Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سایت پسماند آزادشهر حدود ۱۰ سال پیش برای ۷ شهر آزادشهر، گنبدکاووس، رامیان، مراوه تپه، گالیکش، کلاله و مینودشت پیش‌بینی شد تا زباله‌های ساکنان شهرها و روستاهای حدود ۹۰۰ هزار نفر از اهالی شرق گلستان به این منطقه منتقل شود و عملیات بازیافت زباله در آن صورت گیرد، اما جانمایی غیرکارشناسی سبب شد تا این مرکز پس از چند سال به یکی از معضلات جوامع مسکونی پیرامونی تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوی تعفن و تند زباله‌ها، ایجاد سیمای نامطلوب و چشم‌انداز زشت در کنار احتمال نفوذ شیرابه زباله به سفره‌های زیرزمینی از جمله معضلات این مرکز است.

مردم منطقه آسایش ندارند

یکی از اهالی منطقه گفت: بوی بد زباله به‌ویژه در بیشتر ماه‌های گرم سال امان و آسایش مردم را می‌گیرد، به نحوی که بسیاری از افراد مسن بر اثر استشمام بوی تعفن دچار بیماری می‌شوند.

وی که خود را معرفی نکرد، افزود: چند سالی است که برای پیگیری موضوع مکاتباتی با بخشداری، مرکز بهداشت و فرمانداری انجام شده تا شاید مشکلات برطرف شود.

این شهروند آزادشهری ادامه داد: شیب زمین در آزادشهر به سمتی است که شیرابه‌های ناشی از انباشت زباله را به سمت چاه‌های آب شرب منتقل می‌کند، بنابراین ممکن است به تدریج بر کیفیت آب تأثیر بگذارد.

وی به تردد بالای کامیون‌های حمل زباله در این منطقه اشاره کرد و افزود: عبور و مرور کامیون‌های حمل زباله و گاهی نشت بخشی از زباله‌ها به داخل جاده چهره و منظره بدی خلق می‌کند.

محل دفن زباله بسته شد

مدیرکل حفاظت از محیط زیست گلستان هم گفت: گلستان برخلاف سایر استان‌های شمالی که هر شهر یک مرکز دفن زباله دارد، تنها دو مکان برای جمع آوری زباله دارد تا پسماند سکونتگاه‌های شهری و روستایی در شرق و غرب به آنجا منتقل شود.

محمدرضا کنعانی ادامه داد: هر دو سایت مجهز به کارخانه کمپوست بوده و پسماند به آنجا وارد و بعد از بازیافت، تفاله آن به صورت بهداشتی دفن می‌شود.

وی بیان کرد: محیط زیست بر سکوهای انتقال و سایت پسماند نظارت داشته و در کنار آن بحث تفکیک زباله از مبدا هم پیگیری می‌شود.

کنعانی افزود: در سایت آزادشهر مکانی که خروجی کارخانه کمپوست در آنجا دفع می‌شد، استانداردهای لازم را نداشت و با پیگیری‌های انجام شده محل دفن قبلی بسته و خاکریزی صورت گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان بیان کرد: لندفیل جدید با زیرساخت‌هایی مانند ورقه‌های ژئوممبران و در نظر گرفتن مسائلی همچون جمع آوری شیرابه و گاز آغاز شده و هم اکنون در مرحله نصب ورقه‌ها است.

سایت آزادشهر به استانداردهای لازم نرسید

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: امیدواریم که با ایجاد لندفیل جدید دغدغه‌های زیست‌محیطی مانند نفوذ شیرابه‌ها به آب‌های زیرزمینی از بین برود.

کنعانی ادامه داد: مقرر شده بود که یک ماه گذشته این مکان به بهره‌برداری برسد که هنوز اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: طبق مصوبه کارگروه مدیریت پسماند، توسعه خط پردازش جدید کارخانه کمپوست هم در دستور کار است که با بهره‌برداری از آن زباله کمتری دفن می‌شود.

کنعانی در خصوص جانمایی توضیح داد: این مکان مجوزهای قانونی را از کمیته ماده دو ارزیابی اثرات زیست محیطی اخذ کرده و ما هم اکنون ناظر بر مدیریت پسماند هستیم.

وی با بیان این که سایت هنوز به استانداردهای لازم نرسیده است، افزود: هر مرکز پسماندی تأثیرات زیست محیطی دارد، اما به دنبال کاهش تأثیرات هستیم.

لندفیل جدید ۹۵ درصد پیشرفت دارد

مدیرعامل سازمان پسماند گلستان هم در خصوص اقدامات این سازمان برای رفع مشکلات سایت آزاشهر گفت: مطالعات سایت پسماند در دی ماه ۱۳۸۴ انجام گرفت و گزینه فعلی به عنوان بهترین گزینه در شرق استان انتخاب شد.

محسن سمیعی افزود: راه‌اندازی خط پردازش ۲۵۰ تنی در سال ۱۳۹۱ آغاز و در سال ۹۶ هم سایت فرآیند کمپوست سازی به روش ویندرو احداث شد.

وی بیان کرد: در سال ۹۷ خط تولید کمپوست با ظرفیت روزانه ۳۰ تن در روز راه‌اندازی و در حال کار است.

سمیعی اظهار کرد: در حال حاضر طرح لندفیل با حجم ۱۳۰ هزار متر مکعب با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۵ درصد در حال احداث بوده که در آن همه اصول و استانداردها رعایت شده است و فاقد هرگونه انتشار بو و گاز آزاردهنده خواهد بود.

مدیرعامل سازمان پسماند گلستان اضافه کرد: همچنین مجوز خرید و ساخت خط پردازش و تولید کمپوست در سایت آزادشهر صادر شده که با اخذ اعتبار، زیرساخت‌های عمرانی و خرید ماشین آلات، نصب و تجهیز آن آغاز می‌شود.

سمیعی عنوان کرد: در حال حاضر خط پردازش فعال است و همه پسماندهای ورودی شهرهای شرق استان به سایت پردازش کارخانه منتقل شده و پس از پردازش نهایی دفن می‌شود و فقط بخشی از پسماند که در واقع جزو مواد زائد جامد نیست (لجن)، بدون پردازش به مرکز دفن حمل می‌شود.

کد خبر 583330 برچسب‌ها پسماند استان گلستان محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پسماند استان گلستان محیط زیست ایران سایت پسماند محیط زیست خط پردازش زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۰۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آئین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه ۸۰ تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام می‌شود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه جهش‌های مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.

یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوه‌ها، سبزی‌ها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست می‌کنند و داوطلبانه به دامداری‌ها تحویل می‌دهند.

وی افزود: این خشکاله‌ها حدود ۷۰ درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینه‌های حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در طول شبانه روز ۷ و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید می‌شود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایت‌های ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستان‌های ساوه و اراک در حال انجام است.

وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید می‌شود که یک سایت در این خصوص از دهه ۹۰ در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.

وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاه‌ها را ارائه راهکار برای پساب‌های تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پساب‌های کشاورزی برشمرد.

یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جاده‌های استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت‌های صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون ۴۰ تن زباله در قالب ۱۰ هزار پاکت جمع آوری شده است.

وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند ۲ اهرم قانون و فرهنگ سازی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روش‌های مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطب‌ها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارائه و پیاده سازی شود.

کد خبر 6090585

دیگر خبرها

  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم صادق شیبک و احمد غلامی در گالیکش و آزادشهر