Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس روابط بین‌الملل در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما گفت: ایران در آن روزها در جنگ ویتنام نیرو داشت و با وجود بی‌آبرویی ایالات‌متحده، آمریکایی‌ها در ویتنام از ایران خواسته بودند که به جنگ ویتنام ورود کند که شاه بارها خواستار خروج ایران از ویتنام شده بود.

به گزارش برنا، ثمانه اکوان در برنامه «یه روز تازه» گفت: در دوران حکومت پهلوی ایران وابستگی عجیبی به غرب و خصوصاً امریکا داشت؛ شاه و حکومت طاغوت به سلاح‌هایی که از امریکا می‌خریدند، احساس نیاز می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته هم سیاست دو ستونه نیکسون مطرح بود که ایران باید منطقه را مدیریت کند و در نتیجه سلاح‌های زیادی به شاه فروخته می‌شد در صورتی که موقعیت آن زمان را با حال حاضر مقایسه کنیم، مانند برخورد ترامپ با محمد بن‌سلمان عربستان است که در برابر فروش سلاح به عربستان نفت می‌گیرند و منطقه را توسط عربستان کنترل می‌کند.

اکوان اظهار داشت: ایران در آن روزها در جنگ ویتنام نیرو داشت و با وجود بی‌آبرویی ایالات‌متحده، آمریکایی‌ها در ویتنام از ایران خواسته بودند که به جنگ ویتنام ورود کند که شاه بارها خواستار خروج ایران از ویتنام شده بود. در زمان ورود کارتر به سیاست با مسائل حقوق بشری مواجه شدیم و با وجود همکاری ایران با آمریکایی‌ها، نسبت به مسئله حقوق بشری حکومت پهلوی انتقاد وجود داشت.

وی افزود: در ماجرای جدایی بحرین از ایران با اقدامی برنامه‌ریزی شده، مواجه شدیم که این برنامه‌ریزی غربی، آمریکایی و انگلیسی برای تغییر شکل منطقه بود و حکومت پهلوی خیلی راحت این موضوع را پذیرفت. غربی‌ها خواسته خود را به شاه تحمیل کردند و آن‌ها مدعی شدند که این منطقه عرب‌زبان است و به دلیل نزدیکی به کشورهای غربی همراهی با ایران ندارد و با بهانه‌های مختلف خواستار برگزاری رفراندوم تحت نظر سازمان ملل شدند اما شرایط برگزاری رفراندوم وجود نداشت و در نهایت هم انگلیسی‌ها و مأموران سازمان ملل با سران قبایل بحرین مذاکره کردند و این گفت‌وگو را ملاک جدایی قرار دادند.

این کارشناس روابط بین‌الملل تأکید کرد: غربی‌ها جدایی بحرین را به صورت غیررسمی جلو بردند و سران پهلوی مدعی بودند که بحرین همانند دختری بود که شوهرش دادند؛ این طرز فکر را باید با بعد از انقلاب مقایسه کرد که با وجود 8 سال جنگ تحمیلی وجبی از خاک کشور را به دشمن ندادیم. در جنگ جهانی دوم هم شاهد بی‌تفاوتی پهلوی بودیم و در اجلاس تهران سران شوروی، انگلیس و امریکا در سفارت انگلیس در تهران جلسه برقرار می‌کنند؛ جلسه‌ای که بدون اطلاع شاه برگزار شده بود و سران سه کشور خارجی در خاک ایران بدون اطلاع شاه ایران جلسه برگزار می‌کنند. ایران در دوران حکومت پهلوی توسط دولت‌های غربی اشغال شده بود و این روند را در جنگ جهانی اول به وضوح شاهد بودیم و در جنگ جهانی دوم رسماً شاه حق حاکمیتی نداشت و مردم هم خواستار استقلال و حاکمیت بودند.

اکوان خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب امریکا در تلاش بود، این باور را به وجود بیاورد که انقلابیون توانایی تشکیل حکومت و جمهوریت را ندارند و همچنین ایران را به عنوان یک کشور با مرزها و حاکمیت مشخص شناسایی نمی‌کرد و تنها ایران را صاحب یک رژیم می‌دانست. در نهایت قصد داشتند براساس این تعریف به ایران ورود کند و تحریم‌هایی که از ابتدا بر ایران تحمیل شد، نمونه این رفتار است. در جریان تسخیر سفارت هم واقعه طبس را به راه انداختند و از طریق عملیات نظامی خواستار آزادی گروگان‌های خود بودند.

وی در پایان گفت: سرانجام بعد از 30 سال و در جریان دستیابی ایران به دانش هسته‌ای دنیا ایران را به عنوان یک حاکمیت شناخت و این دستاورد مذاکرات با اقتدار ایران بود. ترامپ مدعی بود که در نهایت تغییر رژیم در ایران انجام خواهد شد. مذاکره قدرت‌های دنیا با ایران بر سر مسئله هسته‌ای به این معناست که ایران کشوری با حاکمیت مشخص و مرزهای قانونی است و مهم‌ترین مسئله در سیاست خارجی ما استقلال است که منتقدین جمهوری اسلامی ایران نیز ایران را وابسته به یک کشور بین‌المللی نمی‌دانند.

گفتنی است برنامه "یه روز تازه" مجله خبری صبحگاهی تهیه شده در گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷ تا ۹ صبح با بخش‌های مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و... با اجرای وحید رونقی، فریبا باقری، حافظ کاظم‌زاده، مهدی واعظی، صدیقه مرادی و علی مرادخانی روی آنتن می‌رود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شبکه پنج سیما برنامه یه روز تازه وحید رونقی فریبا باقری حکومت پهلوی جنگ ویتنام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۱۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

بین الملل تابناک: هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان، آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان، دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد، انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه و ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بخشنامه‌ای برای همه سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در سراسر جهان به آنها درباره اقدامات ضد صهیونیستی هشدار داد.

 رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، «یسرائیل کاتس»، وزیر خارجه این رژیم با صدور بخشنامه‌هایی برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در سراسر جهان از آنها خواست تا خود را برای آنچه آن را «موج جدید یهودستیزی» در سراسر جهان خواند، آماده کنند.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، این بخشنامه با توجه به نگرانی‌های اخیر رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم‌ بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از سوی دیوانه کیفری بین‌المللی به دلیل فاجعه انسانی که تل‌آویو با حملات مستمر خود در نوار غزه رقم زده، صادر شد.

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی کاتس در پیام‌های رسمی که برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در خارج از سرزمین اشغالی ارسال کرد، به آنها دستور داد با توجه به انتشار شایعه‌هایی درباره احتمال صدور حکم‌های بازداشت در حق برخی مقامات ارشد سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، خود را برای «آغاز موج جدید یهودستیزی و اقدامات ضد اسرائیلی» آماده کنند.

کاتس در پیام خود مدعی شد: «در صورتی که چنین حکم‌های بازداشتی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه صادر شود، زیان آن متوجه سران و نیروهای ارتش اسرائیل خواهد بود؛ اما به حماس و محور اسلامی به رهبری ایران که علیه ما می‌جنگد، نیرو خواهد بخشید.»

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه نیز دستور تقویت تدابیر امنیتی در اطراف نهادهای یهودی و یا موسسه‌های رسمی این رژیم در سراسر جهان را صادر کرد.

آغاز سفر منطقه ای وزیرخارجه آمریکا از عربستان

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه وارد عربستان شد تا به ادعای خودشان شانس دستیابی به آتش‌بس بین اشغالگران و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتر به نوار غزه را افزایش دهد.

بر اساس گزارش الجزیره، بنا به گفته یک مقام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در ریاض با چندین همتای خود از کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپا در مورد طرح‌های بازسازی نوار غزه پس از جنگ دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد و سپس به اردن و اراضی اشغالی خواهد رفت.

انتظار می‌رود آنتونی بلینکن به درخواست خود در سفر به اراضی اشغالی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، از منطقه «غلاف غزه»، به ویژه از کیبوتس «بئیری» و گذرگاه کرم ابوسالم بازدید کند.

وبگاه روزنامه یدیعوت آحرونوت، یکشنبه گزارش داد بازدید این مقام آمریکایی از منطقه غلاف غزه به درخواست وزیر امور خارجه آمریکا صورت می‌گیرد، در حالی که یوآو گالانت، وزیر جنگ و یسرائیل کاتس وزیر امور خارجه صهیونیست‌ها نیز وی را همراهی خواهند کرد.

دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

 وزیر امور خارجه بحرین که روز یکشنبه در صدر هیأتی بلندپایه به سوریه سفر کرده است، با رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر خارجه بحرین عصر امروز با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه دیدار کرد.

در این دیدار، روابط دوجانبه سوریه و بحرین و راهکارهای گسترش روابط در زمینه‌های مختلف در راستای منافع دو کشور بررسی شد.

دو طرف همچنین تدارکات و تلاش‌های بحرین برای برگزاری موفق اجلاس سران عرب که قرار است بزودی در بحرین برگزار شود و نیز مهم‌ترین موضوعات مربوط به دستور کار این اجلاس را بررسی کردند.

اسد در این دیدار بر تقویت همبستگی عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات منطقه در سایه حوادث و تحولات جهان تأکید کرد.

الزیانی پیش از دیدار با اسد با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه نیز دیدار و درباره روابط دوجانبه گفت‌وگو کرد. دو طرف بر ضرورت تقویت روابط به نفع منافع مشترک دو کشور و دو ملت تأکید کردند.

وزرای امور خارجه بحرین و سوریه، مقدمات برگزاری سی و سومین اجلاس سران اتحادیه عرب را بررسی و تأکید کردند که این اجلاس باید از روند اقدام مشترک عربی و تقویت توان کشورهای عربی برای مقابله با چالش‌های مختلف حمایت کند.

انهدام تجهیزات زرهی تروریست ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه

روز یکشنبه وزارت دفاع سوریه، از هدف قرار گرفتن تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب و نیز انهدام چند پهپاد در حومه لاذقیه خبر داد.

 وزارت دفاع سوریه امروز اعلام کرد، نیروهای ارتش این کشور تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب را هدف قرار داده و با همکاری روسیه، چند پهپاد را در حومه لاذقیه منهدم کردند.

وزارت دفاع سوریه با انتشار ویدیویی از هدف قرار دادن خودروهای زرهی تروریست ها و سرنگون شدن تعدادی پهپاد با همکاری نیروهای روسی خبر داد.

هفته گذشته نیز یگان‌های توپخانه و موشکی ارتش سوریه، مواضع گروه تروریستی جبهه النصره و دیگر تروریست‌های هم پیمان آن را در حومه شهر ادلب و غرب شهر حلب هدف قرار دادند.

ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) دوشنبه مدعی شد که با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کرد.

 سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا، ساعت یک و ۴۸ دقیقه تا ۲ و ۲۷ دقیقه بامداد ۲۸ آوریل (نهم اردیبهشت) با موفقیت با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کردند.

سنتکام اطلاعات بیشتری در این باره منتشر نکرد؛ اما ادعا کرد که مشخص شد این پهپادها تهدیدی قریب‌الوقوع علیه آمریکا، ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه ایجاد می‌کنند.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس طی چندین نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیروهای یمنی حمله کردند اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته است حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات فقط دفاعی است.

 

دیگر خبرها

  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • سرلشکر باقری: وضعیت منطقه قبل و بعد از «وعده صادق» تغییر کرده است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • چرا پسوند باشگاه استقلال را تغییر دادند؟
  • نام استقلال به استقلال خلیج فارس تغییر یافت
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • رسمی؛ نام استقلال تغییر کرد
  • تغییر نام استقلال به «استقلال خلیج‌فارس»
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد