Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی از تصویب نحوه محاسبه پلکانی برای تعرفه خدمات بندری در حوزه کالاهای اساسی خبر داد و اعلام کرد: نحوه محاسبه تعرفه ثابت خدمات بندری؛ با زیان مالی برای بخش خصوصی و دولت همراه بود.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرهاد منتصر کوهساری با اشاره به اینکه تعرفه‌های خدمات بندری در حوزه کالاهای اساسی بر حسب مدت زمان تعریف و مصوب شده است، اظهار کرد: این تعرفه بر حسب مدت زمان ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۵، ۶۰ روزه و بیشتر محاسبه می شود و بر همین اساس قیمت برای هر دوره زمانی متفاوت است و به صورت تصاعدی افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به جلسات برگزار شده تصمیم گرفت به منظور مدیریت کاهش قیمت برای کالاهای اساسی، تعرفه خدمات بندری در حوزه کالاهای اساسی را بر حسب پایه ۳۰ روز ثابت نگه دارد، اما به این مسئله توجه نشده بود که هم واردکننده و هم سرمایه گذار، بخش خصوصی است و نباید به گونه ای پیش رفت که یکی از آنها آسیب ببیند.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: زمانی که تعرفه به صورت ۳۰ روزه و ثابت تعریف شد، شاهد کاهش انگیزه وارد کننده برای خروج کالا از بنادر بودیم و ماندگاری کالا در انبارها افزایش یافت و به جای اینکه بندر محل گذر کالا باشد، بندر به محلی برای ماندگاری یا توزیع کالا تبدیل شود، که این اتفاق نادرست است.

کوهساری با اشاره به اینکه باید کالای وارد شده در یک مدت زمان مشخص از بنادر خارج شود و به این ترتیب بتوانیم کالاهای دیگر را در انبارهای بنادر جایگزین کنیم، بیان کرد: اگر صاحب کالا، کالایش را در بندر نگه دارد،  کشتی هایی که پای اسکله قرار دارند یا در لنگرگاه هستند با مشکل دموراژ روبرو شده و خسارت زیادی به کشور بابت پرداخت این هزینه تحمیل می شود.

وی با بیان اینکه نحوه محاسبه تعرفه خدمات بندری در بخش کالاهای اساسی از وضعیت ثابت به پلکانی تغییر کرده است، گفت: پیش از این مصوب بود که تعرفه خدمات بندری در حوزه کالاهای اساسی به صورت پایه ثابت ۳۰ روزه باشد؛ یعنی اگر صاحب کالا ۱۰۰ روز نیز کالایش را در بندر نگهداری می کرد، بر اساس پایه یکماه محاسبه می شد.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: در حال حاضر اما تعرفه خدمات بندری در بخش کالاهای اساسی بر اساس کتابچه تعرفه و به صورت پلکانی مصوب شده است و در بازه های زمانی ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۵، ۶۰ روزه و بیشتر بر حسب میزان تناژ، محاسبه می شود.

به گفته کوهساری، پیش از این مصوبه، تعرفه ها در حوزه کالاهای اساسی به صورت پلکانی محاسبه می شد اما با گذشت زمان لغو شد و به حالت پایه ثابت یک ماهه درآمد که مجددا مصوب شد تا نحوه محاسبه تعرفه خدمات بندری در بخش کالاهای اساسی به صورت پلکانی مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه ماندگاری کالا در بنادر، دوره چرخش کالا در انبارها را کم کرد و این اتفاق زیان بزرگی به سرمایه گذاران بخش خصوصی بود و انگیزه را برای فعالیت آنها در بنادر کشور کاهش داد، اظهار کرد: با اصلاح این مصوبه در بخش کالاهای اساسی و نحوه محاسبه تعرفه ها به صورت پلکانی، شاهد ایجاد انگیزه مجدد برای بخش خصوصی و سرمایه گذاران در بنادر خواهیم بود.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر اینکه همه تعرفه های خدمات بندری به صورت پلکانی است، خاطرنشان کرد: از محاسبه پلکانی تعرفه ها در رابطه با تمامی کالاها مدنظر قرار گرفته بود، اما در حوزه کالاهای اساسی مصوبه ای داشتیم که این نحوه محاسبه را تغییر داد و در نهایت نیز مجددا مصوب شد تا به حالت اولیه خود بازگردد.

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی تعرفه خدمات بندری بخش کالاهای اساسی نحوه محاسبه تعرفه صورت پلکانی بخش خصوصی مصوب شد بر حسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ادامه تاکید کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

وی افزود: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کردند.

این مسؤول تصریح کرد: همچنین یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است. تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

کد خبر 5999175 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند