Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد : نتیجه احراز صلاحیت دادگاه لاهه در مورد رسیدگی به پرونده شکایت ایران از آمریکا درخصوص نقض عهدنامه مودت امروز اعلام خواهد شد.
ایران در واکنش به اقدام دولت آمریکا در اعمال تحریم های غیر قانونی یک جانبه علیه ایران، شکایتی را در ۲۵ تیر ماه سال ۱۳۹۷ با استناد به نقض مفاد عهدنامه ۱۹۵۵ مودت، روابط اقتصادی و حقوقی کنسولی میان دو کشور نزد دیوان بین المللی دادگستری مطرح و ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایران هم زمان با ثبت این شکایت از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست کرد با توجه به آثار مخرب زیان بار و جبران ناپذیر این تصمیم دولت آمریکا در اعمال و تشدید تحریم‌های یک‌جانبه که نقض صریح مفاد و ترتیبات عهدنامه ۱۹۵۵ به شمار می‌آیند، با صدور قرار موقت خطاب به آمریکا، این دولت را ملزم به توقف اجرای تصمیم غیرقانونی خود تا زمان صدور رای نهایی کند.
در همین راستا با توجه به برگزاری جلسات دادگاه و با صدور حکم علیه تحریم های یکجانبه و قرار موقت، دادگاه لاهه آمریکا را به رعایت حقوق ایران موظف کرد.
بنابراین دیوان بین المللی دادگستری دستور موقتی را صادر کرد و برای حفظ حقوق کشورمان، ایالات متحده ملزم شد تا نسبت به رفع موانع صادرات آزاد دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات کشاورزی و قطعات و تجهیزات یدکی هواپیماهای مسافرتی اقدامات لازم را انجام دهد گرچه تاکنون آمریکا به این دستور عمل نکرده است.
بنا به اعلامی که سفارت کشورمان در هلند نیز در همان زمان داشت جلسات استماع مربوط به صلاحیت بین المللی دادگستری (ICJ) در مورد پرونده شکایت حقوقی ایران علیه آمریکا در نقض عهدنامه مودت ۱۹۵۵ در شهریور ماه سال جاری برگزار شد.
هر چند نماینده آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری با رد شکایت ایران در خصوص نقض عهدنامه مودت، ایران را تهدیدی برای واشنگتن خواند و ادعا کرد که آمریکا مدت‌هاست که رفتارهای ایران را تا بدین روز تهدیدی بزرگ علیه امنیت ملی آمریکا، امنیت شهروندان و منافع آمریکایی و همچنین امنیت متحدان منطقه‌ای می‌داند.
در حال حاضر با توجه به تغییر دولت در ایالات متحده و سیاست های این کشور در قبال معاهدات بین المللی باید دید آمریکا در اینگونه پرونده ها چه رویه ای را در پیش می گیرد و چگونه برخورد می کند.
اگر چه مبنای صلاحیت دیوان در پرونده شکایت ایران علیه آمریکا ، انعقاد عهدنامه مودت میان دو کشور در سال ۱۳۳۴ است که در آن شرط رجوع به دیوان بین المللی دادگستری برای رفع اختلالات ناشی از اجرا یا تفسیر عهدنامه پیش بینی شده است. اما ایالات متحده هم اکنون از این عهدنامه خارج شده و این خروج هم تاثیری بر پرونده های مطروحه فعلی ندارد.
در نتیجه پس از این که صلاحیت دیوان احراز شد، سپس وارد بررسی ماهوی پرونده خواهد شد که چه بسا چندین سال هم طول بکشد.
در هر حال نتیجه بررسی صلاحیت دادگاه لاهه در پرونده شکایت ایران علیه آمریکا در نقض عهدنامه مودت ۱۹۵۵ بنا به اعلام صفحه رسمی این دادگاه امروز ساعت ۱۵ مشخص می شود. برچسب ها: لاهه

منبع: خرداد

کلیدواژه: لاهه دیوان بین المللی دادگستری پرونده شکایت ایران نقض عهدنامه مودت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۶۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت نتانیاهو از صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری

روزنامه عبری زبان معاریو به نقل از منابع آگاه گزارش داد که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ترس صدور حکم بازداشتش توسط دیوان بین‌المللی دادگستری به شدت نگران و آشفته است.

بر اساس این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس‌های گسترده‌ای با مقامات آمریکایی به منظور جلوگیری از صدور حکم بازداشتش برقرار کرده است.

از سوی دیگر روزنامه تایمز انگلیس نیز اعلام کرد که احتمالا دیوان بین‌المللی دادگستری در حال آماده شدن برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقام‌های ارشد اسرائیلی از جمله یوآو گالانت وزیر جنگ، هرتزی هالوی رئیس ستاد کل اتش و برخی مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ علیه غزه است.

این روزنامه انگلیسی نوشت که ممکن است حکم بازداشت در اوایل هفته آینده صادر شود.

نتانیاهو مدعی شده است که تصمیم‌های دیوان لاهه بر تصمیم‌های رژیم صهیونیستی تاثیری نخواهد گذاشت، اما می‌تواند تبدیل به روال خطرناکی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • آفریقای جنوبی: از نزدیک تحقیقات دادگاه لاهه را دنبال می‌کنیم
  • احتمال صدور مخفیانه حکم بازداشت مقامات اسرائیل
  • دیوان بین‌المللی کیفری در جنگ اسرائیل و حماس صلاحیت قضایی ندارد
  • احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه و پیامدهای جهانی
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟
  • وحشت نتانیاهو از صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری