Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@16:48:29 GMT

مجلس پنهان‌کار، نمی‌تواند کارآمد باشد

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۰۵۵۲

مجلس پنهان‌کار، نمی‌تواند کارآمد باشد

نمایندگان باید بدانند مجلس یازدهم با هزار امید و آرزو از سوی مردم انقلابی برای رسیدن به مجلس تراز انقلابی تشکیل شده که یکی از انتظارات آنها شفافیت آراء نمایندگان ‌بوده و در حقیقت یک اصلاح و تغییر در مدل حکمرانی محسوب می‌شد که امید می‌رفت منجر به شفافیت در سایر ارکان نظام گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ رأی نیاوردن طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس در مجلسی که ادعای انقلابی بودن آن مدت‌هاست گوش فلک را کر کرده، برای همه دلسوزان و نیروهای ارزشی و انقلابی به سؤال و مسئله تبدیل‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع شفافیت آراء که هم اکنون رأی نیاورده، موضوعی است که همه این نمایندگان در موقع کاندیداتوری با امضاء کتبی و یا اعلام شفاهی از شفافیت رفتار نمایندگان حمایت کرده و شاید درصد قابل توجهی از آراء مردم انقلابی به خاطر شعار شفافیت همه جانبه در حوزه‌های انتخابیه آنان بوده است.

متأسفانه رأی نیاوردن این طرح به شدت اثرات منفی در افکار عمومی گذاشته و همین موضوع می‌تواند در انتخابات 1400 نیز اثر کاهشی داشته باشد؛ چرا که مردم از این مجلس انتظار چنین رفتاری را نداشتند.

نمایندگان باید بدانند مجلس یازدهم با هزار امید و آرزو از سوی مردم انقلابی برای رسیدن به مجلس تراز انقلابی تشکیل شده که یکی از انتظارات آنها شفافیت آراء نمایندگان ‌بوده و در حقیقت یک اصلاح و تغییر در مدل حکمرانی  محسوب می‌شد که امید می‌رفت منجر به شفافیت در سایر ارکان نظام گردد.

در واقع انتظار این است که اگر به این مرحله برسیم، قطعاً اعتماد و مشارکت مردم در انتخابات و سایر امور اجتماعی و فرهنگی افزایش خواهد یافت.

نبودن شفافیت در آراء و عملکرد نمایندگان و به تبع آن رفتار سایر مسئولان، ذهن مردم را به هماهنگی نیروهای انقلابی و دولتمردان و لیبرال‌ها در اداره کشور و سازش و همکاری برای ایجاد رانت و دست اندازی به بیت المال سوق می دهد و این به معنی سلب اعتماد مردم از نمایندگان انقلابی خواهد بود؛ برای اینکه هر تصمیمی بدون جلب اعتماد مردم، بطور قطع محکوم به شکست است.

اعتقاد مردم در پنهان کاری که آن سوی شفافیت است، لابی‌های رانتی، سوداگری‌های مسئله انگیز، نفاق و ریاکاری ، فریب و ترس از افشای چهره واقعی نمایندگان است.

در پایان یادآوری این نکته ضروری است که تا دیر نشده، نمایندگان مجلس انقلابی می‌توانند مجدداً این طرح را در صحن علنی مطرح و با آرای قاطع از آن حمایت نمایند.

ابوالفضل فخرالاسلام

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شفافیت آراء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۰۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم

مسلم صالحی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و کاهش مالیات تولیدکننده که در این لایحه هدف قرار گرفته است، گفت: با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های دولت بحث عدالت‌محوری در بحث اخذ مالیات است هر کس که درآمد بیشتری دارد باید به همان نسبت مالیات بیشتری هم پرداخت کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر عدالت مالیاتی در کشور ما محقق نشده است و خیلی از افراد با درآمد‌های بالا وجود دارند که از کارمند و کارگر مالیات کمتری پرداخت می‌کنند.

صالحی افزود: این امر باعث نوعی نارضایتی در بین عموم مردم به‌خصوص بخش شفاف اقتصاد شده است. کارمند و کارگر قبل از اینکه حقوق خود را دریافت کنند مالیات آن را می‌پردازند، اما برخی از افرادی که درآمد بالایی دارند مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و یا به میزان خیلی کمی این مالیات‌ها را پرداخت می‌کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت به همین دلیل لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را به مجلس ارسال کرده تا به وضعیت مالیات‌ستانی در کشور سروسامانی بدهد و هم اینکه شفافیت و عدالت مالیاتی که دو حلقه مفقوده سیستم مالیات‌ستانی هستند، محقق شود.

نماینده مردم اقلید در مجلس بیان کرد: اگر با توجه به وضعیت تورمی موجود میزان مالیات با توجه به سطح توانایی افراد اخذ شود قطعا می‌تواند سطح رضایتمندی بیشتری ایجاد کند.

وی ادامه داد: در شیوه مالیات‌های مستقیم که در کشور‌های پیشرفته دنیا در حال اجرا است شرایط مالیاتدهندگان مثل خانوار، تعداد اعضای خانواده، هزینه‌های تحصیلی و ... لحاظ می‌شود.

صالحی ضمن انتقاد از اینکه در سیستم مالیات‌ستانی فعلی این مسائل لحاظ نمی‌شود، گفت: از سوی دیگر باید سطح معافیت مالیاتی را افزایش دهیم که در لایحه معافیت مالیاتی تولید از ۱۵ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است از سوی دیگر می‌توانیم مودیان جدید مالیاتی و پایه‌های جدید مالیاتی را شناسایی کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه ما به دنبال کاهش درآمد‌های مالیاتی دولت نیستیم بلکه به دنبال این هستیم که به صورت عادلانه مالیات اخذ کنیم، اظهار کرد: هدف از این لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم است. وقتی بر اساس مجموع درآمد افراد از آنها مالیات اخذ شود خود به خود می‌تواند شرایط مردم را در وضعیت تورمی فعلی بهبود ببخشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • دستگاه‌های مشمول شفافیت در مشترک قوای ۳گانه مشخص می‌شود
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم