Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:40:30 GMT

ارتباط غیرزبانی چگونه شنیده‌ها را شکل می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۶۸۴۷

ارتباط غیرزبانی چگونه شنیده‌ها را شکل می‌دهد؟

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند که اشاره و حرکات (ژست، قالب ارتباط غیرزبانی یا غیر آوایی) هنگام سخن گفتن می‌تواند شنیده‌ها را تغییر دهد.

به نقل از ارث، معمولا افراد هنگام صحبت کردن برای تاکید عبارات مهم از حرکات بالا و پایین‌دست، استفاده می‌کنند، اما آیا این حرکات تاثیری در درک ما از صحبت‌های یک سخنران دارد؟ محققان موسسه روانشناسی زبان ماکس پلانک هلند دریافتند که درواقع آنچه می‌بینیم شنیده‌ها را شکل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هانس روتگر بوسکر، محقق ارشد این بررسی افزود: نقش زبان در ارتباطات رودررو، بیش از گفتار است. گوینده برای انتقال پیام از روش‌های مختلف مانند دهان، دست و صورت استفاده می‌کند. می‌خواهیم بدانیم که هنگام شنیدن صحبت‌های شخصی شنوندگان چگونه از این داده‌های مختلف استفاده می‌کنند.

اثر مک گورک، پدیده‌ای است که نشان می‌دهد در درک گفتار بین شنوایی و بینایی تعامل وجود دارد و اطلاعات دیداری، در ادراک انسان از صدایی که می‌شنود تاثیرگذار است. زمانی که صدایی با مولفه بصری صدای دیگر جفت شود، این خطای حسی اتفاق می‌افتد و درک شنیداری ما را فریب می‌دهد.

محققان تصمیم گرفتند تا بررسی کنند که آیا آنچه می‌شنویم با حرکاتی (ژست) که می‌بینیم ارتباط دارد؟

این بررسی بر روی مجموعه‌ای از کلمات هلندی که فقط الگوی استرس متفاوت دارند، متمرکز بود. آنان برای سنجش اینکه تغییر حرکات در هجای اول یا دوم کلمات، می‌تواند نحوه تفسیر افراد از شنیده‌ها را تغییر دهد، آزمایشی را ارائه کردند.

نتایج بررسی نشان داد، اگر حرکات روی یک هجاء بیشتر باشد، برای شنوندگان احتمال شنیدن استرس روی یک هجاء بیشتر است. البته تاثیرات آن برای کلمات و غیر کلمات یکسان بود. زمانی که افراد واکه (حرف صدادار) را بلند یا کوتاه می‌فهمند، تحت تاثیر حرکات قرار می‌گیرند.

بوسکر گفت: «شنوندگان نه‌تنها با گوش، بلکه با چشم نیز گوش می‌دهند.» این یافته‌ها برای اولین بار نشان می‌دهد که حرکات ژست بر روی صدای گفتاری که می‌شنوید تاثیر می‌گذارد.

به گفته محققان، تاثیر حرکات ژست در زندگی واقعی نسبت به آزمایشگاه بیشتر است. افراد در سروصدا، ممکن است برای برقراری ارتباط موفقیت‌آمیز بیشتر به این نوع حرکات بصری اعتماد کنند.

این یافته‌ها توانایی بهبود تعامل بین انسان و رایانه و سیستم‌های تشخیص گفتار چندوجهی را دارند. واضح است که چنین سیستم‌هایی را باید بیش از گفتار در نظر گرفت.

محققان با استفاده از واقعیت‌مجازی این مطالعه را پیگیری می‌کنند تا این تاثیرات را موردبررسی قرار دهند که این حرکات به‌تنهایی موثر هستند یا انواع نشانه‌های دیگر، مانند تکان دادن سر و حرکات ابرو نیز تاثیر دارند.

این بررسی در مجله Proceedings of the Royal Society B منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی حرکات بدن شنیده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۶۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندروید امن‌تر است یا iOS؟

وب‌سایت Cybernews آزمایش جالبی را انجام داده است تا نتیجه‌گیری کند که بین iOS و اندروید، کدام سیستم‌عامل امن‌تر است. در این آزمایش، ۱۰۰ برنامه روی یک آیفون SE و یک گوشی اندرویدی (روی هر دو دستگاه تنظیمات کارخانه اعمال شده) نصب شده و سپس میزان داده‌هایی که توسط آنها برای سرور‌های خارجی ارسال‌شده، بررسی شده است.

طبق گزارش این شرکت، گوشی آیفون پس از گذشت پنج روز، به‌طور میانگین روزانه ۳۳۰۸ درخواست را برای سرور‌های خارجی ارسال کرده و این میزان (در ۳ روز) برای گوشی اندرویدی ۲۳۲۳ درخواست بوده است. با این حال، محقق Cybernews اعلام می‌کند تعداد درخواست‌هایی که گوشی آیفون SE برای «کشور‌های غیردوستانه» ارسال کرده، کمتر است.

به بیان دقیق‌تر، ۶۰ درصد از درخواست‌های ارسالی توسط گوشی آیفون، برای خود اپل ارسال شده است. در مقابل، فقط ۲۴ درصد از درخواست‌های گوشی اندرویدی به گوگل فرستاده شده و سایر آنها برای برنامه‌های شخص ثالث ارسال شده است.

به عنوان مثال، در حالی که آیفون به‌طور متوسط یک بار در روز با یک سرور روسی متعلق به شرکت فناوری چینی علی‌بابا ارتباط داشته است، دستگاه اندرویدی ۱۳ بار با یک سرور روسی در ارتباط بوده است و در یک دوره سه روزه، ۳۹ درخواست برای آن ارسال کرده است. همچنین گوشی آیفون هیچ ارتباطی با سرور‌های چینی نداشته است، اما دستگاه اندرویدی به‌طور میانگین، روزانه پنج بار با سرور‌های متعلق به کشور چین در ارتباط بوده است.

علاوه بر این، گوشی آیفون ارتباط کمتری با سرور‌های متعلق به شبکه‌های اجتماعی داشته است. برای درک بهتر این موضوع، آیفون SE در این آزمایش به‌طور میانگین ۲۰ بار در روز و گوشی اندرویدی ۲۰۰ بار در روز با سرور‌های فیسبوک ارتباط داشته‌اند. همچنین آیفون در مجموع ۳۶ بار با تیک تاک ارتباط داشته و البته سرور مذکور در چین مستقر نبوده است. گوشی اندرویدی نیز نزدیک به ۸۰۰ بار با تیک تاک تماس گرفته است. این روند برای اسنپ چت متفاوت است. در حالی که گوشی اندرویدی به‌سختی با سرور‌های آن در تماس بوده، گوشی آیفون بیش از ۱۰۰ درخواست در روز داشته است.

در نهایت، تیم تحقیقاتی Cybernews می‌گوید که گوشی آیفون نسبت به همتای اندرویدی خود، با سرور‌های مشکوک کمتری در تماس است؛ و هرگونه ارتباطی که گوشی‌ها با کشور‌های غیردوست برقرار می‌کنند به دلیل رویکرد سهل‌انگارانه برای حفظ حریم‌خصوصی و حفاظت از داده‌ها کاربران نگران‌کننده است.

منبع: دیجیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • حرکات نمایشی و تحقیرآمیز که داور را عصبانی کرد! / فیلم
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • حرکات عجیب بایدن مقابل خبرنگاران سوژه رسانه‌ها شد
  • روایت مدیر تیم سپاهان از بانوان هوادار پرسپولیس؛ پرتاب سنگ و آب جوش، فحاشی و حرکات بسیار ناشایست
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر