Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@17:13:04 GMT

تصویری کوتاه ازوضعیت صنعت فولاد کشورمان!

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۲۴۹۵

تصویری کوتاه ازوضعیت صنعت فولاد کشورمان!

خبرگزاری آریا -
دکترکیانوش آقایی، کارشناس صنعت فولاد
کارشناسان صنعت وعلم اقتصاد ،صنعت فولاد رایکی از صنایع مهم وعامل موثری در رشد و توسعه کشورهامی دانند است وهمیشه میزان مصرف سرانه فولادرا به عنوان یکی ازپارامترهای رشد و توسعه مورد ارزیابی قرار می دهند. درکشورما باتاسیس کارخانه ذوب آهن اصفهان وپس ازآن دربعدازانقلاب اسلامی گسترش این صنعت وصنایع وابسته به آن نیز همواره مورد توجه واهمیت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


توسعه کشورما باتکیه براهمیت گسترش این صنعت برای شکوفایی اقتصاد ازاهم اولویت های اصلی سیاستمداران وزمامداران کشوربود،ولی اینجا یک سوال مطرح می شود که مهمترین الزامات حمایتی جهت توسعه این صنعت چیست و توسعه پایدار این صنعت چه نتایج و مزیت هایی برای ما درپی خواهد داشت؟
در حال حاضر باگسترش صنعت فولاد وبه تبع آن کارخانجات ریزودرشتی که بصورت نامتوازن درکشور احداث شده اندعملا این صنعت ومحصولات آن وارد فاز رقابتی شده است؛ هم به لحاظ قیمتی و هم به لحاظ کیفی.یکی ازمهمترین موضوعات ومعضلاتی که صنایع فولادی باهاش درگیر هستند موضوع قیمت تمام شده،مصرف انرزی وتحریم های ظالمانه است که خوشبختانه باابرنامه ریزی های منسجمی که دربخش خصوصی انجام شد خوشبختانه موفقیت های خوبی بدست آوردیم که سرقصل های آن را می توان .در بهینه‌سازی مصرف آب، برق و گاز درصنعت فولاد دانست .. با استفاده ازتکنولوژی های جدید،مصرف برق 30 درصد کاهش پیدا کرده است و در صنعت فولاد، واحدهای پرمصرف ما توانستند از هزینه‌ها به میزان زیادی بکاهند. بنابراین باید متذکرشویم اگر میدان برای بخش خصوصی بطورکامل بازشود تامتخصصین این صنعت بتوانند باآزادی عمل کامل اقدامات فنی خودرا انجام بدهندقطعا درسال های آینده شاهد موفقیت های بیشتری ازاید دست خواهیم بود.
برنامه‌های بومی‌سازی یکی از شاخص‌ترین راهبردها بودند که در این زمینه پیگیری شد. در صنعت فولاد حدود 75 درصد از ماشین آلات و تجهیزاتی که در کارخانه‌ها به کار می‌روند، قابلیت بازسازی طراحی مجدد و نوآوری دارند. برای نمونه درسطح کشور متخصصین بسیارتوانمندی داریم که توانستند طی این سال ه،با استفاده از تکنولوژی بومی، شرکت‌های دانش بنیان و سوابق و تجربیاتی که مهندسان ما در این سال‌ها به دست آورده اند توانسته‌اند ماشین الات جدیدی خلق کنند. این ماشین آلات جدید علاوه بر اینکه از هزینه‌های تولید کاسته‌اند، باعث افزایش تولید شده‌اند.ودیدیم که درسال گذشته دردومین نمایشگاه ملی فولاد بیش از50 شرکت که درزمینه بومی سازی قطعات موفق بودند معرفی وموفق به دریافت جوایزی نیزشدند.
بومی‌سازی نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دیگرهم پیگیری می‌شود. صنعت فولاد در ایران پیشینه بیشتری ازهمسایگان خوددارد . ولی با تحولات سیاسی واقتصادی که ازسال 97باشروع تحریم های ظالمانه،که بخصوص درصنعت فولاد رخ داد،همت بلند صنعتگران ایران باعث شد تا بومی سازی وتوانمندسازی صنغت فولاد بیش ازبیش درکشورما شکوفا شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: صنعت فولاد بومی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۲۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۶۲ میلیون دلار به همراه دیرکرد غرامت از هند دریافت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، نزدیک به یک دهه پیش شرکت مهندسی توسعه گاز ایران با شرکت (اس تی سی) هند قراردادی به منظور خرید ورق‌های فولادی برای تولید خط لوله انتقال گاز به امضا رساند، اما این شرکت هندی به قرارداد خود پایبند نماند برای همین شرکت توسعه و مهندسی گاز ایران طی نامه‌ای به شرکت «STC» اعلام کرد؛ تحویل فولاد به ایران در چهارچوب شرایط قرار داد ۲.۵ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۴ میلادی طرفین نیست.

همچنین در ادامه این نامه آمده است که اگر شرکت «STC» هر چه زودتر به ارسال تعهدات فولاد خود اقدام نکند، ایران مستقیماً با شرکت فولاد «ایسار» هند که فولار صادراتی را برای شرکت STC تأمین می‌کند، وارد معامله می‌شود.

حالا پس از نزدیک به ۱۰ سال امروز در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس‌تی‌سی) به داوری، کلیات این لایحه را تصویب کردند.

مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در تشریح این گزارش بیان کرد: در سال ۱۳۹۲ بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت اس‌تی‌سی هند قراردادی به‌مدت سه سال امضا شد که طرف ایرانی بر اساس این قرارداد به تعهدهای خود عمل کرد، اما شرکت بازرگانی دولتی هند در این مدت به کمتر از یک‌پنجم تعهدهای خود عمل کرده است.

به گفته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در صورت موافقت با این لایحه، امکان پیگیری حقوقی این موضوع به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران داده می‌شود.

مسعود سرلک مدیر حقوقی شرکت مهندسی توسعه گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح دعوای مجلس با شرکت هندوستانی گفت: در سال ۱۳۹۲ این قرارداد منعقد شد و مبنی ساخت و فروش ورق فولاد توسط شرکتی هندی به ایران بود.

وی ادامه داد: قراردادی سه ساله برای خرید ۲۵۰۰ میلیون تن فولاد و به ارزش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار منعقد شد که سازنده ورق فولاد زمان واریز پول اعلام کرد که بانک‌های هندوستان مشمول تحریم‌ها هستند و باید شرکت S.R.Oپول را به جای نفت به حساب شرکت تولید ورق فولاد پرداخت کند.

مدیر حقوقی شرکت مهندسی توسعه گاز ایران خاطر نشان کرد: مبلغ اول قرار داد ۱۲۵ میلیون دلار بود که از محل فروش نفت پرداخت شد و نیمی از تعهدات را انجام دادند اما پس از مدتی شرکت تولید کننده ورشکسته شد و امکان تولید ورق فولاد را نداشت و بدون در نظر گرفتن مطالبات ایران در رویه ورشکستگی قرار گرفت و منحل شد. به همین دلیل ایران نه توانست پولی دریافت کند و نه کالا.

سر لک خاطر نشان کرد: در تعهداتی که در قرارداد منعقد شده بود بندی وجود داشت مبنی بر آنکه اگر طرفین با مشکلی مواجه شدند می‌توانند آن را به داوری بفرستند اما به دلیل اینکه شرکت ایرانی دولتی بود بر اساس اصل ۱۳۹ قانون اساسی صلح دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی یا ارجاع آن به داوری در هر مورد موکول به تصویب هیئت وزیران است و باید به اطلاع مجلس برسد. در مواردی که طرف دعوی خارجی باشد و در موارد مهم داخلی باید به تصویب مجلس نیز برسد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه پس از این اختلاف به نتیجه نرسیدیم اکنون درخواست داوری داده ایم که در هیئت وزیران بررسی شده وو پس از دریافت موافقت نامه‌ها و مجوزها می‌توانیم طرح دعوا کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که در صورت دریافت غرامت مبلغ آن را چقدر پیش بینی می‌کنید، خاطر نشان کرد: پیش بینی ما این است که ۶۲ میلیون دلار به همراه دیرکرد آن دریافت کنیم.

به گفته این مقام مسؤول اکنون وکیل‌ها و داوران مشخص شده‌اند و پیش بینی می‌کنیم که در این دعوا برنده شویم.

بر اساس این گزارش طبق این قرارداد ایران با شرکت «STC» هند، قرار بوده طی سه سال، ۲.۵ میلیون تن فولاد به ایران صادر شود که یک میلیون تن آن در سال اول و مابقی آن تا دو سال آینده انجام شود اما شرکت «STC» در سال اول تنها ۴۵۰ هزار تن فولاد به ایران تحویل داده است و اکنون ایران با گذشت ۱۰ سال می‌خواهد این موضوع را به داوری بین‌المللی بگذارد و مطالبات خود را دریافت کند.

کد خبر 6099104 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بومی سازی نوار تست قند خون توسط تیم تحقیقاتی علوم پزشکی اصفهان
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • ایران ۶۲ میلیون دلار به همراه دیرکرد غرامت از هند دریافت می کند
  • برتری تراکتور و هوادار در نیمه اول/ صنعت نفت جان گرفت
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • باشگاه فولاد خوزستان از حق سرمربی خود کوتاه نمی‌آید