرد و گفت: این موضوع را به صورت جدی دنبال می‌کنیم و گزارش آن به زودی نهایی می‌شود، چرا که پیش‌بینی می‌شود از ۳ الی ۴ سال آینده، سالانه به اندازه یک فاز پارس جنوبی با افت تولید مواجه شویم.

وی مضاعف کردن خطوط لوله جهت کاهش افت فشار در طول مسیر انتقال گاز، توسعه نواحی خارج از محدوده فعلی میدان پارس جنوبی و حفر چاههای درون‌میدانی (Infill) را از دیگر راه‌کارهای حفظ نگهداشت تولید گاز برشمرد و تأکید کرد: برنامه‌ریزی شده تا ۶۰ الی ۷۰ حلقه چاه جدید اطراف سکوهای دریایی حفاری شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در ۲۰ سال آینده نیز باید برای توسعه سایر میادین گازی کشور برنامه‌ریزی شود، گفت: سرمایه‌گذاری لازم جهت توسعه این میادین ۲۰ میلیارد دلار تخمین زده شده تا در مجموع نزدیک به ۴۲۸ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت برداشت گاز کشور افزوده شود.

به گزارش ایرنا، اکنون تولید گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی حدود ۶۹۰ میلیون متر مکعب در روز است که این میزان در شرایط خاص می تواند تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب نیز افزایش پیدا کند. 

همچنین ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور از این میدان مشترک تولید می شود. 
(ایرنا)

برچسب ها: میدان پارس جنوبی ، تولید گاز ، 690 میلیون متر مکعب لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MAo

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: میدان پارس جنوبی تولید گاز 690 میلیون متر مکعب مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس میدان پارس جنوبی تریلیون فوت مکعب مشترک پارس جنوبی میلیون مترمکعب میلیارد دلاری پارس جنوبی پارس جنوبی میلیارد دلار سرمایه گذاری برنامه ریزی ظرفیت تولید میدان مشترک میادین گازی برداشت گاز مشکین فام تولید گاز سال آینده گاز کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۵۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۵۰ میلیارد تومان به تملکات میدان شهید مطهری قم

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قم گفت: برای تکمیل تملکات بازارچه میوه و تره‌بار به میدان شهید مطهری، ۵۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.

محسن صادقی امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به بهسازی بازار تره‌بار در میدان مطهری، اظهار کرد: سال گذشته عمده تملک این بازارچه انجام شده و حدود ۶۵۰ مترمربع از فضای میدان قدیمی‌تر باقی‌مانده که برای رفع مشکل نقدینگی سازمان، شورای شهر ۵۰ میلیارد تومان به این طرح اختصاص داده است و امسال تملک این بازار به اتمام می‌رسد.

وی افزود: با پیگیری سازمان و شورای شهر این مبلغ در قالب یک وام از بانک شهر به سازمان پرداخت و برای تکمیل تملک از آن استفاده شده است.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ در راستای اجرای این پروژه، سازمان میادین ۸۹ غرفه به متراژ ۱۵۹۵ مترمربع را با صرف هزینه‌ای بالغ‌بر ۵۵۰ میلیارد ریال تملک کرده است.

صادقی امینی با اشاره به تدوین دفترچه تعرفه عوارض و بهای خدمات سازمان، اضافه کرد: برای نخستین‌بار تعرفه عوارض و بهای خدمات سازمان در قالب یک دفترچه و مشتمل بر بندهای متعدد با همکاری فرماندار و هیئت تطبیق فرمانداری مصوب شد.

وی گفت: تدوین این دفترچه بر نقش‌آفرینی بیشتر سازمان میادین در حوزه‌های مختلف کمک زیادی می‌کند به نحوی که در چهار سیاست اصلی سازمان که شورای شهر برای سازمان مصوب کرده است از جمله هوشمندسازی، تکمیل شبکه توزیع و تنظیم بازار اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.

کد خبر 749092

دیگر خبرها

  • اختصاص ۵۰ میلیارد تومان به تملکات میدان شهید مطهری قم
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • مشارکت ۵ میلیارد دلاری قرارگاه خاتم‌ با خارجی‌ها
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه