Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@11:03:16 GMT

تالاب عینک؛ فرصتی برای زیست پذیری شهر رشت

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۳۶۲۵

تالاب عینک؛ فرصتی برای زیست پذیری شهر رشت

یک کارشناس برنامه ریزی و محیط زیست شهری، با بیان اینکه تالاب عینک بستر مناسبی برای توسعه گردشگری از طریق زیست پذیری شهری است، یادآور شد: بوم گردی می تواند به عنوان یک مزیت رقابتی در صنعت گردشگری در شهر رشت به ویژه تالاب عینک مطرح شود.

عماد مطالبی شهر رشت را یکی از کلانشهرهای ایران دانست که به عنوان  مادرشهر استان گیلان و بخشی از استان‌های همجوار محسوب می شود و اظهار کرد: تالاب عینک در شهر رشت، تالابی طبیعی است که در منطقه ۴ شهری واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تالاب عینک را بزرگترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان دانست و افزود: محیط این تالاب ۱۲ کیلومتر و پهنه آبی آن ۴۴ هکتار و حریم ساحلی و خشکی آن ۱۶۳ هکتار است.

این کارشناس برنامه ریزی و محیط زیست شهری، با اشاره به پیوند محیط زیست و زیست پذیری شهری، تصریح کرد: اگر زیست پذیری را به عنوان هدفی برای آسایش و آرامش و رفاه شهروندان مد نظر قرار دهیم می توان گفت این مفهوم با برخی از مفاهیم همچون پایداری، کیفیت زندگی و کیفیت مکان و اجتماعات سالم مرتبط است و بستر مناسبی را برای دستیابی به اهداف کلان توسعه پایدار فراهم می کند.

مطالبی، با بیان اینکه تالاب عینک در صورت تبدیل تهدیدها به فرصت ها بستر مناسبی برای توسعه گردشگری از طریق زیست پذیری شهری است، یادآور شد: بوم گردی می تواند به عنوان یک مزیت رقابتی در صنعت گردشگری در شهر رشت به ویژه تالاب عینک مطرح شود و زیست پذیری شهری را برای رشتوندان فراهم کند.

وی با تاکید بر لزوم ارائه یک رویکرد راهبردی و مبتنی بر بیوفیلیک شهری و طبیعت محور، گفت: باید از این پهنه آبی منحصر به فرد و بزرگترین تالاب آبی شهری کشور در پایداری محیطی شهر رشت بهره برد.

این دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری ادامه داد: می توانیم با استفاده از پتانسیل تنوع زیستی و گسترش واحدهای بوم محور و استفاده از المان های طبیعی با مصالح ساختمانی سازگار با طبیعت در قالب غرفه گردشگری و بیوفیلیک، در راستای گردشگری طبیعی با رویکرد جامعه محور، اکوتوریسم عملیاتی سازیم.

وی با بیان اینکه باید به اکوتوریسم طبیعی و بیوفیلک مبتنی بر رونق بوم گردی توجه شود، خاطرنشان کرد: تالاب عینک می تواند فرصت خوبی برای توسعه گردشگری با توجه به گسترش اقتصادی از طریق رونق بازارهای محلی و هفتگی در شهر رشت باشد.

مطالبی، با اشاره به ویژگی های برجسته و ممتاز تالاب عینگ در جلگه رشت، یادآور شد: دسترسی به نواحی پیرامونی و طبیعی بودن این تالاب می تواند ایده زیست پذیری شهر رشت با تاکید بر تنوع زیستی و بوم گردی و گردشگری جامعه محور را دارای توجیه فنی و اقتصادی کند.

مشاور کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای شهر رشت، تالاب عینک را فرصتی برای تنوع زیستی پایدار و بوم گردی جامعه محور دانست و بیان کرد: با جذب منابع و اجرای ایده و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و مراجع ذی صلاح و ساماندهی وضع موجود و به هنگام سازی شیوه ها و تغییر در نگرش ذی نفعان به ویژه جوامع محلی و مشارکت گروه های مردم نهاد، شرایط و بسترهای لازم در تحقق گردشگری پایدار و جذب گردشگری خارجی نیز فراهم می شود./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تالاب عینک پذیری شهری شهر رشت پذیری شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۳۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند

به گزارش خبرنگار مهر، جواد چپردار عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، اظهار کرد: یکی از افتخارات شورای دوره ششم این بود که مدیریت شهری را ملزم کردیم که قبل از هرگونه اقدام و اجرای پروژه های عمرانی و ترافیکی، پیوست های زیست محیطی آنها در کمیسیون مربوطه و صحن علنی شورای شهر مصوب شود.

وی با بیان اینکه هیچ پروژه ای را در دوره ششم نداریم که قبل از اجرا پیوست زیست محیطی آن مطالعه، مطرح و مصوب نشده باشد، عنوان کرد: اخذ پیوست زیست محیطی شرط کافی برای انجام اقدامات عمرانی در شهر نیست، بلکه شرط لازم است که در آن آثار پروژه ها بر میزان آلایندگی موجود، محدودیت فضای سبز، تعیین تکلیف اشجار موجود در محدوده پروژه ها و … مورد بررسی قرار می گیرد.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: در پروژه میدان جمهوری ما باید حدود ۳۵۲ درخت را جابجا می کردیم که طرح های مختلفی ارائه و تلاش شد طرحی انتخاب شود که حداقل جابجایی یا دست درازی به فضای سبز در آن صورت گیرد. در این راستا از ۳۵۲ درخت جابجا شده فقط ۶ درخت جمع آوری شدند.

چپردار با اشاره به جابجایی ۳۳۰ درخت در پروژه بی آر تی در فلکه اول گوهردشت و بلوار موذن و با بیان اینکه در این دوره همواره تلاش کردیم که حفظ فضای سبز را در آرای صادره در اولویت قرار دهیم، اظهار کرد: در حوزه سگ های ولگرد و بلاصاحب ما در مدیریت شهری، شورای شهر، سازمان مدیریت پسماند و این کمیسیون تکالیفی را بر عهده داریم که باید به آنها عمل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نباید هیچ قصوری در این زمینه صورت گیرد، مطرح کرد: با توجه به بخشنامه وزارت کشور برای اقدامات اجرایی، ظرفیت شهرداری کرج در دو مرکز نگهداری سگ های بلاصاحب در کرج و یک مرکز در فردیس، امکان مدیریت سگ های بلاصاحب را فراهم نمی کند و با محدودیت های موجود نمی توانیم اتفاقی را رقم بزنیم. باید در این زمینه به لحاظ علمی و قانونی تغییراتی را ایجاد کنیم.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه تعداد سگ های بلاصاحب و مشکلاتی که ایجاد می کنند، با شرایط و اقدامات جاری قابل حل نیست، خاطرنشان کرد: موضوع سگ گردی در پارگ ها یا فرهنگ نگهداری از سگ در منزل، موضوعی یک بعدی نیست که بخواهیم فقط به یک بعد آن بپردازیم.

چپردار عنوان کرد: به نظر من که در حوزه درمان و سلامت انسان و دام و فرهنگ تلاش داشتیم، شاید برخورد با سگ گردانی در پارک ها و فضاهای عمومی و نگهداری سگ در منزل اقدام آخر باشد. اولین گام در این حوزه فرهنگ سازی است و باید تلاش کنیم که خانواده ها در این زمینه مطالعه و دقت بیشتری داشته باشند.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: محدودیت های موجود و تغییرات زیست محیطی و ژنتیک سگ هایی که نگهداری می شوند، مخاطراتی را برای مردم ایجاد می کنند اما نگاه ما نباید نگاه محدودیتی باشد. باید همه ابعاد را در نظر بگیریم و با توجه به جنبه های علمی، زیست محیطی و فرهنگی موضوع، تصمیمی را اتخاذ کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد.

کد خبر 6093554

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد