Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@00:29:21 GMT

سیدهاشمی: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) معبرشکن است 

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۳۰۹۸

سیدهاشمی: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) معبرشکن است 

سیدمصطفی سیدهاشمی روز جمعه در آیین بهره‌برداری از خط تولید تبلت ایرانی با قابلیت کنترل والدین در مراغه افزود: رونق تولید داخلی و حمایت از آن مهم‌ترین راه نجات کشور از مشکلات اقتصادی است.

وی یکی از راهکارهای برون‌رفت از مشکلات را حرکت در مسیر اقتصاد دیجیتال عنوان کرد و و بیان کرد: این بخش، سهم قابل توجهی از اقتصاد دنیا را به خودش اختصاص داده است و در صورت تکیه بر دانشمندان بومی و توان داخلی، می‌توانیم بخشی از مشکلات اقتصادی را از این طریق حل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی همچنین به نقش این ستاد در تولید واکسن کرونا نیز اشاره و بیان کرد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت با بهره‌گیری از طرح‌های دانش‌بنیان، ۶ پلتفرم را برای تولید واکسن کرونا با ۱۸ محقق داخلی در دستور کار دارد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره): مراحل آزمایشی واکسن کرونا تا خرداد سال آینده به اتمام می‌رسد

وی اضافه کرد: مراحل آزمایشی این طرح‌ها تا خرداد سال آینده به اتمام می‌رسد و زمینه بهره‌مندی ملت ایران از این واکسن فراهم می‌شود.

‌وی با بیان اینکه ایران چهارمین تولیدکننده واکسن کرونا در دنیاست، تصریح کرد: پژوهشگران ایرانی برای ساخت واکسن کرونا حدود ۷۲ روز پی در پی از پاستور خارج نشدند و اکنون به نتایج ارزشمندی دست یافته‌اند.

سیدهاشمی همچنین با اشاره به واردات ۵.۵ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی، افزود: این در حالی است که سهم قابل توجهی از هشت میلیون هکتار اراضی دیم کشور زیر کشت قرار ندارد و علت اصلی آن را باید در زمینه نبود حمایت از دیم‌کاران جست‌وجو کرد. 

وی اضافه کردد: امسال ۶۶۰ هزار هکتار از این اراضی به صورت پایلوت زیر کشت قرار گرفته که ۱۴۰ هزار هکتار آن سهم آذربایجان‌شرقی بوده و سهم مراغه نیز از این میزان ۱۴ هزار هکتار است.

وی با اشاره به اینکه در قالب این طرح ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از کشاورزان با تامین تجهیزات و کود و ارایه مشاوره حمایت می‌کند، بیان کرد: اکنون ۷۷ هزار کشاورز در پنج استان کار را شروع کرده‌اند و در تیرماه آینده ۳۵۰ هزار تن حبوبات از این طریق برداشت و ۱۰۰ میلیون دلار در سطح کشور صرفه‌جویی می‌شود. 

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) همچنین با اشاره به طرح‌های مدرسه‌سازی بنیاد برکت، اضافه کرد: تا تیرماه سال آینده ۳۳۰ مدرسه در حال ساخت این نهاد به بهره‌برداری می‌رسد و بخش مهمی از کمبود فضای آموزشی در مناطق محروم را مرتفع می‌کند. 

سیدهاشمی افزود: کارخانه تبلت‌سازی مراغه نیز با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان و با ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اولیه راه‌اندازی شده و زمینه اشتغال مستقیم برای ۲۰۰ نفر در این مرحله فراهم شده است.

وی اضافه کرد: در فاز بعدی این کارخانه تولیدی، خط تولید گوشی‌های تلفن همراه با تکنولوژی روز دنیا راه‌اندازی و بخشی از نیاز داخلی به تجهیزات هوشمند تامین می‌شود.

به گزارش ایرنا در این آیین که همزمان با گرامیداشت دهه فجر برگزار شد، کارخانه تولید تبلت ایرانی با قابلیت کنترل والدین به بهره‌برداری رسید.

ایده راه‌اندازی این کارخانه به عنوان یکی از دغدغه‌های رهبری مبنی بر صیانت از فضای مجازی شکل گرفته و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از این ایده استقبال کرده است تا یک سیستم عامل بر اساس نیاز خانواده ایرانی بومی‌سازی شود.  

به گفته مدیران این شرکت، طی بهار سال آینده تبلت‌های این شرکت به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد و به زودی از طریق مشارکت با یک برند معتبر، گوشی هوشمند نیز در این مجموعه تولید خواهد شد.

تبلت ایرانی تولیدی در مراغه به والدین این امکان را می‌دهد که به نرم‌افزارها دسترسی داشته باشند و حتی ساعت‌های مشخصی برای استفاده از این تبلت تعریف کنند.

۳۸ درصد از سهام شرکت تبلت‌سازی مراغه متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ۵۲ درصد متعلق به سپاه پاسداران اقنلاب اسلامی و ۱۰ درصد هم مربوط به بنیاد مستضعفان بوده و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) علاوه بر مشارکت مالی، در تشکیل این کنسرسیوم نقش‌آفرینی کرده است.

شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.

برچسب‌ها ستاد اجرایی فرمان حضرت امام آذربایجان شرقی جهش تولید مراغه دهه فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام آذربایجان شرقی جهش تولید ستاد اجرایی فرمان حضرت امام آذربایجان شرقی جهش تولید مراغه دهه فجر اخبار کنکور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ستاد اجرایی فرمان امام واکسن کرونا سال آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۳۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 16 اردیبهشت برابر 5 می را ورق می‌زنیم.

***

رصدخانه مراغه

۱۶ اردیبهشت ۶۳۸ خورشیدی، رصدخانه مراغه ساخته شد. خواجه نصیرالدین‌طوسی، همه‌چیزدان، معمار، ریاضی‌دان، منجم، پزشک، فقیه، متکلم، فیلسوف و شاعر ایرانی این رصدخانه را در دوره هولاکوخان، نوه چنگیزخان مغول، در شهر مراغه ساخت و از این‌رو، این روز در تقویم باعنوان روز مراغه نامگذاری شده است. این رصدخانه روی تپه‌ای در غرب مراغه در نزدیکی دو روستای طالب‌خان و حاجی‌کرد قرار دارد که ارومیه را می‌توان از فراز آن تپه دید. هولاکو برای نگهداری این سازمان پژوهشی موقوفه‌های ویژه‌ای در نظر گرفت. کتابخانه‌ای شامل ۴۰۰ هزار جلد کتاب و ابزارهای اخترشناسی، ازجمله ذات‌الربع دیواری به شعاع ۴۳۰ سانتی‌متر، حلقه‌دار (ذات‌الحلق)، حلقه انقلابی، حلقه اعتدالی و حلقه سموت هم فراهم شدند. در همین‌جا خواجه نصیرالدین کتاب زیج ایلخانی را از روی رصدهای انجام‌شده در این رصدخانه تدوین کرد. زیج‌ به کتابی گفته می‌شود که منجمان احوال و حرکات افلاک و کواکب را از آن معلوم کنند و نام علمی برای اصول احکام نجوم و هیئت است که تقویم را از آن استخراج می‌کردند.

دومین انسان به فضا رفت

۵ می ۱۹۶۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۰ خورشیدی، آلن شپارد جونیور، فضانورد آمریکایی همراه با فضاپیمای مرکوری-رادستون ۳ معروف به فریدام ۷، پس‌از یوری گاگارین، کیهان‌نورد روس، به‌عنوان دومین انسان به فضا رفت و به‌مدت ۱۵ دقیقه یک پرواز زیرمداری را تا ارتفاع ۱۱۵ مایلی انجام داد و حدود ۵ دقیقه بی‌وزنی را تجربه کرد. شپارد بار دیگر و این‌بار به‌عنوان پنجمین انسان روی ماه در مأموریت آپولو ۱۴ به فضا رفت.

 

اولین آزمایش واکسن سیاه‌زخم

 ۵ می ۱۸۸۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۰ خورشیدی، میکروب‌شناس فرانسوی لویی پاستور تلقیحات علیه سیاه‌زخم را روی ۲۴ گوسفند، یک بز و ۶ گاو در روستای کوچکی نزدیک پاریس به‌نام «پولی لو فور» انجام داد. آزمایش او موفقیت‌آمیز بود و به نقطه عطفی در پیشگیری از این بیماری کشنده که بر گاو و گوسفند و بز اثر می‌گذارد تبدیل شد. او در ۲۱ مارس ۱۸۷۷ در پاسخ به شیوع ویرانگر سیاه‌زخم شروع به تحقیق برای واکسن مقابله با این بیماری کرد. او دریافت واکسن موثری را می‌توان از سویه ضعیف‌شده باکتری سیاه‌زخم (ریزجاندار میله‌مانندی که رابرت کوخ در سال ۱۸۷۶ به‌عنوان عامل بیماری شناسایی کرده بود) ساخت. پاستور در ۶ جولای ۱۸۸۵ واکسن مؤثری علیه هاری ساخت و آن را روی کودک ۹ ساله‌ای به نام ژوزف مایستر که با گازگرفتگی سگ هار به شدت آسیب‌دیده بود آزمایش کرد.

پیو دل ریو اورتگا

۵ می ۱۸۸۲ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۱ خورشیدی، پیو دل ریو اورتگا، عصب‌شناس اسپانیایی که سلول‌های میکروگلیا مغز را کشف کرد به‌دنیا آمد. اورتگا با ایجاد روشی جدید برای رنگ‌آمیزی نمونه‌های بافت با کربنات نقره توانست این سلول‌ها را کشف کند. میکروگلیا سلول‌هایی هستند که در دستگاه عصبی مرکزی زندگی و به‌عنوان یک سلول ایمنی عمل می‌کنند. اورتگا شاگرد بافت‌شناس اسپانیایی سانتیاگو رامون ای کاخال، برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۰۶ برای کشف سازوکارهای ریخت‌شناسی و روندهای اتصالی یاخته‌های عصبی بود. اورتگا همچنین نام اُلیگودندروسیت یا الیگودندروگلیا را برای سلول‌هایی که تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی هستند ابداع کرد. در آغاز جنگ داخلی اسپانیا، او به پاریس و سپس آکسفورد و سرانجام در سال ۱۹۴۰ به بوینس آیرس در آرژانتین رفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • اردیبهشت تماشایی در باغ‌های سیب مراغه
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد
  • امام جمعه قم: با اجرای طرح نور انصافاً تغییر ایجاد شده
  • امام جمعه قم: برای امر به معروف و نهی از منکر هم‌افزایی کنید
  • آغاز عملیات اجرایی احداث دفترصداوسیما در سقز
  • برگزاری مسابقات والیبال ساحلی در مراغه
  • جهش تولید مسکن با هدف تحقق شعار سال در همدان
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه