Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همانطور که ستاره ما به یک غول سرخ تبدیل می‌شود و طغیان می‌کند، سیاره‌مان به صخره‌ای خشک، سوخته و غیرقابل سکونت تبدیل خواهد شد. از این اتفاق حتی در صورت برخورد کهکشان راه شیری با کهکشان آندرومدا که در همسایگی ماست نیز گریزی نیست.

زمین به لطف خورشید به وجود آمده، یعنی ۴،۵ میلیارد سال پیش در مدار دور خورشید از ابر عظیم گاز و گرد و غبار اطرافش تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین ترتیب، حدود ۵ میلیارد سال دیگر خورشید زمین را برای موجودات زنده از بین خواهد برد. هنگامی که خورشید سنش بالا رود، منبسط می‌شود و به یک ستاره غول‌پیکر قرمز تبدیل می‌شود و سیاره ما را به زغالی نیم‌سوز تبدیل خواهد کرد.

مسئله دیگری که سرنوشت زمین را تحت تأثیر قرار خواهد داد در پس تغییراتی در مقیاس کهکشانی اتفاق خواهد افتاد. کهکشان راه شیری و کهکشان آندرومدا یک برخورد عظیم را تجربه خواهند کرد که این رویداد برای همیشه خانه کهکشانی ما را در فضا تغییر می‌دهد.

فعل و انفعالات خورشید

خورشید ما ستاره‌ای از نوع جی است که در حال حاضر تقریباً در نیمه راه چرخه زندگی خود قرار دارد. این نوع ستاره‌ها در بیشتر عمر خود بسیار پایدار هستند و بی سر و صدا به مدت میلیارد‌ها سال با اتم‌های هیدروژن، هلیم می‌سازند. تا اینکه روزی، هیدروژن موجود در فضای داخلی خورشید ته می‌کشد. در آن مرحله، فشار داخلی گرانش بر فشار بیرونی همجوشی داخلی خورشید پیروز می‌شود، آن‌گاه خورشید به اندازه کافی گرم می‌شود و شروع به گداختن هلیم می‌کند. در آن مرحله، خورشید به سمت بیرون پف می‌کند و به یک ستاره غول‌پیکر قرمز تبدیل می‌شود.

با گرم شدن و گسترش ابعاد خورشید، لایه‌های بیرونی آن تا نزدیک‌ترین سیارات یعنی عطارد و زهره را در بر می‌گیرند. لبه خارجی خورشید آن‌قدر رشد می‌کند تا تقریباً به مدار زمین برسد. آب و جو سیاره ما خواهد جوشید و حرارت شدید چیزی را به جز سنگی سوخته و گداخته باقی نخواهد گذاشت. گرم شدن مریخ مدتی طول می‌کشد، اما سرانجام همین اتفاق در آنجا نیز رخ خواهد داد. در آن زمان، قمر‌های سیاره‌های دورتر – مانند اقمار مشتری و زحل - تنها مکان‌های باقی‌مانده در منظومه شمسی برای مستعمرات انسان خواهند بود (با فرض اینکه تا آن موقع در آنجا پایگاه‌هایی داشته باشیم).

این رویداد‌ها خیلی کُند اتفاق می‌افتند. مرحله تبدیل شدن خورشید به غول سرخ ممکن است حدود یک میلیارد سال ادامه داشته باشد، اما سرانجام هلیوم نیز تمام می‌شود. سپس خورشید پوششی از گاز را منفجر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید

حقایقی عجیب و جالب که درک تان از زمان را تغییر می‌دهند + تصاویر

آینده زمین را ببینید!

اگر بشر تا آن موقع آن قدر زیرک بوده که منظومه شمسی را ترک کرده باشد، ستاره‌شناسان‌مان از طریق تلسکوپ‌ها در منظومه‌های دیگر مشاهده می‌کنند که خورشید به یک سحابی سیاره‌نما (نوعی سحابی متشکل از گاز و پلاسما که پس از مرگ ستارگان به وجود می‌آید و به علت حلقوی بودن در تلسکوپ‌های ضعیف به شکل یک سیاره دیده می‌شود) مبدل شده و به پوسته‌ای بزرگ از گاز که یک ستاره در حال مرگ را احاطه کرده است، می‌ماند. در نهایت این پوسته در فضا پخش می‌شود و آنچه از خورشید ما باقی مانده است به یک ستاره کوتوله سفید تبدیل خواهد شد.

ستاره‌شناسان همین حالا می‌توانند برای مشاهده آینده احتمالی زمین به فضا نگاه کنند. به عنوان مثال در فاصله ۴۰۰ سال نوری، ستاره‌ای که توسط منجمان با نام SDSS J ۱۲۲۸ + ۱۰۴۰ شناخته می‌شود، یک کوتوله سفید است که سحابی گازی دور آن را فراگرفته و اجرام کوچکی مدت‌ها پس از مرگ ستاره اصلی هنوز به دور خورشید بی‌روح آن منظومه می‌گردند. برای منظومه شمسی نیز چنین اتفاقی رخ خواهد داد.

برای کهکشان‌مان چه رخ خواهد داد؟

و، اما خود کهکشان راه شیری؛ جزیره بزرگی از ستارگان و سیارات و اجرام از جمله زمین و خورشید، چه بر سر آن خواهد آمد؟ زمانی که خورشید ما در فاز تبدیل شدن به غول سرخ است و پف می‌کند – مدت‌ها قبل از اینکه به کوتوله سفید تبدیل شود - کهکشان راه شیری تصادم عظیم و اجتناب‌ناپذیری را با کهکشان مارپیچ همسایه‌اش یعنی کهکشان آندرومدا تجربه خواهد کرد.

آخرین نسل انسان‌های روی زمین - اگر انسانی تا یکی دو میلیارد سال بعد روی زمین باقی مانده باشد، کهکشان آندرومدا را در آسمان شب بزرگ‌تر و روشن‌تر خواهند دید. این کهکشان در حال حاضر در آسمان تاریک شب به‌سختی برای چشم غیرمسلح قابل مشاهده است. اما یکی دو میلیارد سال دیگر، کهکشان آندرومدا برای زمینیان به صورت یک ابر واضح از ستارگان خواهد بود و به‌آسانی توسط همه ساکنان زمینی قابل مشاهده خواهد بود.

با نزدیک شدن آندرومدا و کهکشان راه شیری به یکدیگر، جرم عظیم کهکشان آندرومدا شروع به تأثیر بر روی ستاره‌های کهکشان راه شیری می‌کند. کهکشان ما مانند کلوچه‌ای پهن و مسطح است. ما در حال حاضر روی زمین در یک شب تاریک ستاره‌ها را به صورت نقطه‌ای در آسمان می‌بینیم. اما جاذبه آندرومدا مسیر آن‌ها را منحرف می‌کند و ستاره‌های کهکشان راه شیری در آسمان ما پخش و پلا می‌شوند. شاید باورنکردنی به نظر برسد، اما ستارگان درون کهکشان‌ها آنقدر از هم فاصله دارند که حتی در هنگام برخورد دو این مارپیچ غول‌پیکر، آتش‌بازی‌های کمی در اثر برخورد ستاره‌ها به وجود خواهد آمد! با این حال ابر‌های گازی دو کهکشان به احتمال زیاد با هم برخورد می‌کنند و مجموعه‌های گسترده‌ای از ستاره‌های جدید را تشکیل می‌دهند.

در نهایت، کهکشان راه شیری و آندرومدا روی یکدیگر مستقر می‌شوند و یک کهکشان عظیم لکه‌ای‌شکل تشکیل می‌دهند. در این مرحله، زمین، خورشید و بقیه منظومه شمسی ممکن است در مکانی کاملاً جدید با توجه به مرکز کهکشان نوظهور قرار بگیرند. در حال حاضر، زمین در فاصله ۲۵۰۰۰ سال نوری از مرکز راه شیری قرار دارد. اخترشناسان معتقدند پس از ادغام آندرومدا و کهکشان راه شیری، خانه ما در فضا به خارج از مدار خود رفته و در حدود ۱۰۰ هزار سال نوری از مرکز کهکشان جدید و بزرگِ «آندرومدا-راه شیری» قرار خواهد گرفت. همانطور که نظریه پرداز تی. جی کاکس (T.J. Cox) از مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان گفت: «می‌توانید بگویید که ما بازنشسته می‌شویم و به نقطه‌ای دورافتاده اعزام خواهیم شد!»

بشر دوپا در آن ایام چه خواهد کرد؟

و سرنوشت بشریت چه خواهد شد؟ پیش‌بینی اینکه ما در آن زمان کجا هستیم غیرممکن است. آینده بشریت در صورت بقا، به توانایی ما در خروج از منظومه خورشیدی محتضر و ایجاد یک زیست‌گاه در جای دیگر بستگی دارد. خوشبختانه چند میلیارد سال فرصت داریم تا دریابیم که چگونه این وظیفه مهم را به انجام برسانیم!

تقدیر زمین نیز این است که پس از پایان عمر طبیعی خورشید، به یک سنگ خشک و سوخته تبدیل شود. انتظار می‌رود با برخورد کهکشان راه شیری و کهکشان آندرومدا، خورشید و زمین (و بقیه منظومه شمسی ما) به سمت بیرون از مرکز کهکشان، به حومه کهکشان جدیدی که در اثر برخورد ایجاد شده است، پرتاب شوند.

منبع:آنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منظومه شمسی کهکشان راه شیری کهکشان آندرومدا کهکشان راه شیری میلیارد سال منظومه شمسی حال حاضر خواهد شد یک ستاره ستاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۳۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصدومیت ستاره دورتموند در آستانه دیدار با پی‌اس‌جی

به گزارش "ورزش سه"، در شب شکست 4-1 مقابل لایپزیش، متس هوملس باید زودتر از موعد زمین را ترک می‌کرد. دورتموند با این حال امیدوار است که او در نیمه نهایی لیگ قهرمانان مقابل پاری سن ژرمن به زمین بازگردد.

دورتموند در باخت امشب ظاهر مناسبی نداشت و به غیر از اینکه نتیجه را از دست داد، مطابق همیشه بازی نکرد. در زمان مناسبی شکست نخوردند چراکه بازی بعدی آن‌ها چهارشنبه شب مقابل پاری سن ژرمن خواهد بود. همچنین یولیان برانت دیگر بازیکنی بود که با احساس مصدومیت‌ بازی را به پایان رساند.

سباستین کل، مدیرورزشی دورتموند، پس از بازی روی این موضوع تاکید کرد:"حتی اگر امروز خیلی بد بوده باشیم، بازی چهارشنبه متفاوت است. ما در رقابتی شرکت می‌کنیم که دورتموند در آن فرم خوبی را به نمایش گذاشته است."

کل با نگاه به عوامل دیگری به بازی چهارشنبه خوش‌بین است. طرفداران دورتموند 10 سال است که شاهد بازی نیمه نهایی لیگ قهرمانان در ورزشگاه خانگی‌شان نبوده‌اند و کل امیدوار است انرژی هواداران تاثیرگذار باشد:"تمام دورتموند منتظر این بازی هستند."

از طرف دیگری کل امیدوار است که آن‌ها به بازیکنانی که در بازی مقابل لایپزیش مصدوم شده‌اند، تکیه کنند. امره جان و ایان ماتسن پس از محرومیت در بازی لایپزیش، به این تیم باز می‌گردند و انتظار می‌رود مارسل سابیتزر هم تا روز چهارشنبه از شر سرماخوردگی خلاص شود.

وضعیت هوملس

متس هوکلس در دقیقه 52 بازی امشب تعویض شد و زمین را زود ترک کرد. کل درباره مصدومیت او گفت:"متس روی ساق پاش پارگی داشت. امیدوارم تا چهارشنبه چنین مشکلی ادامه نداشته باشد."

در نشست خبری ادین ترزیچ، سرمربی تیم درباره وضعیت هوملس گفت:"او درمان شد. او اکنون خیلی بهتر به نظر می‌رسد، بنابراین می‌توان فرض کرد که اوضاع برای چهارشنبه خوب پیش خواهد رفت."

کل درباره وضعیت هوملس اضافه کرد:"چه با هوملس و چه بدون آن، جهت حرکت تیم مشخص است. ما با حداکثر تمرکز و انرژی روی این بازی متمرکز خواهیم بود اما ما باید بیشتر از بازی امروز مبارزه کنیم."

دیگر خبرها

  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • برگزاری تظاهرات در حمایت از غزه در استانبول
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرد
  • سردار آزمون در زمین مارادونا درخشید(عکس)
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود
  • مصدومیت نگران کننده ستاره سیتی مقابل فارست
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • مصدومیت ستاره دورتموند در آستانه دیدار با پی‌اس‌جی