Web Analytics Made Easy - Statcounter

الماسی با بیان اینکه وظیفه ما حفظ توانمندی و ارتقای توان مجموعه انسانی است بر پایه ای بودن تحقیقات در حوزه کشاورزی تاکید کرد.

«مسعود الماسی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تبریک ایام الله دهه فجر طی گزارشی از ظرفیت کشاورزی استان، گیلان را سراسر پر خیر و برکت دانست و گفت: با تلاش گسترده و وافر تولیدکنندگان و کشاورزان زحمتکش که در این عرصه فعالیت می کنند ثمره فعالیت آنان از گیلان، استانی ساخته است که در بسیاری از فعالیت‌های کشاورزی در سطح کشور شهره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه امروز افتخار داریم به عنوان یکی از کوچکترین استان های کشور با کمتر از ۹ دهم درصد خاک جمهوری اسلامی، بیش از سه درصد تولید کشور را به خود اختصاص دهیم گفت: این گویای ظرفیتی است که با وجود ابعاد کوچک برای خود ایجاد کرده ایم.


وی با بیان اینکه بیش از سه میلیون تن تولید در انواع محصولات زراعی و باغی، دام و طیور و شیلاتی و... در این استان عرضه می شود تصریح کرد: بخش عمده مردم در کشور از محصولاتی که در این استان تولید می‌شود، استفاده می‌کنند.


الماسی بیان کرد: پتانسیل‌های این استان به اندازه‌ای است که حتی بخشی از تولیدات آن صادر می شود و این صادرات حداقل در استان گیلان بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار در سال است.



*بیش از ۳۰ درصد از نیاز برنج کشور در استان گیلان تولید می شود

وی در ادامه از برنج به عنوان یکی از اصلی ترین محصولاتی که کل کشور با آن آشناست نام برد که از گذشته بسیار دور شالیکاران با سختی و دشواری بسیار برنج را برای تامین کردن غذای مردم کشت می کنند، اظهار کرد: امروزه بیش از ۳۰ درصد از نیاز برنج کشور در استان گیلان تولید می شود.


الماسی با اشاره به دیگر محصولات استان گیلان که شهره عام و خاص است، گفت: پتانسیل های بالایی در حوزه باغبانی وجود دارد که زیتون یکی از آنها است.


وی اذعان کرد: سخت کوشان باغداری در استان و انحصاراً در شهرستان رودبار در بیش از ۹ هزار هکتار محصول زیتون را تولید می کنند تا به دست مصرف کنندگان برسد. محصول ارزشمندی که نامش در قرآن هم آمده است.


الماسی با بیان اینکه در تلاشیم تا بر کیفیت این محصول بیفزاییم، گفت: نگاه ما به روغن زیتون است، محصول ارزشمندی که سالیانه چیزی حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ تن تولید می شود و با ارزش اقتصادی بسیار بالا برای مردم پرتلاش ما حائز اهمیت است.


وی در ادامه در حوزه دام و طیور نیز استان گیلان را استانی دانست که نه تنها نیاز کل گیلان بلکه نیاز استان پرمصرف تهران را هم تامین می کند.


الماسی خاطر نشان کرد: ما روزانه قریب به ۲۰۰ تا ۲۲۰ تن محصول کشتار مرغ خود را برای استان تهران ارسال می کنیم.


*ضرورت پایه ای بودن تحقیقات در حوزه کشاورزی

وی با تأکید به پایه ای بودن تحقیقات در حوزه کشاورزی اظهار کرد: قدم اول برای تولید و افزایش محصول از طریق تحقیقات است و خوشبختانه استان گیلان بعد از استان البرز دومین استانی است که حائز بیشترین تعداد واحدهای تحقیقاتی در حوزه کشاورزی است.


الماسی بخش های تحقیقاتی استان گیلان را در حوزه های منابع طبیعی، کشاورزی، شیلات و... عنوان کرد و افزود: ابریشم به عنوان یکی از محصولات بسیار ارزشمند است که حوزه تحقیقات در استان گیلان بسیار فعال هستند و بر روی آن به پژوهش می‌پردازند که نتایج پژوهش های این گروه عمدتاً در عرصه های عملیاتی حوزه کشاورزی توانسته اثرات بسیار مفیدی را بگذارد.


وی با بیان اینکه بخش شیلات هم در این استان با قدمت بیش از یکصد سال امروز پایه‌های مستحکمی از تحقیقات را در خود جای داده است تصریح کرد: در ابعاد مختلف حتی در حوزه این بخش با نگاه به تحقیقات بین المللی، موسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری در این استان فعال است.


الماسی با تاکید بر اینکه از جمله وظایفی که در وزارت جهادکشاورزی دنبال می‌کنیم صیانت از منابع طبیعی و عرصه‌ای است که در اختیار تولیدکنندگان قرار دارد اظهار کرد: طبیعتاً برای حفظ این عرصه تلاش گسترده‌ای خواهیم داشت.


 *تغییر کاربری آفتی بزرگ در عرصه کشاورزی
وی به پیشگیری از تغییر کاربری که متاسفانه یک آفت بزرگ در عرصه‌های کشاورزی استان است اشاره کرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا با کمک و مساعدت دیگر دستگاه ها به خوبی از انجام این کار برآییم.


الماسی توانمند سازی و بهبود وضعیت اقتصادی مولدین را یکی دیگر از وظایف سازمان جهاد کشاورزی دانست و ادامه داد: همه فعالیت‌هایی که در این حوزه انجام می‌دهیم با نگاه نهایی به این است که تولید کننده ما بتواند از توانایی بیشتری برای تولید برخوردار شود و در کنار آن از معیشت مناسب‌تری استفاده کند.


وی اذعان کرد: تمام طرح ها، پروژه ها و عملیات های زیربنایی که در استان انجام می شود با این نگاه برنامه ریزی و طراحی شده است اما نکته اساسی در این فضا نیروی انسانی است.


الماسی با بیان اینکه معتقدیم نیروی انسانی شاغل در حوزه کشاورزی چه در بخش خصوصی و چه دولتی نیروهای ارزشمند، متخصص و تلاشگر هستند ادامه داد: بیش از ۹۹ درصد فعالیت‌های کشاورزی گیلان در بخش خصوصی اتفاق می‌افتد و کمتر از یک درصد آن در بخش دولتی است.


وی اضافه کرد: وظیفه ما حفظ توانمندی و ارتقای توان این مجموعه انسانی است.


الماسی با اشاره به چای به عنوان یکی از اساسی ترین تولیدات این استان به نوغانداری اشاره کرد که مرکزش در استان گیلان است و گفت: ما بزرگترین سهم تولید نوغان در کشور را در این استان داریم.


وی در حوزه گیاهان دارویی نیز استان گیلان را شاخص تولید گل‌گاو زبان دانست و اظهار کرد: استان گیلان در این بخش بیش از ۹۰ درصد گل گاوزبان کشور را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین گیاهان دارویی که می تواند مورد استفاده قرار بگیرد تولید می‌کند.



*رتبه پنجم در تولید عسل کشور

الماسی همچنین به پتانسیل هایی که در حوزه دام و طیور در گیلان وجود دارد اشاره کرد و در ادامه با بیان اينکه استان گیلان رتبه پنجم تولید عسل کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: یکی از استان‌های اصلی برای تولید عسل هستیم که در سال قریب به ۶ هزار و ۸۰۰ تن تولید عسل داریم.


وی اضافه کرد: فضای طبیعی استان گیلان پتانسیل بسیار مناسبی را برای این تولید در اختیار زنبورداران قرار داده است.


الماسی یکی از مزایای که تولید عسل در استان گیلان دارد را در حقیقت وجود زنبورها دانست که خود باعث رونق باغداری استان نیز شده‌ است و ادامه داد: این فرهنگ در استان گیلان به خوبی جا افتاده است و باغدارها علاقه‌مند به حضور تولید کننده زنبور عسل و کندوهای زنبور در باغات خود هستند.


وی خاطرنشان ساخت: باغداران به این باور علمی رسیده اند که وجود این حشرات به خوبی می تواند در بحث گرده افشانی و افزایش تولید در باغات اثرات بسیار مهمی را ایجاد کند.

پایان پیام/165

منبع: شبستان

کلیدواژه: جهاد کشاورزی گیلان محصولات کشاورزی ایام دهه فجر حوزه کشاورزی عنوان یکی استان گیلان تولید می شود تولید عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۹۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

آیت‌الله رسول فلاحتی در ستاد گرامیداشت هفته کار و کارگر استان گیلان با اشاره به جایگاه رفیع کار و کارگر اظهار داشت: عمده اقلام و لوازم زندگی مردمان جامعه محصول کار و تلاش کارگر است و زندگی همه‌ مردم به‌ کار و کارگر آمیخته است به همین‌خاطر باید به این بخش توجه ویژه شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به بوسه پیامبر(ص) بر دست کارگر تصریح کرد: همه انبیاء الهی به نوعی‌ کارگر و تولیدکننده و مولد بودند

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره جهش تولید افزود: تقویت و رشد تولید با تولیدِ ثروت، رفاه، آسایش روحی و روانی برای مردم، تقویت صادرات و اشتغال و رفع تنگناها همراه خواهد بود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امروز میدان تقاضای زیادی برای تولیدات ایرانی وجود دارد که باید از این فرصت استفاده کرد تصریح کرد: اکثر کشورهای آمریکای لاتین امروز طالب تولیدات ایرانی در عرصه‌های گوناگون هستند از سوی دیگر، کشورهایی نظیر ترکیه، سوریه و عراق نیز بهترین میدان برای عرضه تولیدات فنی و مهندسی ایرانی هستند.

وی با اشاره به اینکه ایران در خدمات مهندسی و عرصه سدسازی حرف برای‌ گفتن دارد خاطرنشان کرد: با افزایش میزان تقاضا در داخل و خارج، تولیدکننده هم روحیه می‌گیرد چراکه تولیدکنندگان ما به بازارِ خوب نیاز دارند و این توان را دارند که ضمن تامین نیاز داخلی، تقاضاهای خارج را هم اقناع کنند البته هنوز واردات بعضی کالاهای خارجی مشابه تولید داخلی بلای جان تولیدکنندگان شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با تاکید بر ضرورت برآورد‌ میزان نیاز داخلی در عرصه‌های مختلف عنوان‌ کرد: الان ۲۸۷ هزار هکتار شالیزار داریم اما هنوز برآورد دقیقی درباره اینکه چقدر پاسخگوی نیاز داخلی است، انجام نشده است؛ تولیدکنندگان ما هم اگر میزان نیاز داخل را بدانند و‌ از سوی مسئولان حمایت شوند، تلاش بیشتری در راستای جهش تولید خواهند کرد.

آیت‌الله فلاحتی احیای شرکت‌ها و صنایع خرد و کلان تعطیل و نیمه‌تعطیل کشور را از اقدامات خوب دولت سیزدهم برشمرد و بیان کرد: با احیای این شرکت‌ها، کارگران و تولیدکنندگانی که براثر مشکلات خانه‌نشین شدند می‌توانند به عرصه تولید بازگردند و آثار مثبت احیای این شرکت‌ها بیش از سرمایه‌گذاری‌های جدید است و با ایجاد ایمنی و امنیت و امید نیز همراه خواهد بود.

امام جمعه رشت با تاکید بر لزوم ایجاد توازن میان افزایش حقوق کارگری و کالاهای مصرفی خاطرنشان کرد: باید توازن‌ میان عرضه کالاهای مصرفی و دستمزد ایجاد شود از طرفی بخش اعظم کسانی که از تولیدات ما استفاده می‌کنند واسطه‌گران و دلالان و..‌. هستند که باید جلوگیری کرد.

وی یکی دیگر از بلاهای اجتماعی را عدم نظارت در ایجاد توازن عرضه و تقاضا دانست و بیان کرد: رهبری مسئله امنیت شغلی را مطرح کردند؛ امنیت شغلی به معنای پشت میزنشینی و... نیست البته در این عرصه، کارفرما و مدیران هم قدری تقصیر دارند؛ کسانی‌که کارگر جذب می‌کنند اما ۸۹ روزه؛ معنایش چیست؟ این اقدام، نا آرامی فکری برای کارگر به‌دنبال دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه امنیت شغلی یعنی کارگر احساس کند کارفرما به او توجه دارد افزود: متولیان باید پای درد و دل کارگر بنشینند و‌ میزان رضایتمدی آنان از شرکتی که در حال کار هستند را جویا شوند.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به تاکیدات رهبری درباره ارتباط صنعت با مدارس و دانشگاه خاطرنشان کرد:  دانش‌آموز پس از دیپلم باید مهارت لازم در رشته تحصیلی خود را داشته باشد.

امام جمعه رشت با تاکید بر لزوم جدی گرفتن نظارت بر همه بخش‌ها، آثار منفی بی‌نظارتی را متذکر شد و بیان کرد: بعضی از مدیران از بین کسانی انتخاب شوند که فضای کارگری، تلخی و شیرینی‌ها و سختی‌های این حوزه را تجربه کرده‌اند.

وی با اشاره به ضرورت تقویت و پشتیبانی مدیران از سوی حاکمیت عنوان کرد: مدیر اگر دارای قدرت اراده و خلاقیت و‌ پشتیبانی از بیرون نباشد نمی‌تواند ایده‌ها و خلاقیت خود را جامه عمل بپوشاند؛ مدیر باید هدایت و‌ حمایت شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • شناسایی سه هزار مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آذربایجان‌غربی
  • 39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • ۳۹ تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد