Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه پورخاقان در گفتگو با خبرنگار مهر، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی در راستای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی معرفی کرد و اظهار داشت: زیربنای کتابخانه های شهرستان شهرضا به بیش از ۶ هزار مترمربع می‌رسد که بیش از هفت هزار و ۲۳۲ نفر عضو این کتابخانه‌ها هستند.

وی از فعالیت ۶ کتابخانه نهادی و سه کتابخانه مشارکتی در شهرضا خبر داد و افزود: کتابخانه علامه طباطبایی، دکتر امینی، شهید همت، ریحانه النبی سروستان، شهید صدر اسفرجان و حاج کرم علی مهدیان روستای قصرچم از کتابخانه‌های عمومی شهرستان شهرضا هستند و در حال حاضر با بیش از ۱۳۲ هزار جلد کتاب در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کتابخانه اداره کتابخانه‌های عمومی شهرضا با اشاره به شروع بیماری کرونا از سال گذشته اظهار نمود: کتابخانه‌ها با شیوع بیماری به مدت ۶ ماه تعطیل شدند، اما با بسته شدن کتابخانه فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی در فضای مجازی با قوت بیشتری ادامه پیدا کرد.

کاهش امانت کتاب در شهرضا

وی ادامه داد: ۲۱ هزار و ۴۶۳ جلد کتاب از اوایل بهمن ماه سال گذشته تاکنون توسط کتابخانه های شهرستان به امانت داده شده که با توجه به تعطیلی کتابخانه‌ها امانات سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی بیان داشت: اولین فعالیت کتابداران در فضای مجازی برگزاری مسابقه نقاشی «ما کرونا را شکست می‌دهیم» بود که این مسابقه در سطح کشور برگزار شد و در این مسابقه از شهرستان شهرضا ۱۳ نفر برگزیده کشوری بودند که لوح تقدیر به همراه کارت هدیه به آنان اهدا شد.

پورخاقان از دیگر فعالیت‌های کتابداران در فضای مجازی به برگزاری دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی اشاره کرد و گفت: امسال با توجه به بیماری کرونا بخش مکتوب جشنواره حذف گردید و در این راستا در فضای مجازی با معرفی ۱۲ عنوان کتاب در سه رده سنی برگزار شد که در این جشنواره کودکان در سه قالب و به چهار شیوه شرکت نمودند.

وی با اشاره به بازگشایی کتابخانه‌ها از ابتدای خرداد ماه سال جاری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی افزود: از تاریخ ۱۸ مرداد الی ۱۸ شهریور ماه مسابقه کتابخوانی فرازهای فروزان در دو بخش کودک و بزرگسالان برگزار شد که در این مسابقه کتابخوانی کودکان با مطالعه کتاب سفری که پر ماجرا شد و ترسیم نقاشی و بزرگسالان با مطالعه کتاب خطبه غدیر و پاسخ به سوالات چهار گزینه‌ای شرکت کردند که شهرستان شهرضا ۱۸ برنده داشت.

رئیس کتابخانه‌های عمومی شهرضا گفت: جشنواره اهدای کتاب تحت عنوان «بحار کتاب و انوار دانایی» برای دومین بار در شهرستان شهرضا برگزار شد که در این جشنواره با پیگیری‌های لازم حدود چهار هزار کتاب از کتابخانه ملی به کتابخانه‌های عمومی شهرستان اهدا شد و همچنین با پیگیری‌های انجام شده توسط کتابداران ۵۵۹ نسخه کتاب از ناشرین برای کتابخانه های شهرستان جذب شد.

وی باتوجه به برنامه‌های فرهنگی هفته دفاع مقدس افزود: از دو کتاب با موضوع دفاع مقدس به نام‌های کدخدای آشپزخانه و یک قبله برای رفتن از نویسندگان بومی در هفته دفاع مقدس رونمایی شد و همچنین جشنواره کتابخوانی با معرفی ۱۰ عنوان کتاب و نشست مجازی کتابخوان از دیگر برنامه‌های کتابخانه های شهرضا بود.

پورخاقان با اشاره به از اوج فعالیت کتابخانه ها با شروع هفته کتاب و کتابخوانی در آبان ماه گفت: در طول این هفته نشست کتاب خوان مجازی با حضور کتابداران شهرستان و فعالیت‌های فرهنگی هنری دیگری در کتابخانه های عمومی شهرستان برگزار گردید و عضویت رایگان از طریق ارسال پیامک برای اولین بار در سطح کشور اجرا شد.

وی افزود: در آذر ماه به مناسبت ترور دانشمند هسته‌ای شهید محسن فخری زاده نشست مجازی کتابخوان در فضای اینستاگرام برگزار شد.

اهدای دو دستگاه اتوبوس برای راه اندازی کتابخانه سیار

رئیس کتابخانه های عمومی شهرضا گفت: با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کتابخانه های عمومی و شهرداری شهرضا دو دستگاه اتوبوس برای راه اندازی کتابخانه سیار در سطح شهرستان راه اندازی و به بهره برداری رسید.

وی بیان داشت: برگزاری نمایشگاه کتاب در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی از دیگر فعالیت‌های کتابخانه های عمومی شهرستان شهرضا در سال جاری است.

پورخاقان با اشاره به راه اندازی گنجینه آثار مؤلفان شهرستان شهرضا اشاره نمود و گفت: در این گنجینه یک نسخه از کتاب نویسندگان شهرستان نگهداری می‌شود که تا کنون ۵۶۴ اثر از نویسندگان بومی شهرستان جمع آوری شده است.

وی با اشاره به فعالیت ۶ باب کتابخانه عمومی با بیش از هفت هزار عضو در شهرضا، گفت: ۲ کتابخانه دیگر در دهه مبارک فجر افتتاح می‌شود.

کد خبر 5135828

منبع: مهر

کلیدواژه: کتابخانه های عمومی کتاب و کتابخوانی دهه فجر ویروس کرونا چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کرمانشاه گرگان انقلاب اسلامی ایران خطبه های نماز جمعه بوشهر شهرستان کرج آمار کرونا شیراز شهرکرد عکس استانها افتتاح طرح عمرانی کتابخانه های عمومی شهرستان شهرستان شهرضا فضای مجازی کتابخانه ها راه اندازی برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۵۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزئی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری