Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@00:11:06 GMT

ابداعی جدید برای تشخیص سریع کرونا

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۷۰۹۵۳

ابداعی جدید برای تشخیص سریع کرونا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، دانشمندان روش جدیدی برای کشف پروتئین‌های سازنده ویروس کرونا و همچنین آنتی بادی‌های آن ایجاد کردند. آنها حسگرهای زیستی مبتنی بر پروتئین طراحی کرده‌اند که وقتی با اجزای ویروس یا آنتی بادی‌های اختصاصی کووید-19ترکیب می‌شوند، برق می‌زنند. این موفقیت می‌تواند در آینده‌ای نزدیک منجر به آزمایش‌های سریع‌تر و گسترده‌تری برای شناسایی مبتلایان به

کووید-19شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیقات در مجله Nature منتشر شده است. هم‌اکنون برای تشخیص عفونت ویروس کرونا بیشتر آزمایشگاه‌های پزشکی به تکنیکی به نام RTPCR متکی هستند که مواد ژنتیک ویروس را تقویت می‌کند تا بتوان آن را تشخیص داد.

این تکنیک به کارکنان و تجهیزات تخصصی نیاز دارد و همچنین تجهیزات آزمایشگاهی را که اکنون بیش از همیشه در سراسر جهان بسیار مورد تقاضا هستند مصرف می‌کند. به این ترتیب کمبودهای زنجیره تامین منجر به کاهش انجام آزمایش‌های غربالگری کووید-19شده است.

در تلاش برای کشف ویروس کرونا در نمونه‌های بیمار بدون نیاز به تقویت ژنتیک، تیمی از محققان به سرپرستی «دیوید بیکر» استاد بیوشیمی و مدیر انستیتوی طراحی پروتئین در UW Medicine از کامپیوتر برای طراحی حسگرهای زیستی جدید استفاده کردند. این دستگاه‌های مبتنی بر پروتئین، مولکول‌های خاصی را در سطح ویروس تشخیص داده و به آنها متصل شده، سپس از طریق واکنش بیوشیمیایی نور ساطع می‌کنند.

آزمایش آنتی بادی می‌تواند نشان دهد که آیا فردی در گذشته به کووید-19مبتلا بوده یا خیر. این کار برای ردیابی شیوع بیماری همه گیر استفاده می‌شود، اما به تجهیزات آزمایشگاهی پیچیده‌ای نیز نیاز دارد. همان تیم از محققان UW در کنار ابداع روش آزمایش برای تشخیص ویروس کرونا، حسگرهای زیستی ایجاد کردند که وقتی با آنتی بادی‌های کووید-19ترکیب می‌شوند، نورانی می‌شوند.

آنها نشان دادند که این سنسورها به آنتی بادی‌های دیگر که ممکن است در خون وجود داشته باشد، ازجمله آنهایی که ویروس‌های دیگر را هدف قرار می‌دهند، واکنش نشان نمی‌دهند.

این حساسیت برای جلوگیری از نتایج آزمایش مثبت کاذب مهم است. بیکر می‌گوید: ما در آزمایشگاه نشان داده‌ایم که این حسگرهای جدید می‌توانند به راحتی پروتئین‌های ویروس یا آنتی بادی‌ها را در نمونه مخاط بینی شبیه‌سازی‌ شده یا سرم اهدا شده تشخیص دهند. هدف بعدی ما اطمینان از قابل اعتماد بودن آنها در شرایط تشخیصی است. این کار نشان‌دهنده قدرت طراحی پروتئین de novo در ایجاد دستگاه‌های مولکولی از ابتدا با عملکردهای جدید و مفید است.

علاوه بر آزمایش‌های جدید تشخیصی کووید-19، این تیم همچنین نشان داد که می‌توان حسگرهای زیستی مشابهی را برای شناسایی پروتئین‌های انسانی مرتبط پزشکی مانند Her2(نشانگر زیستی و هدف درمانی برای برخی از انواع سرطان پستان) و Bcl2 که از نظر بالینی در لنفوم و سایر سرطان‌ها اهمیت بالایی دارد، طراحی کرد. از سوی دیگر این حسگرهای زیستی همچنین برای تشخیص سم باکتریایی و آنتی بادی‌هایی که ویروس هپاتیت B را هدف قرار می‌دهند نیز کاربردی است.

پربیننده ترین هدیۀ ۴۲ گیگابایتی ایرانسل برای دهۀ فجر آخرین میخ تلگرام بر تابوت واتس‌اپ ٣گیگابایت اینترنت، هدیه همراه اول به‌مناسبت دهه فجر ارزان‌ترین موبایل‌های بازار چند؟ /۱۲بهمن ۹۹ بیت‌کوین ریزش کرد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا در ایران حسگرهای زیستی آنتی بادی ویروس کرونا برای تشخیص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۰۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد

نصیریانی رئیس هیئت مدیره شرکت فناور گفت: روزانه ۲۰۰ تن نخ در این شرکت تولید می‌شود که اکنون با بهره گیری از روش دانش بنیان، دارای ویژگی ضد باکتری هستند.

وی افزود: نخ‌های آنتی باکتریال با نانو ذرات اکسید روی به هر دو روشِ افزودن حین ذوب ریسی و افزودن به روغن تکمیل تولید می‌شود و در نتیجه ماندگاری بالاتر نانو ذرات در بافت پلیمر خواص منسوجات تهیه شده به این روش تا مدت طولانی تری باقی می‌ماند.

نصیریانی اظهار داشت: نخ‌های ضد میکروب قابلیت شست وشو بدون کاهش اثر و جلوگیری از بوی نامطبوع این محصولات را برای استفاده در تولید فرش ها، روفرشی ها، و همچنین تولید البسه و پوشاک مناسب کرده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تولید نخ در یزد گفت: نانو ذرات اکسید روی علاوه بر خواص آنتی باکتریالی و ضد قارچی و به طبع آن کاهش بوی نامطبوع، همچنین سبب بازتاب نور می‌گردد و به همین دلیل مقاومت منسوجات را به پرتو یووی افزایش می‌دهد. این ویژگی می‌تواند از بدن انسان در مقابل این پرتو‌ها محافظت کند.

نصیریانی افزود: نانوذرات اکسید روی به دلیل سمیت کمتر و پایداری بالاتر جز بهترین انتخاب‌ها برای تولید نخ ضد باکتریال است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید