Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@04:28:49 GMT

ظرفیت بنادر کشور به ٢٨٠ میلیون تن می‌رسد

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۷۲۰۸

ظرفیت بنادر کشور به ٢٨٠ میلیون تن می‌رسد

ایران اکونومیست- وزیر راه و شهرسازی گفت: ظرفیت بنادر کشور از ۱۹ میلیون تن در پیش از انقلاب، طی چهار دهه پس از انقلاب اسلامی در حال عبور از ظرفیت ۲۵۰ میلیون تنی است و با اجرا چند پروژه توسعه‌ای به ۲۸۰ میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.

به گزارش  سازمان بنادر و دریانوردی، «محمد اسلامی» با تشریح دستاورهای وزارت راه و شهرسازی در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تاکید کرد: با سرمایه‌گذاری‌های گسترده و متنوعی که در بنادر و پس‌کرانه‌ آن در دست انجام است، در حال نزدیک شدن به بنادر نسل سوم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره ویژگی‌های بنادر نسل سوم، خاطرنشان‌کرد: در نسل جدید بنادر، فعالیت‌های بازرگانی، پشتیبانی و مرتبط با اقتصاد حوزه دریا انجام می‌شود، به کمک بازاریابی، بار صادراتی و ترانزیتی تولید می‌شود و عمده فعالیت بنادر را تولیدات صادرات محور شکل خواهد داد.

جذب ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جذب ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و در دست ساخت بودن پروژه‌های متنوع در بنادر کشور، اظهار داشت: در بنادر شمال و در دریای خزر، اسکله‌های رو - رو را در دست ساخت است که به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: با به کارگیری کشتی‌های رو - رو میپ توانیم محصولات صادراتی به خصوص تره‌بار و مواد فاسد شدنی را در یک زمان فشرده و سریع صادر کنیم.

اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریم‌های گسترده علیه حمل و نقل دریایی کشور و خارج شدن همه خطوط کشتیرانی از بنادر ایران، گفت: با اجرای تحریم‌ها و با قصد ساقط کردن کشتیرانی کشور، به‌تدریج کانتینرهای خالی نیز از کشور خارج شد، اما با سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در صنایع داخلی، خط تولید کانتینرهای استاندارد چند منظوره قابل استفاده در جاده، ریل و دریا، به جریان افتاده و به‌زودی کشور از این وابستگی نیز رها خواهد شد.

ساخت تجهیزات و شناورهای مورد نیاز کشور توسط سازندگان داخل

عضو کابینه دولت تدبیر و امید درباره ساخت تجهیزات بندری و شناورهای خدماتی در بنادر توسط صنایع داخلی، تاکید کرد: برای نخستین بار، سازمان بنادر و دریانوردی تجهیزات و شناورهای مورد نیاز کشور را به سازندگان داخل سفارش داده که این امر سبب فعال شدن صنایع دریایی کشور شده است.

وزیر راه و شهرسازی، یکی از دغدغه‌های کشور را بیکاری و فاقد سفارش ساخت بودن کارخانجات کشتی‌سازی ایرانی برشمرد و خاطرنشان‌کرد: با اقدام سازمان بنادر برای سفارش ساخت شناور در داخل کشور و رایزنی‌های انجام شده برای انجام تعمیرات ناوگان تجاری دریایی در سایت‌های تعمیراتی داخلی، جریان ساخت قطعات توسط شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفته است.

اسلامی با بیان اینکه در آینده‌ای نه چندان دور، ایران به یک سوپر مارکت اقلام دریایی تبدیل می‌شود، تاکید کرد: امروزه شرکت‌های ایرانی به اعتماد و باور رسیده‌اند که بتوانند قاطعانه جلوی هرگونه اقدام مخرب ناشی از تحریم حتی در صنایع بسیار بزرگی چون کشتیرانی و صنایع وابسته به آن بایستند.

نوسازی شناورهای سنتی و جایگزینی با شناورهای مدرن

وی یکی از اقدامات بسیار موثر دولت و سازمان بنادر و دریانوردی را نوسازی شناورهای سنتی و جایگزینی آنها با شناورهای مدرن با حمایت تسهیلاتی دولت برشمرد و گفت: در این خصوص برنامه داریم از طریق وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی و با انجام فراخوان، شناورهای سنتی را به ترتیب قدمت سنی، برای عقد قرارداد با صنایع داخلی ترغیب کنیم تا به‌تدریج شناورهای سنتی و فرسوده را به شناورهای پیشرفته تبدیل کنیم.

اسلامی با اشاره به توسعه سواحل مکران تاکید کرد: توسعه سواحل مکران، نخستین سند توسعه سرزمینی مصوب در کشور است که مورد وفاق همه دست‌اندرکاران قرار گرفته است.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان بنادر و دریانوردی شناورهای سنتی راه و شهرسازی سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۷۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

به گزارش جام جم آنلاین، رئیس‌جمهور در دومین همایش بین المللی ایران و آفریقا اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا را اراده دو کشور در توسعه روابط دانست و گفت: ضرورت دارد که برنامه دقیقی هم نسبت به کل قاره آفریقا و هم نسبت به یک یک کشورهای آفریقایی با زمانبدی مشخص شود. اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا اراده است، به حمدالله این اراده وجود دارد و این نشست نمادی از اراده کشورهای آفریقایی و ایران است برای گسترش روابط اقتصادی است. 

آیت الله رئیسی دومین گام را شناخت ظرفیت‌های قاره آفریقا و جمهوری اسلامی ایران برشمرد و بیان کرد: بعضا برخی فعالان اقتصادی آشنایی کامل با ظرفیت‌های فی مابین ندارند و برگزاری این همایش به شناخت بهتر ظرفیت‌های متقابل کمک شایانی خواهد کرد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های خوبی داشته و می‌توان ایران اسلامی را کشوری پیشرفته و فناور نامید. شناخت پیشرفت‌ها و دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین اهمیت بسیاری دارد.

وی با اشاره به تفاوت نگاه ایران به آفریقا به نسبت کشور های غربی اظهار کرد: همکاری با آفریقا مورد تاکید امام خمینی و همچنین مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. غربی‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم. این تفاوت دیدگاه حائز اهمیت است. تاریخ آفریقا نشان دهنده این است که بسیاری از کشورهای غربی چگونه ذخایر آفریقا را چپاول کرده‌اند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه نیروی انسانی کارآمدی در آفریقا وجود دارد، بیان کرد: این باور ماست اگرچه غربی‌ها تبلیغ می‌کنند که خودشان می‌توانند دستیابی به فناوری نوین و خلاقیت دارند اما ما باور داریم که استعداد،‌ دانش و توانایی آفریقا از مغرب زمین چیزی کم ندارد و توان دستیابی به بسیاری از عرصه‌ها را دارد.

شکل‌گیری اقتصاد مکمل در گرو همکاری همه طرف‌هاست

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه پیگیری مجدانه برای تحقق اهداف لازم است، تصریح کرد: اگر پیگیری مجدانه صورت نگیرد اهداف فقط بر روی کاغذ و به عنوان آرمان دست نیافتنی باقی خواهد ماند.پیشینیان کارهای بسیاری می‌خواستند انجام دهند اما فرصت‌ها از دست رفت و نشد آنچه باید اتفاق افتد.امیدوارم نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران و هم این نشست بتواند اقتصاد مکمل ایران و آفریقا را شکل دهد.

وی با اشاره به توانمندی های ایران در صدور خدمات فنی مهندسی اظهار کرد: ما توانمندی‌هایی داریم تحت عنوان صدور خدمات فنی و مهندسی، ظرفیت‌هایی نیز در آفریقا وجود دارد که اگر این ظرفیت‌ها به هم ضمیمه شود اقتصاد مکمل شکل می‌گیرد.شکل‌گیری اقتصاد مکمل در گرو همکاری و فعالیت همه طرف‌هاست و اگر همه دست به دست هم دهند این اتفاق خواهد افتاد. 

اراده،شناخت ظرفیت ها و رفع موانع از مسائل مهم بین ایران و آفریقاست

رییس جمهوربیان کرد: فراوری معادن در آفریقا از موضوعات مهمی است که با توجه به دانشی که جمهوری در این زمینه دارد ومی تواند به فرآوری معادن آفریقا کمک‌کند.کشت فراسرزمینی از دیگر ظرفیت های مهم است.تامین مواد اولیه با قیمت مناسب می‌تواند برای همه فعالان اقتصادی ومراکز تولیدی از سوی آفریقا صورت گیرد.

وی با اشاره به شاهکار مهندسان ایرانی در ساخت سد در سریلانکا تاکید کرد: خدمات فنی ومهندسی در ایران به برکت انقلاب اسلامی جایگاه قابل قبولی دارد که مورد قبول همگان است سدی که در کشور سریلانکا ساخته شد متخصصان ایرانی تکنولوژی و فناوری که در آن بکار برده بودند کم نظیر و در بخشی بی نظیر بود.امکان ساخت پالایشگاه ونیروگاه از سوی جمهوری اسلامی وجود دارد و می توانیم در این زمینه با کشور های آفریقای همکاری داشته باشیم.

آیت الله رئیسی اراده و شناخت ظرفیت ها و رفع موانع پیش رو را از مسائل مهم بین ایران و آفریقا برشمرد و گفت: رفع مشکل نقل وانتقال مالی وپولی از زیرساخت های ضروری است. در قاره آفریقا ارتباط با کشور ها نسخه مختص خود را می طلبد و باید برنامه های متفاوت برای هر کشور و اقلیم داشت‌.

پیگیری مجدانه شرط موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی است

رئیس‌جمهور در ادامه پیگیری مجدانه را شرط موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی دانست وبیان کرد: برای انجام کارها باید هدفگذاری داشته باشیم. کار را باید به روز دنبال کرد و این ظرفیت‌های برای قاره آفریقا و ما مهم است. باید زمان‌بندی انجام کارها را محدود کنیم.برنامه کار با زمانبندی دقیق انجام شود. پیگیری مجدانه شرط موفقیت در کار اقتصادی است. به همکاران در وزارت‌خانه‌های مختلف به ویژه وزارت امور خارجه و وزارت صمت اعلام کرده‌ام که شرط موفقیت در شناخت، انعقاد قرارداد، حل مسائل زیرساختی و دستیابی به اهداف اقتصادی پیگیری مجدانه موضوع به صورت روزانه است.

دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا امروز جمعه هفتم اردیبهشت ماه سال جاری با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشورهای آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • آمادگی ایران برای تعمیر هواپیما و صدور خدمات مهندسی به کوبا
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد