Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@14:29:48 GMT

تلاش‌های آمریکا وعربستان عامل ناامنی در عراق است

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۷۱۴۹۷

تلاش‌های آمریکا وعربستان عامل ناامنی در عراق است

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تصریح کرد: تلاش برخی کشورها از جمله آمریکا و عربستان سعودی در استفاده مدیریت شده و ابزاری از تروریسم و دامن زدن به ناامنی و رشد آن در عراق و منطقه از جمله علل ناامنی‌ها در عراق و منطقه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل در دیدار با «هنیس پلاسخارت» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق ضمن تاکید بر روابط عمیق و راهبردی میان دو کشور، گفت: مناسبات تهران و عراق همواره روند دوستانه و رو به رشدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین بر اهمیت تداوم فعالیت یونامی در هماهنگی با نهادهای قانونی از جمله مجلس و دولت عراق تاکید کرد.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تصریح کرد: تلاش برخی کشورها از جمله آمریکا و عربستان سعودی در استفاده مدیریت شده و ابزاری از تروریسم و دامن زدن به ناامنی و رشد آن در عراق و منطقه از جمله علل ناامنی‌ها در عراق و منطقه است.

امیرعبداللهیان توجه به جایگاه مهم مرجعیت و حمایت از روند سیاسی و انتخاباتی عراق را یک فرصت مهم برای همه عراقی‌ها برشمرد.

وی در ادامه با اشاره به ترور آمریکایی سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، بیان کرد: سازمان ملل متحد برای تضمین امنیت منطقه باید به مسئولیت بین المللی خود در ماجرای ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس -قهرمانان بزرگ ملی و بین المللی مبارزه علیه تروریسم- عمل کند.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل در ادامه با بیان اینکه دشمنان بار دیگر امنیت عراق را هدف قرار داده اند، تاکید کرد: باید با ریشه‌ها و عوامل افراط گرایی و تروریسم مبارزه کرد.

امیرعبداللهیان با انتقاد از رفتار دوگانه کاخ سفید، افزود: آمریکا باید از رویکرد مبتنی بر استاندارد دوگانه در بازی سیاسی-امنیتی و تقویت تروریسم دست بردارد.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با قدرت از امنیت و ثبات عراق حمایت می‌کند و ما امنیت عراق را امنیت ایران می‌دانیم و به طرف‌هایی که به دنبال رشد مجدد تروریسم در عراق، سوریه و منطقه هستند هشدار جدی می‌دهیم.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل با اشاره به انتخابات پارلمانی پیش روی عراق، اظهار داشت: ما به رأی و تصمیم مردم عراق احترام می‌گذاریم؛ امروز عراق نمونه‌ای از دموکراسی در منطقه است.

هنیس پلاسخارت: ریشه داعش باید از میان برداشته شود

«هنیس پلاسخارت» نیز در این دیدار، گفت: ریشه‌های تروریسم باید از میان برداشته شود و با شکست نظامی داعش نمی‌توان امیدوار بود که هسته اصلی آنها از بین رفته باشد.

وی افزود: عراق در شرایطی قرار دارد که می‌تواند برای خود تصمیم بگیرد و با رفع اختلافات موجود، انتخابات خود را برگزار کند.

پلاسخارت در ادامه با بیان اینکه بحث ناامنی در عراق فقط منحصر به داعش نیست و متأسفانه عوامل دیگری در آن نقش دارد، عنوان کرد: ما نیز معتقدیم ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس تأثیرات زیادی بر دو ملت و منطقه داشته است.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق در پایان گفت: سازمان ملل به دنبال برقراری صلح و امنیت است و برای برگزاری یک انتخابات آرام در عراق تمام تلاش خود را خواهد کرد. این به معنای دخالت در امور عراق نیست، بلکه فقط نظارت خواهیم داشت تا یک انتخابات سالم برگزار شود که برخاسته از رأی مردم است.

 

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل عراق و منطقه سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۱۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 

۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد و این روز‌ها نظرات مختلفی درباره احتمال حمله زمینی نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی به رفح یا لبنان مطرح می‌شود. در این خصوص به نظر می‌رسد سرنوشت بنیامین نتانیاهو به رفح گره خورده است، زیرا اگر دست به ماجراجویی بزند، برخلاف اراده مقامات آمریکایی و اروپایی عمل کرده است، زیرا آن‌ها حمله به رفح را به دلیل اینکه چالش جدی منطقه‌ای بشمار می‌آید، خط قرمز می‌دانند. 

لازم به یادآور است که رفح با مصر هم مرز است و چنانچه رژیم صهیونیستی به این منطقه حمله نظامی زمینی انجام دهد، صد‌ها هزار نفر به سمت مرز مصر کوچ خواهند کرد و این شرایط برای مصر مناسب نیست. به همین دلیل احتمال دارد که مصر از دایره همکاری اروپا و آمریکا خارج شود و مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در نتیجه فضای منطقه بحرانی‌تر خواهد شد.

چنین مسائلی در خصوص حمله زمینی به رفح سبب شده است که برای پیشگیری از این اقدام هشدار‌هایی از سوی کاخ سفید برای بنیامین نتانیاهو ارسال شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، اختلاف نظر‌ها بین آمریکا و کابینه نتانیاهو تشدید خواهد شد.

در این بین البته بحث و احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان نیز مطرح است. با توجه به این شرایط و اینکه نتانیاهو تلاش می‌کند، برای رهایی از باتلاق غزه بحران را به کشور‌های دیگر منطقه منتقل کند. اما آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که بحران را هرچه زودتر تحت کنترل در آورند، زیرا این روز‌ها آن‌ها در آ‌ستانه انتخابات قرار گرفته و شرایط مناسبی ندارند؛ ۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیرو‌های فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. در واقع چنانچه شرایط از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی اسرائیل خواهد شد.

بنابراین به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که وضعیت غزه را کنترل کنند و مانع از این شوند که اسرائیل به منطقه دیگری حمله کند. در راستای این تلاش‌ها اخیرا نیز وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرده بود. با این حال به نظر می‌رسد اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند به لبنان حمله کند. اما احتمال حمله نظامی زمینی به رفح از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.

به این ترتیب لازم به یادآوری است که آمریکا و اروپا در آستانه یک تحول سیاسی اجتماعی قرار دارند. آن‌ها هزینه پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را پرداخت می‌کنند و جنبش دانشجویی اخیر که آ‌مریکا و برخی کشور‌های اروپایی را فرا گرفته است به نوعی حکم بیداری وجدان بشریت را دارد که حاکمان آمریکا تلاش می‌کردند، آن را نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • ‏تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • اهتمام ویژه «الازهر» مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب تهران و قاهره
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • پشتیبانی از صهیونیست ها از معیارهای دوگانه سیاست غرب است
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • بستر واگذاری امور به مردم فراهم شود
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این اعتراضات دانشجویی نیست، تروریسم است
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم