Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد موقری روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات فعالیت شرکت معدنی خوینه رود و علل تمدید پروانه اکتشاف آن، افزود: باید توجه داشت که بی توجهی مسئولان به مسائل زیست محیطی جزو مصادیق ترک فعل نهادها و مسئولان است و نباید مقررات زیست محیطی نادیده گرفته شود.

وی با اشاره به تداخل محدوده اکتشاف معدن فوق با اراضی متعلق به اداره منابع طبیعی و منطقه حفاظت شده محیط زیست آذربایجان شرقی، اظهار داشت: مجوزی که سازمان صمت استان صادر کرده است بر اراضی منابع طبیعی و منطقه حفاظت شده دیزمار منطبق شده و با مقررات و قوانین سازمان حفاظت محیط زیست تداخل پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موقری ادامه داد: از طرفی مجوز صادره برای صاحب پروانه، حقی ایجاد کرده است که با حقوق عمومی و دولتی متعارض است و ضرورت دارد راه حل متعادلی برای آن با لحاظ عدم تزاحم با محیط زیست پیدا شود.

به گزارش ایرنا، نماینده اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این جلسه مستندات قانونی این مجموعه در مخالفت با تمدید پروانه اکتشاف معدن مذکور را برشمرد و گفت: ماده ۳ قانون حفاظت از خاک، تمامی افراد و دستگاه ها را ملزم به رعایت شرایط زیست محیطی و جلوگیری از تخریب آن کرده است.

وی گفت: در مناطق حفاظت شده وظیفه سازمان حفاظت از محیط زیست، حفاظت از حقوق مناطق مذکور است و ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، هرگونه واگذاری را داخل محدوده حفاظت شده ممنوع کرده است و تبصره ۵ ماده ۳۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع نیز مقرر داشته است که حتی اراضی واقع شده در محدوده های چهارگانه برای اکتشاف اگر واگذار شود باید استرداد گردند.

مهر انگیز رحمانی معاون معدنی سازمان صمت آذربایجان شرقی نیز در بیان علل تمدید پروانه اکتشاف، گفت: ارتقاء منطقه دیزمار به حفاظت شده به شرط بررسی موارد موجود بوده و معدن خوینه رود از سال ۱۳۸۱ در آنجا فعال بوده است، بنابراین در زمان تصویب مصوبه مربوط به ارتقاء منطقه دیزمار به منطقه حفاظت شده باید مناطق واگذار شده از آن مستثنی می شد.

وی ادامه داد: از طرفی براساس تصمیمات متخذه در شورای عالی معادن کشور با حضور نمایندگان محیط زیست و منابع طبیعی، ۲۴ منطقه در سطح کشور در داخل مناطق چهارگانه حفاظت شده واقع شده است که یکی از آنها خوینه رود است که حسب تصمیم شورا مقرر شد نقاط واگذار شده به اشخاص در این مناطق مورد بهره برداری قرار گیرد.

در این نشست مقرر شد سازمان صمت آذربایجان شرقی تمامی اسناد و مدارک مرتبط با مصوبات و اقدامات قانونی معدن خوینه رود و همچنین نقشه های اصلاحی معدن با کسر جنگل های ارسباران در منطقه دیزمار از محدوده معدنی را به صورت کامل و مرتب به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ارسال کند و بر اساس نقشه های اصلاحی، ادامه عملیات اکتشاف صورت بپذیرد.

معدن طلای خوینه رود به وسعت ۱۰.۸ کیلومترمربع در فاصله  ۳۲ کیلومتری شهرستان ورزقان و پیرامون روستای خوینه رود قرار دارد.

میزان طلا در نمونه‌های کانی سنگین این معدن از ۱ تا ۱۶۴ دانه و نوسان قطر بین ۷۵ تا ۱۴۰۰ میکرون متغیر است.

برچسب‌ها ورزقان دادگستری آذربایجان شرقی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزقان دادگستری آذربایجان شرقی ورزقان دادگستری آذربایجان شرقی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اخبار کنکور آذربایجان شرقی زیست محیطی محیط زیست حفاظت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۹۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: وضعیت تالاب هامون بهتر خواهد شد و اکنون حدود ۵۰ درصد تالاب آب‌گیری شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره حقابه هیرمند اظهار کرد: با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیئت حاکمه افغانستان در خصوص حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون متر مکعب رهاسازی آب صورت گرفته است.

وی افزود: سیلاب‌ها در منطقه به ما کمک می‌کنند تا هامون شرایط بهتری پیدا کند و امیدواریم با رایزنی‌هایی که در حال انجام آن هستیم، بتوانیم انحرافی که روی این رود وجود دارد را مسدود کنیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: وضعیت تالاب هامون بهتر خواهد شد و اکنون حدود ۵۰ درصد تالاب آب‌گیری شده است.

کد خبر 749681

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران