Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@19:13:39 GMT

قیمت برنج وارداتی ۱۴۸ درصد گران شد

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۷۰۶۰

قیمت برنج وارداتی ۱۴۸ درصد گران شد

قیمت هر کیلو برنج وارداتی نسبت به پارسال با رشد ۱۴۸.۷ درصدی همراه بوده و تا بیش از ۲۸ هزار تومان هم قیمت خورده است.

به گزارش ایمنا، برنج‌های وارداتی در سال جاری ماجرای خاص خود را داشتند، از زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی آن در ابتدای سال حذف شد و با سامانه نیما که قیمت آن همتراز بازار آزاد است تأمین ارز شد، تغییری که افزایش قیمت این کالا را در بازار به همراه داشت و مورد تأکید فعالان بازار برنج هم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی دیگر موضوع برنج‌های دپو شده در گمرک و بنادر مطرح بود که حداقل ۲۰۰ هزار تن با وجود اظهار به گمرک و انجام تشریفات به دلیل عدم تأمین ارز و صدور کد رهگیری بانک امکان ترخیص نداشت و تا جایی پیش رفت که صاحبان کالا از احتمال فاسد شدن کالای خود در شرایط گرم و مرطوب جنوب و عدم اقدام به موقع دستگاه‌های مربوطه انتقادات بسیاری مطرح کردند.

در عین حال که نیاز بازار به این برنج‌ها موجب شد تا سرانجام اقداماتی در راستای تأمین ارز و صدور کد رهگیری بانک برای ترخیص این کالا انجام شود.

افزایش قیمت برنج خارجی تا ۲۸ هزار تومان

این در شرایطی است که گزارش اخیر مرکز آمار در رابطه با وضعیت تورم و قیمت کالاهای خوراکی در دی ماه امسال نشان می‌دهد که هر کیلو برنج خارجی درجه یک در این ماه به طور متوسط ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان فروش رفته و حتی تا ۲۸ هزار و ۶۰۰ تومان هم قیمت خورده است. هر کیلو برنج وارداتی در آذرماه حدود ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان و در دی ماه سال گذشته به طور متوسط ۹,۵۰۰ تومان بوده است.

بر این اساس افزایش قیمت برنج‌های خارجی نسبت به آذرماه حدود یک درصد اما در مقایسه با دی ماه پارسال ۱۴۸.۷ درصد بوده است.

این در حالی است که که طبق گزارش گمرک ایران در ۹ ماهه اول سال جاری حدود ۷۷۶ هزار تن با ارزشی بیش از ۷۰۷ میلیون دلار وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۳۰ درصدی همراه بود. در ۹ ماهه اول پارسال حدود ۱.۱ میلیون تن برنج با ارزشی بیش از یک میلیارد و ۱۷۵ میلیون دلار وارد شده بود.

آخرین گزارشی که اخیراً از سوی گمرک ایران منتشر شد نشان می‌داد که در حال حاضر حداقل ۹۱ هزار تن برنج موجود در گمرک و بنادر است.

برنج ایرانی بیش از ۴۸ درصد گران شد

اما درباره قیمت برنج ایرانی گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که هر کیلو از این برنج به طور متوسط ۳۳ هزار و ۷۰۰ تومان قیمت خورده و تا ۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان هم فروش رفته است.

قیمت برنج ایرانی در آذرماه به طور متوسط ۳۳ هزار و ۲۰۰ تومان و دی ماه پارسال ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان بوده است، بنابراین افزایش قیمت برنج ایرانی نسبت به آذرماه ۱.۶ و در مقایسه با دی ماه پارسال ۴۴.۸ درصد است.

منبع: ایسنا

کد خبر 471836

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برنج وارداتی برنج برنج خارجی ثبت سفارش برنج برنج هندی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق طور متوسط برنج ایرانی افزایش قیمت قیمت برنج دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبودی در عرضه چای نداریم

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از آرامش حاکم بر بازار برنج خبر داد و گفت:  قیمت کنونی هر کیلو برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر  ۷۰ هزار تومان و شیرودی ۷۵ هزار تومان رسیده است.

به گفته او، هم اکنون کمبودی در عرضه اقلام اساسی همچون برنج و شکر نداریم و تنها در حوزه قیمت باید نظارت دقیق در بازار صورت بگیرد.

کنگری با بیان اینکه چای یکی از اقلام پرمصرف سبدخانوار محسوب می شود، افزود: علی رغم تغییر قیمت چای، این محصول به‌ وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: در بازار شکر برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوریکه قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزار تومان رسیده است. همچنین تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالا‌های اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند.

او افزود: تا زمانیکه عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی نداشته باشد، قیمت کالا با نوساناتی در بازار روبروست، در حالیکه با ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، بازار ثبات دارد.

کنگری گفت: علی رغم وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار، اما برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده سلیقه‌ای عمل می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • آیا خرید عینک آفتابی گران قیمت ارزش دارد!؟
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • چرا خرید عمده عطر و ادکلن وارداتی به صرفه تر است؟
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • بنزین برای پنجمین بار در اسرائیل گران شد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید