Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،زمانی که گوشی جدیدتان به دستتان می‌رسد و با اشتیاق زیادی می‌روید که جعبه آن را باز کنید. اما در کمال ناباوری با یک گوشی روشن، پُر از بازی و حتی عکس روبرو می‌شوید که ممکن است روی آن یک گلس هم چسبانده باشند! این یک سناریو خیالی نیست و این روز‌ها خریداران زیادی از دریافت گوشی مرجوعی گلایه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای فروش کالا‌های مرجوعی به عنوان آکبند یا نو

به خاطر داریم چند سال قبل یک کالای سخت افزاری پلمب را باز کردیم که نه تنها معیوب بود، بلکه خریدار قبلی هنگام مراجعه به گارانتی عیب آن را به طور دقیق بر روی یک تکه کاغذ با خودکار نوشته بود تا توسط بخش خدمات پس از فروش به آن رسیدگی شود. اینکه چطور یک کالای معیوب سر از جعبه پلمب؛ آن هم با گارانتی کامل و سلفون کشیده شده دور کارتن در آورده بود هرگز برایمان روشن نشد.

حالا که خرید اینترنتی به شدت در ایران رواج پیدا کرده و فروشگاه‌های آنلاین گوشی موبایل با استقبال روبرو شده‌اند، شاهد پدیده نسبتاً شایعی به نام فروش دوباره گوشی‌های مرجوعی (غیر نو) هستیم.

ماجرا بسیار ساده است، خریدار یک گوشی موبایل را به هر دلیلی نمی‌پسندد و آن را مرجوع می‌کند، کسانی اقدام به پلمب دوباره جعبه گوشی می‌کنند و دوباره وارد چرخه عرضه می‌شود. البته این فرضیه هم وجود دارد که برخی از خریداران از اعتماد و قوانین فروشگاه‌ها سوء استفاده می‌کنند و آن‌ها خود متوجه باز شدن جعبه گوشی از سوی خریدار نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید

تلفن همراهم دزدیده شده، چکار کنم؟

در این بین گاهی از دست یکی از طرفین ماجرا در می‌رود و گوشی مرجوعی ریست فکتوری نمی‌شود و در نتیجه آن حاوی بازی‌ها، برنامه‌ها و حتی عکس‌های گرفته شده توسط خریدار قبلی است. در مواردی هم خریدار قبلی اقدام به چسباندن گلس کرده است که به هر دلیلی یادشان رفته آن را بردارند!

طی ماه‌های اخیر گزارش‌های دریافتی و مشاهدات شخصی ما نشان داده برخی از فروشگاه‌ها اقدام به فروش دوباره گوشی‌های مرجوعی خود می‌کنند. البته به طور دقیق نمی‌توان گفت این کار توسط خود فروشگاه انجام می‌شود یا شرکت‌های گارانتی کننده و عرضه کننده دست به چنین کاری می‌زنند. حتی شاید هم پای خریداران در میان باشد.

علت آن هرچه که باشد گاهی گوشی نو موجود در جعبه روشن است، گاهی روی آن برنامه و بازی نصب شده است و در مواردی هم متعلقات اضافی، چون گلس دارد یا متعلقات اصلی آن با نمونه دیگری تعویض شده است.

خریدار دیگری از نبود کاور در جعبه گوشی، نصب بودن تعداد زیادی بازی روی آن و وجود خط و خش روی دوربین گلایه دارد. اما خریدار دیگر از شنیده شدن صدا‌های عجیب از داخل جعبه باز نشده می‌گوید که حاکی از روشن بودن آن است.

بدیهی است یک گوشی نو نباید داخل جعبه روشن باشد یا روی آن اپ و بازی ایرانی پیدا شود. همچنین نصب بودن گلس بر روی برخی گوشی‌ها نشانه آشکاری از نو نبودن آن‌ها است.

بررسی‌های ما نشان می‌دهد کسانی که اقدام به بسته بندی مجدد و پلمب کردن کارتن گوشی‌های مرجوعی می‌کنند، به برچسب‌ها و هولوگرام‌های آماده دسترسی دارند و به آسانی برچسب پاره شده را تعویض می‌کنند.

کافی است سری به فروشگاه‌هایی، چون AliExpress بزنید تا با انبوهی از چنین برچسب‌هایی روبرو شوید که فروخته می‌شوند.

جالب اینکه در مواردی این برچسب‌ها دارای اشتباه نوشتاری بودند. در یک نمونه شاهد درج ناشیانه Recelpt به جای کلمه Receipt در برچسب پلمب جعبه گوشی بودیم که به خوبی نشان می‌داد هیچ ارتباطی با سازنده اصلی ندارد و یک برچسب جعلی است.

نحوه تشخیص گوشی مرجوعی‌

نمی‌خواهیم بگویم قید خرید اینترنتی گوشی موبایل را بزنید؛ چراکه مزایای انکار ناپذیر خود را دارد و از طرف دیگر قطعاً همه گوشی‌ها مرجوعی نیستند. کافی است هنگام تحویل یک گوشی جدید ابتدا آن را از نظر مرجوعی نبودن بررسی کنید.

برای شروع به جعبه گوشی دقت کنید، بر روی جعبه گوشی‌های نو نباید رد برچسب‌های کنده شده وجود داشته باشد. همچنین دقت کنید برچسب پلمب کارتن گوشی نباید کیفیت چاپ پایین یا مشکلاتی، چون غلط املایی داشته باشد.

در گام بعد حتماً قبل از باز کردن جعبه به سامانه همتا مراجعه کنید و با وارد کردن شناسه IMEI گوشی، مطمئن شوید قبلاً روشن نشده باشد. گوشی‌های نو نباید قبلاً روی آن‌ها سیم کارت قرار گرفته باشد و نمایش عبارت «این دستگاه قبلا با یک سیم‌کارت روشن شده است» به معنای نو نبودن گوشی است. همچنین گارانتی گوشی‌های نو نباید شروع شده باشد.

حالا که خیالتان بابت دست نخورده بودن جعبه گوشی راحت شد، سریعاً آن را روشن نکنید و به برچسب‌ها و کاور صفحه نمایش هم دست نزنید. بهتر است آیتم‌های موجود در جعبه را از نظر نو بودن بررسی کنید؛ برای نمونه نباید روی کاور داخل جعبه خط و خش وجود داشته باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید بر روی خود گوشی لک، اثر انگشت گسترده یا خط و خش وجود ندارد.

دقت داشته باشید وجود هرگونه آیتم اضافی در جعبه گوشی یا نبود آیتم‌های اصلی، چون کاور اورجینال می‌تواند شبهه برانگیز باشد.

در نهایت هنگامی که گوشی جدید خود را روشن می‌کنید، باید بر روی صفحه آغاز به کار یا همان انتخاب زبان قرار داشته باشد. با کمی دقت و پرهیز از هیجان زدگی می‌توانید خودتان را از دردسر‌های بعدی دور نگه دارید.

منبع:شهر سخت افزار

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گوشی موبایل موبایل فروشگاه ها جعبه گوشی برچسب ها نو نباید گوشی ها یک گوشی روی آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۷۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!

به گزارش همشهری آنلاین، مسکن دولتی، یکی از سیاست‌های حمایتی است که با عناوین مختلف و در دوره‌های متوالی برای خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد و ضعیف واجد شرایط اجرایی شده و در هر دوره فروش امتیاز آن، به یکی از حواشی طرح تبدیل شده است.

مسکن مهر، بزرگ‌ترین طرح مسکن دولتی در تاریخ انقلاب بود که به‌واسطه قطعی بودن قیمت فروش در قراردادهای آن، بازار داغی برای فروش مجوز داشت و درصد بالایی از این طرح، توسط کسانی تحویل گرفته شد که متقاضی اولیه آن نبودند.

در نهضت ملی مسکن، به‌واسطه عقد قراردادها بر اساس هزینه تمام‌شده ساخت، رانت اختلاف قیمت آن با بازار آزاد تا حدودی حذف شده اما بازهم به دلیل مشوق‌های دولتی و کاهش هزینه نهاده‌ها در زنجیره تأمین، هزینه نهایی ساخت در آن از بازار آزاد پایین‌تر است و مثلاً متقاضیان تهرانی در شهرهای جدید می‌توانند امتیاز خود را به قیمت حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان به افراد دیگر بفروشند.

نکته قابل‌توجه در فروش امتیاز مسکن دولتی این است که این واحدها با تخصیص زمین و منابع دولتی، به‌صورت یارانه‌ای احداث می‌شود و فقط کسانی واجد شرایط دریافت آن هستند که فرم جیم آنها سبز باشد؛ یعنی از زمان پیروزی انقلاب از امکانات دولتی در حوزه مسکن بهره‌مند نشده باشند و سابقه مالکیت مسکونی نیز از سال ۱۳۹۵ به بعد در سابقه آنها ثبت نشده باشد.

با این حساب، افرادی که بدون احراز شرایط مسکن دولتی نسبت به خرید امتیاز آن اقدام می‌کنند، عملاً ازنظر قانون واجد شرایط نیستند و نباید واحدی به آنها اختصاص داده شود.

پیش‌ازاین در مسکن مهر و مسکن اقدام ملی، کسانی که خواستار واگذاری امتیاز خود بودند، می‌توانستند از طریق سایت مربوطه جای خود را به خریدار جدید بدهند و فرم جیم خود را دوباره سبز کنند اما در این مورد هم خریدار جدید الزاماً باید واجد شرایط دریافت مسکن دولتی باشد.

از زمان رواج مسکن دولتی در ایران تاکنون، حتی دلالانی که به‌صورت انبوه امتیاز مسکن مهر را خریداری کردند مواخذه نشدند؛ اما به‌هرحال، متولیان نهضت ملی مسکن به‌دفعات نسبت به ممنوعیت معامله امتیاز این طرح هشدار داده‌اند و حتی بحث سلب امتیاز را نیز پیش کشیده‌اند.

نکته دیگر در نهضت ملی، تعهدنامه محضری متقاضیان در مراحل اولیه تشکیل پرونده است که می‌تواند بهانه قانونی برای سلب امتیاز فروخته شده آنها باشد.

بررسی‌های میدانی حاکی از این است که باوجود هشدارهای مکرر در مورد ممنوعیت فروش امتیاز مسکن دولتی، در شرایط فعلی امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن در شهر جدید پرند تهران در مراحل اولیه، از ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و برای واحدهای دارای پیشرفت فیزیکی بالاتر تا بالای یک میلیارد تومان آگهی می‌شود. این معاملات غیرقانونی برای واحدهای نهضت ملی مسکن پردیس که نزدیک به اتمام هستند، به ۲ میلیارد تومان نیز می‌رسد.

در این میان، صندوق ملی مسکن به‌عنوان یکی از متولیان تأمین، تجمیع و تخصیص منابع مالی برای نهضت ملی مسکن، چندی پیش از تلاش برای رونمایی از سامانه تأمین منابع مالی نهضت ملی مسکن با مشارکت مردم خبر داد که امکان فروش واحدهای نهضت ملی مسکن به مردم عادی برای جذب منابع عمومی را میسر می‌کرد.

البته این سامانه مربوط به فروش واحدهای سهم دولت در پروژه‌های مشارکتی خواهد بود؛ اما این احتمال وجود دارد که امکان نقل‌وانتقال امتیاز افراد عادی را حداقل به افراد واجدالشرایط جدید فراهم آورد.

عجالتاً، تا زمانی که تکلیف نقل‌وانتقال قانونی امتیازات مسکن دولتی مشخص نشده است، افراد بهتر است با احتساب ریسک سلب امتیاز نسبت به خرید امتیاز واحدهای نهضت ملی اقدام کنند و بدون حساب‌وکتاب وارد عمل نشوند.

کد خبر 848540 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نهضت ملی مسکن مسکن مهر مسکن

دیگر خبرها

  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟