Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی ابراهیمی کارنامی از شیوع بیماری کشنده میان پرندگان در تالاب میانکاله خبر داد.

به گزارش برنا؛ نیمه دوم سال همواره فرصتی برای مهاجرت گونه های مختلف از نقاط سردسیر به سمت استان مازندران است که این منطقه از کشور را میزبان هزاران قطعه پرنده از گونه های مختلف می کند. اتفاقی که به دنبال خود مشکلاتی را ایجاد می کند و به عرصه ای برای سودجویان بدل می شود تا با شکار بی رویه، زیست بوم این منطقه را با خطر جدی مواجه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که هم زمان شدن آن ها با بیماری های مختلف می تواند خطرات بسیاری را به دنبال داشته باشد.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: در روزهای اخیر مواردی از شکارهای غیرمجاز در استان رصد شده است و مقابله با تخلفات ادامه دارد اما نیروهای موجود با تنوع زیستی استان به هیچ وجه متناسب نیست و نیروهای محیط زیست با تمام تلاش در عرصه حضور دارند.

او افزود: در فریدونکنار، شکارها به صفر نرسیده است اما به شدت با کاهش شکار در این منطقه رو به رو شده ایم و وضعیت در این شهرستان نسبت به سال های قبل بهتر شده و ابزار شکار زیادی توقیف و برخوردها تشدید شده است.

این مقام مسئول در محیط زیست خاطرنشان کرد: در این میان دستگاه های استانی و همکاران شهرستانی کمک خوبی کردند و توانستیم حجم قابل توجهی از تخلفات را کشف کنیم. شکارچیان در شب های تاریک به شکل ویژه ای به شکار پرندگان می پردازند که با اقدامات لازم قرق شکنی نیز انجام شده است و در این عرصه نیز برخوردهای خوبی صورت گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران ادامه داد: از ابتدای بهمن ماه شاهدتلفات غیرعادی پرندگان در میانکاله و خلیج گرگان بوده ایم که بلافاصله برای بررسی وارد منطقه شدیم و تحقیقات آغاز شده است اما تا این لحظه وقوع آنفلوانزا پرندگان و نیوکاسل رد شده است و تحقیقات برای شناسایی بیماری ادامه دارد.

ابراهیمی کارنامی اظهار کرد: متاسفانه امسال نیز تلفات پرندگان داریم و تلاش ما این است و همه امکانات بسیج شده اند و در شهرستان های گلوگاه، بهشهر و بندرگز نیز فعال شده ایم تا آمار تلفات را به حداقل برسانیم. جلساتی با فرمانداری و مسئولین بندرگز برای هماهنگی میان استانی و جلسه ستاد مدیریت بحران نیز تشکیل شد تا این بیماری در میان پرندگان کنترل شود.

او افزود: در روزهای نهم، دهم و یازدهم بهمن ماه طبق بررسی های انجام شده، 42 قطعه پرنده تلف شده اند و تلاش ها همچنان ادامه دارد. به موجب قانون در سال 99 هیچ پروانه ای برای شکار و صید در استان مازندران صادر نشده است اما باز هم از شهروندان خواهش داریم به علت شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به هیچ وجه اقدام به شکار و صید نکنند.

این مقام مسئول در محیط زیست تصریح کرد: هرگونه خرید، فروش، حمل و عرضه پرندگان به صورت زنده و یا لاشه ممنوع است و منجر به مجازات قانونی می شود و ضرورت دارد تا شهروندان از این اقدامات خودداری کرده و در صورت مشاهده نیز مراتب را به محیط زیست گزارش داده تا ما به عنوان ضابط خاص به تخلفات ورود کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران در پایان گفت: همکاری های خوبی انجام شده اما کمبودهایی همچنان در استان مازندران وجود دارد. دو اتفاق خوب در حال اتفاق افتادن است که یکی از آن ها تامین اعتبار مطالعات انتقال آب از نکارود به خلیج گرگان است و سازمان برنامه در این زمینه همکاری بسیاری خوبی کرد. در حوزه تجهیزات هنوز نتوانسته ایم خریداری قابل توجهی داشته باشیم اما اعتبار برای اجاره تجهیزات تامین شده است و نگرانی های ما را تاحدودی کم تر کرده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست مازندران میانکاله استان مازندران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس

به گزارش همشهری آنلاین، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کد خبر 847559 منبع: فارس برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش خبر مهم پاکستان حیوانات - یوزپلنگ آسیایی

دیگر خبرها

  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست