Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنوز دلیل اصلی این موضوع کشف نشده است، اما احتمالاً تهوع بارداری ارتباط مستقیمی با تغییرات هورمونی بدن مادر دارد.

به گزارش برنا؛ دوره ۹ ماهه حاملگی یک دوره پر فراز و نشیب محسوب می‌شود که مادر در این مدت شاهد مشکلات متعددی مانند تهوع بارداری است. تهوع بارداری که بیماری صبحگاهی نیز نامیده می‌شود شامل حالت تهوع و استفراغ مادر طی دوره بارداری بخصوص در سه ماه نخست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز دلیل اصلی این موضوع کشف نشده است، اما احتمالاً تهوع بارداری ارتباط مستقیمی با تغییرات هورمونی بدن مادر دارد. با این حال، این تهوع برای جنین خطرناک نیست مگر آنکه شدت آن بسیار شدید باشد. از مهمترین نکات درباره تهوع بارداری می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- از هر ۱۰ زن باردار، ۸ زن شاهد تهوع بارداری خواهد بود.

۲- برخی زنان باردار ممکن است احساس ناخوشی و بیماری کنند، اما استفراغ نداشته باشند.

۳-  اگرچه به بیماری صبحگاهی معروف است، اما ممکن است در طول روز و در هر زمانی حالت تهوع رخ دهد.

۴- شدت تهوع بارداری در زنان مختلف با یکدیگر متفاوت است و حتی ممکن است یک زن در بارداری‌های مختلف دارای شدت متفاوتی از حالت تهوع باشد.

۵- به طور معمول این حالت تهوع پس از ۳ ماهه نخست بارداری بهبود می‌یابد، اما در برخی زنان ممکن است این مدت طولانی‌تر شده و حتی تا زمان به دنیا آمدن نوزاد ادامه یابد.

۶- در برخی زنان ممکن است تهوع بارداری شدید بوده و باعث کاهش وزن و کمبود آب بدن شود.

هیچ راهکار درمانی قطعی برای تهوع بارداری وجود ندارد، اما می‌توان با اقداماتی، این حالت را مدیریت کرد. برای مثال می‌توانید از الگو‌های غذایی زیر پیروی کنید:

۱- بیسکویت خشک و یک فنجان چای کم رنگ و یا یک لیوان آب پس از برخواستن از خواب مصرف کنید.

۲- سعی کنید به جای سه وعده غذا، تعداد وعده‌های غذایی خود را بیشتر کرده و از حجم آن‌ها کم کنید.

۳- از خوردن غذا‌های چرب و تند و نیز قهوه خودداری کنید.

۴- زمانی که گرسنه هستید اقدام به خوردن غذا کنید و منتظر وعده‌های غذایی نباشید.

۵- وعده‌های غذایی خود را حذف نکرده و برای مدت طولانی گرسنه نمانید.

۶- اگر امکان پذیر است، از دیگران بخواهید اقدام به پخت و پز غذا کنند.

درباره نوشیدنی‌ها نیز رعایت موارد ذیل ضروری است:

۱- به یاد داشته باشید که باید در طول روز به میزان کافی آب بنوشید. نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در طول روز ضروری است. بهتر است به صورت جرعه جرعه و با حجم کم اقدام به مصرف آب کنید.

۲- نوشیدن چای زنجبیل، آب میوه و یا سوپ آبدار می‌تواند به بازگشت آب به بدن کمک کند.

۳- اگر شدت تهوع و استفراغ شدید است، حتما باید توجه ویژه‌ای به مصرف آب بیشتر داشته باشید.

تحقیقات نشان داده است تنها یک زن در هر ۱۰۰ زن باردار ممکن است به تهوع بارداری شدید مبتلا شود. این افراد شدیداً بیمار می‌شوند و شاهد کاهش وزن خواهند بود. به دلیل کمبود شدید آب بدن نیاز است این زنان در بیمارستان بستری شده و به صورت سرم و روش‌های دیگر آب دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تهوع بارداری حالت تهوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)

روز جمعه که می‌شود، حال و هوای خانه ما کمی متفاوت‌تر می‌شود، نه اینکه امروز، یک روز تعطیل است، بلکه به خاطر اینکه که این روز، خودش یک عید است، آن هم از نوع عید مهدوی، برای همین تلاش می‌کنیم تمام کار‌های روز جمعه‌مان را بر مدار امام زمان بچینیم، البته فکر نکنید در این روز شرکت در دعای ندبه، نمازجمعه یا خواندن دعای سمات جزو ثابت برنامه‌های ما است.

اتفاقاً سعی می‌کنیم اینها را هم لحاظ کنیم، منتها آنچه روز جمعه ما را هیجانی می‌کند تنوع برنامه‌ها است تا فرزندانم بهتر بتوانند با امام زمان (عج) مأنوس شوند، حال اگر شما هم جزو آن دسته از والدینی هستید که فکر و ذهنتان این شده است که چگونه ارتباطی میان فرزندتان با امام زمان (عج) ایجاد کنید، این گفت‌وگوی ما با نویسنده و کارشناس کودک و نوجوان مهدویت حجت‌الاسلام حسن محمودی را از دست ندهید، با ما همراه باشید تا در جریان راهکار‌هایی برای انس بیش‌تر کودکان با امام زمان (عج) قرار بگیرید:

پدر بودن امام زمان (عج) را این گونه برای کودکمان ملموس کنیم

از آنجایی که روز جمعه اکثر پدران در خانه هستند و این روز هم منتسب به امام زمان (عج) است، بچه‌ها در چنین روزی باید محبت، با هم بودن، صمیمیت را با حضور پدرانشان حس کنند؛ یعنی به آنها بگویید به خاطر امام زمان (عج) است که این کار‌ها مانند بازی کردن، بیرون رفتن، خرید کردن و ... را انجام می‌دهید. 

حجت‌الاسلام محمودی می‌گوید که همان طور که در روایات امام را به عنوان پدری مهربان و دلسوز معرفی کرده‌اند، ما نیز باید این مسأله را برای کودک جا بیندازیم که امام زمان (عج) در حکم یک پدر مهربان است، ولو اینکه ما او را نمی‌بینیم، مانند وقتی که پدر در مسافرت است و ما او را نمی‌بینیم، ولی پدر بودنش هست و تمام نمی‌شود.

جواب سلام امام زمان (عج) در زندگی ما می‌آید

او می‌افزاید همانطور که انسان باید به پدرش سلام کند، ما نیز باید به امام سلام کنیم، حالا با الفاظ مختلف به بچه‌ها یاد دهیم که بابا جان هر روز که از خواب بلند می‌شوی، اولین کاری که می‌کنی به امام زمان (عج) سلام بده، چون امام (عج) از سلام ما با خبر می‌شود و می‌شنود، پس حتماً جواب می‌دهد، چون جواب سلام واجب است. حالا اگر ما جواب سلام را نمی‌شنویم، اشکالی ندارد، اما جواب سلام امام در زندگی ما می‌آید. 

گام اولی که باید در این رابطه برداریم این است که جلوه‌های محبت امام مهدی (عج) را به فرزندان بگوییم، اینکه «امام عاشق او است»، «امام دوستدار او است» و «بیش از همه به او علاقه دارد».

رابطه هدیه و جلب محبت

این کارشناس مهدویت با تأکید بر سلام کردن روزانه به امام عصر (عج) می‌گوید همین یک راهکار اساسی برای پدران و مادران است که جواب سلام امام زمان (عج) بدرقه راه زندگی فرزندشان از دوران کودکی شود. مطمئناً چنین فرزندی در یک مسیر درستی تربیت خواهد شد. دومین راهکار در این زمینه دادن هدیه است. برای اینکه محبت یک نفر را بیشتر حس کنیم و آن محبت برای ما ملموس شود، ما باید به او هدیه بدهیم. 

او ادامه می‌دهد در روایت از پیامبر اکرم (ص) آمده است که «تَهادَوا تَحابُّوا، تَهادُوا فإنَّها تَذهَبُ بِالضَّغائنِ» به همدیگر هدیه بدهید تا رابطه‌تان با همدیگر قوی‌تر شود، پس بیاییم به امام هدیه بدهیم، در سیره اهل بیت (ع) نقل شده که بعضی از شیعیان به امام زمانشان هدیه می‌دادند، امام آن هدیه را به شکل بهتری بر می‌گرداندند، حال ما چه هدیه‌ای می‌توانیم به امام زمان بدهیم؟ بیاییم به فرزندانمان یاد دهیم که مثلاً یک صلوات بفرستند و ثواب آن صلوات را هدیه به امام مهدی (عج) کنند، یعنی برای کودکمان تبیین کنیم که صلوات فرستادن ثواب دارد و خدا از این کار خوشش می‌آید، ما نیز این ثواب را می‌توانیم به امام هدیه دهیم.

دعایی که امام زمان (عج) در حق کودکمان می‌کنند

شاید در اینجا برای شما این سؤال پیش بیاید، امام زمان (عج) چه هدیه‌ای در حق کودکمان می‌دهند، آن هدیه می‌تواند دعایی باشد که امام عصر (عج) در حق کودک ما کنند یا به اصطلاح یک خیری از جانب امام (عج) به او می‌رسد ولو ملموس نباشد.

نمونه چنین موضوعی را در سیره امام کاظم (ع) دیده شده که شخصی به امام (ع) گفت وقتی قرآن می‌خوانم ثوابش را به شما هدیه می‌دهم، این کار چه فایده‌ای دارد؟ امام کاظم (ع) فرمودند تو با این کارت روز قیامت در بهشت کنار ما هستی؛ یعنی این مسأله نشان می‌دهد که هدیه به شدت رابطه ما را با امام تقویت می‌کند.

همچنین وقتی فرزندمان کمی بزرگ‌تر شد، به او یاد بدهیم ۲ رکعت نماز بخواند و ثواب آن را به امام زمان (عج) هدیه دهد، زیرا هدیه رابطه را قوی می‌کند.

با همان لهجه کودکی‌ات با امام زمان (عج) سخن بگو

حجت‌الاسلام محمودی از سومین راهکار طلایی انس کودک با امام زمان سخن به میان می‌آورد و می‌گوید ببینید وقتی با پدرتان حرف می‌زنید، رابطه‌تان با پدرتان قوی‌تر می‌شود و پدرتان بیشتر شما را دوست دارد، بنابراین انسان باید با امام زمان (عج) حرف بزند، پس بیاییم به فرزندانمان یاد دهیم که بعضی وقت‌ها خیلی کوتاه، یک دقیقه، دو دقیقه با امام زمان حرف بزنند، آن هم با زبان و لهجه خودشان! امام، چون امام است، حرف ما را می‌شنود و خوشحال می‌شود که می‌بینید شیعیان با او حرف می‌زنند؛ و در آخر، در این دوران ظهور یادمان باشد که از همین دوران کودکی فرزندمان حب امام (عج) را در دلش بپرورانیم تا ما نیز مفتخر به تربیت سربازان امام زمان (عج) شویم.

منبع: فارس 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • استفاده از راهکار‌های اصولی و فنی به جای قطع اینترنت در زمان کنکور
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • پرچم گنبد حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تعویض شد