Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه، احمد لاهیجان زاده  معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بارندگی‌های مطلوبی در ۲ سال آبی گذشته رخ داد که به احیای تالاب‌ها کمک کرد به گونه‌ای که بیش از ۷۰ درصد تالاب‌های کشور احیا شده است.

 لاهیجان زاده  افزود: از مساحت سه میلیون هکتاری تالاب‌های کشور ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ میلیون هکتار در کنوانسیون رامسر تالاب‌ها ثبت شده است که ۲۵ مجموعه تالابی را شامل می‌شود.

او بیان کرد: تعدادی از این تالاب‌ها منشا گرد و غبار هستند و اگر آب خود را از دست دهند به سرعت می‌توانند تبدیل به کانون گرد و غبار شوند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اقداماتی که دولت برای حفاظت از تالاب‌ها آغاز کرده برگرفته از قانون مصوب مجلس بود، اظهار کرد: تکلیفی برعهده دولت در برنامه ششم گذاشته شده بود که باید ۲۰ درصد تالاب‌ها احیا می‌شد و مشکلات ناشی از گرد و غبارهم گریبان بسیاری از استان‌ها را در بر گرفته بود.

او با اشاره به اینکه دولت عزم بسیاری به خرج داد تا بتواند با این قضایا مقابله کند، افزود: طرح احیای دریاچه ارومیه یکی از کار‌های جمعی بود که در مقیاس ملی در حال اجراست و همزمان کار مقابله با گردو غبار با محوریت احیای تالاب‌ها را شروع کرد که بسیار تاثیر گذار بود.

معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تمام انهار و رودخانه‌های منتهی به تالاب‌ها در این راستا لایروبی شده و هر ساله اعتباری برای استمرار لایروبی‌ها در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: کار دومی که صورت گرفت تعیین حق آبه تالاب‌ها بود که نزدیک به ۳۰ تالاب و رودخانه منتهی به تالاب به وزارت نیرو معرفی شد.

معاون دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست کشور طی سفر دو روزه خود به آذربایجان غربی از روند اجرایی طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه در جنوب استان و تصفیه خانه‌های ارومیه و محیط بانی رشکان که مرکز آینده پژوهی درآن احداث می‌شود بازدید کرد.

انتهای پیام/ط

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: احیای تالاب ها احیای دریاچه ارومیه حفاظت محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست تالاب های کشور تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،سعید شهند در این جلسه ضمن تبریک فرا رسیدن هفته معلم و تقدیر از دغدغه مندی اساتید و نخبگان دانشگاهی نسبت به مقوله حفظ محیط زیست گفت: سوم تا نهم اردیبهشت در تقویم کشور به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است و برنامه‌های مختلفی طی این هفته با شعار " مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین"توسط اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی انجام می‌شود که هدف نهایی این برنامه‌ها افزایش آگاهی و ارتقا حس مسئولیت پذیری نسبت به حفظ محیط زیست و زمین پاک است و همانگونه که در شعار امسال نیز آمده است این مهم با مشارکت و نقش‌آفرینی مردم و پیگیری و انجام دقیق مسئولیت‌های قانونی دستگاه‌های دولتی محقق می‌شود.

وی افزود: آلودگی‌های پلاستیکی در سراسر جهان تبدیل به یک تهدید محیط زیستی شده است و از سال ۱۹۵۰ که پلاستیک برای نخستین بار و با توجیه حفاظت از محیط زیست معرفی و تولید شد، تاکنون ۸ میلیارد تن پلاستیک در جهان تولید شده که تجزیه آنها در طبیعت صد‌ها سال زمان می‌برد.

شهند ادامه داد: کشور ما هفدمین کشور دنیا در زمینه تولید پلاستیک است و متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد استفاده از پلاستیک از سوی جامعه هستیم که این موضوع نیازمند اصلاح سبک زندگی و به حداقل رساندن مصرف پلاستیک به ویژه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مسائل موجود در حوزه محیط زیست استان با اصلاح و تجدید نظر در رویه‌های موجود در حوزه کشاورزی رفع می‌شود، عنوان کرد: مطابق آمار‌های ارائه شده، قریب به یک میلیون تن ضایعات کشاورزی در استان تولید می‌شود که این مقدار بسیار قابل تامل است و سلامتی محیط زیست استان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند. 

شهند ادامه داد: در مواردی شاهد این هستیم هزینه‌ای که از قبال تولید این محصولات برای محیط زیست استان با مصرف منابع اب و خاک و آلودگی‌های ناشی از آن ایجاد می‌شود، بسیار بیشتر از درامدی است که کشاورز کسب می‌کند و بدین ترتیب ادامه این روند توجیه علمی و منطقی ندارد.

وی با بیان اینکه مساله حفظ محیط زیست اساسا موضوعی فرهنگی – اجتماعی است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در کنار وظیفه نظارتی و برخورد‌های قانونی، آموزش‌های محیط زیستی را در راستای ارتقا و اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست در شهرستان‌های سراسر استان دنبال می‌کند و رویکرد این اداره کل، مردمی سازی حفاظت از محیط زیست است.

در ادامه نشست اعضای حاضر نیز به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در خصوص چگونگی مدیریت پسماند‌ها و ضایعات به ویژه در بخش کشاورزی پرداختند.

دیگر خبرها

  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • آبگیری ٩٠ درصد تالاب قره گل بوکان
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه