Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:20:01 GMT

اصلاح‌طلبان با دو لیست وارد می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۳۴۴۷

اصلاح‌طلبان با دو لیست وارد می‌شوند؟

گروه سیاست سایت فردا – اصلاح‌طلبان تمام تلاش خود را کرده‌اند و می‌کنند تا در انتخابات پیش رو با یک نامزد واحد وارد شوند. برای همین هم وقتی شورای عالی سیاست گذاری که از مدت‌ها قبل ناکارآمد شده و مورد نقد بود، به فکر ایجاد یک سازوکار جدید افتادند. سازوکاری که اگرچه هنوز نام مشخصی ندارد، اما به گفته برخی از سیاسیون در جبهه اصلاح‌طلبی می‌تواند برای وحدت آفرینی در انتخابات ۱۴۰۰ به کارآید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احزاب اصلاح‌طلب و پانزده عضو حقیقی آن که گفته می‌شو با مشورت سید محمد خاتمی انتخاب شده‌اند در این سازوکار جدید گردهم آمده و همین هفته نیز اولین جلسه خود را برگزار خواهند کرد.
انتقاد‌ها به این سازوکار، اما تمامی ندارد و این طور که معلوم است گروه از اصلاح‌طلب سر همراهی با آن را ندارند. اظهارات امروز رسول منتجب‌نیا دبیرکل حزب جمهوریت در گفتگو با «خبرآنلاین» شاهد این مدعا است. وی می‌گوید: «خلاصه کلام اینکه در درون اصلاحات دو ساختار در حال حاضر در حال شکل گیری است یکی در شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب که به اضافه شخصیت‌های حقیقی است دیگری فراکسیونی است که آقای رهامی اعلام کرده و آن هم در حال شکل گیری و فعالیت است.»
وی توضیح می‌دهد: «آقای رهامی می‌گوید که در درون اصلاحات یک فراکسیونی وجود دارد که این‌ها با یکدیگر همفکر هستند همان فراکسیون قبل از دوم خرداد. ما در سال ۹۲ نیز این فراکسیون را فعال کرده بودیم و حدود ۱۲ حزب اصلاح طلب، هر هفته جلسه داشتیم و با هم هماهنگی‌هایی ایجاد می‌کردیم، اما متاسفانه برخی آمدند اختلاف ایجاد کردند و خواستند اختلافات را جمع کنند که در نهایت آن فراکسیون را منحل کردند و دو کمیته ادغام شد و تبدیل به شورای سیاستگذاری شد. برخی از دوستان بر این باورند که ما آن فراکسیون را احیا کنیم یا به بیانی دیگر این فراکسیون را داریم و مدت هاست جلسات را برگزار می‌کنیم. حال ممکن است این فراکسیون به یک مرکز هماهنگی و ایجاد اجماع و اتفاق بین اصلاح طلبان تبدیل شود یا اینکه ممکن است این توفیق نصیب نشود و خودشان یک مجموعه‌ای داشته باشند و لیست بدهند؛ بنابراین هنوز روشن نیست، اما این تلاش‌ها در حال انجام است.»
یادآوری می‌شود که محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب یکی دو هفته قبل مدعی شده بود که گزینه مورد اجماع اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری است. این طور که اکنون به نظر می‌رسد، اما او نه تنها گزینه مورد اجماع نیست بلکه عامل ایجاد شکاف و انشقاق در جبهه اصلاح‌طلبی نیز خواهد بود.
بخشی از اصلاح‌طلبان معتقدند که این بار نیز سیدمحمد خاتمی همه مشکلات را حل خواهد کرد. مثلا علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات معتقد است که او نقش تعیین کننده‌ای در بحث اجماع دارد. گروه دیگری از اصلاح‌طلبان نیز بر این باورند که خاتمی مثل ادوار انتخاباتی پیشین در دقیقه نود به میدان آمده و با یک نامه یا یک پیام ویدئویی تکلیف را معلوم خواهد و بدنه اجتماعی را نیز به پای صندوق می‌کشاند!
فارغ از اینکه این تصور چقدر درست است و محبوبیت رو به افول گذاشته خاتمی، چقدر امکان این تاثیرگذاری را به وی می‌دهد، به نظر می‌رسد که همه اصلاح‌طلبان از وی چنین انتظاری ندارد. مثلا منتجب نیا می‌گوید: «اگر به جای خاتمی بودم می‌گفتم که دیگر دخالت نمی‌کنم و به سراغ احزاب بروید و اگر مسئله‌ای است رهنمودی را به طور کلی بیان می‌کنم تا احزاب خودشان تصمیم گیری کنند. این گونه نباشد که احزاب تصمیم گیری کنند، اما بعد ببینیم آقای خاتمی چه می‌فرمایند یا آیا آن تصمیم را تایید یا رد می‌کنند؛ بنابراین این کار درستی نیست و غیردموکراتیک است. در واقع بنای سست و نادرستی است که اگر در تاریخ گذاشته شود آیندگان قضاوت خوبی نسبت به ما و شخصیت‌های ما نخواهند داشت.»

منبع: فردا

کلیدواژه: اصلاح طلبان انتخابات 1400 محسن رهامی نهاد اجماع ساز لیست اصلاح طلبان اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۳۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!

عضو مجمع روحانیون مبارز انتقاداتی را از مواضع مهدی نصیری، مدیر مسئول اسبق کیهان مطرح کرد.

آنگونه که جماران روایت کرده، سید محمد علی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب در انتقاد از اظهارات اخیر، مهدی نصیری مدیرمسئول اسبق روزنامه کیهان نوشت:

آقای مهدی نصیری سوپر افراطی حزب اللهی دیروز حق دارد نظراتش تغییر کند و سوپر اپوزیسیون امروز شود. اما هم برای دیروزش و هم برای امروزش توهم مضر است.

نه بولتن نویسی واظهار نظرهای تند حزب اللهی اش در گذشته توانست ریشه اصلاح طلبی را برکند و نه مواضع فعلی اپوزیسیونی اش مورد قبول اپوزیسیونی قرار میگیرد که چهل سال است در تلاش براندازی هستند و نیازی به تازه وارد از راه دور آمده ندارند.

گفته اند شکاف تاجزاده و شاهزاده باید برداشته شود. خودش می داند نه شاهزاده می تواند به تاجزاده نزدیک شود و نه تاجزاده علاقه مند به همکاری با شاهزاده است.

مهندس موسوی و نرگس محمدی و فائزه هاشمی و تاجزاده هم که آقای نصیری از آنها یاد می کند در ایران باقی مانده اند و در زندان و حصر هستند.

بد پوست خربزه ای زیر پای آقای نصیری انداخته اند تا تمامش کنند. هم از داخل حاکمیت و هم از خارج و از درون اپوزیسیون.

دیگر خبرها

  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟