Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-01@08:26:00 GMT

باید نظام مالیاتی و بانکی هوشمند شکل بگیرد

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۰۴۶۷

وزیر امور اقتصادی و دارایی: گام‌های اساسی درباره نظام مالیاتی هوشمند برداشته شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، فرهاد دژپسند - وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه تیتر امشب گفت: موضع مالیات پیچیده است، اما گام‌های اساسی برای هوشمند سازی برداشته شده است.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح نظام بانکی باید کارشناسی و از درون اتفاق بیافتد، افزود: نظام پولی، بانکداری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اقتضاعات خاص خود را می‌طلبد و این بحث زمانبر است.
دژپسند گفت: نباید دقت را فدای سرعت کرد اصلاح نظام پولی باید با دقت تمام و با بررسی تمام جوانب و رفع تمام آسیب‌ها شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه باید بانکداری هوشمند شکل بگیرد، افزود: نظام بانکی در حال پوست اندازی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ادوار مختلف اقتصادی بعد از انقلاب گفت: در ادوار مختلف تاثیر گذاری‌های مختلف و متنوعی داشتیم و به همین دلیل نمی‌شود دوره‌ای را با دوره گذشته مقایسه کرد، چونکه نظام در حال شکل گیری با پدیده‌های مختلف مثل جنگ، تحریم و ... مواجه می‌شود و از آن‌ها متاثر می‌شود. متغیر‌های کلان هم در اقتصاد موثر هستند. سال ۶۴ رشد نقدینگی کمتری داشتیم، اما تورم در سال ۶۵ به ۲۵ درصدی رسید. به همین دلیل نمی‌توان سال ۶۵ را با سال‌های قبل از آن مقایسه کرد. ظرفیت‌ها خالی در اقتصاد از سال‌های ۶۶ و ۶۷ استفاده شد و روند رشد اقتصادی با قبل از این دوران متفاوت است. بعد از جنگ ما در برخی از بنیان‌ها و زیر ساخت‌ها مثل خاک، آب و خطوط برق به طور محسوس رشد کردیم.
دژپسند درباره زمان برگزار انتخابات هیئت مدیره سرمایه گذاری سهام عدالت هم افزود: انتخابات هیئت مدیره شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت ۱۳ تا ۲۷ ماه رجب برگزار می‌شود.
وی درباره سیاست‌های دولت در بورس هم گفت: در بورس شاخص‌های مختلفی داریم. شاید در بعد رسانه‌ای یک شاخص مهم به نظر برسد، اما اینگونه نیست باید تمام شاخص‌ها مد نظر باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بورس برای اینکه عمق بیشتری پیدا کند باید ورودی‌ها بررسی و رصد شود. پذیرش و عرضه مهم است. اگر مدارک کامل باشد ظرف یک ماه در بورس پذیرفته می‌شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: ما تسهیلاتی را عرضه کردیم. مثل افزایش سرمایه، مالیات، نمادها، ابزار‌های مالی. امروزه تمام ابزار‌های مالی تعریف شده است.
دژپسند افزود: فرهنگ سهام داری در کشور رشد کرده است. ما مجمع الکترونیکی را در بورس راه اندازی کردیم.
وی گفت: کسی که به بازار سرمایه وارد می‌شود باید کوتاه مدت نگاه نکند؛ بورس نوسانی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه دوره‌ها در بورس به صورت طبیعی نوسانی است، افزود: دو بحث ارزش سرمایه و سود سرمایه در بورس مطرح است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره ضرر برخی افراد در بورس هم گفت: سهام داری مثل خرید سکه و طلا نیست؛ در بازار سهام نباید کوتاه مدت فکر کنید.
دژپسند افزود: بازار سهام برای خریدار بهتر از بازار طلاست. سهامداران نباید همه سهام خود را در یک سبد قرار دهند.
وی گفت: دار یکم ترکیبی است. اگر ارزش سهام یک بخش کاهشی شد بخش دیگر این کاهش یا ضرر را جبران می‌کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: نوسانات اخیر بورس طبیعی نبود و بیشتر از تحولات بیرونی ناشی شد.
دژپسند درباره مالیات هم گفت: مالیات تابعی از بخش‌های دیگر مثل هزینه هاست. برخی مواقع ناچار هستیم که به بخش‌های عمرانی توجه کنیم؛ یا شرایط بیماری. بیماری کرونا تنها یک بیماری نیست؛ بلکه یک شرایط و وضعیت خاص است. در این وضعیت ما مالیات بخش‌های زیادی را بخشیدیم یا مهلت دادیم.
وی گفت: مالیات بر عملکرد در سال ۹۸ عادی بود، اما در سال ۹۹ شرایط خاص حاکم شد. شرایط کرونایی عملکرد مالیاتی را در سال ۱۴۰۰ متغییر می‌کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: خیلی از بنگاه‌های زود بازده یا بخش کشاورزی معاف از مالیات هستند. در شرایط کرونایی عملکرد کرونایی متغییر است.
دژپسند تاکید کرد: باید نظام مالیاتی هوشمند شکل بگیرد و گام‌های اساسی مالیات هوشمند برداشته شده است. برچسب ها: دژپسند ، تیتر امشب ، بورس

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: دژپسند تیتر امشب بورس وزیر امور اقتصادی و دارایی شکل بگیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با قانون جدید بانک مرکزی که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد.

به گزارش تسنیم؛ غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصلاح نظام بانکی و جهش تولید اظهار کرد: شبکه بانکی کشور یک ساختار و مدیرانی دارد و زیر نظر بانک مرکزی است، اما تغییر در این مجموعه دشوار است.

وی افزود: وقتی شبکه بانکی کشورمان چهل سال به یک رویه خو گرفته به راحتی نمی‌توان آن را از این رویه خارج و به وضعیت جدیدی منتقل کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتاً زیادی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد. بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکدار اسلامی را دنبال کند، اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم‌ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.

 مصباحی مقدم ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات زیادی انجام شده و تغییرات خوبی هم رخ داده، اما تغییرات به صورت اساسی و گسترده نیست و نیاز دارد که رویکرد بانک مرکزی در زیرساخت قرارداد‌ها و قوانین و مقررات یک رویکرد جدی و فعال و به گونه‌ای باشد که ساختار را به صورت اساسی تغییر دهد و اصلاح کند.

وی در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند اظهار کرد: بنده آرزو می‌کردم بانک مرکزی از استقلال بیشتری برخوردار باشد که این اتفاق افتاده و البته بنده هم در مجلس هشتم طراح قانون بانک مرکزی مستقل بودم که به ثمر نرسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تذکر این مطلب که بانک مرکزی بانک حکومتی و بانکِ بانکهاست نه بانک مردم یادآور شد: جایگاه بانک مرکزی جایگاهی نیست که با بنگاه‌ها و مردم دادوستد داشته باشد بلکه بانک‌ها را مدیریت و بر عملکرد آن‌ها نظارت می‌کند و جلوی ناترازی و تخلفات آن‌ها را می‌گیرد لذا باید از اقتدار لازم برخوردار باشد تا بتواند مانع از انحرافات و کج روی‌های نظام بانکی شود.

مصباحی مقدم گفت: منابع بانک هم باید در خدمت برنامه‌های بلند مدت و میان مدت دولت باشد و هم باید مستقل باشد تا بتواند بر بانک‌ها نظارت کند.

وی تصریح کرد: قدرت کنترل بانک‌ها تا قبل از تصویب قانون جدید، در اختیار بانک مرکزی نبود، اما با قانون جدید که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد و یک سری سیاست‌های پولی و ارزی، مبنای عمل بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: اگر منابع بانکی برای بنگاه‌ها و در جهت تولید و تجارت تأمین شود و برگشت داشته باشد بانک باید بر مصرف وجوه حاصل از برگشت اصل پول و برگشت سود به هر مقدار که باشد نظارت کند درغیر این صورت بازار دلالی و واسطه گری رشد پیدا می‌کند.

مصباحی مقدم با انتقاد از اینکه بانک در خدمت نظام تولید و نظام بازار نیست و دغدغه‌ای برای تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد گفت: بانک باید واسطه وجوه بین سپرده گذاران و تجار و تولیدکنندگان باشد، اما این کار را نمی‌کند و فقط تأمین مالی می‌کند و کاری هم ندارد که این تسهیلات برای چه کاری مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی برای تولیدکننده نباید هزینه بر باشد افزود: بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بزرگترین بدهکاران نظام بانکی هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • اکسپو سکوی پرتاب توسعه خراسان جنوبی
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با 5 پیشنهاد ایران
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • شناسه یکتا ارتباطی با افزایش مالیات ندارد