Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@16:00:09 GMT

هشدار دبیر علمی جشنواره شعر فجر درباره شعر کودک

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۱۱۰۲

هشدار دبیر علمی جشنواره شعر فجر درباره شعر کودک

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، دومین نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، صبح امروز یک شنبه (۱۹ بهمن) با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مریم جلالی دبیر علمی و مصطفی راضی جلالی، دبیر اجرایی این دوره از جشنواره بین‌المللی شعر فجر برپا شد.

* فرصت‌هایی که کرونا فراهم کرد؛ ‌از کارگاه‌های دوماهه تا دیپلماسی فرهنگی وسیع

دهقانکار مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ضمن تبریک دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما از ۳۰ مهر ماه تا به امروز که ۱۱۰ روز را گذرانده‌ایم با ۵ نشست خبری با رسانه‌ها در ارتباط بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه در این مدت به صورت جداگانه با اهالی رسانه مکتوب و برخط به شکل مجزا نیز گفت‌وگوهایی داشته‌ایم.

وی افزود: ‌هفته آینده نشست خبری کتاب سال برگزار خواهد شد، لذا با این احتساب و پس از ۱۲۰ روز مؤسسه خانه کتاب و ادبیان ایران ۶ نشست خبری را برگزار کرده و به شکل میانگین یعنی هر ۲۰ روز یک نشست در مؤسسه با رسانه‌ها برگزار شده است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران آغاز تأسیس مؤسسه را پس از ادغام همراه با شیوع کرونا مطرح کرد و با بیان اینکه هیچ یک از برنامه‌ها حتی با وجود محدودیت‌ها منتفی نشد، گفت: نه تنها برنامه‌ها را متوقف نکردیم، بلکه شیوه اجرای آنها را همسو با محدودیت‌ها تغییر دادیم. ما در این فاصله برنامه‌های متعددی چون هفته کتاب، طرح‌های فصلی، جوایزی چون جلال آل‌احمد، جایزه نقد کتاب، کتاب‌ و رسانه و حتی پروژه بزرگی چون نمایشگاه مجازی کتاب تهران را نیز داشتیم و اکنون جایزه جشنواره شعر فجر را برگزار خواهیم، اما فصل مشترک همه این‌ها محرومیت از دیدارهای حضوری افراد مرتبط است و دیگری استفاده از ظرفیت بسیار بزرگ، اما مغفول فضای مجازی است.

دهقانکار ضمن اشاره به اینکه معتقد است فضای مجازی یک فرصت بسیار مغتنم برای حوزه فرهنگ خصوصا کتاب و نشر فراهم کرده، گفت: گاهی حتی فضاهایی را که همین فضای مجازی در اختیار ما قرار داد از فضای حقیقی فراتر می‌بینم، لذا در بهره‌مندی امکانات فضای مجازی ما نیز سرعت را بالا بردیم.

وی به دیپلماسی فرهنگی و تغییر چهره آن با ورود کرونا اشاره کرد و گفت: در این مسیر ارتباط با سایر همتایان در ایران و سایر کشورها سهولت بهتری یافت و ما با استفاده از فضای مجازی دیپلماسی فرهنگی را تسریع یافته‌تر دیدیم. بنابراین در خانه کتاب و ادبیات ایران پیوند منطقی بین حوزه کتاب و فضای مجازی را تعریف کردیم. گرچه در شرایط و محدودیت‌های موجود ما را از برگزاری محافل حضوری شعر فجر محروم کرد اما شاهد فرصت‌های جدید بویم که تا سالیان گذشته وجوئد نداشت یکی از آنها محفل فارسی‌زبانان و فارسی‌گویان بود که در فضای مجازی برگزار شد و ثمرات خوبی برجای گذاشت چرا که حتی اگر کرونا و محدودیت‌هایش نبود باز هم جمع کردن آن افراد در فضای فیزیکی سخت بود اما فضای مجازی این امکان را داد که مناسبات گسترده‌ای در شعر و ادبیات داشته باشیم.

وی پیرامون کارگاه‌های آموزشی شعر فجر توضیح داد: ‌کارگاه‌ها معمولا در گذشته سه روزه و محدود برگزار می‌شود و به دلیل بعد مسافت بسیاری از علاقه‌مندان نمی‌توانستند در آن شرکت کنند اما امسال با استفاده از فضای مجازی کارگاه‌ها به مدت دو ماه برگزار شد و ما حتی شرکت‌کنندگانی از خارج کشور داریم لذا به نظر من این شرایط محدود که استفاده از امکانات فضای مجازی را تسریع کرد برای ما مغتنم بود.

وی در پایان تمامی برنامه‌ها در سال جاری را با نگاه به ۴۰ سالگی دفاع مقدس دانست و عنوان کرد: ما به مناسبت سالگرد شهید سردار سلیمانی و همزمانی شهادت شهید فخری‌زاده در جوار امامزاده صالح در بخش غیررقابتی افتتاحیه را برگزار کردیم تا هم ادای احترامی به روح شهدا باشد و هم پیوند مبارکی را با ایام داشته باشیم.

* هشدار دبیر علمی شعر فجر: ممکن است در سال‌های آتی آثار مناسب در بخش شعر کودک نداشته باشیم

در بخش دیگر این نشست خبری، مریم جلالی دبیر عملی شعر فجر جشنواره امسال را دارای نکات قابل تأملی برشمرد و گفت: این جشنواره چند نکته قابل تأمل دارد که بخش مفید حال و بخشی برای آینده نزدیک مفید خواهد بود. بخش‌های مؤید را در اولویت قرار می‌دهم چرا که استقبال از جشنواره به لحاظ کمی بالا و قابل توجه است زیرا در میان آثار مجموعه‌های فراوانی از بانوان شاعر واصل شده است.

وی درباره انتخاب داوران و شرایط داوری هم گفت: با کمک دبیر اجرایی طرح خوبی برای انتخاب داوران داشتیم اما تمام این بخش‌ها حتی گزینش داوران با نگاه کمیته علمی انجام شد و توانستیم کسانی را انتخاب کنیم که چند خصوصیت شایان داشتند از جمله داشتن مقاله و آثار مطلوب.

وی به بخش پژوهش اشاره کرد و گفت: تعداد آثار پژوهشی واصل شده ۲۸۶ اثر است که این بخش به نظر من ویژه است چون کمیت آثار بسیار خوب بود و از افرادی اثر دریافت کردیم که صاحب نام هستند.

وی در بخش دیگر به حوزه کودک و نوجوان همه اشاره کرد و گفت: ‌در حوزه کودک و نوجوان ۱۷۰ اثر رسیده که گمان می‌کنم نیاز به تأمل در این بخش داریم چرا که اگر همین گونه پیش برویم در سال‌های آتی آثار مناسب کمی و کیفی برای ورود به جشنواره ممکن است نداشته باشیم.

در پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر، آثاری که در سال ۱۳۹۸ به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده‌ اند در گروه‌های شعر کلاسیک، شعر نو(قالب‌های: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر(پژوهش‌های حوزه شعر) مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

این گزارش در حال بروز رسانی است...

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نشست خبری جشنواره شعر فجر بخش کودک و نوجوان ایوب دهقانکار مریم جلالی خانه کتاب و ادبیات ایران محدودیت ها فضای مجازی کارگاه ها برنامه ها نشست خبری شعر فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۱۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه دراینستاگرام

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از بازداشت زنی که برای تبلیغات سالن زیبایی‌اش اقدام به سوءاستفاده از یک دختربچه و معرفی او به عنوان یک نوعروس کرده بود خبر داد و به خانواده‌ها هشدار داد که اجازه چنین برخوردهای سودجویانه‌ای را که ممکن است آینده فرزندانشان را تحت الشعاع قرار دهند، ندهند.

سرهنگ داود معظمی گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتشار ویدیویی از یک دختربچه در فضای مجازی و معرفی او به عنوان یک تازه عروس گفت: انتشار این ویدیو موجی از واکنش منفی افکار عمومی و به خصوص کاربران فضای مجازی و فعالان حوزه حقوق کودک را درپی داشت. در همین راستا نیز پلیس فتا رسیدگی به موضوع را در دستورکار خود قرار داد و ابتدا تیم رصد و پایش این پلیس مبدا اصلی انتشار این ویدیو را مورد شناسایی قرار دادند .

وی با بیان اینکه در بررسی‌های انجام شده، مشخص شد که این ویدیو از سوی یک سالن زیبایی ضبط و منتشر شده است، گفت: در ادامه با پیگیری‌ها و هماهنگی‌های انجام شده، مدیر سالن زیبایی که ویدیوی مذکور را تولید و منتشر کرده بود به پلیس فتا تهران بزرگ شد.

معظمی گودرزی با بیان اینکه در جریان تحقیقات انجام شده، مشخص شد که موضوع ازدواج این کودک، سناریو تبلیغاتی مدیر این آرایشگاه برای جذب مشتری و دنبال کننده در اینستاگرام بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد، گفت: این زن پس از مواجهه با ماموران اعلام کرد که از عواقب کار خود بی اطلاع بوده و ضمن ابراز پشیمانی از عمل خود، گفت که دختربچه نوجوان فرزند یکی از مشتریان آرایشگاهش بود و چون قصد داشته اقدام به ایجاد تبلیغ در فضای مجازی کند، این کودک را به عنوان یک عروس معرفی و آرایش کرده است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه برای این خانم به دلیل سوءاستفاده از کودکان و ... پرونده‌ای تشکیل شد، گفت: صفحه اینستاگرامی مذکور نیز با دستورقضایی از دسترس خارج و متهم نیز به همراه پرونده متشکله و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا گردید .

وی ادامه داد: همچنین کارشناسان اداره مبارزه با جرائم علیه کودکان و بانوان  پلیس فتا با والدین این کودک نیز ارتباط برقرار کرده و ضمن ارائه مشاوره‌های لازم به آنان تاکید کرد که صیانت از هویت و شخصیت فرزندنشان نیز برعهده آنان بوده و بی توجهی و هرگونه آسیب به آن موجب مجازات قانونی است.

معظمی گودرزی با هشدار به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی گفت: در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و همچنین کنوانسیون حقوق کودک که کشورما نیز به آن پیوسته صراحتا هرگونه سوءاستفاده از کودکان و وارد کردن آسیب جسمی و روحی به وی را جرم انگاری کرده است. در همین راستا نیز پلیس فتا در عمل به قانون با چنین مواردی برخورد خواهد کرد. کما اینکه در گذشته نیز با موردی که پدری فرزندش را به بیان کلمات و انجام رفتارهای بزرگسالانه و حتی شرب خمر تشویق کرده و تصاویرش را در فضای مجازی منتشر کرده بود، برخورد کرد و در پرونده‌ای دیگر نیز با والدین نوجوانی که برای جذب دنبال کننده فرزند خود را به رفتارهای غیراخلاقی و بی احترامی به مقام مادر تشویق کرده بودند، برخورد شد.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: لذا به افرادی که قصد دارند تا برای انجام تبلیغات، افزایش دنبال کننده یا هر موضوع دیگری اقدام به ساخت ویدیو یا انتشار تصاویر نا متعارف و نامناسب از کودکان کنند، هشدار می‌دهم که پلیس فتا با آنان برخورد خواهد کرد و والدین نیز باید بدانند که چنین اقدامات و رفتارهایی گرچه ممکن است در کوتاه مدت منجر به افزایش دنبال کننده یا جلب شدن توجه به سوی فرزندنشان شود، اما در دراز مدت آثار مخرب فراوانی در روند شکل گیری شخصیت و شرایط روحی کودکان برجای خواهد گذاشت که جبران ناپذیر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • بازداشت فرد متخلف در تبلیغ یک آرایشگاه زنانه
  • دختربچه تازه عروس برای تبلیغ آرایشگاه زنانه ! + ویدئو
  • تبلیغات عجیب در اینستاگرام برای آرایشگاه؛ مروج کودک‌همسری بازداشت شد! + تصویر
  • دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه دراینستاگرام