Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@03:53:21 GMT

رسانه‌های منطقه‌ای باید مرجعیت افکار عمومی شوند

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۰۴۵۳

رسانه‌های منطقه‌ای باید مرجعیت افکار عمومی شوند

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس فرهنگی| رسانه‌های محلی و منطقه‌ای به مثابه یک کنشگر فعال محلی است که در صورت توانمندسازی می‌تواند زمینه‌های توسعه محلی و منطقه ای را فراهم سازد، با این حال در جامعه ما رسانه‌های منطقه‌ای با چالش‌ها و آسیب‌های عدیده‌ای مواجه هستند.

 این رسانه‌ها در حوزه محتوا و بازنمایی رویدادهای محلی ضعف دارند و تمایل به بازنمایی موضوعات ملی دارند و نیز در حوزه اقتصادی توان جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی منطقه‌ای را نداشته و نهایتا توان رقابت با رسانه‌های سراسری فعال در استان را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌های منطقه‌ای در حوزه فرهنگی، مرجعیت خبری برای افکار عمومی نیستند و همگام با ذائقه‌های فرهنگی و رسانه‌ای مخاطبان پیش نمی‌روند و در حوزه اجتماعی نیز به دلیل مسؤولیت اجتماعی پایین، عدم ایفای نقش نظارتی و عدم ایجاد اعتماد در عرصه استانی، در میان عامه مردم، شرکت‌های تجاری و نهادها و سازمان‌های دولتی نهادینه نشدند. 

*تولید محتوای ضعیف

 غالب رسانه‌های منطقه‌ای و محلی، سرمقاله قوی و تأثیرگذار ندارند و  بیشتر مصاحبه‌ها و گزارش‌ها عمقی، چالش‌برانگیز و جذاب نیستند و مخاطب را جذب نمی‌کنند و اغلب مصاحبه‌ها و گزارش‌ها به صورت تمجید و تعریف از روابط عمومی‌ها و مدیران است و از زندگی جاری مردم و مشکلات آنها خبری نیست که متاسفانه نبود تخصص لازم در خبر نویسی و قائده‌های رسانه‌نگاری، مخاطب را برای خواندن اخبار جذب نمی‌کند.

این در حالی است که به دلیل غیرمتخصص بودن مدیران رسانه‌های منطقه‌ای و محلی در تنظیم مطالب، خبری از سبک‌های نوین رسانه‌نگاری نیست و صرفا مطالب بر اساس رفع تکلیف و حمایت از جریانات سیاسی منتشر می‌شود که این مسئله یکی از دلایل اصلی عدم اعتماد افکار عمومی منطقه نسبت به رسانه‌های محلی است.

مهم‌ترین آسیب رسانه‌های منطقه‌ای و محلی عدم توجه به ارزش خبری مجاورت و عدم تولید محتوای بومی است در حالی که تنها راه رقابت رسانه‌های منطقه‌ای با رسانه‌های سراسری که در استان‌ها هستند، تولید محتوای بومی است چرا که مطبوعات سراسری بر مسائل ملی و بین‌المللی تمرکز دارند و توانایی و ظرفیت پرداختن به مسائل و چالش‌های استانی و شهرستانی را ندارند.

بنابراین تولید محتوای بومی بهترین و مناسب‌ترین فرصت برای رقابت با رسانه‌های سراسری است، زیرا جریان‌سازی و تاثیرگذاری مطبوعات در سطح محلی زمانی اثربخش است که رسانه بتواند محتوای بومی تولید کند و به بازنمایی مسائل و مشکلات بومی شهرستان یا استان بپردازند.

*آسیب‌های فرهنگی رسانه‌های منطقه‌ای

رسانه‌های منطقه‌ای و محلی  مادامی می‌توانند در زمینه اطلاع‌رسانی، آگاه‌سازی، جریان‌سازی فرهنگی و سیاسی و انتقال میراث فرهنگی موفق باشند که دارای انتشار منظم، توزیع منظم و محتوای بومی با کیفیت باشند، در صورتی که رسانه های مکتوب و الکترونیکی این شاخص‌ها را رعایت نکنند مخاطبین خود را از دست می‌دهند و دیگر توانایی جریان‌سازی و تاثیرگذاری بر افکار عمومی را نخواهند داشت.

بنابراین به دلیل اینکه در رسانه‌های محلی به حرف دل مردم و مشکلات آن‌ها کمتر توجه می شود، این رسانه‌ها به عنوان مرجع افکار عمومی مردم به شمار نمی‌آیند و محبوبیتی برای مخاطبان ندارند.

*تغییر ذائقه فرهنگی و رسانه‌ای 

رسانه‌های الکترونیکی یا فضای مجازی نیاز لحظه‌ای مخاطب را و مطبوعات، نیاز دائمی را برطرف می‌کنند، اگرچه رسانه‌های نوین اطلاعات دقیق و عمیق  به مخاطبان نمی‌دهد، ولی مخاطبان زمان زیادی را صرف فضای مجازی می‌کنند و از فرهنگ مکتوب غافل هستند.

این در حالی است که عمومی‌شدن رسانه‌های نوین موجب تغییر ذائفه مصرف رسانه‌ای مخاطبین شده است و مخاطبین بیش از پیش تمایل به پیگری اخبار از رسانه‌های نوین نظیر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی پیدا کردند و به همین دلیل از میزان اشتراک و تیراژ مطبوعات کاغذی محلی کاسته شده است و بنابراین مطبوعات محلی باید متناسب با تغییرات ذائقه فرهنگی مخاطبین باید از امکانات و رسانه‌های نوین برای خبررسانی و اطلاع‌رسانی استفاده کنند.


انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: رسانه های محلی و منطقه ای سینا قربانی رسانه های منطقه ای و محلی رسانه های نوین تولید محتوای محتوای بومی افکار عمومی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۰۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی

به گزارش گروه فو جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش روز ملی خلیج‌فارس و افتتاح دو نمایشگاه با حضور فرماندار بندر ماهشهر، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان، رئیس اداره میراث فرهنگی بندر ماهشهر، مشاور وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، نماینده اداره کل پایگاه‌های وزارت میراث فرهنگی و سایر مسئولین شهرستانی و استانی در بندر ماهشهر افتتاح شد.

فریدون بندری فرماندار بندر ماهشهر اظهار کرد: در آستانه روز ملی خلیج‌فارس برنامه‌های متنوعی در سطح شهرستان بندر ماهشهر اجرا شد. بندر ماهشهر ظرفیت بسیار زیادی ابعاد مختلف ارائه تاریخ و فرهنگ غنی خود در کرانه خلیج‌فارس دارد.

فرماندار بندر ماهشهر گفت: افتتاحیه دو نمایشگاه را در روز ملی خلیج‌فارس داشته‌ایم. در گستره خلیج‌فارس تنوع فرهنگی بسیاری وجود دارد، این تنوع فرهنگی در قالب نمایشگاه نقشه‌های تاریخی خلیج‌فارس از دوران باستان تا آخرین تغییر و تحولات خلیج‌فارس و نمایشگاه عروسک‌های زیبای اقوام ایران که برآیندی از فرهنگ‌های متنوع و منحصربه‌فرد است، در معرض دید عموم قرار گرفته است.

سارا عبادی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بندر ماهشهر بیان داشت: از حمایت و همکاری فرمانداری بندر ماهشهر، منطقه سوم دریایی سپاه پاسداران، شرکت عملیات غیر صنعتی، پتروشیمی بندر امام، موسسه فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان، کانون فرهنگی هنری دایا، موسسه آموزشی گردشگری فراز علم و دانش پارس، پژوهشگاه میراث فرهنگی، دریابانی و شیلات کمال تشکر را داریم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بندر ماهشهر افزود: نمایشگاه نقشه‌های تاریخی و کهن خلیج‌فارس با این وسعت و اهمیت نقشه‌ها و نمایشگاه عروسک‌های بومی اقوام ایران برای اولین بار است که در استان خوزستان در بندر ماهشهر برگزار می‌شود.

علیرضا ایزدی مشاور وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی بیان داشت: باعث خوشحالی است که روز بزرگداشت خلیج‌فارس در بندر ماهشهر حضور داشته‌ایم. همدلی و همراهی مسئولین و مردم باعث اتفاقات خوب در این شهر شده و افتتاح دو نمایشگاه بسیار ارزشمند قابل تأمل است.

غلامعباس اویسی مدیر موسسه فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان برگزارکننده دو نمایشگاه نقشه‌های تاریخی و کهن خلیج‌فارس و نمایشگاه عروسک‌های بومی اقوام ایران‌زمین بیان داشت: خلیج‌فارس جان ما هست و با توجه به هجمه‌های رسانه‌ای که در این سال‌ها بر نام خلیج‌فارس بود تصمیم گرفتیم برای آشنایی نسل جدید یا z برنامه‌های در کناره خلیج‌فارس در بندر ماهشهر برگزار کنیم که خوشبختانه مورد استقبال فراوان نسل نوجوان و جوانان شهر قرار گرفت

همایش بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس از منظر پژوهش‌های مردم‌شناسی نیز در بندر ماهشهر با حضور اساتید پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، ژیلا مشیری، زهرا زارع، مریم کیان، گیتی دشتکی و نازنین نوری نژاد برگزار شد.

دو نمایشگاه نقشه‌های تاریخی و کهن خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایران، از تاریخ ۱۰ الی ۱۳ اردیبهشت از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در فرهنگسرای فردوسی بندر ماهشهر دایر بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند
  • انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی ممنوع است
  • هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات
  • معاون رئیسی: افکار عمومی غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا نماد ظلم و ستم است
  • هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان