Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر پنج شنبه در جلسه شورای اداری استان گیلان ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا (س)، بیان کرد: از کادر پزشکی و درمانی استان گیلان و کشور به دلیل مجاهدت در حفظ سلامت مردم و مبارزه با ویروس منحوس داشتند، قدردانی می‌کنم.

وی ضمن تشکر از کمک‌های مومنانه مردم و لبیک به ندای رهبری، افزود: به واسطه یک مؤلفه بعضی از ایام و روزها در اذهان عمومی خاص می‌شوند که دهه فجر و ۲۲ بهمن نمونه‌ای از این روزها است که دست قدرت الهی را می‌توان در آن مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه ۲۲ بهمن جلوه قدرت الهی بود، تأکید کرد: ملت ایران مقابل ستمگران و قدرت‌های سلطه‌گر به پشتوانه همین قدرت پیروز شد.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه امام تحول خواه و تحول گرا بود، تصریح کرد: امام راحل به دنبال تحول در اخلاق، عمل و بخش‌های مختلف کشور بود و وابستگی ایشان را رنج می‌داد. استقلال در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برای ملتی که از خفقان رنج می‌برد، نعمت الهی محسوب می‌شد.

پویایی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی نیازمند حرکت جهادی و انقلابی است

وی با تأکید بر اینکه تحول انقلاب باید همواره مورد نظر باشد، افزود: ملت و جامعه ما نه حق عقب نشینی دارد نه در جا زدن، تنها باید در مسیر پیشرفت و ارتقای جایگاه انقلاب و نظام اسلامی حرکت کند.

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: همواره باید در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی رو به جلو حرکت کنیم و پویایی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جامعه باید به سمت بهتر شدن حرکت کند، ادامه داد: ممکن از است در این مسیر با موانعی نیز برخورد کنیم اما این موانع نباید انحرافی در حرکت جامعه ایجاد کند بلکه باید با حرکت مجاهدانه آن را برطرف کنیم و در این راه رزمندگان دوران دفاع مقدس الگوبرداری کنیم.

حجت‌الاسلام رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه دشمن به از بین بردن فرصت‌ها و ظرفیت‌ها برای ملت ایران است، تأکید کرد: باید با حرکت انقلابی بر مبنای اراده پولادی و بر اساس اخلاص و عشق الهی حرکت کرد.

وی اضافه کرد: ما در محضر شهدا هستیم و انتظار شهدا و خانواده شهدا و انقلابیون و دغدغه مندان این است برای بهبود شرایط کار مجاهدانه انجام دهیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه خطاب به مدیران با اشاره به اینکه امروز ما در حوزه هسته‌ای پیشرفت بیشتری نسبت به حوزه اقتصادی داشته‌ایم، افزود: دشمن نمی‌خواست ایران اسلامی در حوزه هسته‌ای به کوچک‌ترین پیشرفتی دست یابد.

وی همچنین به پیشرفت‌های حوزه نظامی و دفاعی و تحریم‌های دشمنان در این زمینه نیز اشاره و با بیان اینکه دشمن به دنبال این بود که ما به هیچ توانمندی در این بخش‌ها نرسیم، ادامه داد: امروزه ده‌ها رزمایش از سپاه و ارتش برای کشور تولید قدرت کرده. علی رغم تمام محدودیت‌ها نیروهای مسلح در حوزه دفاعی اقتدار آفریدند.

برخورد قاطع و دو برابری با مدیران متخلف

رئیس دستگاه قضا با اشاره به مشکلات مطرح شده در جلسه امروز در زمینه منابع طبیعی، حفظ جنگل و عرصه‌های طبیعی، تصریح کرد: باید با کاشت درخت و اقدامات دیگر نسبت به حفظ جنگل‌های استان اقدام کرد.

وی در ادامه به موهبت‌های طبیعی موجود در استان گیلان اشاره کرد و با بیان اینکه مهمترین سرمایه گیلان نیروی انسانی کارآمد و متراکم، جوان تحصیل‌کرده و آماده خدمت است، تأکید کرد: مدیران باید بهره‌وری را بالا برده و از نیروی انسانی در جهت گره گشایی از زندگی مردم بهره ببرند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه مشکلات گیلان در بخش‌های مختلف نگران کننده است، با طرح این سوال که آیا رفع این مشکلات سخت است؟ گفت: اینکه تولید را در استان بالا برده و موانع را رفع کنیم و جنگل را به عنوان گنجینه ملی حفظ کنیم کار شدنی است.

وی با اشاره به اینکه ارتباطات ناسالم و زد و بندها در ادوار مختلف وجود داشته است، ادامه داد: این مشکل مربوط به یک دولت نیست و باید جلوی دست اندازی به جنگل را بگیریم و مدیران متخلف باید به صورت دو برابر مجازات شوند.

رئیس قوه قضائیه به موضوع ساخت و سازهای غیر مجاز در برخی مناطق استان گیلان نیز اشاره و تأکید کرد: عدالت برای ساخت و ساز غیرمجاز مدیران باید به صورت مضاعف اجرا شود.

از وضعیت فاجعه بار کارخانه پوشش نمی‌گذریم

وی با اشاره به وضعیت اسفناک کارخانه پوشش نیز گفت: وضعیت این کارخانه یک فاجعه است که نمی‌توان به راحتی از آن گذشت، عده‌ای به بهانه برف سال ۸۳ آنجا را ویران کردند لذا این ثروت ملی باید به وضعیت سابق بازگشته و مقصران نیز تعقیب بشوند.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه این استان به نساجی شناخته شده است، بیان کرد: ما طرفدار خصوصی‌سازی به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر هستیم و دولت باید بخش خصوصی را توانمند کند و اگر بخش خصوصی خوب کار کند باید با پرداخت تسهیلات از آن حمایت شود.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه با خصوصی‌سازی موافق هستیم نه فاجعه آفرینی و نابودی اموال مردم، افزود: خصوصی‌سازی با آتش زدن مال مردم فرق دارد و این یک فاجعه است و کسی که این کار را انجام داده باید قاطعانه تحت تعقیب قرار گرفته و وضعیت این کارخانه نیز باید به صورت جهادی به حالت قبل بازگردد.

آیت‌الله رئیسی به موضوع رودخانه‌های شهر رشت نیز اشاره و با تاکید بر حفظ این موهبت‌های الهی، اضافه کرد: صنعت گردشگری باید در استان گیلان پیشرفته‌تر باشد و در جهت حفظ این فضا و سرمایه‌های ملی اقدام کرد.

وی با اشاره به ضرورت حل معضل پسماند استان گیلان، اظهار کرد: این مسئله باید در درون استان و به دست مدیران استانی حل شود. امروز این معضل تبدیل به تهدید شده و تنها به دست توانای مسئولان استان رفع خواهد شد.

تیم قضائی موضوع رشت الکتریک را با فوریت پیگیری خواهد کرد

رئیس قوه قضائیه همچنین به وضعیت شرکت رشت الکتریک نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این شرکت می‌توانست به نگین انگشتری در این شهر تبدیل شود، ادامه داد: متأسفانه امروز در حال حاضر این شرکت به مخروبه‌ای تبدیل شده و این مسئله آسیب‌زا است و تیم قضائی به سرعت این مسئله را پیگیری و مردم را از نتیجه آن مطلع می‌کند.

وی با تأکید بر تسریع در پیگیری این موضوع، گفت: متأسفانه امروز ما دچار سیاسی بازی شده‌ایم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه هیچ گره‌ای نیست که به دست مردم باز نشود، بیان کرد: وضعیت حتماً متحول می‌شود و این موضوع با دست شما اتفاق می‌افتد و «ما می‌توانیم» را مردم گیلان و رزمندگان استان در دوران دفاع مقدس اثبات کردند و این عرصه‌ها نیز چیزی نیست که نتوانید آن را حل کنید.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه با سازمان متخلف باید شدیدتر از افراد متخلف برخورد شود، تاکید کرد: اگر سازمانی تغییر کاربری و ساخت‌و ساز غیرمجاز کرد باید شدیداً مجازات شود چرا که سازمان‌ها باید قانونمند باشند و بی‌عدالتی را برای خود ضد ارزش بدانند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه هیچ قدرت و جایگاهی بالاتر از قانون نیست، عنوان کرد: هیچکس حق ندارد حتی برای کار خیر اقدام غیرقانونی کرده و به جنگل‌ها دست درازی کند.

مشکل واحدهای تولیدی با حمایت بانک‌ها و دستگاه قضا حل می‌شود

وی با بیان اینکه مشکل واحدهای تولیدی با کمک بانک‌ها و حمایت ما برطرف می‌شود، تصریح کرد: در ساختار اصل ۴۴ اشکالاتی وجود دارد که باید به صورت قانونی حل شود و این اشکالات ساختاری باید توسط قانون رفع شود.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر حفظ منابع طبیعی در گیلان به عنوان ذخایر ملی، اظهار کرد: سازمان منابع طبیعی با هیچ شخص یا سازمانی تعارف نکند و باید با متخلفان برخورد شود.

آیت الله رئیسی تولید را مسئله امروز کشور دانست و گفت: نباید کارخانجاتی که برای ما تولید قدرت نرم می‌کنند تعطیل شوند، به هر نحوی باید مراکز تولید تعطیل و نیمه تعطیل را احیا کنیم.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ذخایر مادی و معنوی و نیروی کارآمد، جوان و تحصیل‌کرده برای توانمند شدن اقتصادی گیلان مؤثر هستند و مسئولان استان باید از این ظرفیت استفاده کنند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آیت الله رئیسی دست اندازی به جنگل ها رئیس قوه قضائیه آیت الله رئیسی باید به صورت استان گیلان دستگاه قضا نیز اشاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۶۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات اعدام چقدر بازدارندگی دارد؟

در سال ۱۹۸۹ کلاد جونز به جرم قتل آلن هیلزنداگر بازداشت شد، در حین ارتکاب جرم هیچ شاهد عینی وجود نداشت و تنها دو نفر که خودرویی را در آن‌سوی خیابان تعمیر می‌کردند به‌عنوان شاهد شناخته شدند. این دو نفر نیز از آنجایی که فاصله زیادی با محل جرم داشتند نمی‌توانستند چهره قاتل را تشخیص دهند. اما به‌رغم تمامی این موارد کلاد جونز توسط پلیس دستگیر شد و مهم‌ترین مدرک پلیس از حضور وی در صحنه جرم، تار مویی بود که از او در محل پیدا شد. مهم‌ترین مدرک پلیس، همان تار موی جونز بود که در صحنه جرم پیدا شده بود. در نهایت همان تار موی ساده کار دست جونز داد و در سال ۲۰۰۰ کلاد جونز اعدام شد. با چالش‌های فراوان و در نهایت در سال ۲۰۱۰ آزمایش دی. ان.‌ای روی تار مویی که به کلاد جونز نسبت داده شده بود انجام شد و مشخص گردید این تار مو مربوط به کلاد جونز نیست و او بی‌گناه اعدام شده بود.

تاریخ علم حقوق پر است از مثال‌های آدم‌هایی که بی‌گناه اعدام شده‌اند و چندین سال بعد بی‌گناهی آنها مشخص شده است. اما چه سود که پس از اعدام آب رفته به جوی باز نمی‌گردد و اعدام شاید تنها مجازاتی است که دیگر هیچ راه برگشتی باقی نمی‌گذارد، زیرا که حق حیات را از فرد می‌گیرد.

در دهه‌های گذشته و به دلایل گوناگون استفاده از مجازات یا کیفر اعدام در بسیاری از کشور‌ها یا ممنوع شده یا تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است. اما در برخی کشور‌ها نیز اینگونه نیست. به طور کلی هدف از مجازات‌ها کاهش میزان جرم و جنایت است، اما حداقل در ایران پژوهش‌ها حاکی از این هستند که اعدام نقش بازدارندگی در ابتلا به جرم و جنایت نداشته است. خبرگزاری فارس در گزارشی اعلام کرده بود؛ پژوهش‌های انجام شده در این حوزه نشان می‌دهد که کیفر اعدام و ترس از آن برای ایجاد ارعاب و واهمه در نهاد اشخاصی که مصمم به ارتکاب این جرائم هستند، موثر واقع نشده است. در این پژوهش‌ها تاثیر کیفر اعدام در بازداری از جرائم جنسی مستوجب اعدام، قتل عمد و مواد مخدر مورد بررسی قرار گرفته بود. مواجهه با جرم از طریق دستگیری و مجازات از طریق سلب حیات (اعدام) مبارزه با معلول است و چاره قطعی کنترل رفتار‌های مجرمانه نیست. اما اینکه چرا همچنان بر حکم اعدام تاکید ورزیده می‌شود محل بحث و پیگیری است.

کاهش میزان مجازات اعدام در برخی کشور‌ها که این اتفاق برای آنها افتاده است پس از سال‌ها فعالیت و به دلایل متعددی اتفاق افتاده است که برخی از این دلایل بر شرح زیر هستند:

اعدام بالاترین حد نفی حقوق بشر است

قوانین بین‌المللی که توسط سازمان جهانی حقوق بشر (UDHR) در سال ۱۹۴۸ تبیین شده است مشخصا اجازه گرفتن حیات دیگری را می‌گیرد و اعلام می‌کند اعدام در هر موردی حقوق اولیه بشر را نقض می‌کند. مساله این است که کسانی که به دیگران صدمه وارد می‌کنند، اغلب خود قربانی خشونت دیگران بوده‌اند. ضربه ناخوشایند حاصل از خشونت، پیامد زیادی بر کسانی دارد که از آن رنج برده‌اند و ممکن است موجب متجاوز شدن خود آنها شود. این وضعیت ممکن است با مشکلات اجتماعی رایج مثل نابرابری و تبعیض، فقر، ناکارآمدی نهادی، اعتیاد و سوء مصرف، غفلت، بیماری روانی، یا ناتوانی ذهنی تشدید شود و چرخه‌ای از جرائم خشونت‌آمیز ایجاد کند که احتمالاً می‌شد از آن پیش‌گیری کرد تا هرگز رخ ندهد.

اعدام، بازدارنده جرم است؟

افراد طرفدار مجازات اعدام اغلب می‌گویند که این کار یک عامل بازدارنده مفید برای شنیع‌ترین جنایات در جامعه است. اما همانطور که شواهد بین‌المللی نیز نشان می‌دهند، مجازات اعدام نقش بازدارندگی ندارد. گزارشی در سال ۲۰۱۲ توسط محققان در شورای ملی تحقیقات آکادمی‌های آمریکا نشان داد که ایالت‌هایی از ایالات متحده آمریکا که از مجازات اعدام استفاده می‌کنند نرخ قتل مشابهی با ایالت‌هایی دارند که از این مجازات استفاده نمی‌کنند.

احتمال تبدیل اعدام به ابزاری سیاسی؟

تجربه تاریخی در کشور‌های مختلف نشان می‌دهد اگر مقامات قضایی فرد مجرم را به شکل یک تهدید برای نظام سیاسی آن کشور ببینند، احتمال خیلی بیشتری وجود دارد که به اعدام محکوم شود. درواقع، در برخی کشور‌های دنیا، از صدور احکام اعدام برای فعالان مخالف نظام سیاسی آن کشور بسیار استفاده می‌شود.

در صدور احکام اعدام تبعیض نژادی بسیار تاثیر‎گذار است

بر اساس پژوهشی در ایالات متحده، شواهد گسترده‌ای از تعصب نژادی در مورد مجازات اعدام وجود دارد. اگر فردی عضو یک گروه اقلیتی باشد احتمال خیلی بیشتری برای محکوم شدن او به اعدام وجود دارد. به عنوان مثال یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ در کانِکیکات (Connecticut) نشان داد که متهمان آمریکایی-آفریقایی تبار سه برابر بیشتر از متهمان سفیدپوست مجازات اعدام شامل حال‌شان می‌شود.

ماجرای مجازات اعدام در چین و عربستان

معمولا کشور‌هایی که بیشترین افراد را اعدام می‌کنند اغلب همان کشور‌هایی هستند که نگرانی جدی در مورد عادلانه بودن سیستم قضایی آنها وجود دارد. مثلا چین که جز اعدام‌کننده‌ترین کشور‌ها به حساب می‌آید صدور احکام اعدام در آن به دور از شفافیت است و استفاده از مجازات اعدام در این کشور به عنوان یک راز دولتی تلقی می‌شود. حتی نمی‌توان با اطمینان در مورد تعداد افرادی که سالیانه در این کشور اعدام می‌شوند نظر داد. یا در عربستان احکام اعدام گاهی بر اساس اعترافات زندانیان که تحت شکنجه به دست می‌آید صادر می‌شوند.

پس از سالیان طولانی و با بررسی آسیب‌ها و پیامدها، مجازات اعدام در دنیا رو به کاهش است هر چند برخی کشور‌ها همچنان از آن بسیار استفاده می‌شود و هر جامعه‌ای نیاز دارد در این باره به پژوهش و بررسی اثرات، پیامد‌های این پدیده و حقوق انسانی افراد بپردازد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلف شکار و صید در بندرلنگه
  • مجازات اعدام چقدر بازدارندگی دارد؟
  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات