Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات توضیحاتی ارائه کرد. - اخبار اجتماعی -

دکتر غزاله اسلامیان در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان باشگاه خبرنگاران پویا، با بیان این‌‌که سرطان پروستات یکی از شایع‌‌ترین علت‌‌های مرگ و میر در مردان است، اظهار کرد: این بیماری معمولاً تا مراحل پیشرفته ممکن است بدون علامت باشد و خود را با متاستازهای دوردست نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون عوامل خطر متعددی برای سرطان پروستات مطرح شده است که در این میان نقش سن، قومیت و سابقه خانوادگی ابـتلا بـه سـرطان پروستات به خوبی مشخص شده است.

وی افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته، تغییرات رژیم غذایی می‌‌تواند به مقدار قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان پروستات را تغییر دهد.

اسلامیان ادامه داد: گوجه فرنگی و محصولات مربوط به آن به علت داشتن مقادیر بالای لیکوپن در کاهش خطر سرطان پروستات مؤثر است. در یک مطالعه، افراد با دریافت بالای لیکوپن در مقایسه با افراد با دریافت کمتر لیکوپن، حدود 28 درصد کمتر در معرض خطر بروز این سرطان بودند. نتایج برخی مطالعات ادعا کردند گوجه فرنگی پخته و محصولات آن در مقایسه با گوجه فرنگی خام، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات بیشتر ارتباط دارد.

این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: به‌‌طور کلی سبزیجات خانواده کلم شامل کلم، بروکلی، گل کلم، کلم پیچ وکلم بروکسل به دلیل داشتن ترکیبات سم‌‌زدا و ضد سرطانی، منجر به کاهش رشد و تقسیم سلول‌‌های سرطانی و افزایش مرگ آن‌‌ها می‌‌شوند. در برخی مطالعات، ارتباط مصرف سبزیجات خانواده کلم با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات گزارش شده است.

وی ادامه داد: مطالعات نشان دادند که دریافت بالای "ایزوفلاوون"های سویا با کاهش رشد و تکثیر و متاستاز سلول‌‌های سرطانی مربوط به پروستات در ارتباط است. نتایج این مطالعات نشان داده خطر سرطان پروستات با افزایش مصرف سویا و حبوبات کاهش یافته است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: مصرف ماهی به ویژه ماهی‌‌های حاوی مقدار بالای اسیدهای چرب امگا3 از جمله سالمون و ساردین می‌‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مطرح باشد؛ یک بررسی نشان داد، مصرف دو واحد ماهی در طول هفته می‌‌تواند در کاهش 17 درصدی بازگشت تومور پروستات نقش داشته باشد.

متخصص تغذیه و رژیم‌‌درمانی با بیان این‌‌که مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر و هات داگ با افزایش خطر سرطان پروستات همراه است، هشدار داد: مصرف زیاد گوشت قرمز از نوع فرآوری شده هم خطر بروز این بیماری و هم خطر پیشرفت، عود و مرگ و میر ناشی از آن را افزایش می‌‌دهد. سازمان بهداشت جهانی گوشت فراوری شده را در گروه "سرطان‌‌زا برای انسان" قرار داده است.

وی ادامه داد: مصرف بالای چربی اشباع در رژیم غذایی باعث افزایش خطر سرطان پروستات می‌‌شود؛ این چربی اشباع در گوشت قرمز یا لبنیات پرچرب وجود دارد؛ مصرف رژیم غذایی با چربی اشباع کم می‌‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌‌ها از جمله سرطان پروستات مؤثر باشد.

وی با بیان این‌‌که مطالعات حیوانی نشان داده‌‌اند که رژیم غذایی کم‌‌کربوهیدرات می‌‌تواند رشد تومور سرطان پروستات را کاهش دهد، بیان کرد: برخی مطالعات انسانی نیز نشان دادند که مصرف بالای کربوهیدرات(نشاسته و غلات)، خطر سرطان پروستات را افزایش می‌‌دهد.

وی تصریح کرد: به نظر می‌‌رسد پیروی از یک رژیم غذایی کم‌‌کربوهیدرات با مصرف پروتئین و چربی از منبع گیاهی می‌‌تواند در جلوگیری از رخداد سرطان پروستات و یا پیشرفت آن مفید باشد البته هنوز نیاز به مطالعات مداخله‌‌ای بیشتری وجود دارد.

اسلامیان با بیان این‌‌که مصرف بیش از حد کلسیم و محصولات لبنی در برخی مطالعات با افزایش خطر سرطان پروستات همراه بوده است، خاطرنشان کرد: نتایج مطالعه‌‌ای نشان داده است که مصرف بیشتر از 1000 میلی گرم کلسیم در روز، می‌‌تواند در افزایش خطر سرطان پروستات نقش داشته باشد. هر چند مشخص نیست که آیا کلسیم غذایی، به طور مستقل از لبنیات می‌‌تواند منجر به این مسئله شود یا خیر؛ همچنین احتمال داده شده است دریافت زیاد کلسیم از منابع لبنی با چربی کامل یا بالا بیشتر در افزایش خطر سرطان پروستات نقش ایفا کند و دریافت منابع لبنی با چربی پایین خیلی مسئله ساز نباشد؛ بنابراین به مردان توصیه می‌‌شود که کلسیم و محصولات لبنی را بیش از مقدار توصیه شده ، یعنی دوتاسه واحد در روز، مصرف نشود و حتماً نوع کم چرب آن انتخاب شود.

تأثیر 30 درصدی اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از سرطان سینهسرطان دومین عامل مرگ ایرانیان/ سالانه 135هزار ایرانی به سرطان مبتلا می‌شوند!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سرطان تغذیه سالم بهداشت و درمان سرطان تغذیه سالم بهداشت و درمان خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش خطر سرطان پروستات کاهش خطر ابتلا به سرطان برخی مطالعات رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۵۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند

خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی، مانند پروتئین بدون چربی و حبوبات،می‌تواند به راحتی به شما در مدیریت و کاهش وزن خود کمک کند. در این مطلب با بهترین غذاهایی که باعث لاغری شما می‌شوند همراهتان هستیم.

مواد غذایی مناسب کاهش وزن

سینه مرغ و گوشت بدون چربی

سینه مرغ بدون پوست و گوشت قرمز بدون چربی مانند فیله و استیک حاوی پروتئین و آهن هستند و چربی اشباع کمتری دارند که باعث کمک به مدیریت اشتها و کنترل وزن می‌شوند.

قرص بلک اسلیم پلاس

.سبزیجات برگ ‌سبز

این سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم سرشار از فیبر و پروتئین بوده و به طرز باورنکردنی سیر‌کننده هستند. اگر می‌خواهید وزن خود را کم کنید، می‌توانید این سبزیجات را در وعده های غذایی خود بگنجانید.

سبزی‌های برگ‌ دار

سبزیجات برگ‌دار مانند کلم پیچ و اسفناج حاوی فیبر و مواد مغذی هستند که به احساس سیر شدن شما و کاهش اشتها کمک می‌کنند.

قرص آلفا نارنجی

ماهی

ماهی سرشار از پروتئین با کیفیت بالا، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی مهم است. این ترکیب به شما احساس سیری می‌دهد و می‌تواند به شما در مدیریت وزن کمک کند. علاوه بر این، ماهی – و به طور کلی غذاهای دریایی – ممکن است مقدار قابل توجهی ید داشته‌باشند که برای حفظ عملکرد تیروئید و متابولیسم بدن شما لازم است

قرص تریپل برن

تخم مرغ

تخم مرغ دارای مواد مغذی فوق‌العاده بوده و سرشار از پروتئین و چربی است که به شما کمک می‌کند احساس سیری کنید. خوردن تخم‌مرغ و نان تست با مقدار کمی کره‌ برای صبحانه – به جای غلات، شیر و آب پرتقال – احساس سیری را تا ۴ ساعت بعد از صرف صبحانه افزایش می‌دهد.

سیب زمینی و سایر سبزیجات ریشه‌دار

سیب زمینی و سایر سبزیجات ریشه‌دار غذاهای فوق العاده ای برای کاهش وزن و سلامتی هستند. سیب‌زمینی‌های سفید پخته شده بالاترین امتیاز را از نظر سیر کنندگی میان غذاهای دیگر دارند. اگر اجازه دهید سیب‌زمینی‌ها پس از جوشاندن خنک شوند، مقادیر زیادی نشاسته مقاوم تشکیل می‌دهند، ماده‌ای فیبر مانند که کاهش وزن مرتبط است.

لوبیا و حبوبات

لوبیا و سایر حبوبات مانند عدس، لوبیا سیاه و لوبیا چشم بلبلی به دلیل وجود فیبر و پروتئین بالا می‌توانند بسیار برای کاهش وزن مفید باشند.

سوپ

تا هنگام سرد شدن سوپ، مزه کردن و خوردن آن زمان بیشتری نسبت به صرف سایر غذاها سپری می‌شود که همین ممکن است باعث شود شما با سرعت کمتری غذای خود را بخورید و زودتر احساس سیری کنید.

ماست یونانی پرچرب

ماست یونانی برای مدیریت وزن عالی است، زیرا مقدار خوبی پروتئین در هر وعده دارد و باعث می‌شود مدت بیشتری احساس سیری کنید. علاوه بر این، انواع خاصی از ماست حاوی باکتری‌های پروبیوتیک هستند که می‌توانند عملکرد روده شما را بهبود دهند. به طور کلی لبنیات پرچرب باعث می‌شوند شما زودتر و بیشتر احساس سیری کنید.

غلات کامل

رژیم غذایی غنی از غلات کامل مانند جو دوسر، برنج قهوه‌ای و کینوا که سرشار از فیبر و پروتئین هستند، می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند.

به طور کلی، در کنار اعتدال در خوردن غذا و ورزش منظم، خوردن این مواد مغذی باید به هموار کردن مسیر زندگی سالم و کنترل وزن شما به بهترین شکل ممکن کمک کند.

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی