Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:54:38 GMT

رفتارهای خودآگاهانه در برابر کرونا

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۵۶۳۱

رفتارهای خودآگاهانه در برابر کرونا

روزنامه ایران پنجشنبه ۹ بهمن در یادداشتی به قلم مجید صفاری‌نیا روانشناس اجتماعی، آورده است: انسان موجودی اجتماعی است و در علم روانشناسی انسان موجودی است که ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی دارد. به طور کل باید به این نکته مهم اشاره کنم که انسان محدودیت‌پذیر نیست و تمایل دارد در محیطی آزاد زندگی کند. در بررسی بعد زیستی، انسان‌ها محدودیت ناپذیرند و باید هیجانات خود همچون غم، شادی، نگرانی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را بروز بدهند که در حال حاضر با شرایط کرونایی جامعه ما با تعارض است. ویژگی‌های ارثی و ذاتی انسان باعث می‌شود رفتارهای ناهنجارش به رفتارهای هوشیارانه‌اش غلبه کند و نیاز به این دارد در جمع یا دورهمی باشد و این مقوله جزو بعد زیستی او محسوب می‌شود.


اما در بعد روانی انسان، ابعاد مختلفی وجود دارد، ویژگی‌های شخصیتی مختلفی که برخی از این شخصیت‌ها در رعایت مسائل بهداشتی در دوران کرونا اختلال وارد می‌کنند،مثل افرادی که دچار اختلال روانی و شخصیتی هستند؛ افرادی که اختلال شخصیت نمایشی دارند که ناخواسته از قوانین و مقررات سرباز می‌زنند. بعدی که می‌توان به آن دقت و توجه کرد، بعد اجتماعی انسان است که تأثیرپذیری او را نشان می‌دهد. در بعد اجتماعی نیاز به مداخله دولت‌هاست. نخبگان یا مسئولان بالادستی باید با طراحی محیط و وضع برخی قوانین بازدارنده محیط و فضا را برای تبعیت افراد مهیا کنند.

به عنوان مثال اجباری شدن ماسک در محیط‌های عمومی، محدودیت‌های ساعت کاری اصناف و تردد خودروها جزو طراحی‌هایی محسوب می‌شود که هم‌اکنون مردم ملزم به رعایت آنها شده‌اند. طراحی محیط، انسان‌ها را ترغیب می‌کند به تبعیت از قانون. در کل باید گفت طراحی و کنترل محیط، افراد جامعه را در این شرایط کرونایی که نیاز به رعایت حداکثری است محدود می‌کند به فعالیت‌های اجتماعی کنترل‌شده.

در کل باید بگویم انسان موجود خیلی هوشیار و خودآگاهی نیست و غالباً رفتارهایش بر اساس نیازها و عادات و مشوق‌ها صورت می‌گیرد. به هر حال رعایت مسائل پیشگیری از کرونا نیاز به رفتار خودآگاهانه دارد و هر چه محدودیت‌ها در این ارتباط بیشتر باشد، رفتارهای آگاهانه هم رشد خواهد کرد.

این نکته را نباید فراموش کنیم که دولت‌ها هم باید در طراحی محیط و کنترل رفتارهای شهروندان برخی شرایط همچون تأمین مالی آنها را لحاظ کنند به عنوان مثال تدابیر اقتصادی برای اصناف یا بیکاران را در این شرایط درنظر بگیرند تا پیشگیری از شیوع کرونا به حداقل ممکن برسد.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها کرونا پروتکلهای بهداشتی روان درمانی اصناف محدودیت های کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا پروتکلهای بهداشتی روان درمانی کرونا پروتکلهای بهداشتی روان درمانی اصناف محدودیت های کرونا اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است
  • حمام شیشه‌ای سازه‌ای نوین طراحی دکوراسیون داخلی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست