Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@14:46:00 GMT

پسماند کرونایی در مراقبت‌های ویژه

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۷۳۶۶

پسماند کرونایی در مراقبت‌های ویژه

همه‌گیری ویروس کرونا باعث شد تا بخش زیادی از مردم در رعایت ضوابط بهداشتی همچون شستن دست‌ها، استحمام و نظافت سطوح وسواس بیشتری به خرج دهند و در نهایت پسماندهای ناشی از این ویروس نیز افزایش یابد.

‌به گزارش ایمنا، هر چند شیوع ویروس کرونا باعث کاهش نسبی ورود گازهای گلخانه‌ای و دیگر آلاینده‌های زیست محیطی به طبیعت شده، اما از سوی دیگر شیوع این بیماری افزایش تولید زباله‌های خانگی و بیمارستانی در همه کشورهای جهان از جمله ایران را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه‌گیری ویروس کرونا باعث شد تا بخش زیادی از مردم در رعایت ضوابط بهداشتی همچون شستن دست‌ها، استحمام و نظافت سطوح وسواس بیشتری به خرج دهند و در نهایت پسماندهای ناشی از این ویروس نیز افزایش یابد. از طرفی دفن پسماندهای مربوط به کرونا به یکی از دغدغه‌های فعالان محیط زیست و دوستداران محیط زیست تبدیل شده است چرا که دفن غیراصولی پسماندها عاملی برای تهدید سلامت شهروندان و تخریب محیط زیست خواهد بود. البته طبق ماده ۵ قانون مدیریت پسماند در شرایط شیوع ویروس کرونا و چه قبل از آن، مدیران اجرایی پسماندها موظف هستند بر اساس معیارها و ضوابط وزارت بهداشت ترتیبی اتخاذ کنند تا سلامت، بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آنها تأمین و تضمین شود. وزارت بهداشت نیز علاوه بر پروتکل‌های گذشته از همان روزهای آغاز شیوع ویروس کرونا پروتکل‌های بهداشتی جدیدی را برای اصناف مختلف و عوامل درگیر در مدیریت پسماند تدوین کرد با این حال همچنان حجم تولید پسماند کرونا در کشور بالا است. با حسن پسندیده، مدیرکل پسماند سازمان حفاظت محیط زیست درباره فرآیند مدیریت پسمانده ویژه کرونا و همچنین نظارت این سازمان بر ساز و ساز مدیریت پسماندها به گفت‌وگو نشسته‌ایم. این گفتگو را که پیش‌تر در «چهاردهمین شماره مجله الکترونیک شهر گاه» منتشر شده است، در ادامه می‌خوانید:

طبق آمار، در پی شیوع کرونا میزان تولید پسماند به ویژه پسماندهای کرونایی افزایش یافته و تولید این پسماندها نسبت به قبل سه برابر شده است. اکنون وضع تولید پسماندها چگونه است؟

بله، میزان تولید پسماندها افزایش پیدا کرده است. یکی از دلایلش این است که به لحاظ مراقبت هر چه بیشتر و مدیریت بهینه پسماندها و جلوگیری از شیوع انتشار ویروس در مراکز بیمارستانی حتی پسماندهای عادی از جمله مواد غذایی که بیماران کرونایی استفاده می‌کنند نیز افزایش یافته است. می‌توان گفت مواد غذایی در مراکز درمانی که قبلاً جز پسماندهای عادی محسوب می‌شد اکنون به دلیل شیوع بیماری کرونا و برای مراقبت بیشتر به عنوان پسماند عادی تلقی نمی‌شود و به عنوان پسماند ویژه در نظر گرفته می‌شود که مراقبت‌های لازم و مدیریت‌های اصولی هم درباره این بخش‌ها اعمال می‌شود. در واقع با توجه به حساسیتی که وجود دارد، قطعاً حجم و پسماندهای ویژه نیز افزایش می‌یابد و ضرورت دارد که ما در این موضوع هم توجه لازم را داشته باشیم.

سازمان محیط زیست بخشنامه‌ای را در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا به ادارات استانی محیط زیست ابلاغ کرده بود. در مورد این بخشنامه توضیح دهید.

با توجه به اهمیتی که موضوع پسماندها دارد و اینکه باید مدیریت صحیح و اصولی در همه بخش‌ها صورت بگیرد از همان روزهای آغازین شیوع بیماری کرونا در کشور، سازمان محیط زیست در بخش پسماندها سعی کرد دقت و نظارت بیشتری صورت بگیرد. در این زمینه بخشنامه‌ای در زمینه نظارت عالیه بر مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی و وابسته به ویژه در مراکزی که بیماران کرونایی تحت مداوا هستند به وزارت کشور، وزارت بهداشت و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها ارسال شد. در بخش پسماندهای عادی و هم پسماندهای پزشکی سعی شد توجه بیشتری صورت بگیرد. از این جهت بخش‌نامه‌هایی به ادارات کل محیط زیست در استان‌ها ابلاغ شد تا بر اساس ساز و کاری که تدوین شده، همکاران و کارشناسان محیط زیست نظارت‌های لازم را در مراکز، مدیریت کنند.

بر این اساس مدیریت پسماندها چه پسماندهای عادی در محل‌های دفن پسماندهای شهری به صورت اصولی باید صورت بگیرد و در خصوص پسماندهای پزشکی نیز باید سیستم بی‌خطر ساز از لحاظ کارکرد و کارایی مورد توجه قرار گیرد و پسماندها با دقت لازم و دقت بیشتری بی‌خطر سازی شود. در نهایت این پسماندهای بی‌خطر سازی شده پزشکی هم غالباً به مراکز دفن پسماندهای شهری منتقل می‌شود و به صورت جداگانه همراه با خاک و آهک پوشانده می‌شود. همچنین طبق این بخشنامه به مراجع ذیربط اعلام شده است در شرایط خاص کنونی، تمام پسماندهای جمع‌آوری شده از مخازن شهری، به صورت مستقیم به محل دفن، منتقل و از ورود به خط پردازش، بازیافت و کمپوست برای کاهش سطح خطرات جلوگیری شود.

برای بی خطرسازی پسماندهای کرونایی چه اقداماتی صورت گرفته است و پسماندهای کرونا چگونه بی‌خطر می‌شوند؟

بر اساس ضوابط اجرایی مدیریت پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته، ۴ دسته اصلی پسماندهای پزشکی داریم که شامل پسماندهای عفونی، پسماندهای تیز و برنده، پسماندهای شیمیایی و دارویی و پسماندهای عادی می‌شود. آن دسته از پسماندهایی که حاوی ویروس کرونا است و در مراکز بهداشتی و درمانی تولید می‌شود نیز در بخش اول یعنی همان پسماندهای عفونی قرار می‌گیرد. در ضوابطی که وجود دارد، روش‌ها و معیارهایی برای بی خطرسازی پسماندها در نظر گرفته شده است و انتخاب روش بی خطرسازی و امحای پسماند پزشکی به عوامل مختلفی از جمله نوع پسماند، کارایی، روش ضدعفونی و ملاحظات زیست محیطی و بهداشتی مناطق مختلف بستگی دارد. در واقع عمده روش‌هایی که برای بی خطرسازی در شرایط فعلی غالباً در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد استفاده از سیستم‌های اوتوکلاو و هیدروکلاو است که از لحاظ شرایط دمایی همچنین تحت فشار خاص و زمان خاص، پسماند مربوطه بی‌خطر سازی می‌شود. همانطور که گفته شد پسماندهای کرونایی از آنجا که در بخش پسماندهای عفونی قرار می‌گیرند که با استفاده از همین سیستم‌های بی خطرساز قابلیت بی ‌خطرسازی دارند و مشکلاتی را برای بهداشت و محیط زیست ایجاد نخواهند کرد. در واقع در سیستم بی ‌خطرسازی که در غالب بیمارستان‌های کشور وجود دارد دمای مناسب بیش از ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد است و به مدت ۳۰ دقیقه در دستگاه‌های اتوکلاو و هیدروکلاو می‌مانند تا در فشار مناسب این ویروس‌ها از بین بروند.

آیا نظارتی هم از سوی محیط زیست بر عملکرد بیمارستان‌ها و شهرداری‌ها در زمینه نحوه مدیریت پسماندهای کرونایی صورت می‌گیرد؟

در خصوص نظارت سازمان حفاظت محیط زیست بر نحوه مدیریت پسماندهای ویژه کرونا در مراکز بهداشتی و درمانی بر اساس ضوابط مدیریت پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته در بخش اول، خود وزارت بهداشت و درمان به عنوان ناظر تلقی می‌شود و موظف است که بر عملکرد مدیریت محیط زیستی پسماندها در مراکز بهداشتی، درمانی، کلینیک‌ها، آزمایشگاه‌ها، مطب‌ها و بیمارستان‌ها نظارت لازم را داشته باشند اما سازمان حفاظت محیط زیست نیز با توجه به رسالتی که دارد، نظارت عالی خود را بر این عملکرد انجام می‌دهد و این مراکز توسط بازرسان محیط زیست مورد بازدید قرار می‌گیرد. همچنین نظارت بر تفکیک و جداسازی پسماندهای تولید در این مراکز، نگهداری از پسماندها در محیط‌های اصولی و مناسب و در نهایت حمل و نقلی که باید از مراکز تولید پسماندها تا امحای نهایی صورت گیرد نیز از سوی کارشناسان بر اساس توانمندی در هر استان و شهرستان تا حد ممکن مورد نظارت قرار می‌گیرد. بنابراین پسماندهای کرونا به مراقبت ویژه نیاز دارند که سعی می‌شود این اتفاق صورت بگیرد.

هر چند وزارت بهداشت ناظر اولیه بر پسماندهای کرونایی در بیمارستان‌ها است، اما چقدر تخلفاتی که در زمینه مدیریت پسماند کرونا وجود دارد، گزارش می‌شود؟

بسیاری از بیمارستان‌های کشور به ویژه بیمارستان‌هایی که بیماران کرونا در آنها تحت درمان قرار دارند به سیستم‌های بی خطرساز مجهز هستند؛ این سیستم‌ها شرایط لازم را برای از بین بردن ویروس کرونا دارند. اگر جایی تخلفی از یک مرکز درمانی و بهداشتی شناسایی شود مراجع مربوطه طبق قانون به آن رسیدگی می‌کنند.

شایعاتی در مورد اختلاف محیط زیست و وزارت بهداشت در زمینه پسماندهای کرونایی وجود دارد، این موضوع چقدر جدی است؟

این موضوع را از اساس تکذیب می‌کنم و اساساً چنین چیزی وجود ندارد. در عین حال یک تعامل و همکاری بسیار خوبی بین سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت برقرار است و همه سازمان‌ها و نهادهایی که در این زمینه مسئولیت دارند، همه امکانات خود را بسیج کردند تا به کمک مهار و مدیریت شرایط بحرانی کرونا بیاید. بر اساس توانمندی و مسئولیت سازمانی که وجود دارد و با توجه به مسئولیت‌های اجتماعی سعی شده است با تعامل و همکاری و تصمیمات مشترک بتوانیم این حوزه را با دقت لازم مدیریت کنیم و چالش‌های بخش مدیریت پسماندها را به حداقل ممکن برسانیم.

با توجه به اهمیت فرهنگ سازی و آموزش در زمینه مدیریت پسماند، سازمان محیط زیست تا چه اندازه در موضوع آموزش و مشارکت مردمی در ایام کرونا توانسته اقدام کند؟

موضوع آموزش و مشارکت‌های مردمی، مسئله‌ای بسیار مهم است. به این جهت که در بخش‌های مهمی از موضوعات به ویژه مسائل اجتماعی، موضوع داشتن آگاهی شهروندان و همکاری آنها حائز اهمیت است چون با یک مسئله به عنوان مسئولیت اجتماعی مواجه هستیم و این امری اثرگذار در روند اقداماتی است که سازمان‌ها و نهادهای مربوطه انجام می‌دهند. یکی از چالش‌های جدی که در روزها و هفته‌های ابتدایی شیوع کرونا در کشور با آن مواجه بودیم، حجم عظیمی از پسماندهای مربوط به کرونا از جمله دستکش، ماسک و سایر اقلام بهداشتی بود که در سطح معابر رها می‌شد و هم زیبایی بصری را دچار چالش کرده بود و هم به عنوان منبع انتشار ویروس بود.

در این زمینه با اطلاع رسانی‌هایی که انجام شد و با استفاده از ظرفیت‌های مختلفی که به عنوان کانال ارتباطی سازمان محیط زیست با مردم قلمداد می‌شود از جمله رسانه‌ها، صدا و سیما و فضای مجازی سعی کردیم آگاهی مردم را نسبت به مخاطرات پسماندهای کرونا افزایش دهیم و مردم را مطلع کنیم تا ماسک و دستکش خود را در معابر، اماکن پرتردد از جمله مترو و ایستگاه‌های حمل و نقل رها نکنند. همچنین با توجه به بخشنامه‌ای که درباره آن صحبت شد، مخازنی درب‌دار در فروشگاه‌های بزرگ، ایستگاه‌های مترو و اتوبوس تهیه شد تا افراد برای دور ریختن اقلام بهداشتی خود از آن استفاده کنند. اغلب مردم به این مسئله توجه کردند و کمتر شاهد رها شدن اقلام بهداشتی در سطح معابر هستیم. بنابراین موضوع مشارکت اجتماعی و مسئولیت اجتماعی شهروندان بسیار حائز اهمیت است و از این حیث می‌توانیم به موضوع مدیریت پسماند به طور خاص توجه کنیم و در نهایت باید گفت مردم نقش مهمی در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در محیط دارند که باید به آن توجه شود.

کد خبر 473180

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پسماند کرونایی دفن زباله کرونا محيط زيست امحای پسماند مدیریت پسماند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پسماندهای کرونایی مدیریت پسماندهای سازمان محیط زیست پسماندهای پزشکی مدیریت پسماندها پسماندهای کرونا حفاظت محیط زیست پسماندهای عادی مدیریت پسماند وزارت بهداشت تولید پسماند بیمارستان ها قرار می گیرد ویروس کرونا صورت بگیرد بی خطرسازی نیز افزایش بی خطر ساز سیستم ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۷۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان

با توجه به اهمیت مدیریت پسماند و تفکیک آن در مسائل زیست‌محیطی، شهرداری اصفهان اقدامات زیادی انجام داده است، به‌طوری که از سال گذشته احداث شهرک بازیافت در دستور کار سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فراوانی بی‌ضابطه انبارهای جمع‌آوری ضایعات در محدوده حریم شهری در سال‌های اخیر به معضلی جدی برای مدیریت شهرها و تهدید اساسی برای زیست‌پذیری شهر تبدیل شده است و در این راستا ساماندهی انبارهای ضایعات یک حلقه از چرخه بازیافت مواد به‌شمار می‌رود.

پروژه احداث شهرک بازیافت برای رفع این مسئله در شهر اصفهان به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم در زمینه مدیریت پسماند مورد توجه قرار گرفته است؛ با اجرای این پروژه، می‌توان به بهینه‌سازی مدیریت پسماند در شهر و کاهش آلودگی هوا و آب کمک کرد، همچنین این پروژه می‌تواند به رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی در منطقه کمک کند، به‌ویژه اگر با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته اجرا شود.

شهرک بازیافت به عنوان یک پروژه مهم و اقتصادی در حوزه مدیریت پسماند، نیازمند طراحی و معماری مناسب است. این شهرک با توجه به ماهیت و نوع پسماند مورد نظر، به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود که به‌منظور بهره‌برداری بهینه و کاهش هزینه‌ها، باید طراحی و معماری هر بخش در نظر گرفته شود.

از جمله بخش‌های مورد نیاز در شهرک بازیافت می‌توان به بخش جمع‌آوری و جداسازی، بخش فراوری و بسته‌بندی، بخش حمل‌ونقل و بخش نگهداری و پایش اشاره کرد، طراحی مناسب این بخش‌ها با توجه به فناوری‌های استفاده شده، همچنین نیازهای مالی و عملیاتی، موجب بهره‌وری بیشتر و کاهش هزینه‌ها خواهد شد، به‌طور کلی باید به این نکته توجه کرد که طراحی و معماری شهرک بازیافت باید به‌گونه‌ای باشد که بهره‌وری بالا، کاهش هزینه‌ها و حفاظت از محیط زیست را در بر داشته باشد.

با بازیافت مواد، آلاینده‌های هوا و آب کاهش پیدا می‌کند که در نتیجه بهبود بهداشت و سلامت عمومی مردم را نیز به دنبال دارد، این طرح با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن، بهبود کیفیت زندگی افراد را نیز به همراه خواهد داشت؛ بنابراین احداث شهرک بازیافت علاوه بر بهره‌وری بهتر از منابع طبیعی، تأثیرات اجتماعی و اقتصادی مثبت قابل توجهی را نیز به همراه خواهد داشت.

مدیریت پسماند و بازیافت از جمله مهم‌ترین عواملی است که باید در احداث شهرک بازیافت مورد توجه قرار گیرد، در این شهرک، باید سیستم‌هایی برای جمع‌آوری، دفع و بازیافت پسماندهای مختلف همچون پلاستیک، شیشه، فلزات، کاغذ و مقوای چند لایه طراحی شود، همچنین، باید سیستم‌هایی برای جداسازی پسماندهای قابل بازیافت از پسماندهای غیرقابل بازیافت ایجاد شود.

استفاده از فناوری‌های نوین در جمع‌آوری و بازیافت پسماندها می‌تواند بهبود قابل توجهی در کاهش میزان پسماندهایی که به‌طور ناگهانی دور ریخته می‌شوند، داشته باشد، مفید باشد.

احداث شهرک بازیافت مؤثر در ایجاد اشتغال و صنایع تبدیلی

احمد شریعتی، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید: برای مدیریت بازیافت و زباله در شهر اصفهان سازمان پسماند شهرداری در مناطق پانزده‌گانه خدمات لازم را ارائه می‌دهد و به جمع‌آوری زباله‌های تر و خشک می‌پردازد.

وی می‌افزاید: بنا بر سیاست‌های شهرداری و شورای اسلامی شهر که در کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست دنبال می‌شود، باید بتوانیم با فرهنگ‌سازی و انجام تمهیدات لازم زباله را در شهر اصفهان به صفر برسانیم، همچنین تفکیک زباله از مبدا انجام شود.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح می‌کند: در راستای جمع‌آوری پسماند خشک تمهیداتی از جمله طرح «اصپاک» اندیشه شده است که با این اقدام علاوه بر فرهنگ‌سازی، منافعی عاید شهروندان می‌شود، در شهر اصفهان کارهای خوبی انجام شد و این روند همچنان ادامه دارد.

شریعتی با بیان اینکه در شهر اصفهان مراکزی داریم که پسماند خشک را جمع‌آوری و به فروش می‌رسانند و این انبارها منظر شهر را نازیبا کرده است، ادامه می‌دهد: برای اینکه بتوانیم کل پسماند را به چرخه بازگردانیم و دفع پسماند را کاهش دهیم، کارهای خوبی انجام شد که یکی از آن‌ها تحویل کیسه پارچه‌ای در بازارهای روز کوثر است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون تفکیک زباله در بسیاری از منازل انجام می‌شود، اظهار می‌کند: نظارت‌های پس از آن بسیار اهمیت دارد، به این منظور پیگیر بودیم پایگاهی وجود داشته باشد تا تمام مراکزی که پسماند را جمع‌آوری می‌کنند در یک مکان پسماند را تحویل دهند و نظارت وجود داشته باشد، از این‌رو پیشنهاد ایجاد شهرک بازیافت مطرح شد.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان می‌گوید: احداث شهرک بازیافت در شورای اسلامی شهر مصوب شد و در همان محل کارخانه مدیریت پسماند، زمینی به مساحت بیش از ۱۵ هکتار به این منظور اختصاص داده شد که در حال حاضر دیوارکشی و طراحی انجام می‌شود و در آینده می‌توانیم تمام مراکزی که در حوزه جمع‌آوری پسماند فعالیت می‌کنند را در این مکان متمرکز کنیم.

ساکتی با بیان اینکه این افراد در شهرک بازیافت خدمات جانبی دریافت می‌کنند، ادامه می‌دهد: علاوه بر این در راستای ایجاد اشتغال و صنایع تبدیلی مؤثر است، اگر این کارگاه‌ها ایجاد شود، در بازآفرینی پسماند خشک از جمله آهن و پلاستیک مؤثر است، انرژی‌ای که از طریق بازآفرینی مواد تولید می‌شود، کمتر از هنگامی است که از طریق تولید مواد اولیه انجام می‌شود.

راه‌اندازی فاز نخست شهرک بازیافت تا ۲ ماه آینده

غلامرضا ساکتی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: شهرک بازیافت یا شهرک جمع‌آوری مواد زائد شهری با هدف حذف زباله‌گردی و ساماندهی انبارهای غیرمجاز که به صورت غیررسمی خرید و فروش بازیافت سطح شهر را انجام می‌دهند، راه‌اندازی خواهد شد زیرا این انبارهای غیرمجاز معضلاتی از جمله تهدید بهداشت و سلامت شهروندان و آلودگی‌های محیط زیستی ایجاد می‌کنند که بنا بر قوانین موجود باید از محدوده شهر خارج شوند.

وی می‌افزاید: سازمان مدیریت پسماند سال گذشته با هدف ساماندهی انبارهای غیرمجاز، پروژه‌ای را آغاز کرد که در محدوده‌ای از کارخانه کود کمپوست، حدود ۲۰ هکتار زمین برای ساماندهی انبارها اختصاص دهد و تمام فعالیت‌ها به‌صورت مدیریت شده و تحت نظارت این سازمان در این شهرک انجام شود تا مطمئن باشیم تبعاتی برای شهروندان و محیط زیست نخواهد داشت.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه سال گذشته برای این منظور بودجه‌ای در نظر گرفته شد، می‌گوید: پیمانکار اجرای پروژه تعیین و تجهیز کارگاه انجام شده و فعالیت اجرایی آن آغاز شده است که پیش‌بینی می‌شود طی دو ماه آینده فاز نخست این پروژه به پایان برسد؛ نقشه‌های فاز دوم نیز آماده شده و در حال حاضر در مرحله برگزاری مناقصه برای انتخاب پیمانکار است و بلافاصله پس از تکمیل فاز اول، فاز دوم آغاز می‌شود.

ساکتی با اشاره به اینکه پس از اتمام فاز دوم، این شهرک آماده واگذاری است، تصریح می‌کند: در این پروژه از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می‌شود، در واقع بهره‌بردار اصلی آن انبارهای غیرمجازی است که در سطح شهر فعال هستند، هنگامی که شهرک بازیافت راه‌اندازی شود، انبارها به‌طور کامل به آن محل انتقال پیدا می‌کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه فعالیت انبارها در سطح شهر از لحاظ قوانین محیط زیستی، شهرداری و مدیریت پسماند غیرقانونی است و هیچ مصداق قانونی ندارد، اما در حال حاضر شاهد آن هستیم، ادامه می‌دهد: برای مدیریت کردن این امر باید مکان جایگزین پیشنهاد شود، از طرفی تمرکز بار بازیافتی در یک مکان امکان ایجاد صنایع تبدیلی را فراهم می‌کند، در نتیجه ارزش افزوده برای انباردار ایجاد و هزینه‌های حمل‌ونقل کاهش پیدا می‌کند.

ساکتی با بیان اینکه ارزش افزوده‌ای که در پسماند خشک قابل بازیافت به ماده اولیه کارخانه‌ها ایجاد می‌شود، مشوقی برای افراد است، تصریح می‌کند: ضمانت اجرایی برای انتقال انبارها به این شهرک، مباحث قانونی است، قانونی که در سطح کشور وجود دارد و ناگزیر به اجرای آن هستیم.

به گزارش ایمنا، هرچند در شهر اصفهان اقداماتی برای فرهنگ‌سازی تفکیک پسماند خشک و جمع‌آوری آن انجام شده است، اما برای جلوگیری از پدیده زباله‌گردی و انبارهای غیرمجاز کافی نبوده است که امیدواریم با احداث شهرک بازیافت شاهد بهبود این وضعیت در این شهر باشیم.

کد خبر 749511

دیگر خبرها

  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟