Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@11:24:32 GMT

تلاش کردیم چراغ جشنواره‌ها روشن بماند

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۶۶۶۱۷

تلاش کردیم چراغ جشنواره‌ها روشن بماند

آخرین سال قرن حاضر به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، تمام جنبه‌های زندگی مردم جهان را تحت تأثیر قرار داد و درکناراین تغییر عادت‌ها و تحول جنبه‌هایی از زندگی، بسیاری از مشاغل نیز دچار آفت رکود شد که دراین میان مشاغل مرتبط با رشته‌های مختلف هنری همچون موسیقی، تئاترو سینما نیز از این بی‌رونقی بی‌بهره نبودند.

به‌عنوان مثال درحوزه موسیقی با تعطیلی اجراهای صحنه‌ای، اکثرهنرمندان این عرصه خصوصاً هنرمندان موسیقی نواحی کشور در جنبه‌های مختلف از جمله معیشت آسیب بسیار دیدند، هرچند اعتباراتی جهت کمک به هنرمندان اختصاص یافت اما همه می‌دانیم گستره عظیم هنرمندان و توان دولت کفاف تأمین نیازهای هنرمندان را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین مدت زمان صد‌ها و هزاران ساعت اجراهای زنده در شبکه‌های اجتماعی پخش شد وادای دین هنرمندان بود به مردم که هردو از دیدار یکدیگر محروم شده بودند و در مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تلاش کرد با برگزاری اجراهایی چند در فضای مجازی جای خالی اجراهای صحنه‌ای را پر کند. برگزاری چند شب کنسرت در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی و نواحی، حمایت از جشنواره‌های موسیقی در فضای مجازی که در سطح ملی و استانی با همکاری عزیزانم در شعبه های استانی انجمن موسیقی ایران در سال‌جاری برگزار شد از این جمله‌اند و دربخش جشنواره‌های ملی یعنی جشنواره موسیقی جوان، جشنواره موسیقی نواحی و جشنواره موسیقی فجرنیز تمام تلاش همکارانم در معاونت هنری، دفتر موسیقی و انجمن بر تعطیل نشدن و برگزاری کیفی این سه رویداد متمرکز شد.هر چند در دو رویداد به انجام رسیده یعنی جشنواره جوان و نواحی بر خلاف دوره‌های قبل از حضور خیل هنرمندان در روزهای اجرا خبری نبود و البته از شور و نشاط هنرمندان پر انرژی و هیاهوی سازهای متنوع شان، اما همه ما تلاش کردیم چراغ این رویداد‌ها روشن بماند تا گامی باشد هرچند کوتاه برای ایجاد انگیزه در میان هنرمندان خصوصاً نسل جوان موسیقی کشورمان و در روزهای آتی نیز شاهد اجراهای زیبای هنرمندان در جشنواره موسیقی فجر خواهیم بود و دراین دوره نیز انجمن موسیقی ایران، امورمالی و پشتیبانی جشنواره را بر عهده دارد. نکته دیگر اینکه راه‌اندازی سامانه بامک (بانک اطلاعات موسیقی کشور) در فضایی که امکان حضور هنرمندان و تحویل آثار به دبیرخانه جشنواره‌ها ممکن نبود، توانمندی خود را بروز داد به طوری که جشنواره جوان و فجر در بستر این سامانه امور دریافت و ارسال آثار و مراسلات را برعهده داشت. انجمن موسیقی ایران در کنار امور اجرایی جشنواره‌ها و با توصیه‌های معاونت محترم هنری و حمایت‌های دفتر موسیقی در روزها و هفته‌های پایانی سال 1399 همین‌طور اوایل سال 1400، آثار و مجموعه‌هایی ارزنده را به فضای موسیقی کشور تقدیم خواهد کرد. آلبوم ردیف میرزا عبدالله با اجرای تار و سه تار استاد داریوش طلایی و آلبوم «نشید» مجموعه 6 ساز و آواز که هر یک از خوانندگان مطرح کشور بر اساس مکتب یکی از قدما دراین حوزه اثر خود را ارائه کرده‌اند.دوستان عزیزم حسین علیشاپور، پوریا اخواص، مهدی امامی، مجتبی عسکری، امیراثنی عشری و سجاد مهربانی خوانندگان این اثر هستند و نوازندگان چیره دست آقایان محمد آدینه، علی بوستان، هادی منتظری، امین اکبر‌پور و هوشمند عبادی در این آلبوم هنرنمایی کرده اند. اثر دیگر ردیف میرزا عبدالله برای سه تار به روایت منتظم الحکما که توسط آقای بهداد بابایی اجرا خواهد شد و دوست عزیزم آقای سپنتا، نت نگاری آن را بر عهده خواهند داشت.همچنین پارتیتور «عیاران» ساخته استاد احمد پژمان که توسط آقای محمدرضا فیاض و همکاران شان تنظیم و نت نگاری شده است و در تیراژ معدود منتشر خواهد شد. در مجموع سال 1399، اگرچه مشکلاتی را برای هنرمندان موسیقی کشور به همراه داشت اما این هنرمندان همواره در کنار مردم ماندند و برای غم‌ها و شادی هایشان خواندند و نواختند، برای همه پیشکسوتان، استادان و هنرمندان جوان در رشته‌های مختلف هنری موسیقی و حِرَف وابسته به این هنر آرزوی صحت و سلامتی و فضایی پررونق و سرشار از برکت را در زمان پیش رو آرزو می‌کنم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جشنواره موسیقی موسیقی کشور جشنواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۶۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 

ایسنا/همدان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزاری نخستین جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر را در راستای حمایت از هنر اصیل موسیقی برشمرد و گفت: ملایر سابقه غنی فرهنگی و هنری به خصوص در عرصه موسیقی و ساخت ساز دارد.

مسعود ویژه روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر با اشاره به اثرگذاری بالای موسیقی به ویژه سنتی و محلی، افزود: آنجایی که قلم و سخن کم می‌آورد، موسیقی وارد عمل می‌شود.

ویژه این جشنواره را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری دانست که برای نخستین بار در شهرستان ملایر برگزار می‌شود و مطرح کرد: در یکی دو دهه اخیر ذائقه موسیقیایی مردم استان همدان تغییر کرده و اندوخته‌ها و داشته‌هایی که در فرهنگ ما است را باید قدر بدانیم.
وی با بیان اینکه طی یک هفته شاهد اتفاقات و رویدادهای خوبی در عرصه موسیقی سنتی این شهرستان هستیم، گفت: ملایر در سالهای اخیر نگاه‌های خوبی به حوزه موسیقی داشته و برنامه‌ها و اتفاقات خوبی را رقم زده است.

ویژه از حمایت‌های فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر مسئولان این شهرستان در برگزاری نخستین جشنواره موسیقی ملایر قدردانی کرد و تصریح کرد: میزبانی جشنواره تئاتر استانی با حمایت مسئولان و هنرمندان در این شهرستان باشکوه و موفق برگزار شد و برپایی نمایشگاه استانی قرآنی در ماه رمضان از دیگر اقدامات خوب ملایر است.

وی با اشاره به اینکه موسیقی خودش یک هنر کامل است، بیان کرد: چنانچه این هنر اصیل موسیقی را قدر ندانیم، چیزهای دیگری جایگزین این فرهنگ غنی و داشته‌های فرهنگی ما می‌شود که برخی معضلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در دولت سیزدهم به حمایت از موسیقی سنتی، محلی و بومی تاکید شده است ، خاطرنشان کرد: با حمایت‌های هنرمندان موسیقی و برنامه‌ریزی‌هایی که در استان همدان رقم خورد، مجموعه برنامه‌هایی همچون دومین جشنواره موسیقی «شب‌های هگمتانه» را برگزار کردیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز اظهار کرد: این جشنواره شامل پنج بخش اجراهای صحنه‌ای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

فرشاد کشاورزیان بیان کرد: جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی ادامه داد: طبق جدول زمان‌بندی امروز آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی همراز کودک برگزار و در روزهای بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه اجراهای صحنه‌ای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنه‌ای خواهیم داشت، افزود: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

کشاورزیان از جمله اهداف و رویکردهای برگزاری جشنواره موسیقی به رشد، اعتلا و اشاعه فرهنگ موسیقی فاخر الهام گرفته از فرهنگ و هنر ناب ایرانی مبتنی بر اصالت‌های ملی قومی و منطقه‌ای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور، حفظ، احیا و ترویح و صیانت از موسیقی اصیل ایرانی و گسترش ابعاد مختلف موسیقی در متن زندگی مردم از ترانه‌ها و لالایی‌های مادران گرفته تا عزاداری‌ها و جشن‌ها اشاره کرد.
دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داریم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار می‌شود.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور دارند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ابراز امیدواری کرد لحظه‌های خوبی را برای هنرمندان و مردم رقم بزنیم. 

قدسی از همراهی و حمایت شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: هر رویداد فرهنگی و هنری در این شهرستان به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر است که قابل تقدیر است.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» همچنین از حمایت های خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس