Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نخستین جلسه ستاد ملی راهبری حمایت از جنگلهای زاگرس با تاکید بر اهمیت صیانت از منابع طبیعی اعم از جنگلها و تالاب های کشور، گفت: جنگل‌های زاگرس از کانون های حیات و زندگی در ایران است و حفاظت از این جنگلها که نقش بسزایی در حیات منطقه و نسل های آینده دارد، باید دغدغه و وظیفه همه دستگاه های حاکمیتی و مردم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه موضوع حمایت از جنگلهای زاگرس جزو اولویت های نخست کشور است که همه روی آن تفاهم و اشتراک نظر دارند ، گفت: این واقعیت که آب، خاک و حیات بخش وسیعی از ایران به جنگلهای زاگرس وابسته است، نشان می دهد که باید برای حفاظت از این منابع ارزشمند، همه تلاش خود را به کار گیریم.

وی با اشاره به مطلب بیان شده از سوی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مادر یکی از جوانانی که در مهار آتش سوزی اخیر در این استان جان خود را فدا کرد، گفت: وقتی مادری با اشاره به نام فرزندش البرز می گوید «البرز را برای حفاظت از زاگرس دادم»، نشان می دهد که موضوع صیانت از جنگلها، موضوعی مهم برای مردم و افکار عمومی است که نیازمند فداکاری در این زمینه است.

جهانگیری با توجه به دستور رئیس جمهور بر تشکیل کمیته ای برای انجام سیاست گذاری و هماهنگی به منظور حمایت از جنگلهای زاگرس تاکید کرد و گفت: دبیرخانه این کمیته باید در سازمان جنگلها و مراتع کشور باشد که بتواند با کمک سایر دستگاه ها در این زمینه اقدامات موثر انجام دهد.

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: تدوین سند جامعی با عنوان حفاظت و احیا از جنگلهای زاگرس یک ضرورت است. در این سند باید فهرست موضوعات اصلی درباره جنگلهای زاگرس تهیه و مسئول هر یک از موضوعات مشخص شود و به طور دقیق تعیین شود که چه دستگاه هایی و ظرف چه زمانی باید وظیفه واگذار شده را به انجام برساند. پس از تهیه این سند جامع با در نظر گرفتن جوانب حقوقی می توان آن را در دولت تصویب کرد یا اگر لازم بود آن را به مجلس فرستاد تا پشتوانه قانونی نیز پیدا کند.

وی به موضوع آفت و بیماری درختان بلوط در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: این موضوع که باعث شده تا بیش از ۱ میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار از پهنه ۶ میلیون هکتاری جنگلهای زاگرس دچار آفت شود، اتفاق ناخرسندی است. سازمان جنگلها و مراتع باید به طور ویژه روی مسئله آفت و بیماری متمرکز شود و بطور مرتب گزارش های خود از نتیجه اقدامات و مطالعاتشان را در اختیار ستاد قرار دهد. در این زمینه با کمک سازمان برنامه و بودجه می توان از محققان خارجی نیز استفاده کرد اما باید خروجی این مطالعات و اقدامات در آینده نشان از مسلط شدن به اوضاع و کم شدن سطح گسترش آفت باشد.

جهانگیری با تاکید بر اینکه موضوع آتش سوزی و اطفاء حریق مربوط به ستاد مدیریت بحران در وزارت کشور و وزارت دفاع، پشتیبانی نیروهای مسلح و همکاری استانداری ها است، گفت: آتش سوزی در جنگلها بصورت عمدی یا غیرعمدی روح مردم را آزار می دهد. موضوع اطفاء حریق و تجهیز به امکانات مورد نیاز موضوعی جدی است و ستاد مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه نیز باید همانطور که برای سیل و زلزله دستورالعمل های خاص دارد برای مهار آتش سوزی در جنگل‌ها نیز با حساسیت دستورالعمل تهیه کند.

معاون اول رییس جمهور افزود: به منظور تسریع در اطفاء آتش سوزی ها باید با مدیریت ستاد بحران، تجهیزات بالگردی و هوایی در استان ها مستقر شوند. اگرچه ممکن است که حوادث آتش سوزی تلفات کمتری از سیل و زلزله داشته باشد اما از بین رفتن درختان بلوط و پوشش گیاهی نیز ضایعه بزرگی است. اینکه یک درخت بلوط به ۵۰ تا ۱۰۰ سال زمان برای رشد و نمو نیاز دارد، نشان از ضرورت حفاظت از این درختان و اهمیت این جنگلها دارد.
وی ضرورت موضوع آبخوان داری و آبخیز داری را نیز در مقطع کنونی با اهمیت دانست و گفت: این سیاست جزو مهمترین سیاست های دولت است که بودجه خوبی نیز برای احیای آن درنظر گرفته شده است.

جهانگیری بر تجهیز سازمان هواشناسی در منطقه زاگرس به منظور دستیابی به آخرین اطلاعات مربوط به تغییرات آب و هوایی تاکید کرد و گفت: مشارکت مردم در موضوع حمایت از جنگلها از اولویت ها است و باید در ستاد ملی راهبری حمایت از جنگلهای زاگرس نیز سمن های فعال محیط زیستی حضور داشته باشند. مردم و سازمان های مردم نهاد به درستی حساسیت ویژه ای نسبت به محیط زیست کشور دارند و هر چند ممکن است به دولت نقدهایی هم داشته باشند اما از دل این نقدها است که برنامه ریزی و جهت گیری درست انجام می شود.

وی افزود: تقویت نیرو و یگان حفاظتی از جنگلها هم موضوع مهمی است که باید جدی گرفته شود. بسیار تاثر برانگیز است که گفته می شود درصد زیادی از آتش سوزی ها به طور عمدی است. استانداران محترم می توانند در این خصوص راهکارهای مناسبی به ستاد ارائه کنند.

جهانگیری با اشاره به اینکه منطقه جنگلی زاگرس منابع بسیار زیادی برای بهره برداری دارند، گفت: رشته کوه زاگرس از شمال غرب کشور تا جنوب شرق را در بر می گیرد و علاوه بر معادن، گیاهان دارویی در این منطقه به وفور وجود دارد که درآمد زا است و می توان با تفاهم با مردم علاوه بر کمک به اقتصاد خانوارها، بخشی از درآمدهای ناشی از صادرات گیاهان دارویی را برای نگهداری و پایداری این مناطق استفاده کرد.

معاون اول رییس جمهور در عین حال افزود: هرگونه بهره برداری از منابع طبیعی باید با ضوابط سخت گیرانه توام باشد که به آب، خاک و هوا آسیبی نرسد، اصول این قراردادها نیز باید در دبیرخانه ستاد تهیه شود.

وی به موضوع سوزاندن درختان توسط خانوارهایی که در داخل عرصه جنگلی زاگرس زندگی می کنند اشاره کرد و گفت: دولت می تواند سوخت این خانوارها را تامین کند و استانداری ها باید راهکارهای مناسب در این خصوص ارائه دهند.

در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استانداران لرستان و کهگیلویه و بویراحمد حضور داشتند، گزارشی در خصوص وضعیت جنگلهای زاگرس و آسیب ها و برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت برای حمایت از این جنگلها ارائه شد. براساس این گزارش ۴۰ درصد نزولات جوی و ۲۵ درصد آبهای جاری کشور در حوزه زاگرس اتفاق می افتد و بیش از ۷۰ درصد عشایر و ۵۰ درصد واحدهای دامی کشور در این حوزه قرار دارند. مهمترین مشکلات این پهنه جنگلی تغییرات اقلیمی، استفاده بیش از حد ظرفیت برای تعلیف دام، حریق،‌زراعت و تصرف جنگل، فرسایش و سیل، قطع درخت و سرشاخه درختان و آفات و بیماریها است.

در این گزارش که از سوی سازمان جنگل‌ها و مراتع ارائه شد، مهمترین اقدامات شاخص ساز تهیه نقشه منابع جنگلی، اتمام کاداس، افزایش سطح ذخیره گیاهان جنگلی، اجرای عملیات آبخیزداری، جلب مشارکت مردم، استفاده از ظرفیت های بین المللی، تشدید اقدامات حفاظتی، پایش مستمر و کنترل آفات و بیماری های جنگلی و تغییر الگو و تامین سوخت خانوارهای ساکن در این منطقه بوده است.

انتهای پیام /

منبع: فارس

کلیدواژه: معاون اول رئیس جمهور مهار آتش جنگل معاون اول رییس جمهور حمایت از جنگلها آتش سوزی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۴۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجاوز جنسی ۴ مرد افغان به نوجوان ایرانی در تهران | التماس کردم فایده نداشت! +فیلم

20 شهریور سال گذشته پسر ۱۶ ساله‌ای به نام نوید به همراه پدرش با مراجعه به پلیس آگاهی پایتخت شکایتی را مبنی بر آزار و اذیت چهار متجاوز ثبت کرد.

به گزارش روزنامه ایران، وی در تشریح ماجرا به مأموران گفت: صبح در حال بازی در زمین فوتبالی در نزدیکی خانه‌مان بودم که چهارمرد افغانستانی با موتور به آنجا آمدند و بعد با تهدید چاقو مرا سوار کردند و به حاشیه تهران بردند. بعد از آن وارد باغی شدیم و آنها بدون توجه به التماس‌هایم مرا آزار دادند و در آخر هم تهدیدم کردند که اگر دراین‌باره به کسی حرفی بزنم خودم و خانواده‌ام را می‌کشند.

نوید در حالی که اشک می‌ریخت ادامه داد: خیلی ترسیده بودم به همین خاطر قصد نداشتم به کسی حرفی بزنم اما وقتی به خانه رسیدم آنقدر آشفته و به‌هم ریخته و ناراحت بودم که پدرم فهمید اتفاق بدی برایم افتاده و من هم ماجرا را برایش تعریف کردم و تصمیم گرفتیم از آن متجاوزان شکایت کنیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پس از آن شاکی با دستور قضایی برای انجام معاینه به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان این سازمان آزار و اذیت وی را تأیید کردند. به این ترتیب مأموران ردیابی ۴ متهم را در دستور کارشان قرار دادند و با بررسی‌های فنی موفق شدند دو نفر از متهمان را شناسایی و بازداشت کنند. دو متهم پس از دستگیری به پلیس آگاهی منتقل شدند و در بازجویی‌ها منکر ماجرا شدند.

با تکمیل تحقیقات پرونده برای رسیدگی به شعبه 11 دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد. در جلسه تحقیق این پرونده، پسر نوجوان که با پدرش در دادگاه حاضر شده بود به قضات گفت: دو متهم دستگیر شده همان کسانی هستند که بدون توجه به التماس‌هایم من را مورد آزار و اذیت قرار دادند و بعد هم تهدیدم کردند که نباید حرفی بزنم. آن روز به قدری از تهدیدهای‌شان ترسیده بودم که فکر می‌کردم من و خانواده‌ام را می‌کشند اما حالا که شکایت کردیم و دو متهم این پرونده بازداشت شده‌اند درخواستم اعدام آنهاست و به هیچ عنوان هم حاضر به گذشت نیستم.

پس از آن دو متهم با رد اتهام‌شان مدعی شدند: ما در روز حادثه در محل بودیم اما کاری نکردیم و دو دوست دیگرمان که حالا متواری هستند به شاکی تعرض کرده‌اند. ما بی‌گناه هستیم و بی‌دلیل بازداشت شده‌ایم. دو متهم در پاسخ به سؤال قاضی که دو دوست‌تان حالا کجا هستند نیزعنوان کردند: بعد از آن روز دیگر نه آنها را دیدیم و نه از آنها خبر داریم.

با پایان جلسه تحقیق قرار است دو متهم بزودی پای میز محاکمه بایستند.

دیگر خبرها

  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • تجاوز جنسی ۴ مرد افغان به نوجوان ایرانی در تهران | التماس کردم فایده نداشت! +فیلم
  • درخواست اعدام برای عاملان تعرض به پسر نوجوان
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • حمایت هزارو۱۲۷ میلیاردتومانی ازسبدامنیت غذایی مردم سیستان وبلوچستان
  • از توقیف خودرو ۱۷ میلیارد ریالی قاچاق تا دستگیری عامل آتش سوزی عمدی منزل در فارس
  • تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر
  • اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان