Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@07:33:49 GMT

آیا کاهش نرخ ارز، ترمز گرانی را می‌کشد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۷۵۸۵

آیا کاهش نرخ ارز، ترمز گرانی را می‌کشد؟

با کاهش نسبی نرخ ارز، مردم هم منتظر کاهش نسبی در قیمت کالا‌ها هستند. یک کارشناس اقتصادی معتقد است که با کاهش نسبی نرخ ارز قیمت کالا‌هایی که رقابت در آن‌ها زیاد است راحت‌تر کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایسنا، نرخ ارز در بازار آزاد در مهر ماه امسال از ۳۲ هزار تومان گذشت، اما حالا در کانال ٢٣ هزار تومان است؛ بنابراین انتظار می‌رود قیمت کالا‌هایی که در این مدت رشد داشته حالا با کاهش قیمت دلار نزولی شود که در بعضی کالا‌ها از جمله موبایل، تبلت و لپ تاپ محقق شده است؛ به‌طوری که گزارش‌ها حاکی از افت ۱۲ تا ۲۰ درصدی انواع موبایل و ۲۰ درصدی قیمت لپ تاپ، تبلت و قطعات در هفته‌های اخیر است، اما همچنان خبری از کاهش قیمت کالا‌های اساسی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه، میثم هاشم خانی، کارشناس اقتصادی، اظهار کرد: در تولید هر کالایی اگر رقابت بیشتر باشد، قیمت کاهش و کیفیت بهبود پیدا می‌کند، اما اگر رقابت نباشد، انگیزه‌ای نیست که قیمت و کیفیت بهتر شود؛ بنابراین به گفته این کارشناس اقتصادی در پی کاهش نسبی نرخ ارز هم انتظار می‌رود قیمت کالا‌هایی که رقابت در آن‌ها زیاد است راحت‌تر کاهش پیدا کند و قیمت کالا‌هایی هم که در تولید آن‌ها رقابت نیست کمتر کاهش پیدا کند.

وی افزود: برای مثال وقتی واردات ذرت، شکر، برنج و گوشت بسیار انحصاری و رقابت در آن بسیار پایین است، انتظار می‌رود واردکنندگان با وجود کاهش قیمت دلار قیمت این کالا‌ها را کاهش ندهند و این در حالی است که ارز دولتی و امکانات دیگری دریافت کرده‌اند؛ بنابراین هر محصول دیگری هم که به عنوان ماده خام از ذرت، سویا، گوشت و شکر استفاده می‌کند هم قیمتش پایین نمی‌آید.

این کارشناس اقتصادی پارامتر دیگری که در این زمینه تاثیرگذار است را چشم انداز و استرس صاحبان کسب و کار نسبت به آینده اقتصاد عنوان کرد و گفت: ریسک این که صاحبان کسب و کار نمی‌دانند آینده نرخ دلار و همچنین تورم چه خواهد بود، باعث می‌شود قیمت‌های خود را کاهش ندهند؛ چرا که از نظرشان این احتمال وجود دارد که بعدا دوباره مجبور به افزایش قیمت شوند و این موضوع اعتبار آن‌ها را مخدوش می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا افت ادامه دار یا ثبات نرخ ارز منجر به کاهش قیمت‌ها می‌شود یا نه نیز تصریح کرد: اگر افت قیمت دلار مستمر باشد و افراد احساس کنند که این کاهش نسبی برقرار می‌ماند (برای مثال حدود یک سال نرخ دلار در کانال ۲۰ تا ۲۲ هزار تومانی باقی بماند) قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند، اما کاهش قیمت در مواردی که رقابت بیشتر است بیشتر خواهد بود و قیمت کالا‌هایی که انحصاری‌تر باشند کمتر کاهش پیدا می‌کند. برای مثال رقابت در فروش مسکن بسیار زیاد است و احتمالاً شاهد کاهش قیمت فروش در این بخش خواهیم بود.

اما به طور کلی به گفته این کارشناس اقتصادی، کاهش قیمت ارز تنها یکی از پارامتر‌هایی است که بر قیمت کالا‌ها و خدمات و نرخ تورم اثر می‌گذارد، اما طی ۲۰ سال اخیر تقریباً در ۱۴ سال قیمت دلار کاملا ثابت بوده، اما قیمت کالا‌ها در این سال‌ها هم ثابت نبوده و به طور مستمر افزایش داشته که علت آن رشد چاپ پول است. در واقع مهم‌ترین علت تورم هم چاپ پول است نه نرخ ارز؛ بنابراین وقتی از کاهش قیمت کالا‌ها در اثر کاهش نرخ ارز صحبت می‌کنیم به معنی کاهش قیمتی موقتی است و به سرعت به دلیل چاپ پول افزایش قیمت خواهیم داشت، چرا که موتور محرکه اصلی رشد قیمت‌ها چاپ پول است و تا زمانی که ماشین چاپ پول را خاموش نکنیم این تورم و گرانی را خواهیم داشت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قیمت طلا قیمت دلار ارزش سهام عدالت بیت کوین شاخص بورس امروز نرخ ارز قیمت دلار تورم قیمت کالا هایی کارشناس اقتصادی قیمت کالا ها کاهش قیمت قیمت دلار کاهش پیدا کاهش نسبی چاپ پول نرخ ارز قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا و سکه امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش صدای ایران،امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ قیمت طلا به شرح زیر است:

قیمت اونس طلا امروز
هر اونس طلا، امروز به ۲،۳۱۴ (دو هزار و سیصد و چهارده) دلار رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۵۷ درصدی داشته است.

آخرین نرخ گرم طلا ۱۸ عیار
قیمت طلا پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار، امروز به ۳،۵۳۹،۲۰۰ (سه میلیون و پانصد و سی و نه هزار و دویست) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۲۵ درصدی داشته است.

آخرین نرخ مثقال طلا ۱۸ عیار
همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با کاهش ۰.۰۹ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۵،۳۵۴،۰۰۰ (پانزده میلیون و سیصد و پنجاه و چهار هزار) تومان معامله شد.

قیمت سکه امامی امروز
قیمت سکه امامی به ۴۲،۴۰۰،۰۰۰ (چهل و دو میلیون و چهارصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۳ درصدی داشته است.

قیمت نیم سکه امروز
همچنین نیم سکه بدون تغییر نسبت به روز قبل، ۲۵،۰۰۰،۰۰۰ (بیست و پنج میلیون) تومان معامله شد.

آخرین نرخ ربع سکه
ربع سکه، امروز به ۱۵،۱۰۰،۰۰۰ (پانزده میلیون و یکصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۶۶ درصدی داشته است.

قیمت سکه گرمی امروز
همچنین هر سکه گرمی با کاهش ۱.۴۷ درصدی نسبت به روز قبل، ۶،۸۰۰،۰۰۰ (شش میلیون و هشتصد هزار) تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و دنا + جدول
  • قیمت طلا و سکه امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد