Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@04:03:18 GMT

تصویب طرح تفصیلی شهر لار

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۹۱۰۲

تصویب طرح تفصیلی شهر لار

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهرابی مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی لارستان، گفت: طرح تفصیلی شهر لار شهریور سال ۹۸ پس از بررسی های متعدد فنی و با انجام اصلاحاتی به تایید شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده بود.

او، بیان کرد: بر اساس افق طرح تفصیلی، تا سال ۱۴۰۸ محدوده شهر لار حدود ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار تعیین شده و میزان جمعیت شهری نیز ۶۹ هزار و ۵۰۰ نفر پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرابی، تصریح کرد: طرح تفصیلی با رعایت چارچوب های طرح جامع، جزییات بیشتری از نحوه استفاده از اراضی شهری ، شبکه معابر و همچنین اولویت های بهسازی و نوسازی در اختیار مدیریت شهری و شهروندان قرار می دهد.

مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی لارستان، ادامه داد: تصویب طرح تفصیلی همچنین برای تنظیم برنامه‌های مفصل و انجام اقدامات جزء به جزء در مناطق ومحلات شهری و طراحی آنها است.

مهرابی، افزود: تعیین دقیق چگونگی استفاده از زمین های شهر، موقعیت و مساحت هریک از آن ها در سطح محلات، تعیین وضعیت دقیق و تفصیلی شبکه‌های ارتباطی عبور و مرور و نیز میزان تراکم جمعیت و تراکم های ساختمانی در واحدهای شهری و عملی کردن اصول و همچنین ارتقای کیفیت محیط، رفع کمبودها، ساماندهی محلات و افزایش توان نظارتی ساز و کار مدیریت شهری از مهمترین اهداف در تصویب طرح های تفصیلی شهر است.

او،  با تشریح بیشتر به تفاوت ماهیتی طرح های جامع و تفصیلی شهرها اضافه کرد: طرح های جامع شامل مسائل و راهنمایی ها و خط مشی‌های کلی است و به جزئیات طراحی و برنامه ریزی های مدیریت شهری نمی‌پردازد در حالی که طرح های تفصیلی حتی به جزئی ترین مسایل حوزه شهری پی پردازد.

مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی لارستان، اظهار کرد: طرح جامع شهر لار در سال ١٣٩٢ به تصویب رسیده که به نوعی پایه طرح تفصیلی فعلی (که اعتبار مالی آن از محل منابع داخلی شهرداری لار تامین شده) بوده است.

مهرابی،گفت: کمیسیون ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، طرح تفصیلی طرح جامع شهری را که مهندسین مشاور شهرساز بر اساس اصول طرح جامع مصوب تهیه می کنند از نقطه نظر فنی بررسی و در صورت صحت مطالعات و جوابگویی به نیاز های محلی، به تصویب می‌رساند.

مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی لارستان، بیان کرد: شهر لار در زمره ۱۶۸ شهر دارای بافت تاریخی مصوب در کشور است که محدوده آن طبق طرح جامع حدود ۲ هزار و یکصد هکتار است و بر اساس نقشه تصویب و ارائه شده از جانب میراث فرهنگی فارس در سال ٨٨ بافت تاریخی لار ١٢٢ هکتار مساحت دارد و مطالعات طرح تفصیلی ویژه بافت نیز بر روی این قسمت صورت پذیرفته است.

او، تصریح کرد: با توجه به سابقه تاریخی این بافت و وجود عناصر ارزشمندی چون بازار قیصریه در این محدوده از دیرباز فعالیت های بازرگانی و تجاری رونق داشته است.

مهرابی، ادامه داد: در حال حاضر بیشترین درخواست تغییر کاربری ارجاعی به کمیسیون ماده ۵ در این محدوده، تقاضای تبدیل انواع کاربری ها به تجاری است.

مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی لارستان، افزود: تقویت کاربری گردشگری مورد تاکید بوده است و به همین منظور با وجود شرایط ویژه بافت تاریخی شهر لار به نظر می رسد پیگیری برای تاسیس شهرداری ویژه بافت، یکی از ضروریات باشد، هر چند هم اکنون  پایگاه پژوهشی شهر تاریخی لار نیز ( پس از مدتی وقفه ) در این بافت فعالیت دارد.

شهرستان لارستان در سال ۱۳۸۸ با تصویب هیات دولت به فرمانداری ویژه ارتقا یافت.

این شهرستان به مرکزیت شهر لار  با جمعیتی حدود ۲۳۰ هزار نفر در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری شیراز در جنوب استان فارس واقع شده است.

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی تصویب طرح تفصیلی تفصیلی شهر طرح تفصیلی طرح جامع شهر لار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۹۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

وی با بیان اینکه 224 هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بناها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهرهای کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحدهای مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحدهای مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی 70 درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از 50 درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا 100 درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 92 درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط 8 درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر 3 ماه برای مردم صادر شود.

شورای شهر مشهد کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شوراها در توسعه شهرها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • آغاز اجرای طرح کلید به کلید در ۱۸ استان کشور                           
  • مسیر دسترسی اراضی ۵۶۰ هکتاری در قم احداث می‌شود
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده