Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل آبفا هرمزگان با اشاره به مشکلات فاضلاب شهر بندرعباس، از واگذاری قرارداد سرمایه گذاری حق استفاده از پساب مدول اول تصفیه خانه فاضلاب به روش بیع متقابل به شرکت جدید تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان، امین قصمی با بیان اینکه برای رفع مشکلات فاضلاب و استفاده مجدد از پساب، راه حلی جز حمایت صنایع غرب متصور نبود، تصریح کرد: سرانجام با حمایت ویژه دکتر "فریدونی" مقام عالی دولت در استان و پیگیری نمایندگان مردم استان در مجلس و مقام قضایی استان، این قرارداد به شرکت جدید که سهام داران آن صنایع بزرگ غرب بندرعباس نظیر، شرکت های نفت ، فولاد و مس هستند، واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی؛ ابلاغیه این قرارداد امضا شده و در مرحله ابلاغ به سهامداران شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس قرار دارد.

وی با بیان اینکه مجاب کردن صنایع برای خرید و استفاده مجدد پساب به راحتی امکان پذیر نبود، گفت: با انتقال قرارداد سرمایه گذاری شرکت ژرف کار جم به شرکت جدید، طرح ارتقاء و بازسازی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس ، تصفیه و بازچرخانی پساب و اجرای خط انتقال پساب جهت استفاده مجدد در صنایع غرب توسط سهامداران این شرکت اجرا می شود.

بنا به گفته وی؛ قرار است این طرح طی یک زمانبندی 30 ماهه و فاز به فاز اجرا شود.

مدیرعامل آبفا استان افزود: در حال حاضر عملیات اجرایی ارتقاء و بازسازی تصفیه خانه فاضلاب تصفیه و شیرین سازی پساب، اعتباری بالغ بر یکهزار میلیارد تومان نیاز دارد و برای شیرین سازی نیاز به احداث یک آب شیرین کن یکصد هزار مترمکعبی می باشد. 

قصمی خاطرنشان کرد: قرارداد سرمایه گذاری حق استفاده از پساب مدول اول تصفیه خانه فاضلاب به روش بیع متقابل در سال 97 اجرایی شد که به دلیل مشکلات مالی و عدم توانایی انجام کار از سوی سرمایه گذار آن در سال 99 متوقف شد.

مدیرعامل آبفا استان در ادامه به مشکلات اجرای طرح فاضلاب در بافت فرسوده شهر بندرعباس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 42 درصد شهر بندرعباس را بافت فرسوده تشکیل می دهد که چالشی بسیار جدی است به طوری که کار را برای اجرای طرح فاضلاب در این مناطق سخت و یا غیرممکن ساخته است.

وی افزود: علاوه بر سختی کار در این مناطق، مشکلات مالی و مسائل اجتماعی در بافت فرسوده باعث شده تا اجرای طرح فاضلاب در این مناطق با تاخیر انجام شود .

قصمی تصریح کرد: آبفا آمادگی دارد تا در هر نقطه ای از بافت فرسوده که توسط شهرداری و راه و شهرسازی معبری باز شود، شبکه جمع آوری فاضلاب را در آن مناطق اجرا کند اما با وضعیت موجود امکان اجرای شبکه فاضلاب در همه مناطق وجود ندارد.

وی تاکید کرد: اجرای این طرح نیازمند مشارکت همگانی مردم و دستگاه‌های اجرایی است که خوشبختانه اتفاق نظر خوبی در استان برای اجرای این طرح نیز شکل گرفته است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ساماندهی فاضلاب بندرعباس تصفیه خانه فاضلاب بافت فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۴۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب

در حالی که استفاده از روش‌های ازن‌زنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند، استفاده از سامانه‌های نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم نیاز به خطوط انتقال ازن را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، پس از استفاده از فناوری نانوحباب ازن توسط یکی از شرکت‌های فناور در تصفیه‌خانه‌ آب ساوه، سوالاتی پیرامون اهمیت نانوحباب ازن در تصفیه آب مطرح شد و همچنین جایگزینی کلر با نانوحباب ازن در جامعه علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. 

به نقل از ستاد نانو معمولا در تصفیه فاضلاب نیاز به استفاده از ترکیبات ضدعفونی‌کننده و گندزدا است و کلر یکی از رایج‌ترین مواد برای گندزایی در تاسیسات تصفیه آب و فاضلاب است. با این حال گزینه‌ دیگری یعنی ازن وجود دارد.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۷۰ نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می‌دهد و محصولات جانبی ضدعفونی(DBPs) ایجاد کند که می‌توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان منطقه تأثیر منفی بگذارند. همچنین فاضلاب شهری حاوی کلر، در صورت ورود به آب‌ دریاچه‌ها و رودخانه‌ها منجر به کشتن ماهی‌ها می‌شود. از این رو آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا "ازن" را به عنوان فناوری ضد عفونی جایگزین معرفی کرد؛ چرا که معتقد است ضد عفونی آب کلید جلوگیری از گسترش بیماری در مصرف‌کنندگان و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست است.

تفاوت‌های ازن و کلر به این شرح است:

۱) ازن در تصفیه آب بیش از ۳۰۰۰ برابر سریع‌تر از کلر عمل می‌کند.

۲) بر خلاف کلر، ازن هیچ محصول جانبی مضری در آب باقی نمی‌گذارد، ازن در صورت عدم استفاده به سرعت به اکسیژن خالص تبدیل می‌شود.

۳) تصفیه آب با کلر اثرات شیمیایی طولانی مدت بر جای می‌گذارد و بر محیط زیست نیز تاثیرات منفی دارد. در حالی که در مورد اُزن اینطور نیست.

۴) ازن قوی‌ترین و سریع‌ترین، ضدعفونی‌کننده و اکسیدکننده تجاری موجود برای تصفیه آب است. کپک، و اکثر آلاینده‌های آلی و معدنی به سادگی با ازن از بین می‌روند.

۵) ازن در دوزهای مناسب می‌تواند تمام پاتوژن‌های منتقل‌شوند از طریق آب را حذف کند، در حالی که کلر نمی‌تواند چنین اثربخشی داشته باشد.

۶) ازن در محل تولید می‌شود و نیازی به ذخیره‌سازی ندارد.

۷) هیچ‌گاه شاهد غلظت بیش از حد ازن استفاده نشده در آب نیستیم، وقتی ازن بیش از دوز مورد نظر در آب وارد شود، مقدار ازن استفاده نشده از آب خارج می‌شود و دوباره به اکسیژن باز تبدیل می‌شود.

۸) ازن بدون طعم و بوی نامطبوع شیمیایی می‌تواند به طور قابل توجهی سطوح مواد شیمیایی خطرناک مانند کلر و محصولات جانبی آن را کاهش دهد.

۹) ازن حل شده در آب باعث تحریک پوست، بینی یا گوش نشده و خشکی پوست را به دنبال ندارد.

۱۰) اثربخشی ازن را می‌توان با یک ORP متر ساده اندازه‌گیری کرد.

۱۱) ازن کمتر از کلر موجود در آب خورنده است.

روش‌های مرسوم ازن‌ زنی که معمولا متکی به اجکتور و دیفیوزر هستند، کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند. این درحالی است که فناوری‌نانوحباب می‌تواند مانع از این هدر رفت شده و همچنین اثربخشی ازن را در تصفیه آب افزایش دهد. از مهم‌ترین مزایای استفاده از سامانه‌های نانو ازن می‌توان به کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد، عدم نیاز به خطوط انتقال ازن و دیفیوزر، عدم نیاز به مخازن ازن‌زنی، عدم نیاز به تخریب‌کننده ازن و در نتیجه کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری تا ۵۰ درصد اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح جلوگیری از ورود مستقیم فاضلاب برخی محله‌ها به خورها آغاز می‌شود
  • نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاظلاب بندرعباس
  • اولتیماتوم ۱۸ ماهه برای تعیین‌تکلیف شبکه فاضلاب بندرعباس
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • آغاز عملیات سمپاشی ١٠ هزار دریچه فاضلاب در نــیــشــابــور
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب