Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنگامی که ویروسی افراد را آلوده می‌کند، در حین تکثیر و ساختن نسخه‌های جدید از خود در سلول‌های بدن می‌تواند جهش پیدا کند، یعنی تغییراتی در رمزهای ژنتیکی آن ایجاد شود. برخی از جهش‌ها برای ویروس زیانبار هستند، یعنی توانایی تکثیر آن را مختل و باعث به اصطلاح مرگ آن می‌شوند. جهش‌های دیگر ممکن است برای ویروس سودمند باشند و به انتشار آن کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گونه‌های جدیدی از ویروس را که در نتیجه جهش بوجود می‌آیند را «واریانت‌های» آن ویروس می‌نامند. پایش و زیرنظرگیری ظهور واریانت‌های جدید ویروس مهم است، چرا که این واریانت‌ها ممکن است باعث کاهش اثربخشی واکسن‌ها و درمان‌ها شوند یا به شکل متفاوتی باعث عفونت در افراد شوند و مثلا اثراتی مرگبارتر ایجاد کنند.

ایجاد یک جهش در ابتدای شروع پاندمی این توانایی را به کروناویروس جدید (سارس-کوو-۲) داد که در میان انسان‌ها در سراسر جهان منتشر شود.

یکی از سه واریانت اصلی فعلی کروناویروس که کارشناسان آنها را زیر نظر دارند، سال پیش میلادی در انگلیس شناسایی شده و اکنون به چندین کشور رسیده است. مقامات بهداشتی در ابتدا گفتند که ظاهرا این واریانت بیماری بدتری ایجاد نمی‌کند، اما برخی از اطلاعات جدیدتر نشان می‌دهد که این واریانت ممکن است مرگبارتر باشد- به هر حال هنوز در این باره با قطعیت نمی‌توان سخن گفت. از طرف دیگر این واریانت ظاهرا آسانتر میان افراد منتشر می‌شود و بنابراین می‌تواند در مدت کوتاهی شمار بیشتری از افراد جمعیت را مبتلا کند و باعث شمار بیشتری از موارد بستری و مرگ شود.

این واریانت کروناویروس ممکن است به تدریج به گونه غالب در سایر کشورها هم بدل شود. برای مثال مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا پیش‌بینی می‌کننند که این واریانت تا ماه مارس (اسفند) در سراسر آمریکا به گونه اصلی ایجادکننده کووید-۱۹ بدل شود.

دو واریانت مهم دیگر ویروس که ابتدا در آفریقای جنوبی و برزیل شناسایی شدند، نیز ظاهرا واگیرتر هستند.

داده‌ها تا به حال نشان می‌دهند که واکسن‌های فعلی هنوز باید در برابر این واریانت‌ها محافظت ایجاد کنند، هر چند نگرانی‌هایی درباره اندکی کاهش اثربخشی آنها وجود دارد. شواهدی وجود دارد که برخی از درمان‌های آنتی‌بادی نیز اثربخشی کمتری در برابر برخی از این واریانت‌ها دارند.

البته راه‌هایی وجود دارد که واکسن‌ها و درمان‌ها را طوری دوباره تنظیم کرد که اثربخشی‌شان را در برابر واریانت‌های جدید ویروس حفظ کنند.

ظهور واریانت‌های جدید کروناویروس به اوج‌گیری‌های پیاپی شیوع آن در کشورها مربوط شده است، چرا که دچار بودن شمار زیادی از افراد به عفونت بخت بیشتری به ویروس برای جهش یافتن و انتشار به افراد دیگر را می‌دهد. یک دلیل دیگر تاکید کارشناسان بر اهمیت ماسک زدن و حفظ فاصله اجتماعی هم جلوگیری از ایجاد این واریانت‌های خطرناک‌تر ویروس است.

هر چه شمار کمتری از انسان‌ها حامل ویروس باشد، فرصت‌های کمتری برای جهش یافتن در اختیار آن قرار می‌گیرد.

کد خبر 581821 برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجله نکته بهداشتی روز كروناويروس واریانت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۲۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با بیان اینکه بروز علایم مسمومیت با الکل‌های حاوی متانول زمانبر است، گفت: مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

دیگر خبرها

  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت