Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-28@22:05:52 GMT

واکسن روسی کرونا؛ هر آنچه باید بدانیم

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۷۷۱۲۸

خرداد: پس از ثبت واکسن کروناویروس اسپوتنیک V آزمایشات بالینی در روسیه با مشارکت ۴۰ هزار داوطلب انجام شد.
همچنین انجام آزمایشات بالینی این واکسن در امارات، هند، ونزوئلا و بلاروس اعلام شده است. تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده که بر اساس آزمایشات بالینی انجام گرفته، حاکی از اثربخشی ۹۱.۴ درصدی واکسن اسپوتنیک V است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این واکسن در برابر موارد شدید کروناویروس ۱۰۰ درصد اثربخشی دارد.
هزینه یک دوز از این واکسن برای بازارهای بین المللی کمتر از ۱۰ دلار خواهد بود. اسپوتنیک V یک واکسن دو دوز است که دوز دوم ۲۱ روز پس از اولین دوز تزریق می شود.
همچنین فرم "لیوفیلیزه شده" (خشک) واکسن را می توان در دمای دو تا هشت درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کرد.
تاکنون بیش از ۵۰ کشور جهان برای دریافت بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن درخواست داشته اند.
"واسیلی نبنزیا" نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل اواخر ژانویه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری "تاس" گفت: روسیه انتظار دارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) به زودی واکسن کروناویروس را تایید کند. ما اسناد خود را برای احراز مجدد واکسن و قرار گرفتن آن در فهرست استفاده اضطراری ارسال کرده ایم. مرحله دوم بررسی درخواست ما از ۲۲ ژانویه آغاز شده و امیدواریم که به زودی گواهی آن صادر شود.
همچنین به گزارش خبرگزاری رویترز، آمارها حاکی از آن است که تاکنون حدود یک میلیون نفر از مردم روسیه حداقل یک دوز از واکسن کروناویروس اسپوتنیک V را دریافت کرده اند و مقامات این کشور قصد دارند در سه ماه نخست سال جاری میلادی ۲۰ میلیون نفر را در برابر بیماری کووید-۱۹ واکسینه کنند.
واکسیناسیون سراسری کروناویروس در روسیه با تزریق واکسن تولیدی این کشور از ماه دسامبر برای گروه های خاص آغاز شد و سپس از اوایل ژانویه تزریق آن برای عموم مردم انجام گرفت.
گزارش ها حاکی از آن است که تاکنون بیش از ۸.۲ میلیون دوز از این واکسن در روسیه تولید و ۲.۷ میلیون دوز از آن در میان مراکز درمانی توزیع شده است.
همچنین پیش از این پروفسور «الکساندر گینتسبورگ» مدیر مرکز علمی گامالیا، سازنده واکسن روسی اسپوتنیک V اعلام کرده است که تاکنون هیچگونه واکنش حساسیتی شدید نسبت به این واکسن مشاهده نشده و واکنش های آلرژیک شدید پس از استفاده از این واکسن در آزمایشات بالینی فازهای اول، دوم، سوم و همچنین هنگام واکسیناسیون گزارش نشده است.
طبق اعلام پایگاه اطلاعاتی statista، تاکنون مجوز استفاده از واکسن اسپوتنیک V در کشورهای الجزایر، آرژانتین، بلاروس، بولیوی، گینه، مجارستان، پاراگوئه، روسیه، صربستان، ترکمنستان، امارات متحده و ونزوئلا ثبت شده است.
همچنین بنابر اعلام شبکه خبری بی بی سی، مجارستان اولین کشور عضو اتحادیه اروپاست که تایید اولیه واکسن کروناویروس اسپوتنیک V را صادر کرده است. قرار است طی مذاکرات مقامات دو کشور ارسال و توزیع این واکسن در مجارستان انجام شود.
وزیر بهداشت آلمان نیز با اشاره به کمبود واکسن کروناویروس در اروپا گفته است که می توان از واکسن های کروناویروس ساخت چین و روسیه برای غلبه بر کمبود فعلی استفاده کرد.
بنابر گزارش دویچه وله، وی تاکید کرده است: صرف نظر از کشور تولید کننده واکسن و در صورت اثربخشی و مفید بودن آن، ضرورت دارد برای مقابله با همه گیری مورد استفاده قرار گیرد هرچند که مستلزم تایید آژانس دارویی اروپاست.
روسیه نیز اعلام کرده است که امکان تامین ۱۰۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک V و ارسال آن به اتحادیه اروپا در سه ماهه دوم سال جاری وجود دارد.
منبع: ایسنا برچسب ها: واکسن روسی کرونا

منبع: خرداد

کلیدواژه: واکسن روسی کرونا واکسن کروناویروس آزمایشات بالینی اسپوتنیک V

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۷۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مانورهای ناتو را از نزدیک رصد می‌کنیم
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • نگارخانۀ صفوی میزبان پوسترهای روسی
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت