Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایرنا، «محسن جعفری نژاد بسطامی» روز دوشنه در چهارمین کارگروه تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب آق گل شهرستان ملایر، افزود: باید جلسات مستمر و موثری با همگرایی بیشتر در خصوص تالاب آق‌گل در سطح دو استان همدان و مرکزی برگزار شود تا در بُعد سیاسی و اجرایی و همچنین تامین اعتبار موردنیاز شاهد رویکردی مشارکتی برای هم افزایی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«تالاب طبیعی و فصلی آق‌گل در حد فاصل استان‌های همدان و مرکزی در ۳۷ کیلومتری شمال شرقی شهرستان ملایر و یک کیلومتری جنوب شرقی اسلامشهر در بخش جوکار واقع شده است. بخشی از این تالاب ۸۳۰ هکتاری در استان مرکزی و بخشی نیز در استان همدان واقع شده که مدیریت این تالاب به واسطه اینکه بخش عمده ای از آن در محدوده شهرستان ملایر واقع شده، با اداره کل محیط زیست استان همدان است.»

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان با بیان اینکه با مدیریت یک استان نمی توان برای احیای تالاب آق گل کار مشخصی را انجام داد، اظهار داشت: نبود هم افزایی و تعامل موجب بروز چالش هایی نظیر تصرف اراضی، شکار و صید بی رویه، کاهش سطح آب های زیرزمینی، خشک شدن چاه های منطقه و تعطیل شدن معیشت محلی و کشاورزی در حاشیه این تالاب خواهد شد.

وی تاکید کرد: از نظر ما تالاب آق گل احیا نشده و تا زمان احیای پایداری این تالاب، نگرانی در مورد تبعات ناشی از کاهش بارندگی ها برای حفظ این مجموعه طبیعی وجود دارد.

جعفری نژاد بسطامی اظهار داشت: هنوز در تالاب آق‌گل ملایر پاسگاه محیط بانی دایر نشده و برای پیشگیری از خسارت هایی که به محیط زیست ۲ استان همدان و مرکزی وارد می شود، کارهای بر زمین مانده زیادی وجود دارد.

وی بیان کرد: تجربه، علم و نظرات کارشناسی ثابت کرده است که در صورت هزینه کردن برای اکوسیستم تالابی، اثرات پایدار بیشتری برای جوامع بومی ایجاد می شود و این آثار بسیار بیشتر از ساخت واحدهای صنعتی است.

جعفری نژاد بسطامی ابراز امیدواری کرد: برگزاری کارگاه های تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب آق گل، فضای مناسب برای همکاری و هم افزایی در راستای پایداری اکوسیستم منحصر به فرد این تالاب در منطقه را فراهم کند.

«یکی از مشکلات فعلی برای احیای تالاب آق گل موضوع حق آبه این مجموعه طبیعی است که سهم عمده آن مربوط به استان مرکزی است.»

این تالاب دارای ارزش ملی است و از سال ۱۳۸۳ به عنوان منطقه شکار ممنوع مصوب و اعلام شده است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست معاونت طبیعی و تنوع زیستی تالاب استان مرکزی همدان ملایر روز جهانی تالاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست استان مرکزی سازمان حفاظت محیط زیست استان مرکزی همدان ملایر روز جهانی تالاب اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۴۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، عباسعلی نوبخت که در راس هیئتی عازم عراق شده در دیدار با استانداران استان‌های کربلای معلی و نجف اشرف درباره مقابله با پدیده بیابان‌زایی و جلوگیری از تولید گرد و غبار افزود: ایران در زمینه بیابان‌زدایی از دانش و تجربیات بالایی برخوردار است و این آمادگی را دارد تا تجربیات خود را در زمینه مقابله با این پدیده و تثبیت شن‌های روان با کشور دوست و همسایه به اشتراک بگذارد.

وی اظهارداشت: همچنین راهکار‌های مقابله با پدیده بیابان‌زایی و جلوگیری از تولید گرد و غبار در جهت تامین حقوق و منافع مشترک بین دو کشور ایران و عراق بررسی شد.

طرفین در این دیدار ضمن برشمردن چالش‌های زیست‌محیطی و شناسایی منشاء گرد و غبار، مقرر کردند بزودی راهکار‌های برون‌رفت و انجام اقدامات موثر و مشترک در یک بازه زمانی کوتاه اعلام شود.

براساس این گزارش، در حال حاضر منشا بسیاری از پدیده‌های گرد و غبار که کشور ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد به طور عمده از کشور‌های همجوار است و در این دیدار در خصوص تقویت همکاری دوجانبه برای مقابله با آلاینده‌های زیست‌محیطی در جهت تأمین حقوق و منافع مشترک تاکید شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار