Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، گمانه‌زنی‌ها درباره حضور چهره‌های مختلف سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده در بین هر دو جریان سیاسی کشور افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که این روزها زمزمه‌هایی مبنی بر حضور چهره‌هایی مانند سید‌حسن خمینی نیز به گوش می‌رسد؛ زمزمه‌هایی که هنوز شکل رسمی و واقعی به خود نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که این روزها اصلاح‌طلبان به دنبال حضور در انتخابات با یک گزینه صددرصد اصلاح‌طلب هستند و هیچ برنامه‌ای برای ائتلاف با جریان اعتدالی کشور ندارند.

در همین رابطه روزنامه آرمان ملی گفت‌وگویی با غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

سرمایه اجتماعی جریان اعتدالی از دست رفته است

- بازی سیاست شباهت عجیبی به زندگی و همچنین بازی فوتبال دارد. زندگی همواره دارای فراز‌و‌نشیب است. این در حالی است که در بازی فوتبال نیز برنده و بازنده وجود دارد.

- هر فرد و جریانی نیز که وارد بازی‌های سیاسی می‌شود باید خود را برای هر وضعیتی آماده کند؛ به خصوص اینکه جریانی که به قدرت می‌رسد پس از چند سال مورد نقد جدی رقبای سیاسی خود قرار می‌گیرد.

- به همین دلیل نمی‌توان از دست رفتن سرمایه اجتماعی جریان اعتدالی را نادیده گرفت؛ بلکه باید آن را به عنوان یک واقعیت پذیرفت.

- در مرحله نخست باید ریزش سرمایه اجتماعی را پذیرفت و در مرحله دوم به فکر ترمیم این سرمایه از دست رفته بود و با نوآوری و خلاقیت راهی گشود.

سید‌حسن خمینی و ظریف قطعأ مورد حمایت اصلاح‌‌طلبان خواهند بود

- حضور یک گزینه محبوب و رأی‌آور می‌تواند این سه ضلع را دوباره به هم نزدیک کند. به عنوان مثال اگر سید‌حسن خمینی در انتخابات ثبت‌نام کند و مورد تأیید شورای نگهبان نیز قرار بگیرد قطعأ مورد حمایت هر سه ضلع میانه خواهد بود.

- این وضعیت درباره آقای ظریف نیز وجود دارد و اگر ایشان نیز بنا به ضرورت‌هایی در انتخابات حضور پیدا کند، می‌تواند کانون اجماع سه ضلع میانه سیاسی کشور باشد.

تنها آقای رئیسی می‌تواند در جریان اصولگرایی اجماع ایجاد کند

- این وضعیت در جریان اصولگرایی نیز وجود دارد و به نظر می‌رسد تنها یک گزینه یعنی آقای رئیسی می‌تواند در جریان اصولگرایی اجماع ایجاد کند.

- آقای رئیسی گزینه مناسبی برای اصولگرایان به شمار می‌رود و با توجه به اینکه در انتخابات سال۹۶ نیز رأی خوبی به دست آورده می‌تواند دوباره به عنوان گزینه نهایی جریان اصولگرایی مطرح باشد. این در حالی است که آقای رئیسی در کسوت رئیس قوه قضائیه نیز عملکرد قابل‌قبولی داشته است.

- بدون تردید مقابله و محاکمه باند اکبر طبری نقطه عطف عملکرد آقای رئیسی در قوه قضائیه بوده است.

- اگر آقای رئیسی در انتخابات شرکت نکند نگاه اصولگرایان به طیف میانه خواهد بود که با چه گزینه‌ای در انتخابات شرکت خواهد کرد. در چنین شرایطی آنها نیز تلاش می‌کنند روی یکی از گزینه‌های مطرح اجماع کنند و با یک گزینه وارد انتخابات ریاست‌جمهوری شوند.

سابقه کار اجرایی برای رجل سیاسی بودن صحیح نیست!

- برخی رسانه‌ها ‌عنوان کرده‌اند که آیت‌ا...سید‌حسن خمینی رجل سیاسی نیست. آیا یک رجل سیاسی باید حتما سابقه کار اجرایی داشته باشد؟

- واقعیت این است که بسیاری از چهره‌های مطرح در گذشته سابقه اجرایی نداشته‌اند. نمونه‌های دیگر این مسأله را در کشورهای خارومیانه می‌توان در خاندان جواهر لعل نهرو و بوتو در پاکستان مشاهده کرد. در نتیجه اینکه یک شخصیت سیاسی را در کار اجرایی خلاصه کنیم صحیح نیست.

- نمی‌توان از هم‌اکنون اعلام کرد که اگر سید‌حسن خمینی در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند مورد تأیید شورای نگهبان قرار نخواهد گرفت.

- در گذشته نیز اتفاق افتاده که فردی بدون‌سابقه اجرایی و با سابقه علمی مناسب در رأس قوای سه‌گانه قرار گرفته باشد که نمونه بارز آن آقای آملی‌لاریجانی بود که به‌رغم اینکه سابقه اجرایی نداشت اما به دلیل سوابق علمی خود پس از آقای شاهرودی به عنوان رئیس قوه قضائیه انتخاب شد.

مدیریت لاریجانی در ریاست مجلس قابل‌قبول و عقلایی بوده است

- ما باید بپذیریم که مدیریت آقای لاریجانی در ۱۲ سال ریاست مجلس شورای اسلامی قابل‌قبول و عقلایی بوده است.

- با این وجود عملکرد ایشان در دهه ۷۰ و زمانی که ریاست سازمان صداوسیما را برعهده داشته‌اند سبب شده ذهنیت برخی اصلاح‌طلبان نسبت به ایشان منفی باشد.

- برنامه‌هایی مانند «هویت»، «چراغ» و... از جمله برنامه‌هایی بوده‌اند که در آن سال‌ها علیه جریان اصلاحات در صداوسیمای تحت مدیریت آقای لاریجانی پخش می‌شدند.

در سیاست حرف مرد یکی نیست!

- باید پذیرفت عرصه سیاسی جایی نیست که بتوان تأکید کرد «حرف مرد یکی است». اتفاقأ در سیاست حرف مرد یکی نیست و باید براساس مقتضیات زمانه تصمیم‌گیری کرد.

- به نظر می‌رسد اگر آقای لاریجانی به انتخابات ورود کنند صلاحیت ایشان نیز احراز می‌شود و در نهایت در معرض آرای مردم قرار خواهد گرفت.

- در چنین شرایطی اگر رقابتی بین سعید جلیلی و علی لاریجانی یا قالیباف و لاریجانی شکل بگیرد به احتمال زیاد می‌تواند بخش‌هایی از اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان را به سمت خود جلب کند و این احتمال وجود دارد که در چنین شرایطی بخش‌هایی از طیف میانه از آقای لاریجانی حمایت کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصلاح طلبان ائتلاف شورای نگهبان جریان اعتدالی جریان اصولگرایی سرمایه اجتماعی آقای لاریجانی جریان اعتدالی سید حسن خمینی کار اجرایی آقای رئیسی رجل سیاسی یک گزینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، ۲۱ اردیبهشت انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم برگزار می‌شود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که نتیجه انتخابات می‌تواند فراکسیون اکثریت مجلس را مشخص کند، چون تاکنون هیچ مجموعه سیاسی نتوانسته است اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کند و گزینه مطلوب خود را به کرسی ریاست بنشاند.

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز درباره اهمیت انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس آینده در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف می‌شوند. از آن ۴۹ کرسی، ۱۶ کرسی متعلق به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.

وی افزود: کسانی که به دور دوم انتخابات مجلس راه یافتند از اقبال نسبی مردم برخوردار هستند، از این رو پیش بینی می‌شود ۲۱ اردیبهشت ماه شاهد یک رقابت مثبت و خوب باشیم. حالا مردم می‌توانند از بین مقبول‌ترین ها، بهترین‌ها را انتخاب و راهی مجلس کنند. انشاءالله همچون دور نخست شاهد حضور و مشارکت بالای مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اتفاقات اخیر منطقه و پاسخ قاطعانه ایران به رژیم صهیونیستی یادآور شد: ما یک نظم نوین جهانی را ایجاد کردیم، از این رو امیدواریم مجلس دوازدهم از این قدرت آفرینی‌ها استفاده و با تمام توان و قوتش شروع به کار کند و اصل را بر وفاق ملی و یکپارچگی سیاسی بگذارد تا انشاءالله برای خدمتگزاری بهتر و قوی‌تر از همان ابتدا گام‌های اساسی بردارد.

وی با اشاره به لزوم توجه مجلس دوازدهم به اولویت‌های مورد نیاز جامعه ادامه داد: امیدواریم مجلس آینده طرح‌ها و لوایحی را به تصویب برساند که قدرت کشور افزون شود.

این فعال سیاسی درباره پیروزی از پیش معلوم لیست اُمنا در تهران اظهار کرد: ۴ فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از ۳۲ نامزد حاضر در میدان، ۱۳ نفر از فهرست شانا، ۱۱ نامزد مشترک از امنا و صبح امید و ۷ نفر هم اختصاصی آن‌ها هستند؛ به نظر می‌رسد ترکیبی از نامزد‌های آن‌ها انتخاب و به مجلس راه می‌یابند.

دیگر خبرها

  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • آمادگی استان مازندران برای برگزاری مرحله دوم انتخابات
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو ارائه می‌شود
  • ۷۵ هزار نفر از عوامل اجرایی در تهران انتخابات اسفند ۱۴۰۲ را برگزار کردند
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • کارگاه آموزش عوامل اجرایی برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در قائمشهر برگزار شد
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است