Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا احمدی رئیس شورای عالی استان‌ها در دومین روز از سی و نهمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها که امروز (پنج شنبه) در ساختمان قدیم مجلس با حضور محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حسین محمدصالحی نماینده اصفهان در مجلس برگزار شد ضمن تبریک ایام الله دهه فجر گفت: از آنجایی شورای عالی استان‌ها را می‌توان به عنوان مجلس دوم یاد کرد، ما نیاز به یک ارتباط تنگاتنگ با مجلس شورای اسلامی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدی افزود: آقای قالیباف یک مدیر جهادی و انقلابی است و از ابتدای انقلاب در هر جایگاهی قرار گرفته آنجا را متحول کرده است. چه در جنگ، چه در نیروی انتظامی و چه در شهرداری و مجلس منشأ خدمات زیادی بودند و هستند.

رئیس شورای عالی استان‌ها خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: درخواست ما از شما این است که طرح‌های واصل شده از سوی شورای عالی استان‌ها زودتر مورد بررسی قرار گیرد. دولت در مجلس نماینده پارلمانی دارد و طرح‌های نمایندگان مجلس نیز بدون نوبت بررسی می‌شود اما طرح‌های شورای عالی استان‌ها درگیر بروکراسی اداری شده و بلاتکلیف می‌ماند.

رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: اگر شورای عالی استان‌ها در حوزه اختیارات خود طرح به مجلس می‌آورد باید همتراز با طرح‌های دولت و مجلس بررسی شود تا شورای عالی استان‌ها به وظیفه ذاتی خود عمل کرده باشد. در غیر این صورت آیندگان ما را قضاوت خواهند کرد که عملکرد مناسبی در این جایگاه نداشته‌ایم.

وی افزود: یک بروکراسی شدید در مجلس برای وصول و بررسی طرح‌های شورای عالی استان‌ها وجود دارد و در گذشته نیز وجود داشته است. بنابراین درخواست داریم که در آئین نامه اصلاحاتی صورت گیرد که طرح‌های شورای عالی استان‌ها، لوایح دولت و طرح‌های نمایندگان مجلس در نوبت‌های جداگانه و مختص خود بررسی شود.

احمدی بیان داشت: در اصل هفتم قانون اساسی شورا به عنوان یک رکن نظام در حوزه تصمیم گیری و اداره امور کشور است. در اصل ۱۰۰ قانون اساسی نیز وظیفه نظارتی بر عهده شورا گذاشته شده است. بنابراین ما باید در مورد اصل هفتم نیز مذاکراتی با شورای محترم نگهبان داشته باشیم.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: ما پیگیری کردیم و با مجمع تشخیص مصلحت نظام هم مذاکره کردیم تا در سیاست‌های کلان نظام و برنامه هفتم توسعه نیز به جایگاه شوراها اشاره شود.

وی اضافه کرد: درخواست دیگر ما تصویب طرح مدیریت یکپارچه شهری و روستایی است. چرا که اکنون در شهرها و روستاها کسی پاسخگوی مشکلات نیست. در همین استان خوزستان دیدیم که بعد از سیل و آب گرفتگی هیچکس مسئول و پاسخگو نبود اما اگر این طرح تصویب شود بسیاری از بروکراسی‌های اداری از بین می‌رود و تکلیف مدیریت شهرها و روستاها مشخص می‌شود.

احمدی اظهار کرد: کشور از اجزای به هم پیوسته یعنی شهر و روستا تشکیل شده است و مدیریت شهرها و روستاها بر عهده شوراها، شهرداران و دهیاران است که از این جهت در مدیریت کشور سهیم هستند.

رئیس شورای عالی استان‌ها بیان داشت: ما اعتقاد داریم که شهرها و روستاها اجزای کشور هستند. از این رو هر عضوی از کشور که مشکلی داشته باشد باید تمام کشور را برای از بین بردن مشکل آن عضو بسیج کرد.

وی با اشاره به سامانه ملی ثبت تخلفات و شکایات مردمی شورای عالی استان‌ها گفت: از آنجایی که تاکید بر این بود که بعد نظارتی شورای عالی استان‌ها تقویت شود، این سامانه را با حضور آیت‌الله رئیسی رونمایی کردیم و در تلاش هستیم تخلفات و شکایات مردمی را احصا کرده و به آنها رسیدگی کنیم.

احمدی با بیان اینکه رمز موفقیت در کشور ابتدا داشتن اطلاعات و سپس عملیات است گفت: ما در راستای جمع آوری اطلاعات سامانه جامع شوراهای اسلامی سراسر کشور را راه اندازی کردیم و اکنون با تلاش زیادی توانستیم اطلاعات اعضای شوراهای شهر و روستا و دهیاران و شهرداران را احصا کرده‌ایم و اکنون یک بانک جامع اطلاعاتی از اعضای شوراها، شهرداران و دهیاران داریم.

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: اصل ۱۰۳ قانون اساسی اعلام می‌کند که کلیه بخشداران، فرمانداران و استانداران و کلیه مقاماتی که از سوی دولت منصوب می‌شوند ملزم به رعایت تصمیمات شوراها هستند. اما اکنون برعکس شده است و فرمانداران و بخشداران و استانداران به شوراها تحکم می‌کنند. این تناقض در قوانین است و باید قانون شوراها دوباره بررسی شده و این تناقضات حل شود.

وی اضافه کرد: یکی از مسائل همین شغل نبودن شوراست. با اینکه شورا افتخاری است اما هیچ عضو شورا نمی‌تواند پست بگیرد و نامزد انتخابات مجلس شود و اگر بخواهد این کار را انجام دهد باید استعفا دهد.

احمدی بیان کرد: ما ۱۱ شورای راهبردی در شورای عالی استان‌ها تشکیل دادیم که امروز ۵۳ نفر از نمایندگان مجلس و ۳۵ نفر از معاونین وزرا و مدیران دولتی عضو این شوراهای راهبردی هستند.

رئیس شورای عالی استان‌ها با توجه به اینکه ما باید در کمیسیون‌های مجلس شرکت کنیم و طرح‌هایی به مجلس ارسال می‌کنیم می‌خواهیم یک کمیته مشترک با مجلس داشته باشیم تا زمانی که طرح به مجلس ارسال می‌کنیم کارشناسی بیشتری شود و مسائل را بهتر برطرف کنیم.

وی با اشاره لایحه مالیات بر ارزش افزوده توضیح داد: این لایحه قبلاً در مجلس تصویب شده بود که شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و بار دیگر به مجلس بازگشت خورد و بار دیگر تصویب شد و تبدیل به زنگ خطری برای شوراها شد.

احمدی ادامه داد: ماده ۵۳ این لایحه کارآمدی شوراها را از بین می‌برد و درآمد پایدار شهرداری‌ها و وضع عوارض را به خطر می‌انداخت که با پیگیری‌های انجام شده در حال برطرف شدن است.

وی با اشاره به کم بودن بودجه شوراها گفت: بودجه ما کفاف رتق و فتق امور شوراها را نمی‌دهد. بنابراین از مجلس درخواست داریم که در این زمینه کمک‌های لازم را انجام دهد و ردیف بودجه‌ای هم برای شوراهای فرادست پیش بینی شود.

احمدی افزود: ما قوانین خوبی در کشور داریم اما ضمانت اجرایی ندارد. برای مثال لایحه بودجه قبل از ارسال به مجلس باید در اختیار شورای عالی استان‌ها قرار گیرد اما اجرا این قانون اجرا نمی‌شود.

وی گفت: ما تقاضا داریم به جامعه شورایی که تأثیر گذار در امورات کشور است توجه ویژه داشته باشید. امروز شورای عالی استان‌ها در مناسبات کشور تأثیر گذار است و از شما می‌خواهیم بیشتر به ارتقا جایگاه شوراها کمک کنید تا بتوانیم در حل مشکلات کشور تأثیر گذار باشیم.

کد خبر 5138938 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا احمدی محمد باقر قالیباف شورای عالی استان ها شورای شهر تهران دهه فجر شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش سازمان تامین اجتماعی زنان قوه قضاییه شبکه شاد ویروس کرونا شهرداری بنیاد شهید و امور ایثارگران کمیته امداد امام خمینی عوارض شهرداری روز زن رئیس شورای عالی استان ها شورای عالی استان ها شهرها و روستاها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۵۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، محمد مهاجری فعال سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی دلایل رد صلاحیت آقای روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در جلسه با وزرای دولت خود مطرح کرد، گفت: از آنجایی که نظرات شورای نگهبان درباره صلاحیت افراد مختلف دارای پارامترهای عینی و ملموس برای جامعه نیست، همیشه سوالاتی به وجود می‌آید. این سوالات هم درباره تأیید صلاحیت افراد و هم درباره ردصلاحیت‌ها وجود دارد. مثلا فرض کنید کسی برای ریاست جمهوری تأیید صلاحیت می‌شود که هیچ سابقه کار اجرایی ندارد و حتی مدیر یک مدرسه هم نبوده، از آن طرف صلاحیت کسی برای مجلس خبرگان رد می‌شود که در دوره‌های مختلف مجلس خبرگان عضو بوده، بالاترین مقام اجرایی کشور بوده و در بالاترین مقام اجرایی کشور حکم او توسط رهبر انقلاب دوبار تنفیذ شده، اتهام فساد مالی و اتهام مسائل اخلاقی ندارد. اما به هرحال ردصلاحیت می‌شود. ببینید افراد دیگری که در معرض شائبه چنین اتهاماتی در مورد ایشان وجود دارد، قرار می‌گیرند به راحتی تأیید صلاحیت می‌شوند. دلیل آن این است که شورای نگهبان از خط‌کشی استفاده می‌کند که مردم نمی‌دانند آن خط‌کش چه عملکردی دارد؟

وی افزود: در مورد آقای روحانی بحث‌هایی که مطرح می‌کرد این بود که شورای نگهبان بنا به دیدگاه‌های سیاسی او را ردصلاحیت کرده است. آقای روحانی دوبار در سال‌های ۹۲ و ۹۶ از مردم رأی گرفته است. این رأی گرفتن از مردم براساس یک وعده‌ای بوده که درباره برجام به آنان داده شد. در مورد برجام حرف مردم این بود که بروید برای رفع تحریم‌ها مذاکره کنید. مثلا شورای نگهبان می‌گوید این مذاکره وادادن در مقابل آمریکا است؟ این در حالی است که اصل مذاکرات و اصل برجام مورد تأیید رهبر انقلاب بود. بارها و بارها نظرات‌شان را درباره برجام در قالب تأیید آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده گفته بودند. البته هر عملکردی ممکن است یک نقاط ضعفی هم به دنبال داشته باشد،‌ اما اینکه شما رئیس دولتی را به خاطر عمل وعده‌ای که به مردم داده و براساس آن وعده رأی آورده رد صلاحیت کنید، به طریق اولی الان می‌توانید بگویید آقای رئیسی هم چنین صلاحیتی را ندارد چون آقای رئیسی به مردم وعده داد من تورم را به نصف تبدیل می‌کنم و نکرده یا مثلا یک میلیون مسکن تولید می‌کند و نکرده است. آیا واقعا شورای نگهبان آقای رئیسی را ردصلاحیت خواهد کرد؟ قطعا نه.

مهاجری در پاسخ به این سوال که چقدر این بندهایی که برای رد صلاحیت آقای روحانی عنوان شده را وارد می‌دانید، گفت: تقریبا هیچ. اصلا نمی‌گویم تقریبا، می‌گویم تحقیقا هیچ‌کدام. ببینید شما وقتی می‌خواهید کسی را ردصلاحیت کنید، نمی‌توانید سیاست‌هایی که فرد براساس آن رأی آورده را دستمایه ردصلاحیت قرار دهید. از همان اول سیاست‌ها می‌تواند در کشور مورد قبول واقع نباشد. اما وقتی کسی سیاستی را مطرح می‌کند و براساس آن رأی می‌آورد، شما نمی‌توانید او را به خاطر اتخاذ آن سیاست‌ها رد کنید. ممکن است شورای نگهبان بگوید در عمل چنین و چنان. من می‌گویم آقای روحانی اگر در مقام ریاست جمهوری چنین اقدامات نادرستی داشته، چه ربطی به نمایندگی مجلس خبرگان دارد؟ وظایف مجلس خبرگان اصلا وظایف دیگری دارد. رهبری در سال‌های دور در مورد آقای روحانی گفته بودند که آقای روحانی جزو عقلای کشور است. چطور ممکن است آدم عاقل رد صلاحیت شود؟ اینکه به هرحال سال‌های سال در سمت نماینده رهبری در شورای عالی دفاع، شورای ریاست ملی، نمایندگی مجلس، دو دوره ریاست جمهوری بوده، به نظرم منطقی نیست که ردصلاحیت شده باشد.

این فعال سیاسی درباره اینکه روحانی صحبت از جواب نامه شورای نگهبان کرد پیش بینی شما چیست، گفت: من این موضوع را قبلا گفتم که شورای نگهبان حتی به خدا هم پاسخگو نیست. شما یقین داشته باشید شورای نگهبان به دلیل اشکال بزرگی که در قانون اساسی وجود دارد و این شورا را مطلق العنان می‌کند، خودش را اصلا در مقابل هیچ‌کسی پاسخگو نمی‌داند. ما در قانون اساسی یک ایراد بزرگ داریم که شما رهبری را در مقابل مجلس خبرگان مسئول می‌دانید اما شورای نگهبان را نسبت به هیچ‌چیزی مسئول نمی‌دانید. حتی اگر خودشان هم به گناه و اشتباه خودشان اعتراض کنند، در هیچ محکمه‌ای قابل رسیدگی نیستند. 

مهاجری در پاسخ به این سوال که با توجه به آسیب‌شناسی سطح مشارکت مردم در انتخابات؛ طرح این موضوع و دلایل رد صلاحیت، چقدر می‌تواند در مشارکت انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: نه اینکه الان رد صلاحیت آقای روحانی در مشارکت تأثیر منفی بگذارد؛ عوامل متعددی در کاهش مشارکت تأثیر گذاشتند که رفتار شورای نگهبان در سال‌های گذشته در صدر عوامل مشارکت‌گریز است. قطعا اگر شورای نگهبان و بقیه دستگاه‌هایی که باید اعتماد مردم را جلب کنند، در جهت کاهش اعتماد مردم قدم بردارند، باید منتظر کاهش مشارکت باشند. 

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این رهبری در انتخابات ۱۴۰۰ درباره رد صلاحیت چهره‌ها گفتند که جفایی صورت گرفته و به خاطر همین به مسئولان هشدار دادند و گفتند باید جبران شود. اما به نظر می‌رسد رویه شورای نگهبان تغییر نکرده است. شما این موضوع را چطور تحلیل می‌کنید، گفت: یکی از اعضا یا سخنگوی شورای نگهبان، بگوید ما چرا آن زمان جبران نکردیم. رهبری به هرحال خطاب به آنها صحبت کردند. 

مهاجری در پاسخ این سوال که به نظر شما تنگ‌تر شدن دایره خودی‌‌ها  چه آسیبی به بدنه کارگزاران و مدیران کشور وارد می‌کند، گفت: تأثیر این اتفاق به راحتی در انتخابات اسفند نشان داده شد. وقتی که دایره انتخاب مردم روز به روز کوچکتر می‌شود، مردم با مشارکت کمتر واکنش منفی نشان می‌دهند. یعنی مبارزه منفی مردم با عدم حضور پای صندوق‌های رأی نشان داده می‌شود. از طرفی هم یک جناح سیاسی هم در کشور ما وجود دارد که از این فرآیند به شدت استقبال می‌کند چراکه می‌داند در مشارکت گسترده رأی نمی‌آورد، تمام تلاشش را می‌کند تا مشارکت کم شود و از هر رفتاری که به مشارکت کمتر منجر شودط، استقبال می‌کند. 

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آینده سیاسی آقای روحانی را با این اتفاقاتی که رخ داده چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: آدم‌ها وقتی در یک سمتی حضور داشته باشند، یک سابقه و یک پیشینه‌ای دارند و پیشینه آنها در مواقع و بزنگاه‌های سیاسی می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد. آقای روحانی می‌تواند در حال‌حاضر یکی از مؤثرترین شخصیت‌های سیاسی کشور باشد که تأثیری در فضای سیاسی کشور داشته باشد و این تاثیرگذاری به مراتب بیشتر از آقای رئیسی، همه اعضای دولت، آقای قالیباف، تمام نمایندگان مجلس یازدهم و ۹۰ درصد نمایندگان خبرگان خواهد بود چراکه اعتبار سیاسی بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • آمادگی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • همایش هفته شورا‌ها در جغتای برگزار شد
  • پیش بینی ۲۸۷ شعبه برای دور دوم انتخابات