Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق گفت: با اصلاح قوانین شرکت‌های دانش‌بنیان، امکان جدید برای شرکت‌های دانش‌بنیان این است که می‌توانند همزمان شرکت دانش‌بنیان باشند و هم عنوان شرکت‌ خلاق را داشته باشند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛  نشست خبری «بررسی چالش‌ها و برنامه‌های آینده شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق» با حضور  پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق و محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدصادق خیاطیان درباره قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: بعد از 10 سال از اجرایی شدن قانون  حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نتایج آن را شاهد هستیم. بخش زیادی از این دستاورد‌ها هم نتایج حمایت‌های رهبری است.

وی افزود: با تلاش‌هایی که صورت گرفته تعداد شرکت‌های دانش بنیان از سال 92 که 55 شرکت بود به 5 هزار و 700 شرکت در سال جاری رسیده‌است. از این تعداد شرکت  بیشترین آمار مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانه‌ای و بعد از آن برق و الکترونیک و فوتونیک، مخابرات، سیستم‌های خودکار، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته.  در آمد این شرکتها هم در سال جاری به 150 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

عضو هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه آماری از فعالیت‌های حمایتی، توضیح داد: مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان توانسته است به 12 هزا ر و 91 شرکت خدمات مالیات ارائه دهد، 3600 شرکت تسهیلات نظام وظیفه تخصصی دریافت کرده‌اند، 636 مورد معافیت گمرکی، هزار و 617 قرارداد دانش بنیان در حوزه تأمین اجتماعی، 344 شرکت تسهیلات استقرار در اماکن مسکونی، 849 شرکت جواز تأسیس و پروانه بهره برداری، 4 هزار و 784 خدمت در حوزه توانمند سازی و 5 هزار و 891 جلسه مشاوره از دیگر خدمات این مرکز بوده است.

پیدایش شرکت‌های دانش‌بنیان نوع سوم

رئیس مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری  با اشاره به پیدایش نوع تازه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: ما تاکنون بر اساس نوع فعالیتی که شرکت‌های دانش‌بنیان داشته‌اند و  بر اساس آئین نامه ارزیابی، آنها را به دو نوع یک و دو تقسیم می‌کردیمغ اما با توجه به فعالیت‌های صنایع فرهنگی و خلاق و ظرفیت اشتغال‌زایی بالایی که دارند، یک دسته جدیدی از شرکت‌های دانش بنیان را در دسته بندی نوع سوم قرار خواهیم داد.

وی گفت: البته اینطور نیست که اگر شرکتی عنوان دانش‌بنیان گرفت تا همیشه با همین عنوان فعالیت داشته باشد و هر دو یا سه سال ارزیابی مجدد می‌شود و اگر صلاحیت خود را از دست داده باشد از لیست شرکت‌های دانش‌بنیان خارج می‌شود؛ کمااینکه تا کنون هم هزار و 500 شرکت از دسته شرکت‌های دانش بنیان خارج شده‌اند.

خیاطیان ادامه داد: ما تاکنون 32 هزار پرونده برای بررسی دانش‌بنیانی دریافت کرده ایم که 26 هزارتای آنها مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت 5700 شرکت، دانش‌بنیان شده‌اند.

در ادامه برنامه پرویز کرمی، دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق گفت: با اصلاح قوانین شرکت‌های دانش‌بنیان، امکان جدید برای شرکت‌های دانش‌بنیان این است که می‌توانند همزمان شرکت دانش‌بنیان باشند و هم عنوان شرکت‌ خلاق را داشته باشند.

وی افزود: همچنین طرحی در مجلس شورای اسلامی با عنوان جهش تولید در حال بررسی است و قرار است مشکلات قانونی شرکت‌های دانش‌بنیان را اصلاح کنند و خواهش ما از رسانه‌ها و شرکت‌های خلاق در استان‌ها این است که با نمایندگانشان صحبت کنند و این طرح را توجیه کنند.

کرمی تصریح کرد: ما به دنبال ایجاد عدالت اجتماعی هستیم تا تمرکز زدایی از تهران کاهش پیدا کند و فکر می‌کنم که شرکت‌های خلاق امکان توزیع در سراسر کشور را دارند و اگر شرکت‌های دانش‌بنیان نمی‌توانند در تمام نقاط کشور توزیع شوند و فعالیت داشته باشند این امکان برای شرکت‌های خلاق وجود دارد.

وی افزود: برای این هدف تمرکززدایی 2 خانه خلاق در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شده‌است و این فرآیند راه‌اندازی در شهرهای دیگری مانند کاشان، اصفهان، قزوین و زنجان وجود داشته است.

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان گفت: تا کنون هزار و 96 شرکت خلاق در کشور مجوز گرفته‌اند که  567 شرکت در حوزه کسب و کار دیجیتال، 104 شرکت در زمینه صنایع دیداری_شنیداری، 95 شرکت در حوزه گردشگری، 104 شرکت در حوزه بازی و سرگرمی، 65 شرکت در حوزه طراحی و معماری و 46 شرکت در حوزه گیاهان دارویی فعالیت دارند.

ستاری: 1000 شرکت خلاق در سطح کشور ایجاد شد‌بیش از 800 شرکت خلاق در کشور فعالیت می‌کنند

 

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان دانش بنیان شرکت در حوزه داشته باشند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۷۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر

به گزارش خبرنگار مهر مقررات دست و پاگیر از بزرگترین مشکلات کارآفرین‌ها است. کارآفرین‌ها با وجود قوانین حمایت‌گر و بهبود نسبی شرایط، هنوز هم با موانعی از قبیل اجرای ضعیف و ناقص قوانین، مشکلات مربوط به زیرساخت مانند قطعی برق تولیدی‌ها و بوروکراسی اداری مواجه هستند.

در شرایطی که تولید حرف و هدف اول کشور است؛ بازیگران تولید یعنی تولیدکننده و کارآفرین باید بتوانند کسب و کار خود را راحت راه بیندازند و بعد به سرعت به سمت توسعه آن بروند. برنامه پایش‌، شب گذشته فرصتی را فراهم کرد تا کارآفرین‌ها به صورت زنده و مستقیم از مشکلات‌شان بگویند. از مقررات زائد یا سخت‌گیرانه‌ای که راه رسیدن به تولید را برایشان دورتر کرده است.

مهدی شفیعی قاسمی، اولین مهمان پایش بود. او صاحب شرکتی دانش‌بنیان است و در زمینه انرژی و تجهیزات تکنولوژی برای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و آب فعالیت می‌کند. شرکت او ۱۴ سال پیش به همراه ۲۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف تأسیس شد. این کارآفرین درباره قوانین و مقرراتی که سد راه کسب و کارش شده است، گفت: «در زمینه‌هایی قانون داریم اما دراجرا ضعیف است. مثلاً یک پروژه‌ای را با هزار زحمت برای کارفرما ارائه می‌دهیم. به بخش ضمانت‌نامه که می‌رسد؛ قانون اجازه می‌دهد که از صندوق‌های پژوهش فناوری استفاده کنیم اما کارفرما که گاهی خصولتی و شبه دولتی است؛ می‌گوید در آئین‌نامه آمده اما چون ریسک دارد نمی‌پذیریم. این باعث می‌شود مثلاً ۵ درصد به هزینه‌های شرکت اضافه شود. قانون جهش تولید دانش‌بنیان حمایت‌های بسیاری را برای تولید دارد. درواقع بالادستی تسهیلات را تصویب می‌کند اما وقتی به بانک‌ها می‌رسد، می‌گویند فقط باید تضمین ملکی بدهید.»

تولید دانش‌بنیان، ضرورت کشور

شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط امروز کشور به دانش‌فنی بسیاری دست‌یافته‌اند که نیاز کشور را به واردات برخی از محصولات، تأمین کرده‌اند. شفیعی، کارآفرین حوزه دانش‌بنیان دراین‌خصوص گفت: «یکی از محصولاتی که تولید می‌کنیم و سطح دانش فنی بالایی دارد؛ زنجیره لوله‌های پی‌وی‌سی است. این لوله‌ها در خانه‌ها و زیرزمین و این موارد استفاده می‌شود. قبلاً این محصول را از اروپا وارد می‌کردیم اما یک روز گفتند که دیگر نمی‌توانیم به ایران این محصول را بدهیم. اگر ما تولید نمی‌کردیم، کل زنجیره کشور دچار مشکل می‌شد. یکی از مسئولان این حوزه می‌گوید تولید دانش‌بنیان در کشور به ضرورت تبدیل شده است.»

شفیعی اذعان داشت که اگر مسئولان بتوانند به شرکت‌های دانش‌بنیان نگاه بیشتری داشته باشند و به طور مثال اگر مجوزی خواستند راحت‌تر و با تشریفات کمتری به او بدهند؛ در حوزه دانش‌بنیان‌ها بسیار رشد خواهیم کرد.

کارآفرین‌ها پای‌کار تولید هستند

مهمان بعدی برنامه پایش چهارم اردیبهشت هم کارآفرین بود. ناصرسادات، کارآفرین حوزه کشاورزی و دام‌پروری است. او کارش را از سال ۸۹ آغاز کرده و حالا به مرحله صادرات محصولات کشاورزی نیز رسیده است.

این کارآفرین از مشکلاتی مانند استعلام‌های موردنیاز برای تأسیس دام‌پروری و گلخانه گله داشت. او درباره یکی از مشکلات زیرساختی مربوط به کسب و کارش گفت: «یکی از مشکلات، قطعی آب چاه‌های کشاورزی است. سال گذشته خیلی از کشاورزان ضرر دیدند؛ زیرا وقتی گلخانه تأسیس می‌شود اگر تنها یک ربع برق نداشته باشد، تمام محصولاتش در گرمای تابستان از بین می‌رود. ما حاضریم برق خانه‌هایمان را قطع کنند اما برق گلخانه قطع نشود.» یکی دیگر از گله‌های این کارآفرین حوزه کشاورزی، وجود رقبای بزرگ و قدرتمندی مانند نهادهای عمومی غیردولتی است.

سادات در انتهای برنامه گفت: «تمام جوانان در همین آب و خاک می‌توانند بهترین تولید را داشته باشند. اگر گله‌ای داریم برای بهتر شدن شرایط است.»

کد خبر 6089241 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید