Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو در حوزه استانداردسازی فناوری‌نانو، از انتشار ۱۰ درصد از استاندارد‌های بین المللی این حوزه به همت دانشمندان و فناوران ایرانی خبر داد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، علی بیت اللهی، مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو در حوزه استانداردسازی فناوری‌نانو، از انتشار ۱۰ درصد از استاندارد‌های بین المللی فناوری‌نانو به همت دانشمندان و فناوران ایرانی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گفته بیت‌اللهی، فناوری نانو یکی از فناوری‌های راهبردی کشور بوده و در این ارتباط ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با پیاده‌سازی موفق دو برنامه جامع ملی توانسته است جایگاه ویژه‌ای را در بین کشور‌های مطرح جهان در حوزه‌های مختلف کسب کند. امروز جهان جایگاه و توانمندی‌های کشور ما را به عنوان یک کشور پیشتاز در این عرصه به رسمیت می‌شناسد و از مشارکت و همکاری‌های ایران در تصمیم‌سازی‌ها و برنامه‌ریزی‌های مرتبط استقبال می‌کند.

بیت‌اللهی بیان کرد: این موقعیت ناشی از دستیابی کشور به جایگاه چهارم در تولید علم نانو در جهان، تولید بیش از ۷۲۰ محصول و صادرات آن به بیش از ۴۵ کشور به پشتوانه فعالیت‌ها و تلاش‌های بیش از ۳۰۰۰۰ محقق، دانشمند و فناور در چارچوب یک برنامه جامع و هوشمندانه بوده است. بعلاوه کسب این دستاورد‌ها علی‌رغم شرایط دشوار تحریمی زمینه ساز توجه ویژه بسیاری از کشور‌های در حال توسعه به راهبردها، سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی کشور ما بعنوان یک الگوی موفق شده است.

مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو بعنوان یکی از اقدامات زیرساختی و دور اندیشانه این ستاد به موضوع بسیار مهم استاندارسازی و تدوین استاندارد اشاره کرد و افزود: در این ارتباط این ستاد به‌عنوان نماینده سازمان ملی استاندارد برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات گسترده‌ای را از سال ۱۳۸۵ با تشکیل کار گروه استاندارد و ایمنی در حوزه‌هایی نظیر تدوین استاندارد‌های ملی و بین‌المللی، اندازه‌شناسی نانو، ایمنی نانو و گواهی دهی محصولات (تحت عنوان نانو مقیاس) را آغاز کرد. اخیرا نیز در یک گام تکمیلی برنامه گسترده‌ای را برای صدور مجوز استفاده از نشان نانو به محصولات فناوری نانو با همکاری سازمان ملی استاندارد آغاز کرده است که در جهان با توجه به رویکرد‌های آن و در این سطح سابقه قبلی ندارد و حاکی از پیشتازی کشور ما در این حوزه در بین بازیگران مطرح جهانی است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت استانداردسازی محصولات فناوری نانو ادامه داد: استانداردسازی یکی از زیرساخت‌های پنهان، اما بسیار موثر و راهبردی برای توسعه فناوری‌های نوین از قبیل فناوری نانو است و سیاست‌ها و اقدامات ستاد ویژه توسعه فناوری نانو موجب شده است ایران به عنوان یک کشور پیشرو در زمینه استانداردسازی فناوری نانو شناخته شود.

بیت‌اللهی عنوان کرد: بدون شک تدوین استاندارد‌های ملی و بین‌المللی پشتیبان توسعه بازار و تجارت در کنار اعتماد مشتری است و با توجه به صادرات محصولات فناوری نانو کشور ما به بازار‌های جهانی، تدوین آن‌ها توسط دانشمندان و فناوران کشور تسهیل کننده حضور محصولات تولیدی بر مبنای معیار‌ها و شاخص‌های تبیین شده در این اسناد خواهد بود.

طبق اظهارات وی، جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با ۱۱۲ استاندارد ملی منتشر شده، پس از چین و انگلستان رتبه سوم جهان را از نظر تعداد استاندارد ملی فناوری نانو دارد. همچنین با انتشار هشتمین استاندارد بین المللی در ماه گذشته، ایران پس از کشور‌های امریکا، کره جنوبی، ژاپن و انگلستان، صاحب رتبه پنجم جهان به لحاظ تعداد استاندارد‌های بین المللی فناوری‌نانو است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون مجموعا ۸۳ استاندارد بین‌المللی در کمیته فنی ایزو در زمینه فناوری نانو منتشر شده و از این تعداد، کشور ما تدوین ۸ استاندارد بین المللی را برعهده داشته است که در حدود ده درصد آن‌ها را تشکیل می‌دهد. همچنین ایران سرپرستی تدوین ۲ استاندارد بین المللی جدید را در این کمیته برعهده دارد. ایشان اذعان نمود، کسب این جایگاه ناشی از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های ستاد نانو از تشکیل شبکه‌ای از دانشمندان، اساتید و فناوران کشور و همراهی‌های سازمان ملی استاندارد بوده است.   بیت‌اللهی با اشاره به فرآیند چالشی و زمان بر تدوین استاندارد‌های بین المللی، اظهار کرد: تدوین استاندارد‌های بین‌المللی در سازمان ایزو، مبتنی بر اجماع جهانی کشور‌های عضو است که معمولا ۳ تا ۴ سال زمان می‌برند و در این مدت کشور‌های عضو کمیته فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. در کمیته فنی استاندارد‌های فناوری نانو سازمان ایزو، ۳۷ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور به‌عنوان عضو ناظر وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علی بیت اللهی فناوری نانو استاندارد تولید علم استاندارد های بین المللی استاندارد بین المللی تدوین استاندارد دانشمندان و فناوران توسعه فناوری نانو بیت اللهی عنوان یک کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۰۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی دکتر «نادر نورمحمد» را به عنوان رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشورعراق منصوب کرد.

در حکم انتصاب نادر نورمحمد آمده است:

نظر به تعهد و تجارب ارزنده جناب‌عالی در امر آموزش عالی و بر اساس بند ۷ از بخش ج ماده ۲ قانون‌ تشکیل وزارت علوم، ‌تحقیقات و فناوری مصوّب ۱۳۸۳.۶.۱ مجلس شورای اسلامی ایران به مدت دو سال به عنوان «رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق» منصوب می‌شوید. از شما انتظار می‌رود علاوه بر انجام وظایف مصرّح در قانون اعزام مصوّب ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و رعایت کامل آیین‌نامه شرح وظایف رایزنان علمی مصوّب ۱۳۸۸.۲.۲۰ دو وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور مربوط به ارتباطات علمی و فناوری کشور محل مأموریت را به عنوان رایزن علمی در آن کشورها اجرا کنید.

همچنین بر شناسایی دقیق استعدادها و امکانات علمی موجود در آن کشور، ایجاد زمینه‌ بهره‌برداری از آنها و برقراری ارتباطات و همکاری‌های علمی با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی میهن اسلامی و به ویژه جذب دانشجویان و فناوران، با هماهنگی سازمان امور دانشجویان، مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در آن کشور در چارچوب سیاست‌های دولت تأکید می‌کنم. تندرستی و توفیق روزافزون شما را در اجرای احسن مأموریت‌های محوله از خداوند متعال خواهانم.

کد خبر 6090123

دیگر خبرها

  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • استاندارد پرورش حلزون هنوز تدوین نشده