Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا امام قلی تبار درباره مشکلات کارگران در تأمین امرار معاش گفت: کارگران نباید تاوان کاستی‌های برنامه‌های دولت و کارفرمایان را به دوش کشیده و از سفره کوچک شده‌ خود این نیاز‌ها را تامین نمایند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور، درباره مشکلات کارگران در تأمین امرار معاش گفت: نیروی کار در کنار سرمایه و تکنولوژی، یکی از مولفه‌های اساسی یک فعالیت اقتصادیست که به عنوان یک مکمل توانمند، نقش پررنگی در تکمیل این چرخه بازی میکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد برخی کارشناسان اقتصادی، حمایت و ارزش گذاری نیروی کار حتی می‌تواند چالش‌های سرمایه و تکنولوژی را پوشش داده و در برخی موارد به توانمند سازی آن‌ها منجر شود.

وی ادامه داد: گواه این موضوع حمایت کشور‌ها از نیروی کارخود، در کنار تصویب و رعایت قوانین سخت گیرانه در جهت حمایت از این قشر و نظارت دولت‌ها بر روابط کارگر و کارفرما است که با وجود تشکل‌های مستقل کارگری تقویت میشود. اینکه موضوع فوق در کشورمان به چه شکلی برنامه ریزی، اجرا و نظارت می‌شود، قابل بررسی است.

امام قلی تبار افزود: نیروی کار کشورمان از ابتدا تاکنون دغدغه‌ی معیشت و افزایش قدرت خرید خود را مطالبه کرده است، این موضوع نه تنها در هیچ مقطعی پوشش داده نشده است، بلکه طرف‌های گفتگو نیروی کار (دولت، برخی کارفرما) با کمک هم و با سرکوب این مطالبات به چالش‌های بیشتری همچون عدم امنیت شغلی کارگران دامن زده اند. زیرا از نگاه دولت و برخی کارفرمایان در مواقعی که منافع آنان با وجود نیروی کار تأمین می‌گردد، از این قشر بعنوان عامل تاثیر گذار یاد کرده و هنگام درخواست قانونی تأمین معیشت و حقوق منصفانه‌ی کارگران از آنان به عنوان یک مولفه‌ی کم اهمیت یاد میکنند و معمولاً با راه اندازی ماراتن‌های خسته کننده پایان سال و عمدتاً مهندسی شده (کمیته مزد و شورای عالی کار) شعار حمایت از نیروی کار سرداده و در عمل با قانون گریزی و عدم رعایت ماده ۴۱ قانونکار این وضعیت را بوجود آورده اند.

وی اظهار داشت: در حقیقت مثال حال حاضر نیروی کار کشورمان همانند مثال معروف قوچعلی و فرزندانش بوده که به وقت کاررو نیاز به دلیل جمعیت زیاد و قوی بودن از آنان استفاده کرده و به وقت مهمانی و تقسیم غنائم قوچعلی و فرزندان آن را به بهانه‌ی زیاد بودن جمعیت و هزینه بر بودن، آن‌ها را طرد میکردند. نگاه اینچنینی از سوی دولت به جهت جبران شکست حمایت از کارفرمایان در عرصه‌های مختلف و از نظر کارفرمایان به بهانه تنها گذاشتن آن‌ها توسط دولت‌ها میباشد. در این کار زار ناعادلانه نیروی کار آماج و مفعول سهم خواهی کسانی شده است که میخواهند با امتیاز گیری از آن ضعف‌های خود را پوشش داده و جبران نمایند.

این فعال کارگری ادامه داد: با توجه به اتفاقات وجود آمده در جلسه کمیته‌ی مزد و اظهارنظر‌های احساسی و به دور از واقعیت‌های میدانی که از نمایندگان دولت و کارفرمایان مطرح گردیده است، نگاه جامعه‌ی کارگران کشورمان و نمایندگان این است که هم دولت و هم کارفرما در بوجود آمدن شرایط حال حاضر نقش اساسی داشته اند، کارگران می‌دانند رها کردن اقتصاد توسط دولت و افزایش قیمت ارز و طلا و مسکن و بورس ساختگی و افزایش تورم و افزایش مایحتاج ضروری حتی برنج و روغن و تخم مرغ ... جهت جبران کسری بودجه دولت در سال جاری کم کاری دولت بوده است و جولان برخی تولیدکنندگان و فروشندگان کالا و خدمات که با نبود هیچ نظارتی به هر نحو ممکن و بی هیچ محدودیتی با قیمت گذاری غیر منصفانه این چنین بازار را به هم ریخته اند و به منافعی رسیده اند، کم کاری برخی کارفرمایان بوده است. سوالی که مطرح میشود این است آیا درصدی از منافع این موضوع که به دولت و کارفرما رسیده است را برای کارگر اختصاص داده اند که نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل داده و مصرف کننده نهایی کالا و خدمات هستند در کشور هستند؟

وی گفت:واقعیت این است که هم دولت و هم کارفرما در بررسی عملکرد خود در این سال‌ها به این نتیجه رسیده اند که برخی از برنامه‌های آنان محقق نشده است، اگرچه که این شرائط قابل بررسی است. اما جبران عدم تحقق برنامه‌های آنان در چانه زنی بر سر حقوق بر علیه کارگران قابل درک نیست، زیرا کارگران نباید تاوان کاستی‌های برنامه‌های دولت و کارفرمایان را به دوش کشیده و از سفره کوچک شده‌ی خود این نیاز‌ها را تامین نمایند، در صورتیکه هیچ نقشی در بوجود آمدن این شرائط نداشته و بلکه با تلاش خود وظیفه‌ی خود را در قبال کارو تولید بدرستی ایفا کرده اند. اینکه دولت برخلاف تمام ادعا‌های خود، در امر حمایت از تولید و کنترل تورم شکست خورده و جایگاه خود را نزد کارفرمایان و آحاد جامعه از دست داده است، اما متأسفانه برای جبران مافات به جای حفظ تعادل، نقش خود را به عنوان میانجی از دست داده و در چانه زنی‌ها با بهانه‌های واهی، توپ را در زمین کارگرانی انداخته است که در طی چند سال اخیر تمام امید به زندگی آنان را نابود ساخته و صرفاً زنده ماندنش تنها آرزوی این قشر شده است.

امام قلی تبار افزود: در چنین شرایطی تحمیل کردن نقطه نظرات این چنینی به کارگران در کمیته‌ی مزد و شورای عالی کار و آنهم در برابر درخواست‌های بحق و قانونی آنان، بدعتی خطرناک و فرار به جلویی غیرحرفه ایست که در این جلسات با نگاهی غیر مسئولانه به چشم آمده است.

این فعال کارگری ادامه داد:همگان میدانند که دولت در انجام کار‌های ضروری و حداقلی خود به واسطه ضعف ساختار، برنامه ریزی، انتصابات غیر کارشناسی، مدیریت اجرایی در باتلاق خود ساخته و نگاه به بیرون درمانده است، لذا در این شرایط بایستی کارفرمایان و کارگران در جهت تأمین منافع و بقاء خود مذاکره کرده گفتگو نمایند. زیرا همچنانکه قانون اساسی دولت را مکلف به تأمین مسکن و آموزش رایگان و ... کرده و کارفرما دولت را به شانه خالی کردن از این مسئولیت و قانون اساسی متهم میکند، از نگاه کارگران، قانون کار هم دولت و کارفرما را مکلف به رعایت ماده ۴۱ قانون کار می‌داند که براساس نرخ تورم و سطح معیشت اقدام نمایند.

وی گفت: حال که دولت از این موضوع شانه خالی نموده و اگر کارگر بدون حمایت دولت پشت کارفرما را خالی نکرده است، کارفرمایان هم میبایستی با توجه به منویات مقام معظم رهبری در جبران معیشت کارگران که در سفره آنان مشهود باشد، قدمی شایسته بردارند و وظیفه‌ی خود را در اجرای صحیح ماده ۴۱ قانون کار، پشت نیروی کار را که در درجه اول در خدمت کارفرما و تامین منافع اش تلاش میکنند، خالی نمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کارگران کارفرما امرار معاش کارگران دولت و کارفرما نیروی کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۰۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند-تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه تبریز با انتقاد از پرداخت عوارضی سهند-تبریز گفت: از وزیر راه می‌خواهیم تا با عنایت ویژه به این موضوع ورود کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در خطبه‌های نماز جمعه این هفته‌ی تبریز ضمن خیر مقدم گویی به مهرداد بذرپاش وزیر راه، گفت: پرداخت عوارضی در آزادراه جدید سهند- تبریز به مردم شهر جدید سهند فشار مالی می‌آورد، کسی که به منزل خود می‌رود نباید عوارض پرداخت کند.

وی ادامه داد: نه تنها راهی برای حل مشکل این عوارض صورت نگرفته بلکه مقدارش افزایش نیز یافته است، به طوری که عوارض یک بار رفت و برگشت به شهر جدید سهند ۱۱ هزار تومان است، حالا اگر کسی در آنجا زندگی یا کار کند این مبلغ دو چندان می‌شود.

 آل هاشم خطاب به بذرپاش گفت: وقتی هم گله می‌کنیم می‌گویند طرف حساب پیمانکار است، به هر حال دولت باید به این مورد ورود کند حداقل مبلغ افزایش یافته کم شود.

وی در خصوص وضعیت جاده‌های استان گفت: وضعیت اتوبان تبریز-زنجان اگر درست نشود تمامی خودروهایی که در این جاده جاده تردد می‌کنند آسیب خواهند دید.

امام جمعه تبریز بر ضرورت ساماندهی جوامع حاشیه‌نشین شهر تبریز با توجه به استحکام کم واحدهای مسکونی و نوع بافت و اقلیم در برخی مناطق تاکید کرد.

وی ادامه داد: قطار تبریز به دانشگاه شهید مدنی برای حمل و نقل دانشجویان این دانشگاه کافی نیست از وزیر راه خواهشمندیم تا برای این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته و دستور اضافه کردن یک واگن به این قطار را بدهد.

وی با اشاره به هفته‌ی کار و کارگر بیان کرد: دیدگاه اسلام به کارگران نگاهی قدرشناسانه بوده این در حالی است که نگاه سرمایه‌گذاری به کارگران به شکل استعماری است، جامعه باید خود را مدیون کارگر بداند چرا که ارزش دادن به کارگر ارزش به جامعه است.

 وی خاطرنشان کرد: جهش تولید در جامعه به واسطه‌ی کارگران تحقق می‌یابد لذا دولت و مجلس باید برای بهبود کسب‌وکار توان مضاعف داشته باشند و برای حمایت از کارگر شعار کافی نیست بلکه برای حفظ عزت کارگر باید اقدام عملی توسط مسئولان انجام شود.

آل هاشم در خصوص مشکلات جامعه‌ی کارگران گفت: تامین امنیت شغلی، همسان‌سازی حقوق کارگران با وضع تورم و اقتصاد، تامین مسکن با ساماندهی قراردادهای مناسب و ... از جمله مشکلات جامعه‌ی کارگری است.

وی با اشاره به روز معلم، گفت: نام‌گیری سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری به عنوان روز معلم معنای عمیقی دارد معلم کسی است که در دل انسان چراغی روشن کرده و او را از جهالت به دانایی رهنمود می‌کند، معلم می‌تواند جامعه را از جهل به علم برساند و به آگاهی جامعه عمق ببخشد و به دانش جامعه بینش بخشد.

وی تاکید کرد: اگر قرار باشد در جامعه‌ای مبنای پذیرش سخن علم نباشد آن‌گاه در آن جامعه علم معلم هیچ ارزشی ندارد، بحث معیشت معلمان غیرقابل کتمان است و دولت و مجلس باید به وضعیت معیشت این قشر رسیدگی کنند.

امام جمعه تبریز با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به کشور پاکستان، گفت: سفر ریاست جمهوری آقای رئیسی به پاکستان بسیار مهم بوده و موجب افزایش ارتباط سیاسی، اقتصادی، تجاری و... بین این دو کشور می‌شود.

وی ادامه داد: حمله‌ی ایران به رژیم صهیونیستی و تحقق عملیات وعده‌ی صادق با استقبال مردم پاکستان مواجه شده است، استقبال مردم از سفر رئیس‌جمهور کشورمان نشانگر دورنمای روشن و زمینه‌ساز وحدت بیشتر بین دو کشور است که امیدواریم این سفر بهره‌هایی خوبی برای کشورمان داشته باشد.

آل هاشم توضیح داد: طی روزهای اخیر شاهد گسترش اعتراضات دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم صهیونسیتی بودیم که در این اعتراضات پلیس آمریکا در مقابل دانشجویانی که حامی مردم فلسطین بودند قرار گرفتند.

وی بیان کرد: دانشجویان آمریکا معتقدند که هئیت دولت آمریکا مالیات آن‌ها را در راه حمایت از رژیم صهیونیستی برای کشتن مردم مظلوم فلسطین و غزه خرج می‌کند.

آل هاشم تاکید کرد: روز ملی خلیج فارس امتداد هویت تاریخی و دیرپای مردم ایران زمین است که خلیج همیشه فارس، غیرانکارترین هویت تاریخ ایران است، روز خلیج فارس روز شادی برای مردم ایران است.

وی با اشاره به روز جهانی آزادای مطبوعاتی گفت: روز جهانی آزادی مطبوعات را به تمامی اهالی رسانه تبریک می‌گویم، البته منظور از آزادی مطبوعاتی ایجاد اغتشاش و انحراف در جامعه نیست بلکه آزادی در چارچوب قوانین کشور است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند-تبریز
  • علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده
  • امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است
  • دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند
  • عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد