Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در دولت تدبیر و امید در مجموع تا کنون حدود ۶.۲ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوانداری انجام شده و امید است تا پایان دولت به هفت میلیون هکتار برسد.

 «کاظم خاوازی» روز پنجشنبه در مراسم افتتاح طرح‌های عظیم بخش کشاورزی در حوزه‌های آب و خاک کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری به ارزش ۵ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان با حضور رییس‌جمهوری افزود: ایران کشوری است که در هر نقطه از آن امکان وقوع سیل شدید وجود دارد و در ۲۸ درصد اراضی،  سیل از شدت بالایی برخودار است؛ بنابراین آبخیزداری و آبخوانداری کاری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در بحث آبخیزداری و آبخوانداری با عنایت به حمایت مقام معظم رهبری و رییس جمهوری، جهش قابل ملاحظه‌ای اتفاق افتاده است.

وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: به طور تقریبی در حوزه‌های آبخیز کشورمان کمتر از ۴ درصد دچار سیل نیست،  بنابراین کشوری هستیم که در هر نقطه از ایران امکان سیل شدید وجود دارد.

خاوازی همچنین با اشاره به طرح‌هایی که امروز افتتاح شد، گفت: این طرح‌ها معطوف شده به بخش مهمی به نام منابع پایه آب، خاک، جنگل و مرتع که ضامن امنیت غذایی و محیط زیست برای آیندگان است.

وی یکی از مهمترین این طرح‌ها را که در خصوص آب  و در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاد بحث انتقال، تامین و توسعه سیستم‌های آبیاری و زهکشی در شمال غرب، غرب و نواحی محدودی از شمال شرق و شرق کشور برشمرد که در سال ۱۳۹۸ بیش از ۵۴ هزار هکتار از این اراضی به بهره‌برداری رسید.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مرداد ماه امسال ۲۳ هزار هکتار دیگر با دستور رییس جمهوری مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در آنجا من قول دادم که اگر منابع تامین شود تا پایان سال ۵۰ هزار هکتار دیگر به آن اضافه خواهد شد که امروز متناسب با اعتبار تخصیص یافته ۲۵ هزار هکتار دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.

خاوازی ادامه داد: هدف‌گذاری در این طرح ۲۲۷ هزار هکتار است و در مجموع تاکنون ۱۰۲ هزار هکتار از این طرح افتتاح می‌شود.  از ویژگی‌های این طرح تبدیل بخش قابل ملاحظه‌ای از اراضی دیم به اراضی آبی است که ارزش زمین و ثروت کشاورزان را اگر به طور محافظه‌کارانه و عدد کم بخواهیم برآورد کنیم ۱۰ برابر کرده و عملکرد به طور متوسط چهار برابر می شود.

وی گفت: این چیزی نیست جز تغییر سیمای اقتصادی روستا و کشاورزان و افتخاری است برای دولت و این رویه ادامه خواهد یافت.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: به ازای هرهکتار آبخیزداری که انجام می‌شود چهار تن در سال رسوبات پشت سدها کم می‌شود و نیز ۹ تن در سال فرسایش خاک را کم می‌کند و به طور متوسط دبی چاه‌ها و قنات‌ها ۳.۵ برابر می‌شود.

خاوازی افزود: امروز این طرح عظیم که با دستور حضرتعالی (رییس جمهوری) بهره‌برداری می‌شود، ۲ میلیون و ۱۶۸ هزار هکتار عملیات آبخیزداری و ‌آبخوانداری بوده که سه هزار و ۸۰۰ رشته قنات را تحت پوشش قرار می‌دهد. هر رشته قنات یعنی روستا؛ یعنی یک آبادی و یک مجموعه زندگی؛ بنابراین یکی از کارهای بسیار بزرگی که در این مدت اتفاق افتاده بحث آبخیزداری و آبخوانداری است.

وی در ادامه به معرفی پروژه کاداستر(حدنگاری اراضی) پرداخت و ادامه داد: بحث حدنگاری و کاداست همواره مورد تاکید حضرتعالی بوده که در دولت شروع شد و انشاالله به لطف خدا در دولت دوازدهم به پایان خواهد رسید.

عضو هیات دولت تصریح کرد: کاداست شروع شد و امروز شاهد بهره‌برداری از ۴۶.۸ میلیون هکتار از کاداست هستیم که با اینکار اراضی تثبیت شده و در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. این طرح مسایل مربوط به زمین‌خواری را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد و فساد را هم کمتر خواهد کرد و در مجموع ۶۴ میلیون هکتار در دولت جنابعالی،  حدنگاری انجام شده است.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین یادآور شد: طرح بعدی که در سفر رییس جمهوری به استان گلستان شکل گرفت و پروژه بسیار عظیمی است که در خاورمیانه، چنین سطحی از اراضی دیم که تبدیل به اراضی قابل استفاده با کارایی بالا باشد وجود ندارد را تبدیل «اراضی دیم به آبی» برشمرد.  هدف‌گذاری در این طرح ۲۸۰ هزار هکتار است که بخشی از آن در فاز نخست با دستور رییس جمهوری افتتاح خواهد شد، ۷۸ هزار هکتار است که کار بزرگی است.

وی ادامه داد: نکته  قابل ملاحظه در اینجا بحث سیل است.  زهکشی کمک می‌کند که در بحث سیل، نفوذپذیری خاک بالا باشد و تاخیر بسیار قابل ملاحظه‌ای در ابتدای بارندگی و اوج سیل داشته باشیم که کار بسیار بزرگی است و در استان گلستان افتتاح می‌شود.

/ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آبخیزداری و آبخوانداری وزیر جهاد کشاورزی میلیون هکتار بهره برداری قابل ملاحظه رییس جمهوری هزار هکتار طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۸۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی در چهارمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با محوریت کمیسیون رفع تداخلات و قرارگاه شهید سلیمانی ثبت اسناد زراعی با اشاره به صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گفت: در حال حاضر اراضی واقع در سه هزار و 200 پلاک استان

دارای سند تک برگ هستند.

ناصر عتباتی افزود: موضوع سندار شدن اراضی کشاورزی به صورت ریشه‌ای و اساسی مورد پیگیری قوه قضائیه است و جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی و صدور اسناد تک برگی کاداستر برای آنها بسیار حائز اهمیت بوده و در دستور کار ویژه دستگاه قضایی قرار دارد.

عتباتی اظهار کرد: اعضای قرارگاه شهید سلیمانی به صورت جدی در خصوص کاداستر اراضی کشاورزی پای کار هستند و پیگیریها تا صدور سند تک برگی برای تمام اراضی کشاورزی در استان ادامه خواهد داشت.

وی گفت: اقدامات انجام شده درخصوص صدور اسناد کشاورزی برای مالکان باید سازنده و حمایتی باشد تا مردم داوطلبانه حاضر به سند دار کردن املاک زراعی خود شوند.

عتباتی ، با بیان اینکه اختلافات و مشکلات در حوزه ثبت اراضی کشاورزی یکی از اولویتهای دستگاه قضایی است که با جدیت باید پیگیری شود، گفت: باید با رویکرد واقع بینانه به موضوع سند دار کردن اراضی کشاورزی نگاه و اقدام کرد.

مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری و امور اراضی و مجری رفع تداخلات کشور هم در این جلسه با قدردانی از مدیریت دستگاه قضایی آذربایجان‌غربی گفت: در بررسی‌های انجام شده آذربایجان‌غربی از لحاظ وضعیت ثبت اسناد کشاورزی وضعیت خوبی دارد که نشان دهنده هماهنگی و تلاشهای متولیان امر است.

احمدی افزود: آذربایجان‌غربی جزء استانهای هدف است و برای سازمان بسیار اهمیت دارد و از نظر امنیت غذایی جزء قطب‌های کشور محسوب می شود که ضروری است هم صیانت و هم مساعدت شود تا رشد و ارتقای عملکرد‌ها در این استان تداوم پیدا کند.

وی ، با بیان اینکه خواسته سازمان، برنامه ریزی منظم برای تقویت و پیشبرد بهتر امور است،

افزود: خرد شدن اراضی زراعی امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد، لذا باید از خرد شدن و تفکیک اراضی زراعی جلوگیری شود.

مجری رفع تداخلات کشور، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت مردم برای سند دار کردن اراضی کشاورزی لازم است و باید همکاری مردم در این خصوص جلب شود،گفت: تعداد کمیسیونهای رفع تداخلات هم در برخی از شهر‌های استان باید افزایش یابد چون این امر می‌تواند سرعت کار را بالا ببرد و در زمان کوتاهتری به نتایج هدفگذاری شده می‌رسد.

احمدی، در پایان برای اجرای کاداستر اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی قول مساعد داد.

دیگر خبرها

  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت