Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیچ فوتی بر اثر گازگرفتگی در دو استان کشور تا آخر آذر ماه سال جاری به ثبت نرسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران پویا؛ بنابر آمار اعلام شده توسط سازمان پزشکی قانونی کشور، در نه ماه سال جاری، 477 نفر در کشور بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست داده‌اند که از این تعداد، 365 نفر مرد و مابقی (112 نفر) زن بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این آمار، استانهای تهران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به ترتیب با 91، 38 و 38 متوفی، بیشترین آمار مرگ ناشی از گازگرفتگی را در بازه 9 ماهه سال جاری داشته‌اند.

همچنین در این مدت، در دو استان هرمزگان و بوشهر هیچ فوتی بر اثر گازگرفتگی به ثبت نرسیده است.

از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن بیشتر بدانیم:

تمام سوختهای گیاهی یا سوختهای با منشاء گیاهی و فسیلی می‌توانند منبع تولید گاز مونوکسید کربن باشند، اجزاء گیاهان مثل چوب، خاشاک، علوفه و پنبه، مواد گیاهی که تغییراتی در آنها ایجاد شده مانند زغال، زغال سنگ یا فضولات حیوانات گیاه‌خوار، پارچه‌های نخی و سوختهای فسیلی مانند نفت، بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی و هر ماده‌ای مانند لاستیک، پلاستیک، قیر و پارچه‌های پلاستیکی که از این مواد تهیه می‌شود می‌توانند در شرایطی که اکسیژن کافی در هوا وجود نداشته باشد، به صورت ناقص بسوزند و گاز زغال یا همان مونوکسید کربن تولید کنند.

خصوصیات گاز مونوکسید کربن چیست؟

گاز زغال، گازی بی‌بو، بی‌رنگ، بی‌مزه، سبک‌تر از هوا و بسیار سمی و مرگ‌آور است. غلظت نیم تا یک درصد آن در هوای تنفسی در مدت 15 دقیقه باعث مرگ می‌شود. اگر غلظت این گاز در هوای تنفسی زیاد باشد می‌تواند خیلی سریع و حتی در غلظت های بالا می‌تواند باعث مرگ آنی شود. نکته مهم آن است که با توجه به بدون بو و رنگ بودن گاز مونوکسید کربن، تا زمانی که انسان تحت تأثیر این گاز قرار نگیرید و ‌آثار مسمومیت در وی ظاهر نشود متوجه وجود گاز مونوکسید کربن در هوا نمی‌شود.

چگونه از تولید گاز مونوکسید کربن پیشگیری کنیم؟

مهمترین نکته در جلوگیری از تولید گاز مونوکسید کربن، رساندن هوای کافی (اکسیژن کافی) به ماده سوختنی است، اگر به ماده سوختی هوای کافی برسد، گاز مونوکسید کربن تولید نمی‌شود بنابراین تهویه هوا، مهمترین نکته در پیشگیری از تولید گاز مونوکسید کربن است.

باید توجه داشت که برای فرستادن هوای داغ به بیرون از فضای مسکونی باید جهت عمودی در مسیر حرکت هوای داغ ایجاد کنیم، اگر در مسیر هوای داغ قسمتی از مسیر افقی بود ضروری است سه برابر طول آن مسیر افقی، مسیری عمودی وجود داشته باشد. به عبارتی اگر در مجموع در مسیر لوله دودکش یک متر مسیر افقی وجود داشت، باید سه متر مسیر عمودی وجود نیز داشته باشد.

اگر مسیر عمودی کافی در دودکش وجود نداشته باشد تمایل مثبتی به خروج هوا از آن فضا وجود نخواهد داشت، نکته مهم دیگر اینکه اگر درمسیر حرکت هوای داغ حتی یک مسیر کوتاه در جهت پایین وجود داشته باشد هوای گرم به بیرون نخواهد رفت. اگر در انتهای مسیر خروج هوای داغ، فشار مثبت ناشی از وزش باد ایجاد شود هوای داغ به بیرون نخواهد رفت و به همین دلیل است که باید در انتهای دودکش کلاهکهای مخصوص وجود داشته باشد تا جریان باد از خروج هوای داغ پیشگیری نکند.

همانقدر که وجود دودکش برای وسیله حرارتی لازم است وجود منفذ و دریچه‌ای برای ورود هوا به فضای مسکونی که وسیله حرارتی در آن قرار دارد، لازم است، اگر هوا نتواند داخل شود، واضحاً به بیرون هم نخواهد رفت و یعنی اینکه اختلال در تهویه و اختلال در تهویه یعنی شرایط برای تولید مونوکسید کربن فراهم شده است.

چگونه از خروج هوای داغ از دودکش یک وسیله حرارتی مطمئن شویم؟

داغ بودن لوله دودکش در فاصله قابل توجهی دورتر از خود وسیله حرارتی، نشان‌دهنده جریان هوای داغ در آن خواهد بود.

نحوه صحیح برخورد با شخص مسموم با گاز مونوکسید کربن چیست؟

ابتدایی‌ترین و بهترین اقدام در برخورد با شخص دچار گاز گرفتگی، خارج کردن او از محیطی است که در آن مسمومیت رخ داده سپس انتقال سریع و بلافاصله وی به مراکز درمانی برای تجویز اکسیژن و سایر اقدامات لازم، اما به هنگام ورود به فضایی که در آن مونوکسید کربن وجود دارد و شخصی مسموم و بیهوش شده است این توجه و دقت را داشته باشیم که خودمان دچار گازگرفتگی و مسمومیت نشویم.

بهتر است تا حد امکان نفس خودمان را حبس، درها و پنجره‌ها را باز کنیم، دوباره به بیرون از آن فضا برگردیم نفس تازه کنیم و مجدد برای کمک وارد شویم و اگر لازم بود چندین بار برای نفس تازه کردن، از آن محیط خارج شویم و مراجعت کنیم.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

گازگرفتگی با مونوکسیدکربن منجر به فوت 5 نفر در مشهد شدتهران| مسمومیت 6 نفر از ساکنان یک ساختمان بر اثر گازگرفتگی + تصاویر

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اورژانس حوادث آتش نشانی آتش نشانی تهران پزشکی قانونی اورژانس حوادث آتش نشانی آتش نشانی تهران پزشکی قانونی تولید گاز مونوکسید کربن بر اثر گازگرفتگی خروج هوا هوای داغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۸۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌سوزی گسترده در شهرک صنعتی شمس‌آباد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حادثه آتش‌سوزی درشمس آباد گفت: در ساعت ۱۳:۵۷ ظهر امروز در پی تماس‌های شهروندان با سامانه ۱۲۵ سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران یک مورد حادثه آتش‌سوزی در شهرک صنعتی شمس‌آباد در اتوبان قم اطلاع داده شد.

وی با بیان اینکه این منطقه خارج از محدوده فعالیت آتش‌نشانی شهرداری تهران است، ادامه داد: با توجه به حجم تماس‌های شهروندان همکاران ما در ستاد فرماندهی با استعلام از محل و درخواست کمک از سوی آن‌ها یک ایستگاه کمکی به همراه خودرو‌های پشتیبانی به محل حادثه اعزام شد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: عوامل آتش‌نشانی شهرک صنعتی شمس آباد و باقرشهر در محل حضور داشتند. آتش‌نشانان تهران در محل حادثه مشاهده می‌کنند در یک کارخانه بزرگ مسقف به وسعت دو هزار متر که محل تولید مبلمان‌های پلیمری بوده، بسیار قابل اشتعال است. حدود ۷۰ درصد محل کاملا شعله‌ور بود و سقف‌ها تخریب شده بود.

ملکی تصریح کرد: به گفته افرادی که در محل حضور داشتند، ظروف رنگ و تینر و رزین و مواد اولیه در حجم زیاد در این کارگاه وجود داشت و در مجاورت آن یک کارگاه مواد پتروشیمی نیز وجود داشت که آتش‌نشانان با تعامل ایجاد شده بین آتش‌نشان‌های مراکز مختلف به سرعت وارد عمل شده و در حال حاضر بخش زیادی از آتش خاموش شده، اما همچنان خاموش کردن آتش ادامه دارد و با توجه به تخریب سقف‌ها کار خاموش کردن آتش و لکه‌گیری کمی زمانبر خواهد بود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران افزود: اطلاعات تکمیلی متعاقبا اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • هوای سلماس برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام شد
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • آتش‌سوزی گسترده در شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • معاون شهردار تهران‌: زیرگذر پروژه بزرگراه تندگویان تا دو هفته آینده باز می شود
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • آغاز عملیات پروژه بهسازی آسفالت بلوار شهید سلیمانی قم و انسداد مسیر